icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

bodzlomu
7. jan 2010

cipuska - niekto tu radil, ze dietatko by malo byt bradou smerom k miestu kde mas tu hrcu... a pomahaju aj zabaly z tvarohu.. nahrejes si plienku (napr. na radiatore) a das na to tvaroh, to potom prilozis na miesto, ked je hrca a nechas posobit... niekto spominal aj zabaly z rizlingu... ale to by si dost smrdela po vine - ale vraj to veeelmi pomaha
skus aspon ten tvaroh!
mne zabralo na zapal: tepla, az horuca voda, riadne premasirovanie a odsavanie, odsavanie, odsavanie + stale som si Matka prikladala najmä k tomu zapalenemu prsniku s bradou k hrci... 😉

miska - mozno mu to naozaj dost vytahalo a praskla mu nejaka cievocka v nosteku... skus len morsky roztok ...
ja teraz robim tak, ze rano Matka necham na brusku, trosku sa trapi, ked dviha hlavicku a sopliky vychadzaju "same" von... potom ho dam na chrbatik a na tu spilku (do usi) dam trosku toho roztoku z morskej soli a sopliky len "vyberiem" a hned vidno, ze sa mu lepsie dycha 🙂 😉

kkoperni
7. jan 2010

caute babule vobec vas nestiham docitat je to mozne???? 🙂 🙂 🙂
akurat som dosla od doktora bola som na konrole po sestonedeli a vsetko je ok že v pohode možem otehotniet 😀 😀 😀 😀 tak som sa len zasmiala a že dik naterz...a predpisal mi calciovu mast na bradavky...
Ńinka bola celu noc nekludna stale vrackala asi jej nesadlo 😖 ale nachapem že co, sak som nist take nejedla a rano dala take riadne grcky ako prudom chudatko vyzeralo to ako reflux....

kkoperni
7. jan 2010

bodzlomu idem to vyskusat s tymi soplikmi chudatko strasne chrci a nic jej nevidim v nosteku

cipuska_
7. jan 2010

bodzlomu dakujem, vyskušam ten tvaroh, malu som mala teraz asi hodinu na prsu, už sa aj jedovala, som sa nad nou točila ako družica aby mala bradu smerom k hrče 😀

ja odsávam soplíky ako radila strapco najprv nastriekam solný roztok a tak za 5 minut odsajem a odsávam tak dvakrát za den ráno a potom na večer....

miska2220
7. jan 2010

dakujem bodzlomu zaradu,dnes vyskusame...ked sa zobudi...spinka uz od6hod tak nepokojne a od 8hod tvrdo a este stale 😕 🙂 stale pozeram ci dycha

miska2220
7. jan 2010

a ty ako bodzlomu? co maly uz dobre?

miska2220
7. jan 2010

jeeej bodzlomu 🙂 maly jaky zlaty, je uz bucko trocha,ze? dost sa podoba na ocina

miska2220
7. jan 2010

no koncim aj tak tu zas nikto neni 😒 maly sa zacina prebudzat,dnes som mala doobeda fajn 😎 keby to bolo castejsie tak...aj som si pokjne navarila upratala aj na net som stihla..super pohodicka

janka1874
7. jan 2010

tak toto čo ste popísali nemám šancu stihnúť prečítať
zhrntemi to niekto prosím ak sa to teda dá

zuzu1980
7. jan 2010

janka, nic dolezite, my tu po nociach zurujeme 😀

nas vcera drobec zabaval, sme sa s manzelom smiali az mam svalovku na bruchu, no nemozem z neho! skoda ze sa to neda opisat, chcelo by to video 🙂

sakura77
7. jan 2010

ahojte babule!
tak ja mam za sebou konecne kontrolu na gynde,vsetko ok,hned som si dala aj predpisat tabletky,tak uz mozeme veselo "vystrajat" s manzelikom 😀
ako tak citam,tak nocne zurky nasich babatiek uz konecne asi pominuli 🙂 nas rezim zatial je -spinka do nejakej cca 8-830-9.00 ako kedy,potom kukuckuje skoro cele doobedie alebo na 20 minut zdriemne,okolo obeda sa napapa a potom od 13 do 17 drichmosi vkuse -tri hodky v kociku,potom sa uz bojim aby jej nebolo zima tak ju dam dovnutra a to este spi do tej piatej,potom znova kukuckujeme do vecera a okolo 20.30 sa ju snazim uz dat spinkat,vcera uz celkom fajn,bola som za nou asi len trikrat podat dudulku kym zaspala,tak dufam ze bude uz len lepsie 🙂 a v noci papame o druhej a potom rano okolo 6-6.30
no takze rezim dve hodhy hore a potom spat u nas nefunguje moc teda
no a kde su ostatne baby,deina,dida,nellye a zvysok?dufam ze su ok 😉
aj my tak "vysavame" sopliky-tiez ma len take co ani nie je vidiet lebo su moc vysoko,ale pocujem ze chrni,tak tiez kvapnem kvaky-tu morsku vodu ale len,chvilu pockama a ono to spusti nizsie a potom vysajem,inak by som nemala sancu to dostat von,nasucho,lebo su tam hore prilepene

slovakia13
7. jan 2010

ahoj
tak my sme s prieduskami nastastie ovela lepsie...mala 2dni grckala hlieny a teraz uz ok 🙂
my sme sa vratili od doktora a mala dostala pochvalu ako si krasne drzi hlavicku 😵 ,strasne ma prekvapila,lebo ked ju ja dam na brusko tak ani za svet ju nezdvihne iba sa hneva a tam ju drzala cely cas 😵 😵 😵 a vydupala som si scan na klby 😀 tu to nerobia.
Mia este z casu na cas zuruje v noci ,ale uz je to ovela lepsie ako na zaciatku,hodime maly pokec a spinka dalej....

sakura77
7. jan 2010

slovakia,malinka sa predvadzala co?to aj nasa a doma ked ju dam tak po chvili sa vyvali a majte ma radi a vegeti 😀 tak fajn ze miuske je uz lepsie 🙂

slovakia13
7. jan 2010

sakura
vy este mavate nocne zurky? kukla som ti album a mala je stale taka vlasata 😵 ? nam vlasky vypadali a teraz cakam ake budu rast 😕

sakura77
7. jan 2010

my uz nezurujeme,vecer zalahne a potom papa okolo druhej a spi dalej do 6-pol7 a zas spi este potom 😉
vlasata je stale,par vlasov som nasla vypadnutych ale inak nic,tak zatial nepleskujeme 🙂
kiko uz bol veru "vypelichany" o takom case, z tmavohnedych je teraz blondacik 😉

catalin
7. jan 2010

caute baby,

ja vam zavidim to nocne a denne spanie ☹ my proste nespime, v noci kazde 2 hodky hore a trva nam kym znovu zaspime..a cez den 0 bodov, vstala o 7, je pol2 a este nespala a to som sa ju od pol 11 pokusala uspat vsetkymi moznymi sposobmi, uz mi dochadza fantazia...ako je mozne ze take male deti nepotrebuju spat????

slovakia13
7. jan 2010

catalin
hlavu hore ,kamoskina mala o tom istom a po 2mesiacoch dospava co nestihla pred 😉

catalin
7. jan 2010

slovakia, bodaj by si mala pravdu...

adrianka127
7. jan 2010

ahojte babulky
dlho som sa neozvala, moj maly je maly diablik.
Catalin, presne viem o com hovoris, moj maly je taky isty. Niekedy sa koli tomu velmi trapim. Neviem, ci ja som taka neschopna, alebo ci nas maly nepotrebuje spat. Niekde som citala, ze male deti maju spat 14 az 18 hodin denne. Nas spinka asi 4 az 8. A to kym ho uspim trva aj hodinu. A niekedy nezaspi vobec.
Baby, nepoznate nejake osvedcene uspavacie triky???
Inak kedze som tu dlho nebola, tak vsetkym prajem v novom roku vsetko naj naj, dobry spanok nasim ratolestiam, vela mliecka a nech nam nase poklady pekne rastu... 🙂

janulla35
7. jan 2010

sakura zavidim ti aky mate režim, že tak malo v noci vstavate

adka_praha
7. jan 2010

sakura to akoby si pisala o nas... 😀 rano vstane okolo siedmej, casto po papani zas zalomi, zobudi sa okolo 9-tej 10-tej akokedy, chvilu sa pohrame, napapa sa a okolo dvanastej je uz zas tuha...spi take 3-4 hodky, zobudi sa, napapa sa, zas sa chvilku pohrame, potom hodi takeho kratkeho sloficka hodinkoveho, okupkame sa, napapame, chvilu sa potulkame a okolo desiatej je uz kakao...v noci sa budi okolo tretej a potom az okolo tej siedmej a uz podla toho vstavam, ze ci zalomi alebo sa smeje jak vajko... 😀 sa mi to paci takto... 😀
juj som pred chvilou doobedovala 😅 ...a taaaak fajne som si prst obarila, ze ho mam jak paradajku... 😖 blbec som odkryla hrniec ale zle som si otocila pokrievku a ta para pekne krasne vsetka na ruku...ale nastastie iba jeden prst mi ostal bolavy a nie cela moja hrablicka... 😅

zuzu aj terezka ma akesi srandovne tiky, pohlady a grimasy, ze niekedy len stojim a miesto toho aby som zabavala ja ju, zabava ona mna... 😅 a potom sa na mna tak pozrie haluzne ze akoze si sa uz ukludnila?... 😅 jaj zaujimalo by ma co jej beha v hlavke... 😀

sakura77
7. jan 2010

no,tak dufam ze teraz ked som to napisala sa to nezmeni... 😀
catalin,adrianka-to poznam,ja som to mala pri kikovi,to bol taky nespavec,stale vyzadoval pozornost,nic som nemohla doma robit,to tiez ked som citala kolko take babo ma spinkat tak ma islo porazit ☹ ked som stretla kamosku a ta mi zahlasila ze jej male spi aj 4 hodky tak som myslela ze to snad ani nie je mozne,on kazde dve hodky chcel jest- a to jedol polhodinu,takze mi ostavala 1,5 hodky ak som este chcela niekam ist,kym sme sa vysismali tak s upotenym chrbtom som vsade utekala aby som stihla do dalsieho jedenia,lebo inak koniec,pavian cislo jeden ,ked zacal koncertovat...tak snad som si to vtedy "odbila" 😅
hodila som dve fotocky z vcera

didiana333
7. jan 2010

Ahojte maminy,boli sme na poradni a Erik váži presne 5 kíl a meria 59cm...dnes má 7 týždnov.
Aj nás pochválili,že je komunikatívny...normálne sa prihováral sestričke na poradni... 😉
Keby ho tie prdy v brušku netlačili,tak je to ideálne dieťa...niekedy chudák už aj zo sna tlačí v noci,ked ten jeho prdík nechce von... 😠 Ale inak je velmi zlatý a dobručký... 😀

adrianka127
7. jan 2010

sakura, to ako by si o nas pisala. Presne, papat musi kazde 2 hodinky a ako hovoris uz 2 mesiace som nebola sama ani len v obchode... ☹

catalin
7. jan 2010

takze nie som sama co jej babo nespi..snad sa to po troch mesiacoch upravi.

boli sme vonku, to je jedine miesto kde zaspi, ked s nou brazdim cesty s kocikom. a potom chrape aj 3 hodiny.
vcera ked sme boli na poradni tak som o tom nespani vravela doktorke, tak nam poradila davat bezlaktozove mlieko, aj ked nema alergiu na laktozu, ale je lahsie stravitelne, tak idem vyskusat aj to. a dalej budem pevne dufat ze moje dieta si svoje raz odspi 😉
ja mam este tu vyhodu, ze mozem od nej odist, lebo nekojim a teda ked treba tatino ju nakrmi, ten je v tomto uzasny, urobi uplne vsetko, aj pokakanu plienku bez slova vymeni.my sme tu na vsetko sami, takze si musime sami pomoct. ja som s malou cely den, a ked pride mm tak sa naje a preberie ju do svojich ruk, ja si urobim co potrebujem a idem spat okolo deviatej. a potom rano o 1-2 ju preberam ja aby sa on mohol vyspat. spime oddelene ☹ ale cez vikend spime vsetci 3 spolu, aj ked sa vela nenaspime 😒 ale aspon travime trochu casu spolu

chruminka
7. jan 2010

catalin ake mlieko budes davat?Lebo aj my o tom uvazujeme koli grckaniu,len sme sa dohodli s dr. ze aspon mesiac nebudeme menit,lebo sme teraz vela menili a mozno im ani to nerobi dobre....nam odporucala france lait

zuzu1980
7. jan 2010

kocky ktore sa trapite so zaspavanim, skuste vyskusat zase to co kedysi nezaberalo. Ja som totiz vzdy uspavala na rukach, lebo v postielke sam nezaspal, a teda uz davno som ho nedavala do postielky vecer ked bol este "pri zmysloch" A vcera vecer som teda tiez uspavala na rukach, maly mrncal, chcel sa hrat... a mm mi vravi aby som ho dala do postielky. Tak sme sa pochytili, ze ved ja predsa viem najlepsie ze v postielke nezaspi, ved to mam odskusane.. a ked mm sa nedal odradit, tak som mu supla maleho ze nech teda on skusi co poklada za vhodne. No a o minutku sa vratil z izby, a v byte ticho, som nechaaapala. Maly zaspal jedna radost! Sice este 2x sa zobudil, tak som poslala mm nech uspava, ale vzdy sa do minutky vratil, a potom uz bol pokoj celu noc. Veru, mna by to nikdy nenapadlo vyskusat znova, esteze mam takeho odvazneho manzela, 😀

Dnes som to urobila zas, doobeda, drobec sa hrajkal, ked zacal byt umrncanny tak som ho supla do postielky (myslela som si ze urcite nezaspi) a do 3 minut buval ako babatko 😀

A ja blbec uspavam na rukach, ze urcite inak nezaspi...

catalin
7. jan 2010

chruminka my tu v irsku mame ine mlieka ako na sk. pouzivam mlieko z rady SMA a maju aj to bez laktozy tak som zvedava ci to pomoze.

zuzu, ver mi skusila som aj to a to si mala vidiet tie slzicky potom... ☹

zuzu1980
7. jan 2010

catalin, nemyslela som zrovna nechat sameho/samu v postielke, ale ze sa oplati skusat vsetko odznova. 😉 Lebo to co nezaberalo pred mesiacom, mozno zaberie teraz, a mozno az neskor...

a na kazde babo zabera nieco ine 😉

kkiki
7. jan 2010

cavte baby ,,, tak my sme dnes rozlietni ... od rana behame ... najskor kocik hore dole ... potom ikea a potom zase este o piatej von lebo som nemala prasok tak do dmka ...

pudo uz sa tesim ...

o spani ... oliver je ukazkovy co sa spanku tyka ... ale vcera som bola aj ja po prvy krat v jeho zivote hotova ... od piatej poobede hore a zaspal o pol jednej v noci ... normalne som ho nechala 5min revat a potom som si ho zobrala na ruky a odpadol ako kabela ...

v ikei sme mu boli kupit postielku doteraz bol len v koliske a uz nemohol roztiahnut ruky a jedoval sa ... tak sme sa nasmiali mi mu doma hovorime guliver a aj postielka je guliver 😀 nechcela som moc investovat do postielky, lebo za dva tri roky pojde do velkej izby ku stelle ... maju 6x6m2 a velikanske francuzke okno ... co viac si priat mozu ... stella ho aspon bude oblbovat recami a pekne si zaspia ... heh a kupili sme mu taku pandu tam ... nedokaze od nej odtrhnut oci ... inak zacina byt z neho dost velky lapaj ...

sakura ... nam vlasy nevypadli vobec ... ked sa narodil mal cierne , v medzi case rysave a uz mu rastu aj uplne nove BIELE !!! takze ma paradny melir a hustota ze dovi ... (sa smejem ze to ma vdaka mne , lebo ked som bola tehotna som bola neuveritelne zrazu chlpata 🙂)))