Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@sidluska ahoj, no neboli sme tam. pytala som sa kamosiek ci nemaju s tym skusenosti a to co som pocula mi bohato stacilo aby sme na take vysetrenie nesli a teda hlavne nie na kramare. no dohodli sme sa ze pockame kym mu narastu stolicky a ked sa to nezlepsi pojdeme s nim do takeho sukromneho zariadenia. no teraz uz asi dva-tri dni mi negrcal tak uvidime ako to pojde dalej.
@amalkagoralka hej hej, čítala som už, zdielam na FB 🙂
@amalkagoralka Ďakujem, podporila som 🙂
@amalkagoralka
Ahojte 🙂 tiež som tu dlho nebola, ako sa máte? práve som čítala spätne témy čo ste prebrali. My sme zaočkovaný, a povinné očkovania dám, nič navyše, rozhodla som sa tak a mám na to svoje dôvody.
Inak na to papanie @amalkagoralka vôbec malého nenúť a ani ty sa nestresuj, mne malý dlho štrajkoval a nechcel papať, velmi ma to trápilo, ale odkedy chodí do škôlky nádherne sa tam naučil papať, v podstate zje všetko čo nezje jeho 😅 teraz trošku menej, idú nám stoličky, práve sa prerezáva 3. ale inak zje všetko a to myslím doslova 😅 cez zeleninu, ovocie, mäso... a aj to sladké sem tam dostane za odmenu 😅 a za noc vypije okolo 0,5l mlieka, my sa už nekojím, nakolko som išla do práce tak sa malý odstavil 😅 ale máme sa dobre, malý je naše šťastíčko 😅 😉
@lily23 Ahoj, super, že sa malému tak páči v škôlke. Iste sa tam aj veľa vecí naučil.
My trávime celé dni na chalupe pri bazéne. Zajtra by sme mali ísť do Prahy na dva dni, no mne sa moc nechce, s malým 6 hodín v aute, viem, že pre mňa by to oddych nebol, len by som lietala za ním. Už sme tak boli na Duchonke a nakoniec som bola rada, že sme doma, bola som hotová.
Malý momentálne papá všetko, ale čakám, kedy príde zase jeho obdobie nejedenia 🙂
@amalkagoralka Ahoj, daj mi prosím vedieť, keď ti príde predvolanie na RÚVZ, som zvedavá, kedy príde nám 🙂
@lily23 ahoj no veru dlho si nebola 🙂 no ta skolka ma nieco do seba, hlavne v tom ze sa deti kopec novych veci priucia. ja mam teraz dievca na vypomoc, chodi mi doobedu s malym na ihrisko a ja zatial pracujem stale z domu externe a popritom varim, upratujem, lebo ked je maly doma neda sa mi nic 🙂 sak to poznate.
do prahy @careamell chodime tak raz za mesiac, ale pre mna je to relax lebo muz je s malym a ja v kancelarii a potom mame prechadzky, inak tu doma som na to dost sama, muz je stale v robote. chodime ale casto na rozne vikendove pobyty a to je vlastne taky nas jediny poriadny rodinny cas. ta chalupa to je na nezaplatenie, to musi byt parada. my sme v byte a ani babkovci a dedkovci nemaju domy, teraz by sa to fakt hodilo, alebo aspol zahradka.
s tym papanim je to teraz lepsie, normalne si pyta obcas 😀 som nadsenim bez seba a tiez som mu dnes objavila prvu prerezanu stolicku tak asi preto moc nejedol.
som rada ze sa mame vsetky fajn, deti su zazrak a ta najvacsia radost , zivot ma uplne iny rozmer 🙂
@careamell jasne dam vediet 🙂
@amalkagoralka Ahoj, tak ja som nakoniec ostala doma. Nešla som nikam ,oddýchneme si doma sami, k babke chodíme na obedy, takže nemusím variť 🙂
Náš tato má veľmi dobré smeny, je skoro stále doma, aj teraz má druhú dovolenku skoro mesiac, je to naozaj super, lebo mi doma pomôže ako s malým, tak aj s Rebekou, ktorú vezme vždy niekam na výlety, lebo ona doma neobsedí. 🙂
Ja som veľmi rada za tú chalúpku, je nás tam kopec, mám aj ja kľud, malý sa tam vyblázni, behá tam len bosý a bez plienky, večer mi aspoň hotový zaspí.
Malý mi teraz dva dni skoro nič nejedol, babka nešťastná, prečo neje, keď mu ona vyvára 🙂 a ja som dnes našla prerezaný očák, tak aspoň, že sa to zaobišlo len tým nejedením 🙂
@careamell @amalkagoralka My sme uz riadni zubkaci, uz pomerne dlho mame 16 zubov.
@careamell mne lekarka povedala, ze je uplne normalne, ze deti niekedy nechcu jest ani svoje oblubene jedla. Zaziva to kazde dieta a zvacsa to prejde. Moja mala ma teraz super obdobie vsetko chce ochutnat a najma to co papame aj my.
Takmer zo vsetkeho jej davame ochutnat a ak jej zachuti pripravim jej rovnake jedlo, ale bez soli a korenia len s bylinkami.
Cez vikend som robila detsku vyzivu a zasterilizovala som ju. Tiez som robila broskynovy dzem, ktory jej budem pridavat do bieleho jogurtu. Chcem si kupit jogurtovac a vyrabat si jogurt sama. Mam moznost kupovat kravske mlieko priamo od farmara tak to skusime.
5. septembra zacinam v praci. Nakolko som zamestnana v zahranici tam nemame tolko MD ako tu na Slovensku. Mala zostane doma do januara a potom pojde do jasli. Muz ma vela dovolenky aj z minuleho roka ako aj ja a nejako to spolu s babkami potiahneme. Mozno to znie hrozne a mam trochu aj vycitky svedomia, ale do prace sa tesim.
@poussin Ta obdivujem, ze este varis extra malej. Ja som uz prestala, po tom, co som to vzdy musela zjest ja, som uz rezignovala. Polievky varim dietnejsie, aby mohol aj maly. A ked nahodou chce zjest i hlavne jedlo, tak si da z nasho, ale to je vynimocne.
Ako ti chuti broskynovy dzem? Sestra robila, no povedala, ze jej to skor pripomina detsku vyzivu, ako dzem. My zatial jeme len biely jogurt, bud samotny alebo s vlockami a roztlacenym bananom. Manzel mu ponukal i ovocny jogurt, ale ani neochutnal.
Ja mam doma ten parny hrniec pre deti s mixerom. Na tom rychlo naparis zeleninu alebo ovocie a hned to aj zmixujes. Jedine masko, cestoviny a ryzu robim zvlast. Mna bavi malej pripravovat jedo. Zvacsa jej robim jednoduchsie jedla ako aj pre nas. Napriklad milujem svieckovu, ale mne sa to robit nechce lebo je to zdlhave a pracne. V tom hrnci jej robim aj detske vyzivy.. Co mala miluje.. t
Malej chutia najma cestoviny, ryza, masko, vsetko v com je baklazan ( to je jej oblubena zelenina), roznu zeleninku...
Broskynovy jogurt jej az tak velmi nechutil. Broskynova vyziva naopak.. velmi. Mala ma rada malinovy , marhulovy jogurt a lesne plody. Jogurty jedava takmer kazdy den. Niekedy kupim biely a davam donho javorovy sirup. To ma tiez rada
@amalkagoralka ahoj pozri video http://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/1029 🙂
baby tak mame za sebou ruvz, nemame pokutu lebo sme sa dohodli ze dame maleho doockovat a tak mame cas do decembra nieco vymysliet, ale teda ockovat ho nechceme. tak sme zatial nic neplatili.
ale chcela som sa vas spytat ktora este kojite? popripade kolko nas tu takych este je... ja este kojim ale mam taky problem ze maly nechce uz dlho skoro nic papat, stale pyta len didi didi, a to aj kazdych 10-15minut po sebe a ja uz som na nervy z toho, nerada by som ho odstavila ale uz sa nam aj tak hrozne noci stali este hroznejsimi. ked mu skusim v noci nedat cecik, tak zacne strasne revat a kricat ze mama neda didi... ☹ stale by bol nalepeny na mne, uz to trva hrozne dlho a ja stale cakam ze sa to zlepsi, ale nic sa nedeje. aj cez den je to to iste. da si jedno prso a za 5minut mi ukazuje ruckami prosim prosim a hovori len druhu didi... dokial ju nedostane. jedlo do nho dostanem vynimocne a malo. mate niektora rovnaky problem? ci to nemoze mat ozaj len take obdobie ak ste niektora na tom rovnako budem trochu kludnejsia aspon a este ho nebudem odstavovat nerada by som to spravila...
@mimave Ahoj, ako to prebiehalo? Čo sa vás pýtali? Mala si aj niečo pripravené, nejaké štatistiky, výskumy atď.? Je super, že ste pokutu nedostali, ale pokiaľ teda zaočkovať nedáte, tak asi sa jej nakoniec nevyhnete, neviem...
S tým mliečkom sme to mali pred cca 3 týždňami rovnako. Malý sa cez deň nevedel dopiť a cez noc som ho vyťahovala z postieľky aj 5 krát na kojenie. Papal menej, vždy, keď bol hladný, dal si radšej mliečko, jedlo mi potom odmietal.
Ja som to rázne ukončila, lebo som mala pocit, že sa to každým dňom zhoršuje, stále mi trhal tričko, cez noc som sa nevyspala...
S mm sme sa dohodli, že ho aspoň na noc odstavíme, aby som sa vyspala a možno aj cez deň bude pýtať menej. Malý začal spávať len s mm, prvý deň cez noc dva krát plakal, ale zaspal, druhý a tretí deň mrkotal asi raz ale vydržal. Takto sme spali oddelene asi 2 týždne a teraz sme už spolu. Malý v postielke a prespí celú noc. Nevedela som si to predstaviť, ako ho odučíme od nočného dojčenia, lebo bol naozaj malý závisláčik, ale šlo to v pohode.
Teraz papá už len ráno a niekedy večer. Inak papá veľmi pekne, podľa toho, či nám nejdú zuby. Jaj a začal veľa piť. Vypije celú fľašu čaju, alebo obyčajnej vody. Nesladím mu nič.
Ja už pomaly ale isto odstavujem, aj keď sa dakedy cez deň po mne sápe, dám mu papať obed, alebo aká je doba, proste, aby som sa vyhla dojčeniu.
@careamell no vies co, chceme to tak nejako vyhutat, ze by sme ho akoze ockovat dali... 😅 uvidime ci sa podari ak nie tak bude pokuta, ale nebudem ju platit urcite, odvolala by som sa na milion percent.
prebiehalo to tam uplne tak nejak az kamaratsky by som povedala, co som bola dost v soku, ja som cakala ze sa tam budeme hadat a tak som aj taka nastartovana isla ale boli tam dve pani, jedna milsia ako druha 😀 tak to bolo take v pohode, normalne sme sa bavili, nic sme nemali nachystane a aj tak to bolo velmi rychle, maly sa ponahlal prec 😵 tak sme za 10minut boli vonku. len sme im museli dat prislub ze dame aspon tetanus zaockovat, nemusime celu hexu kompletne, ze toto im bude stacit aby sme nedostali pokutu. aj ked tomu ockovaniu nechapem, lebo ked sa nieco stane aj tak dostane dalsiu injekciu v nemocnici.
ja neviem co robit teda s tym kojenim. aj mam uz take bolave prsa zas lebo stale papa odomna a nechcem byt zla na nho ze mu nedam, on sa tak strasne tesi na to a minule ma dokonca dosiel hladkat a pusinkovat a tak si potom vypytal lebo som mu predtym nechcela dat mliecko. tak ma obmakcuje stale ze sa mi liska krpec jeden a ja nemam potom srdce mu nedat. ale je to uz take dost neunosne. noci mame katasrtfalne, 6x je malo co vstane. neviem ale asi budem musiet aj ja ho odstavit. lenze on nechce jest vobec ja nemam sancu nieco do nho dostat. on jednoducho dostava zachvaty a len didi pyta. neviem ako na to.
@mimave práve mi rovnaké skúsenosti písala jedna kočka v marcovkách. Tá je na tom tak isto ako vy. Papať sa mu moc nechce, len mliečko pýta.
Ja som mala tiež boľavé bradavky, tak aj preto som sa dala na odstavenie. Už som mala toho naozaj dosť. Začal mi naozaj aj peknejšie papať.
Daj teda vedieť, ako vám to s tým očkovaním pokračuje...
@mimave tak u nás to nočné odstavenie bol prelomový bod, spíme normálne, niekedy sa malý mrví v postieľke, to si ho mm vezme, nie ja, aby ma necítil a nechcem mliečko, ale inak spíme už konečne ako ľudia. Lebo aj my sme sa tak často dojčili. Naozaj ma to unavovalo, lebo malý je predsa ťažký a vyťahovať ho z postieľky a zase späť....
Nám to určite pomohlo, ani cez deň toľko nepýta, a keď chce, dám mu papať niečo iné...Kojíme sa už len ráno a niekedy večer.
@careamell Ahoj to je super, že vám to tak hladko prebehlo, my sme síce už dlhšiu dobu na UM ale aj tak sa malý ešte dva krát za noc budí na mlieko, a ja neviem ako ho mám odnaučiť, skúšala som, že sa napapal na večer do prasknutia, ale aj tak sa zobudil dva krát v noci na mlieko 😒 , viem, že si proti kravskému mlieku a teraz ked sa nedojčíte budeš mu dávať neakú inú alternatívu? možno by sme aj mi mali skúsiť, že by som odišla na neaký čas zo spálne, či to pômôže, už by som sa tiež chcela vyspať celú noc 😨 vlastne si to už ani neviem predstaviť, dokonca sa niekedy v noci zobudím 5min pred malým a čakám lebo viem že za chvílu sa zobudí a bude pýtať mliečko 😀 😕 dúfam, že mi to neostane 😅 😉
@lily23 Ahoj, tak vyskúšaj nedať, aj keď bude plakať, u vás by asi odsťahovanie nepomohlo, neviem, lebo predsa malému nejde o to, či ťa cíti alebo nie, svoje mliečko mu nedávaš, ide len o to mu nedať papať. Možno keby si s ním, nejak ho utišovala, bolo by to lepšie, ako keby sa dal na to tato 🙂 Mama je mama 🙂
Alternatívu nedávam, papá syry, jogurty, občas kúpim nejaké rastlinné mlieko v DM a potom urobím puding, alebo namiesto vody dám do kaše.
Ani ja som nevedela, aké je to sa vyspať celú noc a keď som ju zažila, tak som bola normálne šťastná, že som sa konečne vyspala ako človek 🙂
@careamell no mame prvu noc bez kojenia za sebou. tak neviem, no cakala som to ovela horsie, aj ked ano- bolo to zle... ☹ vela plakal, stale pytal didi, ja ze ne, didi haja rano dame, tak on ze teda druhu didi 😀 spekulant!🙂 ja ze aj duha didi haja, tak na to spustil rev... ale potom som ho prehovorila ze nech sa prituli ze ho pomojkam a spolu pockame kym vyde slniecko, ze potom dame didi... 😅 tak sa pricucol a este si pomrnkal a zaspal. tak takto sa to opakovalo niekolko krat, az na zaver ked uz vstal neviem kolky krat sa zobudil a rovno si vypytal caj, uz didi neskusal. 🙂 tak sme pili caj. ale musel byt aj vysmadnuty ako plakal, tak som mu dala napit, ale zas nechcem aby si zvykol na caj v noci. jedno lepsie ako druhe. tak dnes pokracujeme uvidim ci aj on raz prespi noc...
@mimave Ja este kojim, celkom sa to da. V noci pyta niekedy viac, inokedy menej, podla toho, aky ma spanok, spi so mnou v posteli, tak velakrat ani neviem, ze som ho kojila, prespim to 🙂 Ked je idealna noc a zaspi cca o 20,00, tak si pyta o 23,00, okolo 1,30, 3,30 a nadranom a pri vstavani. Ked je horsia noc, tak sa zobudi este cca hodinu po zaspani, spi horsie, kym si ja k nemu lahnem. Su dni, ked mu dam len na zaspanie pred obedom a pocas spanku (vacsinou sa po hodine zobudi a potrebuje si cucnut, potom spi dalej) a potom vecer na spanie. Niekedy si vypyta raz doobeda alebo raz navecer, cize denne kojenie je v pohode. Keby som ho ponukala, tak si da urcite castejsie. Ponuknem mu len vtedy, ked sa mi zda nervoznejsi alebo cestujeme, aby bol v pohode.
Sestra ma svagrinu, ktorej syn bol na nej neustale pricucnuty, inak len pistal. Odstavila ho, ked mal tri roky, dovtedy sa jej to nedarilo, tie place boli nepredstavitelne.

@amalkagoralka Maly zje obcas aj nieco sladke, ale skor je to tak, ze ked je hladny. Ked je najedeny, tak ani nie. A ma dost ostych pred novymi vecami. Dnes drzal v ruke gumenych medvedikov, co mala jeho sesternica, ale za nic na svete by to nedal do ust. Ja lubim tiez sladke, vzdy som lubila ☹ Vahu mam, aku mam, boli casy, ked som mavala viac, nerada by som sa tam vratila. Poslednych par rokov si drzim priblizne rovnaku vahu +- 1 kg a z porodu mi nezostali kila navyse, tak to je dobre.
Maly sa az tak nedozaduje mlieka. Cez den si vypyta, ked je napr. unaveny, podrazdeny alebo ked boli horucavy. Zatial ma este moc nesklbe a nevyzlieka 🙂, uvidime, ako to bude, ked bude vacsi. Ale vie, kde to najde 🙂