Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@teleranka Príčina sa nezistila, vraj sme obaja v poriadku 😉 Ja som a budem PN pre istotu celé tehu a v podstate som riziková, ale nemusím chodiť do rizikovej poradne, lebo zatiaľ nemám žiadne problémy. A chodím tak často, ako väčšina báb v tejto téme. Bola som 11+6 a idem budúci pondelok, to budem 16+2 😉 A podarilo sa prirodzene?
Ahojte, rada sa k vam pripojim. .uz vas citam vyse mesiaca ,ale stale som sa bala prispiet , nakolko som si v januari prezila MA, a velmi som sa v prvom trimestri bala najhorsieho. Dnes som po prvom screeningu ,videla som mimi a uz mozem hadam spokojnejsie spavat. . 🙂 TP mam 17.4. a dakto sa tu pytal,ze ci chce niekto chlapceka.. tak jaaaaaaa. . 😀
No neviem kde sa to docitam ,ale zrejme ano sedi na 17.4 ,lebo nevravela nic doktorka. .A vsetko sedelo na 13+0, a NT 1,1MM tak ano Strihalka verim ze maly uz rastie a nacvicuje futbalove pohyby.. . 😎
@sunday1
ano , podarilo, ale v case, ked som sa skoro rok liecila antibiotikami na ureaplazmu... a ta vraj sposobuje neplodnost...
ja som doteraz chodila minimalne raz tyzdenne, ale snad uz po kritickom obdobi to nebude take potrebne, neviem, ci je dobre robit kazdy tyzden sono, aj ked iba na chvilocku.
urcite to teraz zvladnete do konca, nase babatka su silne, aspon sa mi tak zatial zda 🙂
@katkarv ja som len čítala diskusiu pôrodnica v prešove a tam ste obe písali tak som sa potešila že by bolo dobré ak by nám to vyšlo spolu. No mám skúsenosti zo starej pôrodnice, rodila som tam dcérku a bola som celkom spokojná. Okrem jednej sestry na detskom inak úplne v pohode. Rodil ma Kyselý a bola som prekvapená z jeho prístupu. Prišla som tam ráno o 8-mej dali mi vyvolávačku, prepichli plodovku a čakali sme. NO do 11 sa nič nedialo a tak ma zobrali na sekciu, ktorá prebehla na 1*. Ja som sa stráášne bála prirodzeného pôrodu a tak som bola spokojná že ma nenechal dlho sa trápiť. Aj teraz by som išla tam a predpokladám že opäť ku Kyselému. Myslím si že bude opäť sekcia kedže málokedy je po sekcii prirodzený pôrod.
Ahojte baby, aj ja som sa dlhšie neukázala...predstavte si, tak som makala na našej stavbe, že som asi nachladla a chytila som zápal obličiek...bolelo to poriadne a ani si neviete predstaviť ako som sa bála o malinké....ale vsetci doktori sa o mňa tieź báli, tak ma hospitalizovali...tak si lezim v nemocnici, vsetci su zlati, staraju sa o mńa , beriem síce antibiotiká, ale mám ich cez infuziu...no povedali, ze tak ako mi to dávajú to najmenej ubližuje...a najlepšie zaberá....som kludnejšia, keď vidím ako ma kaźdú chvílku chodí niekto pozrieť skontrolovať....ale už sa tešim domov....máte niektorá skúsenosti s braním antibiotík poćas tehotenstva?
peka13, kamoska musela brat 3x v tehu silme atb a mala sa narodila zdrava 🙂
Inak na som sa ani nepochválila...minulý týźdeň sme boli aj na prejasnení , takže výsledky v norme a malinké má už 9 cm...teda ...a keby ste videli čo vyvádzalo...najprv len klasický prštek v puse, potom sa akosi prekrútilo do sviečky a kopalo o 106, potom sme videli ako prehĺta plodovú vodu a nakoniec začalo čkať...no s mužom sme sa nasmiali, doktor mal problém namerať to prejasnenie NT. ...no krásny zážitok 🙂 fakt...teraz voláme malinké " náš krásny mimozemšťan" , veď posúďte sami 🙂
@elfka.elfka tak to je fajn, každá takáto veta mi vyčarí úsmev na tvári 🙂 ďakujem
@stassa ja som rodila 11/1999 sekciou a potom 7/2001 som syna porodila riadne takze viem porovnat a aj teraz chcem ak nebudu komplikacie rodit normalne.po porode som behala a po cisarskom aj na druhy den ma nevedeli dostat z postele lebo som odpadavala a tahali ma nasilu ze musim vstat aj ked nevladzem.
14.04.2012 🙂
@sunday1 zatiaľ nemám výsledky ale antibiotiká mi dali aj tak, primár na infekčnom povedal že nebude riskovať že sa rozvinie infekcia ktorá by mohla ohroziť bábo, že antibiotiká sú oveľa menšie zlo. A ubezpečil ma, že na bábo to nemá skoro žiadny vplyv, teda žiadne vývojové chyby z toho nehrozia, jedine ak by infekcia nebola liečená a napadla by maternicu tak by som mohla potratiť. Preto nechcel čakať na výsledky a nasadil mi liečbu hneď. Tak dúfam že bude všetko OK .
babenky je tu niektora co berie duphaston a velmi jej nezabera? ja ho beriem uz 2 1/2 tyzdna ale stale spinim a nie a nie aby to prestalo :( a ked si predstavim ze dalsiu poradnu mam az 3.11 tak netusim ako to dovtedy vydrzim. to uz budem mat ukonceny 15ty tyzden a na NT ma sestricka neobjednala neviem ci sa mam vnutit alebo to nechat tak... :(
@baranovadanka ja som spinila od 5tt do 8tt a hned v 5tt mi dali duphaston a po 8tt som ho prestala brat.Co nejdes za lekarom alebo na pohot.ked spinis uz v 12tt ja by som nebola kludna,mala by si byt v nemocnici.
@baranovadanka nechapem preco duphaston ved by uz mala prebrat jeho funkciu placenta,nie?A brala som k nemu aj Cyklo3forte na zastavenie spinenia.
@katkarv mj lekar vie ze este stale spinim vravela som mu ked som bola minuly pondelok v poradni ale kedze babo bolo v poriadku tak mi len dal recept na dalsi duphaston a sestricka ma objednala az o mesiac... ked som cakala dcerku skoncila som takto v nemocke na 2 mesiace( bolo to krute) a potom som chodila do rizikovej poradne priamo teraz by sa to ani nedalo nemala by som s kym nechat deti :( ale nejako ma vyvazdza z miery ze ci by som nemala chodit do poradne castejsie ked som mala obe tehotenstva rizikove a ani teraz to nie je celkom ruzove... 😒
@peka13 genialny mimozemstan 😀 😀 Aj ja chcem takto vidiet, ja mam take o nicom neostre fotecky, nevidela som ani na utz takto pekne, ale zas naposledy som bola 11.tt, takze to je este mladucke 🙂
Ale nestazujem sa, pohyby som videla aj srdiecko nadvyhovat hrudnicek , tak uz som ticho 😨

Ahojte babule.. prikladam link na stranku čo sa môže hodiť (oznámenie tehotenstva zamestnávateľovi) :
http://www.vzory-zmluv-zadarmo.sk/zamestnanie/p...
😉