Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Baby, nemalujte certa na stenu, to snad nespravia 😠 Ved v tom clanku, co tu niekde bol link, tak mali zrusit skoro ze vsetky davky jednorazove aj mesacne, okrem materskej, co teda nie je moc dlha doba podpory rodiny 😒 Teda tym s vraj vyssim prijmom, akoze dakych 800 E 😝 😝 😝 Kokos, to co je, ked z toho bezne mlada rodina plati aj 500 E hypoteku a spol.
pridam sa aj ja mamicky, my mame termin az 27.4. maly sa hybe ostosest, otoceny je uz dole hlavickou, tak uvidime kedy sa vypyta na svet....nohy uz zacina dost opuchat, ale zatial sa to da zvladnut...
mrka2 neviem preco. Kamaratka mi prenasala, tak som sa to docitala na internete v mamickovskych strankach. Proste su jedla ktore podporuju, ze babetko da signal na porod. Ma to byt ananas, to si pamatam, ze normalny, vies, musis ho osupat a tak, nie z konzervy, lebo to mi prislo take ze super vec, jednoducha, tak som si zapamatala. p.s. tak si potom uzi s muzikom niekolko kol a bude dobre🙂)) to mna zasa lekarka varovala, ze si nemam uzivat tak viem.
čaute baby, idem sa opýtat, máte niektora problem s pokožkou? mám pocit, ako by som ju mala velmi citlivu, včera som sa natrela telovym mliekom NIVEA, čo použivam roky, mi koža sčervenala a pálilo ma to, musela to zmyt. do teraz sa mi to nestalo. 😕
a taktiež pocitujem jemne trpnutie ruk.
@lusina draha tu druha lusinda. si pis, ze to mas z tehu🙂) mas stastie mozno ked das iny krem, najlepsie je detsky bez parfumov, bez alergenov tak ti bude dobre. Mna doteraz tak svrbela, ze este teraz sa mi hoja skrabance a jedine co som dostala od lekara je ze to nie je ta choroba cholerioza ci co no a mam smolu, ze vraj po porode bude lepsie. nastastieee je to uz lepsie, ale mala som tyzdne v 36 tusim, ze som chcela hned a zaraz rodit a tom som bola z porodu vyplasena ovela viac, nez som teraz!!! bolo to krute utrpenie. skus pripravky pre deti bez parfemov a alergenov, tie by ti mali sadnut.
Ja mam termin 12.4
baby neviete mi poradit ako je to s tym rodicovskym prispevkom? matersku mi nepriznali a tak budem mat narok az na tento prispevok ked sa mala narodi.... nemyslim ten jednorazovy.... neviete kolko to je a ako dlho sa vyplaca? idem to v piatok na urad poriesit len chcem byt trosku pripravena nech ma tam nevykoti ked mi povedia tu "zavratnu sumu".....
@renca99 myslím, že 194,70 Eur, vypláca sa do 3 rokov dieťaťa 😉
@zlatulienka dakujem.... akurat to hladam na nete a tiez som tam nasla taketo cisla..... tak dufam ze aspon na plienky to vystaci....
ahojte, aj my mame termin 6.4. ... uz tu niekto porodil? alebo to vypada na porod? u nas absolutne nie ☹ uz nevladzem a chcem uz ist rodit... 😠 😀 😀
@deniskateniska neviem ako ostatny, ja mam termin ze 15. 4. alebo 23. 4. a keby to slo hned tak som stastna ako blcha. verim, ti ze mas toho dost, je to neskutocne. moj sa taaaaaaak mrvi, ze uz nevladzem.
@deniskateniska ahoj tak ja mám termín až 29.4. tak ja mám ešte čas 🙂 ale inak tu je 9 báb čo už porodilo, čo boli aprílové 🙂 Apríl za dverami, tak niet sa čomu už čudovať 🙂
@deniskateniska cauko, ja mam termin 4.4. a uz by som najradsej mala po "tom", tato noc bola opat desna, uz som myslela ze "to" pride a nic. starsne ma bolelo brucho akoby som mala dostat menstr., ale potom to preslo, tak ja uz neviem. a to mi v sobotu uz odisla hlienova zatka, tak cakam a cakam a stale nic 😲
ahojte ja mam termin 4.aprila je tu niekto kto bude rodit v starej nemocnici ?
ja už tiež čakám na ten pôrod a všetko robím aby to šlo a nejde to 🙂 malý asi čaká na termín alebo čo...chce mať predsa ten pekný dátum, že 1. apríl 🙂 no hádam to príde do konca týždňa, ale nemám žiadne predzvesti, ani otvorená nie som, ani zátka nejde von, ani brucho nemám nízko..možno to fakt príde všetko naraz a bude! Len mi členky puchnú, ruky trpnu a som voľaká zavodnená...už nech to príde !Držte sa!!!
máš nárok len keď otehotnieš v čase, ked si nemocensky poistená, vtedy je tam ochranná lehota 8 mesiacov do nástupu na MD a máš na ňu nárok keď na ňu to tej lehoty nastúpiš aj keby ťa na druhý deň po oplodnení z práce vyhodili...ja som musela dávať na socku taký papier od gynekológa, že kedy sa to asi stalo...že kedy ma asi oplodnil môj muž, tak doktor sa ešte smial, či aj čas potrebujú vedieť 🙂
@barbora84
@bambulka1010
@mily7 kocky ja uz som na prasky... som z toho len nervozna dnes som myslela ze odpadnem ☹ ja som nervozna depresivna zo mna je aj synator hnusny stale mrnci jaci.. ja uz fakt nevladzem ☹ ☹ dufam ze porodim coskoro lebo uz nezvladam ☹ take kopance dostavam ze az a hlavne ked maluch bude zas vyse 4 kilovy ☹ mozno uz aj je 😅
@deniskateniska uz len vydrzme, ten zaver je narocny aj fyzicky aj psychicky.. ja tiez nervacim, niekedy vybuchnem pri blbosti, sice tak nepuchnem, ale asi mozog ano, lebo tehotenska dementoza sa u mna plne prejavuje 😀 mne je najlepsie doobedu, mozem zjest a robit hocico, poobede sice vladzem ale sa vacsinou uz len motam a vecer tu lezim na gauci ako vorvaň a fuňim, fučim kym si neľahnem spať... ale citim sa stale nerodiaco, tak ostava fakt len vydržať 😵
@deniskateniska ja som nervózna celé tehu, jedine teraz mám pocit, že sa to trošku upokojilo 🙂 a ja mám celkovo malé bruško, síce kilá som nabrala, ale bruško malé. Takže ťažkosti nemám ani moc-nerátam sem-tam bolesť chrbta, a malinkej kopance 🙂 Bo teraz sú niekedy fakt bolestivé. Tak to teraz asi tak najlepšie znášam.
@elfka.elfka akokeby si mna opisovala 😀 ja neznasam vecer zaha pali tak ze idem sa dogrcat uz ani soda bicarbona nepomaha .. tak si zober ze od siestej nejem lebo by som asi zdochla ... uz fakt len vydrzat..
@bambulka1010 ja som pri prvom bola nervozna staaaale... nervacila som sa pre blbosti az ku koncu sa to akosi ustalilo... aj som sa lepsie citila aj sa mi lepsie dychalo ked mi padlo brusko aj vsetko akosi viac energie posledny trimester.. a teraz? hruuuuuuza. a to mam mensie brusko - ale za to krpcek je vacsi a ma menej miesta tak kopance su neznesitelne niekedy 🙄
@deniskateniska aj ja za maličkosti nervačim, ale teraz už dobre, už sa to tak ustálilo 🙂 ako niekedy aj ja lapám po dychu, a nemôžem sa dobre nadýchnuť, no to patrí k tehu. Ale prvých 5 mesiacov som si naozaj užila, deň čo deň nevoľnosti, až po 5 mesiacoch sa to nejako ustálilo.

@pata31 myslim, ze im to chvilku (takeho pol roka dufam) bude trvat kym to zavedu....ale potom sa ho chystaju zrusit.....okrem toho urobia ciaru - po zvazeni prijmu a majetku rodiny a skrtnu aj ten prispevok na dieta (tych 22 eur ci kolko to je) a vraj aj rodinne pridavky.....to ze sice mame dom ale na hypoteku nikoho nezaujima.... ☹ tu je o tom clanok http://ekonomika.sme.sk/c/6309101/smer-skrtne-p...