Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@mily7 ano, taktiez na prasknutie ako balonik 😀 cakam kedy nasa princezna konecne zostupi hlavickou a vychysta sa na porod.. neviete nejake babske recepty na zostupenie hlavicky? gulam sa na fitlopte a hopsam poctivo, to je to jedine co poznam...
@elfka.elfka ani môj fešák nezostupuje dole, dr. ma upokojoval, že u viacrodičky je to bežné, cesta je už vychodená, tak nemá potrebu si cestu pripravovať, ale aj tak ma to znepokojuje 😒 a vraj zostúpiť môže až počas kontrakcií, som teda zvedavá 😉
Ty čakáš druhé, že? Alebo si zle pamätám?
@zlatulienka ano druha dcerka.. ja sa bojim ze budem cakat v bolestiach a mala nikde.... a hlavne aby mi ju netahali zvonom...
ja sa dnes citim akosi na figu, citim akoby na mna nieco liezlo ☹ pobolieva ma hlava a aj kaslem..myslite, ze to moze negativne ovplyvnit teraz babatko alebo porod?
@kukucka1982 blahozelam, malicka je prekrasna 🙂
@elfka.elfka tiež by som chcela vedieť nejaké cviky na zostúpenie dieťatka. Včera som bola v poradni, vraj je ešte vysoko a bojím sa aby som ju potom vedela porodiť ked sa nezosunie ešte
@elfka.elfka no neboj, ona si nájde cestu 🙂
ja sa tiež bojím, že to nepôjde ako má a že bude treba zvon alebo kliešte, malý má vraj veľkú hlavičku, ešte mi dokonca hrozia sekciou 😒
no aj tak sa snažím byť optimista do poslednej chvíle a verím, že to dobre dopadne 😉
@zlatulienka to fakt moze az potom postupit?Aj my sme este vysoko ale este mame cas.Syna som porodila prirodzene ako druhy prirodzeny porod a pamatam ze asi tyzden pred porodom mi zostupil.
@katkarv aspoň dr. mi tak hovoril, tak mu verím, ani pri Robkovi mi bruchu nepadlo dole a bol aj veľký a pekne sa sám predral na svet v deň termínu 😉
inak super, že voda aj prietoky sú OK, keby sa ešte princeznička pretočila 😉
@janci27 aj ja som chora, malu mam choru uz na druhy krat a uz na druhy krat som aj ja nachladena, hrdlo ma boli, sople mam, usi zalahnute, kasel 😖 ....dufam, ze sa z toho do porodu dostanem...aj tebe drzim palce, nejake cajiky si musime dat a minule mi pomohlo aj oscillo, tie homeopatika...
pata31 oscilo homeopatika zazrakom pomohli aj mne, niekolko krat. A to som tomu neverila. A potom med na hrdlo vsetko take od prirody. Obklad na hrdlo baby olej na latku a zaviazat okolo hrdla na niekolko hodin aj cez den, super zabera. Budte v teplom. Najhorsie je ,ze ked clovek zakasle alebo kychne tak brucho ide vystrelit, teda aspon mne.
Zienky ktora idete rodit na Kramare ?
inak babenky ti lekari toho narozpravaju myslim ze zbytocne vela, strasia ludi. Samozrejme ze môze zostupit babetko aj tesne pred tym. Tak ako mne zostupilo skôr tak ma nastrasili akurat a potom som zistila, ze u prvorodiciek zostupuje babetko dole uz 4 týždne pred porodom!!! a je to v poriadku a u viac rodiciek zostupuje bábetko dolu do porodnych ciest az tesne pred porodom!!!! to znamena, ze ak ste druho a viac rodicky a bábetko vam zostupi tak to je uz uz o tom ze idete rodit. Ja napriklad som sa akurat nalakala a potom zistila ze je to normalne, kopec bab to mala, dalsi lekar povedal aj kniha ze u nas je to tak no a nakoniec sa bojim aby som z pedcasn. porodu este neprenasala🙂) tak sa nebojte. Inak som si myslela, ze u mna sa posunul kvoli tomu, ze som bola neustale v pochode. Co sa normalne aj odporuca vzpriamena poloha, gravitacia...takze stat, chodit, chodit, na fit lopte robit osmicky a tak. Ale u vas to pojde tesne pred porodom tak nebojte🙂)
@urma Sak to je hruuuza. Ved bezna pracovna (kancelarska) sila v Bratislave tolko zaraba. Aj viac, lenze mas pravdu, ze si neuvedomuju kolko z toho ide na hypoteku a potom aj naklady na zivot ako taky su vyssie. Hlavne, ze vianocne odmeny dochodcom ponechavaju. Tak teda budme socialny vo vsetkych oblastiach, nie?
@zuzikak som rada, ze som normalna a nie som sama teda. Lebo ja akcny clovek odkedy maly zliezol dole tak som to nesmierne pocitila a ja sa nemozem poriadne hybat, chodit, lebo tlaci na panvu, tak sedim doma, teraz som sa aj tak skludnila uz ze som cela otapena a presne nic ine nerobim len spim a povalujem sa a pripadam si ako na marse. Je mi to divne, ze takto ja ako keby som hypochondra so seba robila no ale potom ked sa len smeti vyberiem vyniest tak to aka drina. Ja mam pocit, ze keby som si zabehla trocha tak lezie von aj bez kontrakcii a tak🙂) kedze je to prve cele tehu tak sa v tom nevyznam co je normal a co nie. A ako pisali v knihach zidealizovane, trocha vam bude zle v prvych mesiacoch a potom to je uz super az potom ku konci trocha probl. so spankom ale na to je liek VYDRZTE, blbci
@elfka.elfka to je pravda. Aj mna uz rozculuje, ze akakolvek nepohoda a problem je "normalny".... Najviac sa bavim na tom, ked niekde na nete pisu: "doteraz by si mala pribrat od 13 - 16 kg" chachacha - tak to asi nie som normalna ked mam 21 a to nie, ze by som sa prejedala 😀
@mily7 ja sa nutim chodit kazdy den aspon do obchodu aj ked vytrepat sa je ta najvacsia namaha. Potom mam pocit, ze tie babky na mna tak divne kukaju, co sa tam pohybujem s takym bruchom 🙂)) a ked pridem domov a uvarim polievku, tak mam pocit, ze som zabehla stafetu zelezneho muza
zuzikak ani nevies ako sa tesim. Uz som si myslela, ze som nenormalna🙂) ja mam do obchodu 20 minut pesi. Naposledy ked som tam sla tak mi v polovici mojej super pomalej kacaco slimace chôdze (je mi jedno kto si co mysli, ved chodime rovnako pomaly ako tie babky s barlami tak nas musia chapat🙂) ) prislo neskutocne zle, kvoli tomu ze som proste nevladala asi s kapacitou pluc, neviem. Dosla som do obchodu, tam som myslela, ze odpadnem chapes a to som sla pomalicky... no a z obchodu ma odviezol muzik autom ked siel z prace, lebo napriek krasnemu slnec. pocasiu a ja co som stale vonku v prirode som to nezvladala!!!!
@mily7 sak to, ze ked zakaslem, tak mam pocit, ze mala vyskoci von 😝 a este je teraz aj ona chora, tak mame zabavku, aj ked je to uz lepsie.....a aj mi momentalne vyhovuje, ze sme doma, lebo mna zase krize bolia strasne, som rano trochu pozehlila a uz krize boleli hrozne, pri prvej si nepamatam, ze by ma az takto boleli....
@mily7 Ahoj presne taky problém mame aj mi,chceme pokrstit maleho bez oslav len s krsnymi ale prevazne celej rodine sa to nepaci,no ale co uz aj tak si to urobime po svojom a nedame nikomu vediet len krsnym. a ja uz teraz nedostanem nic do seba tak mi byva zle,pijem len mlieko aj to niekedy vyleti jak strela zomna,mne byvalo celé tehu zle,od uplneho zaciatku az do teraz, tak uz sa len modlim aby som uz cim skor porodila,za cele tehu som pribrala 3kg,ale je to v poriadku,malý mal v 36.t 2960g,tak uz sa neviem dockat.
pata31 sak to, ze kazde tehu ine, kazde ma svoje problemi, ine starosti, dobre ne??? ja uz neviem niekedy si vravim, ze keby som len vedela, no ale co? aj tak by som chcela tych skriakov, co s nimi? sa ich nevzdas, aj ked ti to lezie mozgom niekedy. musis rychlo sa dat dokopy, lebo vo vysokom stadiu to uz strasne zle presne kvoli brusku ked clovek kasle tak este horsie mu je, lebo brusko skace. Daj obklad na hrdlo, med do neho a tekutiny a homeopatika.
@martina131 no sevas draha vitaj v klube. My sme na zapade, svokra na strednom slovensku a nasi na vychode. Hlavne ten vychod, ved to poznas, tradicie a co povedia ludia, tuk, tuk. Ja si vravim, ze nech neriesia, ja ked budem v sestonedeli a niekto mi povie ak prezijem porod, ze sadni do auta po 2-3 tyzdn a dojdi na vychod krstit, tak este nezazili ako ich poslem kade tade. A muzik by mal byt pri porode, co tiez sa pripravujem v kutiku duse ze ci teda nebudem tam nakoniec sama, aby som nemala potom este vecsi sok tak si vravim, ze ked to uvidi co som prezila tak sa bude môct konecne postavit a povedat na plne usta ze bude to tak a tak a moja zena sa nebude nikam trepat. Lebo zatial ma respekt pred rodinou. ja som trpela nechutenstvom, potom to preslo, pribrala som 8 kil ale maly ma tiez normal vahu a tiez mi uz hlavne nechuti jest!!!! jak som sa bala porodu aj sa bojim ked mi dojde ze v priebehu 2 tyzdnov môzem rodit tak sa nan tesim, ze len nech je vonku uz a mam ulavu konecne. A nech mi nikto nevravi, kamoska po cisaraku vravela ze sa jej ulavilo ze bola to hrôza ten posledny mesiac.
@janci27 daj obklad na priedusky, babetku by hadam nemalo byt nic, neviem, skus teda zajst normalne za lekarom. Ono je stale lepsie aj ked ty budes v pohode, aby si mala sil na porod!!! lebo chory clovek vysileny a tych sil ti treba k porodu. Ale citala som o babach ktore rodili v horuckach chore tak sa im lekari vraj snazili pomoct, nasadili tusim aj antibiotika a tak. Samozrejme je to stale o tych ludoch, akeho cloveka, lekara stretnes. Na tvojom mieste by som sa snazila dat co najskôr dokopy kvoli sile...

baby ako ste na tom? ja idem prasknuuut, teda moje brucho, nespim samozrejme, aj ked pojdem spat tak po druhej som hore, brrrrr. a cez den otapena ako neviem co. :(