icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

mimuska123_
1. apr 2012

neviem ci je to ta zatka, ale dnes to tak vyzeralo, take ako bielok z vajicka, a vcerajsia noc bolesti krizov a bruska..uvidime, kedy sa maly na svet vypyta

janci27
2. apr 2012

Ahojte babenky, neviete, co najlepsie pomoze pri hemeroidoch, ktora s nimi mate alebo ste mali v minulosti skusenosti? S vyprazdnovanim problemy nemam, zapchu ziadnu, ale vyskytli sa aj tak, co je vraj u tehotnych bezne ☹

svistinka
2. apr 2012

@janci27 ahoj skus najprv lokalne masticku (pripadne cipky )- bud
Avenoc homeopaticka- odporucaju v tehotenstve
Hadensa mast- da sa kupit len v Rakusku moze sa uzivat v tehotenstve je s pridavkom mentholu- je dobra
Faktu mast - pouzivala som po prvom porode- ok
- ak hemoroidy vyliezaju treba ich zatlacit dovnutra - najlepsie je po vyprazdneni sa osprchovat a aplikovat mast

Detralex tbl- su super, mozu sa uzivat v tehotenstve ale neodporuca sa po porode ak zena dojci
Mobivenal tbl - maju to iste zlozenie ako Detralex+ este nejaku latku navyse da sa kupit bez predpisu- nie je vhodny pri dojceni

livia341
2. apr 2012

ahojte, idete mať aj zazmluvného porodníka? či porodíte pri hocijakom porodníkovi? nebojíte sa porodov ako to celé dopadne? pýtam sa, kedže idem rodiť prvýkrát a nezazmluvnila som si ziadneho porodiníka, preto že nepoznám nikoho, tak mám aj strach ako to všetko dopadne.

micifuzik
2. apr 2012

Ahojte, pred týždňom mi dr. brala krv, teraz som 37 tt a povedala mi, že mám zvýšené krvné hodnoty, že keby nešli sviatky, tak idem hneď do nemocky a tam posúdia, či sa to už ,,ukončí,, sekciou. pýtala som sa, či je malý ohrozený, povedala mi, že nie, že som ohrozená skôr ja. len tomu vôbec nechápem prečo? prečo sa krvný obraz zhoršuje ku koncu tehotenstva a je to pre lekárov ukazovateľ, či tehotenstvo už ukončiť. a prečo hneď sekciou a nie vyvolaním pôrodu. zajtra mám ísť znova na krv a keď sa to ešte zvýšilo, tak sviatky - nesviatky, idem do nemocky.
Len ak by to bolo vážne neviem čo s tým majú spoločné sviatky.
a ešte by som sa chcela spýtať ako prebieha cisársky, či tam môže byť otecko, koľko to trvá, či mi malého hneď ukážu, ako je to s dojčením po cisárskom a či mi ho vôbec bude mať kto odfotiť hneď po pôrode.
ďakujem 😅

drosera
2. apr 2012

@micifuzik a co mas zvysene/znizene? lebo ja som mala tiez velmi zly KO..

mily7
2. apr 2012

@evaharg ahooooj. No co ako sa mate??? ja som uz v stadiu cisteho nefalsovaneho zufalstva. Roztahuje sa mi panva, boli na zaplakanie, nohy bolia, nemozem chodit niekedy, niekedy len tak maaalinko. Sedim doma, nic nevladzem, nechce sa mi ani nechuti jest, brucho tvrdne a mam toho dost proste. Sa tesim na sviatky tak len dufam, ze v zdravi dozijem. Muzik teraz na poobednych tak sme sami doma, akurat ze s malym sa uz moc nenarozpravam, nehybe sa az tak ako niekedy, uz len sa vyfuci, zatvrdne a sem tam kopne. Tak mi je smutno a dlho no a dufam, ze ked teda dozijeme sviatkov tak neskoncime v nemocke. ale mozno mi to uz bude vsetko jedno sa tesim az bude na svete aj kvoli nemu aj kvoli sebe. Tesim sa na tu ulavu...

micifuzik
2. apr 2012

@drosera mám zvýšené pečenové hodnoty

evaharg
2. apr 2012

@livia341 ahoj. Ja som si toho svojho akurat dnes zazmluvnila a mne to dodalo pokoj na dusi.....Tiez som dlho nad tym spekulovala....rozhodnut sa musis sama 😉

evaharg
2. apr 2012

@micifuzik nuz s tym cisarskym priamo skusenosti nemam, lebo som tiez prvorodicka ale co viem tak otecko tam pritomny nie je-je v nejakej miestnosti hned vedla pripadne za sklom (zalezi od nemocnice) a maleho ti hned ukazu (ak mas spinalku), ak je vsetko ok dokonca ho vraj niekde hned aj prilozia na prsnik ako pri klasickom porode (tiez zavisi od nemocnice) a ak nevyzaduje speci starostlivost, tak ho hned daju ockovi do ruk a ten moze fotiiiiiit kolko sa mu paci 😉 NEBOJ!

janci27
2. apr 2012

@svistinka dakujem za rady, skusim zajst do lekarne a spytat sa na tu masticku Avenoc..praveze mam problem, ze vyliezaju von, co je dost neprijemne, ale nastastie nemam problem so zapchou, len neviem co s tym ☹ a to si mozem zatlacit aj sama? no neviem si to celkom predstavit, aby som si neurobila este horsie..myslela som, ze to pojde len chirurgicky..a ta masticka je dobra len na ukludnenie, alebo na co je vlastne?

evaharg
2. apr 2012

@mily7 Ahoooj 🙂 Ja sa mam ako na hojdacke....raz som uuuplne nervozna a placliva a vsetko ma rozhodi a potom pride jeden svetly den (ako dnes) a ja mam super naladu 😉 To, ze ti nechuti jest ti celkom zavidim, lebo ja mam v poslednej dobe pocit, ze by som aj kona dokazala zozrat a sa musim strazit......pripomonam si "prepana krala nemozem zjest viac nez moj muz!" 😲 Ja som mala dnes poradnu a uprimne povedane som hroozne dufala, ze mi doktor povie, ze zajtra mam prist s taskou (alebo teda najneskor v stredu) ale on mi pekne, ze som uuuplne zatvorena a mam prist znova na poradnu 11.4. 😒 Ja som sa tesila, ze cez sviatky budem v nemocnici a nebudem musiet nic chystat, ale teda uz som zacala nad tym rozmyslat, ze co nachystam....Inak si uvedomujem, ze tym, ze som si Dr. Oravca dnes zazmluvnila, tak sa mi ulavilo....akoby ta zodpovednost za porod bola zrazu na nom.....a aj epiduralku a ucast manzela pri porode sme uz dnes uhradili, tak mi je akosi lahsie na dusi ...... Dufam, ze mne tato moja nalada este chvilku vydrzi a ze sa podari aby aj na teba preskocila 😉 a aj ja sa uz tesim na tu ulavu ktora verim ze z fyzickeho hladiska po porode pride.....FAKT 😕

drosera
2. apr 2012

@micifuzik aha..tak to ti neviem poradit..ja som mala zle ine hodnoty..drzim palce.

bambulka1010
2. apr 2012

@livia341 ahoj ja som si tiež nezazmluvnila a bude to môj prvý pôrod. Ja si myslím, že niekedy to je zbytočné. Ale samozrejme 100 ľudí 100 chutí. A ma dosť zarazilo, keď mali na stránke Kramárov napísané, že za zazmluvnenie lekára pri pôrode 200 eur. Ako veď ony majú plat, prečo by som im ešte mala za to platiť, veď to je ich práca 🙂 No nie? Ale tak poznáme ako to je na Slovensku.

mily7
2. apr 2012

@evaharg Ta co si, ja sa bojim, aby mi presne nepovedal, ze zostavate v nemocnici, ja chcem byt doma cez sviatky🙂) a ja by som si zjedla nieco fajne ale nechuti mi. So zazmluvnenim 🙂) nemyslim, ze je to na lekarovi🙂) clovek nikdy nevie co je dobre a co nie a tie peniaze, hrôôôôza. Kamoska odrodila bez muza, lebo nemala kontrakcie, hospitalizovali ju no a porod zacal v noci co nikto nechcel a necakal zakze vraj 45 min na por. sale bola, tak si vravim, ze to vsetko zbytocne neviem co cakat nikdy nevies co a ako bude a to ma mrzi, ze nakoniec mozme zostat tak ci tak same hoci sme si zelali to a ono..

mily7
2. apr 2012

@micifuzik to je choroba, neviem ako sa teraz vola, male ti tlaci na pecen a z toho môzes mat velke problemi, preto zvyknu vyvolavat porod. neboj sa, uvidis co a ako, urcite chcu pomoct tebe aj babetku. skus sa popytat ci by chvilku nepockali, kym babo bude v 38 tt, ale viem, ze znamej to nezistili a je v haji, pretoze ona nebola liecena a teraz to neviem ci cely zivot na diete nie je a tak. nerobia to len tak, ja som to nastastie nemala, ale telo ma svrbelo neskutocneeee som si zelala, aby som uz rodila, strasne zle mi bolo. u mna to bola len dermatitida, sucha pokozka a tak. drz sa.

evaharg
3. apr 2012

@mily7 Ja som dufala, ze pred sviatkami porodim (kym tam este budu lekari) a potom si tam odlezim tych par povinnych dni ked tam bude celkom klud a nebudu otravovat 4 vizitami denne 😀 ze si budem moct uzivat na izbe s malickym a potom sup sup domov 😀 no ale presne ako si pisala....ja si mozem planovat a zelat co chcem a nakoniec to aj tak moze dopadnut uplne inak.....Tak som sa od vcera rozhodla nechat to v rukach bozich a neriesim, neplanujem, nekombinujem.....cakam 😎 To zazmluvnenie je - uvedomujem si - hlavne pre moju psychicku pohodu (nieco ako monitor dychu... 😉 ) proste mam teraz vacsi klud.....vsak ked to nestihne doktor tak mi peniaze vratia 😉 No a dnes som rano aj ja vstala s pocitom nefalsovaneho zufalstva.....bilia ma snad vsetky klby na tele ale najviac tie na rukach (kazdy jeden clanok na prstoch) a kolena a clenky..... ☹ a opuchnuta som ako pampuch - ibaze on nemal kosti tak ho to tak nebolelo..... 😉

mimuska123_
3. apr 2012

no hlienova zatka je uz prec, a doktork apovedala, ze to moze byt hocikedy, ale este mame skoro mesiac do porodu....a este mi hovoirla, ze plodovej vody uz mam trosku menej...je to mozne, ze mi pomaly odteka..lebo citim ze po kvapockach zo mna troska vychadza ejaka tekutina..ako ked je vytok

evaharg
3. apr 2012

@mimuska123_ tak drzim palce !!!!

mimuska123_
3. apr 2012

@evaharg dakujem, ale este moze v brusku chvilocku vydrzat, i ked uz sme nanho veeelmi zvedavi a tesime sa 🙂

evaharg
3. apr 2012

@livia341 este k tomu zazmluvneniu....vraj nas je hrooozne vela ktore teraz idemem rodit v aprili (jul 2011 bol asi velmi plodny mesiac 😀 ) a tak neviem aka je kapacita nemocnice kde sa chystas rodit a kolko tam maju porodnikov a tak, ale pre mna je to teraz vacsia istota, ze sa mi bude mat kto venovat aj ked tam bude frmol.... 😉

lusylienka
3. apr 2012

Ahoj aprilovky, ktorym sa to uz krati, chcela by som sa spytat ze do ktorej zdravotnej poisťovne davate babtka? Dakujem lebo ja osobne sa neviem rozhodnut nakolko ja som vo vseobecnej a manzel v dovere ake mate skusenosti? 🙂

mata128
3. apr 2012

@lusylienka ahoj,ja som tiez vzp a tatinko dovera,maleho dame ale do vzp.mam tam aj malu,nikdy s nicim problem nebol,teda snad ani nebude😉

katkarv
autor
3. apr 2012

@lusylienka my sme vsetci vszp,hlavne tam mam dceru ktora ma detsku mozgovu obrnu a to mi radila lekarka ze tam budeme mat zabezpecene vsetko.Takze aj babo tam pojde.Z doverou nemam dobre skusenosti,chceli ma nechat dva mesiace cakat v bolestiach na operaciu,esteze to lekar nejak uhral a mohol ma hned operovat.

karamel
3. apr 2012

Maminky pisem za Amandu683 ktore ste si snou pisali, tak prave dnes 13.41 sa jej narodila dcerka Alica, 3650 g a 51cm....obe su v poriadku a zelame im vela vela zdravicka a nech su co najskor doma!!!!!

sisatopic
3. apr 2012

@evaharg ahoj, ja si tak myslím, že sme sa stretli u Oravca aj včera, aj minulý týždeň v pondelok...že čakáš chlapčeka a bude sa volať Jurko?🙂podľa foto si celkom myslím, že si to ty🙂..možno si spomenieš, včera sme aj pokecali trošku, tak dúfam, že sa stretneme aj v nemocnici🙂..držím palce 🙂

barbora84
3. apr 2012

ahojte maminy a maminy cakatelky 🙂 tak ja mam na zajtra vyratany TP 4.4. dla poslednej menstruacie, po dnesnej poradni otvorena stale len na pol prsta, tak neviem kedy bude chciet ten nas drobec vyjst na svet 🙂 velmi sa mu teda nechce. vyzera to, ze aj na Velku noc budem behat bruchata 😝

barbora84
3. apr 2012

@karamel Amande gratulujem k dcerke!

zuzikak
3. apr 2012

@livia341 neboj nic, nejako to len dopadne :-0 tiez nemam nikoho zazmluvneneho lebo moja Dr. nie je porodnicka. Budem rodit u toho, co bue mat prave sluzbu. Ved aj tak je vsetko na tebe. Mozno riskujem, ze ako sa kto vyspi a aku bude mat naladu, no idem tiez rodit prvy krat a neviem do coho idem, tak to nechavam tak, ze uvidim. Na dalsi krat sa zariadim ak bude treba.

zuzikak
3. apr 2012

@mimuska123_
ja som bola dnes na poradni - stav taky ako pred tyzdnom. Nic. Asi si este pockame....