icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

mily7
12. apr 2012

@mimuska123_ ved aj moje tehu je tabulkove v porovnani s ostatnymi maminami co maju opuchy ku koncu a vsetko mozne musim byt ticho, ale vravim, uz to je o hubu doslova 🙂) proste neviem co sa zaludku zrazu nepaci, lahnem maly bucha vo velkom zrazu uz je to otras tieto dni doslova.

mimuska123_
12. apr 2012

@mily7 no aj mna dost maly kope, chudacik mu tam musi byt dobre tesno, aj ja mam trosku opuchy ku koncu, ale este mylsim, ze sa to da zvladnut...dufam, ze ked sme mali take pohodove tehotenstvo aj porod bude v pohode 🙂

mily7
12. apr 2012

@mimuska123_ jasne, ze bude, musi byt🙂)

evaharg
12. apr 2012

@mily7 Ahooj 🙂
Nas pustili v pondelok. Stastna som ako blacha, aj ked nam maly dava zabrat....s muzom sme unaveni ako take matohy....veru som si spomenula na to ako mi v nemocnici sestricky vraveli, ze doma este budem plakat za casmi ked maly tolko spal 😉 Vsetko je pre mna nove a tak prve dni boli aj o tom, ze som muza posielala 3-4x do obchodu so zoznamom "a este toto kup" 😀 Takze my sa stale stabilizujeme.....Jurko uz zacal priberat (napriek tomu ze to brusko ako vacsinu chlapcov ho celkom vie potrapit....no a tym aj nas - rodicov .... 😉 ) Vcera sme boli u pediatricky a ta nas chvalila, tak sme stastni 🙂 O porode napisem neskor, lebo to vyzera, ze maly sa prave zobudza a bude pytat jest 😉

mily7
12. apr 2012

@evaharg 🙂) co robite ze ste unaveni? ale vazne, cim to je, ze to dava tak zabrat? krmenie, prebalovanie, proste ma toho clovek dost? aj tak ti zavidim ako sa mate.

evaharg
12. apr 2012

@mily7 JEDNAK KOJENIE JE CELA VEDA. Uz mam za sebou zachvat placu po totalnom vycerpani ked som celu noc aj den kazdu hodinu kojila.....na umretie.....nastastie teraz sme nasli system ako ho udrzat 3 hodiny najedeneho, ale uvidime ci uz si mozeme hovorit, ze "mame rezim". Podpisuju sa pod to aj tie hormony....No a dalsia vec je Jurkove travenie.....Hrozne zvykne plakat taku hodinu po nakojeni a pomaha len ked ho mame prehodeneho cez plece (rameno talci na zaludok) a buchame po ritke......niekedy to zaberie rychlejsie inokedy to trva....Neviem ci to je stravou co som ja zjedla alebo je to len tym ze chlapci maju problematicke tie bruska......neviem no. Zatial sa spoznavame 🙂 😉

mrka2
12. apr 2012

@kukucka1982 no mna mali pustit az na piaty den,ale pustili ma uz na stvrty,asi koli sviatkom,tak to bolo na vybratie este skoro. ja som mala len taku jednu modru nitku,ani neviem,kedy mi ju doktor vytiahol 🙂 no maly mal 3,10 kg a 50 cm. a dakujem! 🙂
@pata31 no to som si tiez myslela a aha 😀

oxiba
12. apr 2012

@evaharg gratulujem k drobcekovi, nepotesim ta rezim si spravi az cca 3 mesacny, moj nariekal 6 tyzdnou az dokym sa nenaucil prdkat -slavna kolika, pomahal mu v tom dudlik, zatiahol a... Vraj je i espumisan pre kojencov, ktory mu pomoze na plynatost.. Prajem ti, aby ho to bolave brusko rychlo preslo, nech sa vsetci dobre vyspite 🙂

kukucka1982
12. apr 2012

@evaharg presne ako pise oxiba, rezim sa mu tak skoro neustali. ja som si prvy tyzden doma zapisovala kedy a kolko mala spinka, kedy papa, ale potom som to zahodila, lebo kazdy den je to ine a to uz mame skoro mesiac...ja sa tesim, ze zaspala, lahnem si a o pol hodinu uz narieka ze chce zase papat. a potom zase poobede ked cakam, ze sa zobudi, ze ju nadojcim a pojdem sa vyspat, ako na potvoru spi 4,5 hodiny. uz sa mi to stalo asi 5x, ze tak dlho spala. takze je to velka zabava. a s tym dojcenim to je ozaj veda...na zaciatku mala taha tak, ze ledva stiha prehltat, ked sa odtiahne musim ju nechat odgrgnut, inak sa pogrcka, a potom zase pije dalej. a zase odgrgnut alebo grckat a cakam co bude...a za chvilu zase rev, ze chce papat. doktor mi vravel ze po dojceni uz nemam s babom manipulovat, ze ju mam len dat spat. no, bodaj by to bolo take jednoduche. ona sa len po napapani preberie a kuka na svet. a teraz som navyse aj chora, tak sa s nou snazim byt co najmenej, ale nejde to, tak sa bojim, aby odomna daco nechytila...a co kupkanie? ako casto sa cvachtate? pouzivate vanicku? lebo ten nas drobec sa kupe v obycajnom plytkom lavoriku a je spokojna...prajem ti hlavne vela spanku, hocikedy cez den ked maly zaspi tak si pospi aj ty, inak to nikdy nedospis...

elvo
12. apr 2012

@evaharg skus pit feniklovy caj nam to pomaha pri naduvani.

evaharg
12. apr 2012

@kukucka1982 no nam vraveli v porodnici ze kupat len 2x do tyzdna tak my sme kupali dnes prvy-krat. A mame vanicku- ale len taku obycajnu, nic specialne. A ak kojis tak to nevadi ze si chora, lebo mala dostava protilatky proti tvojej chorobe v tvojom mliecku- neboj ze by si ju nakazila a kludne si uzivaj to aby si s nou bola 🙂

pata31
12. apr 2012

@evaharg skus aj rektalnu rurku, ked ti placka, je to taky maly zazrak 😉 a ako pise elvo...ty pi feniklovy caj, ja som si kalsicky fenikel kupila, ako korenie a toto som si zalievala 😉

kukucka1982
12. apr 2012

@evaharg vidis, aj nam v porodnici vraveli kupat kazdy 3. den. a v poradni - uz sme boli 2. krat unho - pediater hovoril, ze mam kupat kazdy den detskym mydlom, vobec nemam pouzivat vlhcene obrusky pri prebalovani, ale vodu, a po kupani mam olejcekovat olivovym olejom z lekarne, ked sa babo este supe...takze sa kupeme kazdy den, pri vyzliekani je trochu placu, ale akonahle je vo vode, tak sa vyskiera a tesi...

mily7
13. apr 2012

babenky, ma niektor a z vas skusenost s falosnymi kontrakciami? mne uz 3 tiu noc po sebe od desiatej vecera do neskorej noci, ci rana tvrdne brucho. Napr. dnes takeeee hrbolce, dychat musim poriadne, tlak na panvu, alebo krize bolia od toho ako pne ale inak nic!!!!! a tym mi to neskutocne zerie nervy, lebo si vravim, ze su falosne a nikam nevedu. Je to aspon nejaky priznak niecoho? Nepomaha nic. Ani chodit, ani lezat ani vstat. Neskutocne sa ofukne to brucho, skamenie, odpuchne a zas. v kuse. a ja zufala uz....

mily7
13. apr 2012

evaharg kukucka 1982 babenky neopovazte sa odtialto odist neskôr do inej temy, kde vas budem hladat?🙂) vie vazne, je to dobre, ak sa pokracuje, napr. ja zbieram info a dobre mi padne aj to, ze co sa teda deje potom. Vsimla som si, ze niekde sa uz vytvorila nova tema s aprilovcatami, clovek, aby potom zasa nahanal kde ste🙂) to s tymi poradnami, to kolko ludi, tolko nazorov. mydlo napr. vysusa, vraj je dobre zo zaciatku ani nemydlit, nekremovat!!! to povedala porodna asistentka hej, samozr. ze najlepsie na cistenie zadocku je vodicka nie obrusky, ale halooo v dnesnej dobe? beriem, ze niektore sa zapari, ci dostane alergiu, ale kolko tych deti neprezilo kvoli vlhcenym obruskom??????? sa mi pacia ti lekari, ako kazdi svoje hudie len a len a len to jeho je pravda....inak si myslim, ze ten tvoj pediater kukucka1982 trocha mimo lebo najnovsie sa nemaaa babetko kupat kazdy den🙂))) teda tak vravia NAJNOVSIE 🙂)))

mily7
13. apr 2012

@evaharg inak dakujem za info aspon viem co ma caka. Dakujem ozaj.

mily7
13. apr 2012

@mrka2 mi sme tusim pisali tu, uz mas babetko??? Tak blahozelaaaam!!! 🙂 vsetko dobre prajem.

mily7
13. apr 2012

@kukucka1982 budit babetko na kojenie po tych troch hodinach ci nie??? nechavas ju spinkat, ked spi 4,5 hodiny, ze sa stane? co je lepsie?

mily7
13. apr 2012

@elvo ako sa mate????? to my sme sa stretavali na poradni???? okres myjava???? alebo nie????

mimuska123_
13. apr 2012

no takze otvorena na 1,5 cm...ze uz doktorka prstom citila hlavicku, maly ma este 2 tt do terminu a uz ma cca 3600g...aj to sa nedal uz poriadne cely zmerat...ale doktorka vravi, ze to bude uz coskoro 🙂

evaharg
13. apr 2012

@mily7 Zlatik to vyzera, ze sa ti to blizi.....ked to bude mat pravidelny interval, tak zistis, ze to uz nie su "falosne" kontrakcie ale ze si zacala rodit 😉 lebo presne tak to zacina....Ked som bola uz prijata na porodnici tak sme este na izbe lezali s jednou babou, ktorej tiez zacali akoze falosne kontrakcie, ktore jej ustali....poslali ju po 24 hod. domov a ona bola za 2 hodiny zas spat, lebo uz naozaj rodila.....to sa tvoje telo pripravuje a podla mna uz na tom pracuje 🙂
Co sa tyka mojho porodu, tak mne zacal tym, ze mi 3:30 odtiekla plodova voda.....tak sme isli do porodnice a tam zistili, ze moje porodne cesty su zatvorene (krcok 1,5 cm, otvorena na spicku prsta.... 😒 ). No tak mi doktor dal rano vyvolavacku (tabletku zospodu) a cakali sme do 12tej co to spravi.....no a nic.....potom ma zobrali na pripravu (klistir) a dali ma do porodneho boxu na monitor. Tam ma napichli na oxitocin (vyvolavacka do zily) avsak malemu pri prvej vacsej kontrakcii zacali kolisat ozvy, tak doktor povedal, ze prirodzeny porod by malinky nezvladol a uz je bez plodovej vody tak ze akutna sekcia.....No a nakoniec mi povedal, ze som mala este nieco s placentou, takze dobre ze bola robena ta sekcia.....Ale co sme sa rozpravali baby v porodnici, tak kazdy priebeh porodu bol iny a tazko by si nasla dve dievcata co im to prebiehalo uplne rovnako.....Juj musim zas utekat....uz nie som panom svojho casu 😉

juliap
13. apr 2012

@mily7 urcite babatko nebudit, ked spinka, teraz ked si nabehnes pekne na system prechadzok vonku, tak ti bude babatko mozno pekne papat kazde 4 hodiny a je to uplne v poriadku ...

juliap
13. apr 2012

@mily7 takze babatko ked pridete z porodky, tak odporucam kazdy den kupkat, cisti sa mu este pokozka od vselijakych somariniek z plodovky, a kedze bude cochvila leto, tak aj cez leto aspon oplachnut kazdy den, naozaj nemusis pouzivat mydlo, dobre je kupit si v lekarni harmancekovu tinkturu a to davat do vody, s mydlom /detskym/, staci umyt dupku. po kupeli je masaz s olejcekom, alebo detskym kremom velmi dobra vec uz len koly kontaktu s babatkom, najdite si na nete masaze miminiek, je to uzasne, upokojujuce pre mimco. samozrejme, ze v dobe vymozenosti, ako vlhcene obrusky, tak nemusis zakazdym pouzivat namocenu handricku a letiet vyplachovat a podobne, treba si odsledovat, ktore vlhcene robia dobre babatku, niektore vysusuju pokozku, ale to poznas aj na svojich rukach, lebo po tych nekvalitnych a nie dobrych budes mat aj ty pocit, ze mas vysusene ruky.
Rada, ak si chcete zalozit potom novu skupinu, tak ked budu uz vsetku aprilove deticky na svete, dohodnite sa, kto ju zalozi a aby poslal vsetkym pozvanku a tam mozte potm uz preberat svoje uz mamickovske radosti a starosti ... drzim palce a krasne mamickovanie 😉

bambulka1010
13. apr 2012

@mily7 ahoj. Ja mávam to isté, ešte 2 týždne do termínu. V noci tiež bruško tvrdne, a tiež mávam také bolesti. Ako keby na krámy. Ale mávam to iba cez noc. Cez deň v pohode docela. Jediné čo cez deň mám a to je tvrdnutie bruška. Mne v noci pomáha keď si vyložím nohy na stenu dostatočne vysoko. To tvrdnutie mi potom ustúpi a aj bolesti trošku ustúpia.

mrka2
13. apr 2012

@mily7 no vidis? 😀 ja som mala akurat dnes rodit a uz mam po 🙂 dakujem! drzim palce tebe,nech je to sup sup 🙂

eri28
13. apr 2012

ahojte cakatelky mojej segre sa narodil sebastian 11:4., druhe babo mame prevelku radost 😀

anickamatusiak
13. apr 2012

Tak uz to aj my mame za sebou a nas maly zdenko sa narodil 10.4.2012 o 15:55, 52 cm 3300 gramov :D kontrakcie zacali same kazdych 6 minut, od 10 vecer sme boli na vzdycharni, neotvarala som sa, dostali sme oxytocin, dvojitu davku, prepichli mi plodovu vodu aby som sa zacala otvarat, tiez nepomohlo, bola som len na 3 cm, tak nakoniec po vsetkych tych hodinach ma napichli na infuzku ktora vyvolala nuveritelne kontrakcie a ja som sa zacala otvarat, za par hodin som bola otvorena a na porodny stol som len tak tak vyliezla a na tri zatlacenia v jednom nadychu prisiel maly na svet...takze porod v pohode, to tlacenie myslim, ani nastrich neurobili nic, len ta bolest predtym..ale aj tak to za to stoji!!! tak sa drzte a vsetka bolest raz pominie a pride radost..myslite na to!!!

elvo
13. apr 2012

@mily7 som blondina teraz ale cakala som druhe dieta.
tak neviem ci sme sa stretli ?

amore61
13. apr 2012

Ajojte tehulky, my prenasame a u je nam veru tazko :( malinkej sa nechce von ma uz 3900g no neviem si ani len predstavit ako ju porodim, uz mam strasnu paniku aj z toho prenasania, mate tu niekto s tym skusenost? ☹

huterika
13. apr 2012

@amore61 No sme na tom podobne tusim, a tiez uz len citam ako kazda rodi a nasemu malemu sa nechce a tiez mi povedali ze bude mat aj cez 4kg 😒
@bambulka1010 @mily7 Ja mam to iste, tvrdne brusko posledne 2dni nejako celkom casto, aj v noci som sa na to zobudila, vzdy ma to vyzenie ist na wcko a tie krize a akoby menstruacne bolesti tiez mavam a len v noci... no kazdopadne sa malemu nechce a to ma byt z neho velky obrik 😖