icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

janulabb
14. apr 2012

@amore61 @huterika ja som na tom rovnako, tiež už prenášame, malému musí byť v tom brušku naozaj dobre. Radšej som sa nepýtala koľko približne váži, aby som nestresovala.. uf.. a tie každodenné otázky známych, že či "ešte nič??" mi už lezú poriadne na nervy, vám nie? Už tom chcem mať za sebou a maličkého konečne domka 🙂

huterika
14. apr 2012

@janulabb No tie otazky su uplne ze na porazenie, stale kazdy den "este sa gulate?" , "a ty co tu este robis?", "kedy mas termin?" a to taki ludia co si zmysleli ze existujem teprv teraz 😠 Veru radsej mozno nevediet kolko vazi, len mne povedali v 32tt ze bude mat aj cez 4kg ked to takto pojde dalej a odvtedy neviem.

Inak babulky zeleny vytok citam ze nie je dobry? ja som bola v tom ze je to postupne odchadzajuca zatka, no citam o tom na nete a celkom ma to znepokojilo.

kukucka1982
14. apr 2012

@mily7 urcite ju nebudim po 3 hodinach ani vobec. ona sa zobudi sama, kedy sa jej zachce. chvilu sa mrvi a potom zacne vrieskat od hladu ako tur. najskor ju musim trochu nakrmit, potom ju prebalim a zase ide papat...vobec sa neda riadit tym, ze babo ma papat kazde 3 hodiny. ono si samo vypyta, ked je hladne...

kukucka1982
14. apr 2012

@mily7 akurat vcera som pozerala na CT1 Sama doma, tam mali temu kupanie novorodencov. a hovorili, ze kupat treba kazdy den, aj ked nie kazdy den treba pouzivat mydlo. a ze po kazdom kakani treba umyvat zadocek pod tecucou vodou. to mi povedal aj doktor. a ze obrusky su dobre len ked sa ide niekam von z domu.. ale vydrzala som to robit 2 dni, ten strach, ze sa mi babo udrie v umyvadle o bateriu alebo o umyvadlo, a navyse mame malu kupelnu a babo aj tak prebalujem a kupem v spalni, takze rychlo s babom z kupelne do spalne, nic moc...najviac to vystihol prispevok @ juliap@

barbora84
14. apr 2012

ahojte, tak ja som uz od 5. aprila maminka! 5.4.2012 o 7,02 hod sa narodil nas syncek Matej, mamicka a ocinko z neho maju obrovsku radost a uzivaju si ho plnymi duskami 🙂 je to nadherny pocit!

adelii
14. apr 2012

Ahojte baby,ste tu este niektora,co ma termin koncom aprila? Alebo mate vsetky skore terminy?
Ja mam 28.4.,cize este dva tyzdne...ak sa nejaka najdete,ozvite sa,budeme stresovat spolu 😀

mata128
14. apr 2012

@adelii ahoj,no my mame 22.4.,ale uz som z toho na nervy😖

bambulka1010
14. apr 2012

@adelii ahoj ja mám 29.4 takže asi ja som posledná 🙂 xixi...Možno bude aj májové 🙂

juliap
14. apr 2012

@huterika hlienova zatka ma bielu, kremovu, alebo slabo hnedastu farbu, zelena urcite nie je o.k., zelena moze byt uz plodovka "pokazena"

lucc
14. apr 2012

@adelii Ahoj mám rovnaký termín, teda ten druhý mám 28.4, prvý je 20.4 ale už by som najradšej šla aj hneď 😉

evaharg
14. apr 2012

@mily7 vnimam, ze si sa na chvilku "stratila" tak dufam, ze si uz v porodnici resp. na novorodeneckom a uzivas si prve krasne okamihy s Tobiaskom.....myslim na teba a drzim ti palce 🙂

mandarinka34
14. apr 2012

ahojte mate aj vy take aktivne babatka v Brusku?? lebo moj chlapcek sa nejak stale prevaluje termin mame na 24.4

purple
14. apr 2012

@mandarinka34 Ahoj, moja mala kope o 106 kazdy den a termin mame 18.4. no zatial ziadne naznaky, ze by sa jej chcelo von.

adelii
15. apr 2012

@mata128
@bambulka1010
@lucc
Ahojte baby...no ja uz som tiez pekne na nervy,dr.mi stale hovori,ze v dalsej poradni sa asi neuvidime,no uz mi to hovori dva tyzdne a stale nic 😀
Ja si ani neviem predstavit,ze by som mala prenasat a typadom este trebars aj mesiac s takym brusiskom a hlavne strachom existovat 😀 😀 😀
Aj sa niektora uz otvarate? Ja vraj na jeden maly prst 😅 Ale uz som v takej pozicii dva tyzdne a nic sa nedeje 😝

mata128
15. apr 2012

@adelii no to nam od zaciatku tvrdili,ze je velky,pojde skor a co ja viem co.tiez uz mame pisane 3.tyzden otvorena na 1 volny prst.inak drobec mal pred 2 tyzdnami podla uzv 3200g,tak uvidime.a to vraj druhe ide skor.tak potom my sme asi vynimky😉.ale uz by ozaj mohol ist.mam zilu cez koleno,taha sa mi cez stehno a bolieva ma to az pri vchode do susu,tak mam z toho obavy☹

bambulka1010
15. apr 2012

@adelii No to aj mne hovorila doktorka, že bude rada, keď vydržím týždeň, tak mi kázala prísny oddych 🙂 ale to mi hovorila pred 2 týždňami. Rýchlo ma hupsla do rizikovej poradne, ani testy na streptokoka mi už nespravila, že to mi spravia tam. Lebo to asi vypadá na pôrod, bo malinká ma hlavičku už dole. Ale tak nič sa nedeje, oddychovať tiež stále sa nedá. A keď som bola v stredu na tej rizikovej, tak mi povedala, že vydržím až do termínu, že to vôbec nevypadá na pôrod ešte. Takže asi tak. Otvorená som vôbec ešte nebola. Teda ona mi to tvrdila že som neni, v správe som si len prečítala že na štvrť prsta, ale to je nič.

aninka666
15. apr 2012

vidím, že tým detičkám sa ani moc nechce von. u nás to je tak isto. už druhý týždeň otvorená jeden prst, bruško tvrdne ale nič sa nedeje.ak sa do termínu nenarodíme, 26.4. nástup do pôrodnice na vyvolanie

lusina
15. apr 2012

@huterika uuuuuuuuuuplne ta chápem, mne tieto otázky tak dvihaju adrenalin, a hlavne ked sa ma to spýtala jedna koza vo februari....skoro ma piclo..... ja neviem, či sa tí ludia nemaju čo ine pýtat, len to iste stále dookola a otázka, kedy máš termin...už som myslela, že si to napíšem na čelo 😀
dnes mi odišla hlienova zatka, tak som zvedava kedy ja pobežim do porodnice....mávam dole sem- tam pocity na menzes a včera mi dr. povedala, že som otvorena teraz neviem či na jeden alebo dva prsty.....ale už sa otvaram.
@mandarinka34 mne sa maly tiež už len tak prevaluje, ma malo miesta., to je v pohode, neboj sa, nie je to nič zle, niekde som čitala, že ak sa miminko hybe tak hodinku denne (za cely den) je to ok...že miminka vela spinkaju. 🙂

lucc
15. apr 2012

@adelii aj ja som už na jeden otvorená ... a to už druhý týždeň 😀

@mata128 no neviem či sa to druhé pýta skôr, u nás to asi neplatí, a ak mal drobec pred 2 týž. už 3 200, tak to bude pekne veľkýýý, nie? 😉

mata128
15. apr 2012

@lucc nooo,vyzera to tak.naš tatinko mal pri narodeni 4,5kg,tak dufam že sa synáčik na neho v tomto nepoda

lucc
15. apr 2012

@mata128 4,5??? 😕 poriadna váha, tak teda prajem oveľa menšie bábätko 😀 😀 😀

mata128
15. apr 2012

@lucc he he,dakujem.a kam ides rodit?odkial si?

lucc
15. apr 2012

baby mám otázočku... býva niektorej zle (na zvracanie a pod.) aj v tomto poslednom mesiaci? Ja sa občas cítim akoby som sa vrátila späť do prvých mesiac. tehotenstva ☹

adelii
15. apr 2012

@mata128 tak to ja ani vobec neviem,kolko maly ma...Dr.mi ho naposledy merala asi v 20-tom tyzdni a odvtedy neviem vobec nic...ked som ho chcela pomerat,tak ze ona len orientacne skontroluje,ci je ok-srdiecko,hlavicka dole a voda...no povedala,ze odhadom to drobek nebude,ze podla brucha tak 3,5 kg 😕 tak som zhrozena,to mi povedala pred dvomi tyzdnami 😀 len nejde mi to do hlavy,preco mi ho nepomera,ved keby mal byt extremne velky,tak idem cisarskym,nie? ci robia UTZ a merania aj teste pred porodom?
@bambulka1010 moj maly ma hlavicku dole snad cele tehu,vraj tlaci aj na krcok a stale nic 😒 sestricka mi u Dr.hovorila,ze nech si doma dam horucu sprchu,poskacem,nech sa vela hybem,a to mi hovorila este len v 36 tt 😅 vidim,ze kazdy lekar ma iny nazor...niekto to chce urychlit,niekto nie...
@lucc a ja som dufala,ze ked som otvorena na jeden prst,ze dalsi tyzden budem uz aj na druhy atd 😀 takze som sa pekne mylila 😀 😀 😀

mata128
15. apr 2012

No mne ho merala na antolskej v 37.tt.ale tie ich merania su velmi nepresne.kolegyna rodila 5.4,pred porodom jej robili uzv,ze to bude sikovne babo,max.3200 a sup-babulka sa za par hodin narodila a ze 3820.tak to sa mi zda odchylka riadna😉

lucc
15. apr 2012

@mata128 budem rodiť v Trstenej a ty?
@adelii kamarátka bola otvorená na dva už od siedmeho mesiaca a nakoniec jej pôrod museli aj tak vyvolať, lebo prenášala 😒 a drobca by mali premerať UTZ aj v 36. týž, či nie? Naša mala v 36. týž. 2680, takže dúfam, že do 40. týž. narastie tak do 3 200, to by mi stačilo 😀 😀 Náš prvý mal 3900, ale dievčatká bývajú vraj menšie, tak uvidíme 😀 A tesne pred pôrodom , už keď prídeš na pôrod. sálu, tak by mali urobiť UTZ, pretože musia skontrolovať polohu, veľkosť a či je všetko ok ... 😉

mata128
15. apr 2012

@lucc ja idem do Ba na Antolsku,mala som tam aj malu,tak dufam,ze to bude tak ako pri nej,na ten porod sa nemôžem sťažovať

ivanka.7
15. apr 2012

@mata128 mne zas odhadli 2 tyzdne pred porodom 3440g a o tie 2 tyzdne mala pri narodeni dcerka 3340g 🙂

adelii
15. apr 2012

@lucc jeej,tak by som teda nechcela dopadnut,lebo uz na nic ine ani neviem mysliet len na porod 😀 no vidis...a mne ziadne merania nerobila,asi sa jej nechcelo 😖 tak sa to asi dozviem az pred porodom 😠

bambulka1010
15. apr 2012

@adelii presne ako hovoríš, každý lekár má iný názor. a ako som to tu veľmi dávno čítala tak na všetko majú iný názor, jeden ti povie tak a druhý tak. A to je chyba. A tak teraz chodím do rizikovej do Nitry a dúfam, že už teraz tam pôjdem posledný krát 🙂 xixi.