Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
Ináč zas som si zakúpila udenu slaninku 😅 😅 😅 😅 😅
takú tu slaninkovo -masovú s rascou posypanú no mám čo papať na večeru aj kremžsku horčicu máme no paráda 😅 😅 😅 😝
ja mám chuť na slaninu po 10 rokoch moj otec skoro odpadol ked videl že jem slaninu s cibulou 😀 😀 😀
@mamimonka aha ja si to teraz skor užívam ako pri malom všetko to bolo skor o strachu a teraz je to iné aj ked je to tiež o strachu ale o menšom ako pri malom aj tie tri roky ušli ako voda ☹
@miskachrumka veru letí ten čas neskutočne.. len nedávno sme zistili že sa nám podarilo bábätko a už sme prekročili polovicu tehu ani neviem ako.. inak dnes v noci sa mi snívalo že sme boli v pôrodnici.. ja som teda ešte nerodila, ale rodila spolužiačka zo strednej... takéto sny ja mám 😀 Takže už asi na mňa lezú stresy z pôrodu.. niekedy sa naň teším a niekedy ma chytá panika .. tak som zvedavá na ten zážitok 😕
ahoj @trutka chystame sa do Krosna na trh. Chceme tam kupit hlavne kocik a aj vanicku,vybavu do postielky, perinku na krst - aj ked ju vyuzijem len raz 🙂 aj zavinovacky. Oplati sa a pri takomto väčšom nakupe sa to oplati duplom. Pozerala som aj u nas v meste a vo vsetkych piatich obchodoch maju vsetok tovar z polska a strrrsne predrazeny. takze urcite polsko.
V podstate ani neviem coho kolko mi treba. Rodim v auguste to je este leto. Kolko potrebujeme oblecenia pre babo. Ci skor zimne,dlhe ci letne, kratke. Ako to rychlo rastie?Poradte nech nenakupim zbytocnosti.
@mimi126
@pekosita baby do uplne vyslovene letných vecí nemusíte investovat vobec,koniec augusta už nebyva az taký teplý a novorodena aj tak nedaš do letných satičiek, takze nejaké to body s krátkym rukavom prosím ale skor nakupovat dlhý rukáv, bavlene polodupačky a to nakombinuješ keby bolo moc teplo, od septembra dlhý rukáv body a mikinka
deti maju mat o jednu vrstvu viac ako dospelý ked teda neni 30 stupnov,
letne netreba a na ten august aj keby bol teplý dve tri bodynká s kratkym rukavom stačia
uf zase sa niekto rozpisal 🙂 🙂 🙂
no pridam sa aj ja.... vecicky pre malu sice nekupujem uz ziadne (prve mame dievcatko) zato pre tu starsiu som bola v lidl dnes nakupit na leto pyzamka 🙂 kratky rukav, kratke nohavice..... nech struha paradu, leto uz moze prist...
co sa tyka plienok a podloziek a pultikov budem sa drzat osvedcenych rad (po prvej sa mi dobre pise)
podlozky sme kupovali take jednorazove (ked sa niekam ide a nahodou ju pocurala tak sme kupili dalsie - jedna stala 0,33€, ak chcete kupovat jednorazove - detske nekupujte, su ovela tensie ako zdravotnicke a detske aj viacej stoja lebo su z druhej strany obrazky..... zdravotnicke stoja v petrzalke 0,33€ / jedna / velkost 60*60cm), ale mame aj take pracie ale tie su ovela drahsie, plienky su na kazdom jednom dietati, co mu vyhovuju, z ktorych sa zapari alebo nezapari...
a pultik sme dostali, taky na kolieskach, horna cast sa dala odklopit a tam bola aj vanicka, takze ziadne prenasanie babatka cez byt (akuratne treba 3 ruky, aby 2 drzali babatko a jedna zavrela vrchnak) a potom sa opat po kupani babo da ulozit na podlozku... 😉
urcite sa da prebalit babo aj na posteli len s podlozkou, ale po mesiaci uvidite ako bolia krize, ked sa treba k nemu este aj pri prebalovani sklanat a vzdy vsetko rozkladat (nova plienka, stara plienka, kremik, vecicky) preto komoda alebo pultik su pohodlnejsie a ocenia to aj chlapi ked budu prebalovat (predsa len su vyssi a tym padom by sa aj viac sklanat museli....) 😀
@porinka tak ja s tou pletou tak isto, raz tak a raz tak, pred tehu som sa vzdy vyhadzala ked som mala dostat mrchu a potom sa dalo a teraz to mam tiez take divne, raz mam vyhadzanu a raz nie 🙂 ja si tiez myslim, ze to bude baba, ale uvidime v stredu, snad sa nam ukaze ten nas spunt maly 😀
@mamimonka my sme sa tiez na 3D dozvedeli 🙂
@lucik194 jj aj sa som prebalovaci pult velmi ocenila a hlavne skoro po porode, to si neviem predstavit ako by som inde prebalovala, chrbat ma bolel strasne, takze u mna to bol plus a my sme kupili taky v kike, je to vlastne komoda skrinkova, takze tam som mala pre malinku oblecenie naukladane a latkove lienky a uteraky a take hovadiny a v policke pekne plienky, kremiky a hovadinky 🙂 na tom sme mali taku podlozku pod babo aby neboo na tvrdom a na tom este polozenu tu jednorazovu podlozku co davaju aj v porodnici pod zadok maminkam, mala sa mi vecne pocikala, takze som to iba zobrala a vysmarila 🙂 a kupovala som ich v dm-ku po 10ks v baleni tu ich znacku babylove a tusim ani nebolo moc drahe
@martinam79 a čo to bude?
@mamimonka chlapcek :D prve mame dievcatko tak nam to celkom vyslo 🙂
@porinka mi máme 3d až 22.5 😒 lebo sa mm ináč nedá ☹ teda dalo by sa ale zas v nemocnici majú plné 😒
tak sa ešte načakáme ale poradnu máme rovnako aj ja mám 30.4 ale ráno o pol deviatej 🙂
@martinam79 mi zas máme naopak 🙂
prvé chlapisko a teraz to má byť na 90% babuša 😉
@martinam79 tak super budete mať párik. držím päste, nech všetko vyjde ako má 🙂

@pekosita
ja tiež asi kúpim len nejakú menšiu komodu na veci, a prebaľovať budem na posteli. a vaničku dám na stoličku/y a hotovo.