icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

saranata
17. apr 2012

@porinka ja som toto nikdy neriešila, mozno zeny ktoré maju vpadnute bradavky tak sa na to nejako pred porodom pripravuju, čo som čítala tak drsnejším uterákom masírovat
inak nič , su zeny ktoré to riešia cele tehu a potom niečo nejde podla tabuliek a kníh a konec , idu domov z porodnice z UM

saranata
17. apr 2012

@bodka70 presne, ved sme cicavce , ja som toto nikdy nejako neriešila, ked raz chce zena kojit tak kojit bude(samozrejme nehovorím ked má zdravotne problemy ktoré tomu bránia , ale už aj tam sa dá pomoct)

porinka
17. apr 2012

@bodka70
@cicimon
@saranata
myslela som toto napr
Prsia (nie bradavky a dvorce) si pravidelne natierajte prírodnými prostriedkami – olejmi a pod. Vyhnete sa striám, spružníte pokožku, premasírujete mliečne žliazky.
Utierajte si ich „hrubším“ uterákom a snažte sa nenosiť podprsenku. Bradavky a dvorce si tak lepšie zvyknú na „dotyk“. Budete ich ešte potrebovať.
Umývajte si prsia vlažnou vodou – otužíte ich. Viete koľkokrát denne budú musieť byť von, nechránené látkou?
počas tehotenstva (a tiež počas dojčenia) by žena nemala používať na bradavky mydlo ani sprchový gél, ale umývať sa len čistou vodou,
pokožka bradaviek a dvorcov by nemala byť zbytočne namáhaná (žiadne kefkovanie, vyťahovanie, štipkanie, masírovanie – masáž bradaviek spôsobuje vylučovanie oxytocínu a mohla by spôsobiť problémy s predčasnými sťahmi maternice),
je vhodné pri sprchovaní striedať teplú a studenú vodu – stimuluje to krvný obeh,
pokiaľ máte možnosť, choďte po byte denne aspoň chvíľku bez podprsenky, aby pokožka bola dostatočne vetraná.

miskachrumka
17. apr 2012

@porinka mi len chceme poradiť 🙂

saranata
17. apr 2012

@porinka ako rady ok, ale so samotnou uspesnostou dojcenia to nemá nič, ale kludne si z toho niečo vyber🙂

porinka
17. apr 2012

@saranata
ja nechcem byť chodiaca encyklopédia, viem, že prax je iná 😀 😀 😀

miskachrumka
17. apr 2012

@porinka fúha teda 😀
dakujeme za rady to si zkdade vytiahla ?
ja často chodím bez podprdy však som bud sama s malým alebo s drahým tak na čo ?
zaujímavý toto článok 😉

porinka
17. apr 2012

@wadja
mne svokra povedala, že si mám k nim dať trvalý pobyt, ale mne sa nechce chodiť a po úradoch a všade si to meniť 😖

saranata
17. apr 2012

@porinka to čo si tu napísala, som tiez čítala ked som čakala prve dieta, a to som musela mat všetko načítane a myslela som si ze to musím všetko robit, nerobila som z toho nič, po porode mi priniesli malu, prilozili mi ju k psníku a tot celá veda
dieta sa rodí so sacím reflexom a zene sa naleju prsia a všetko ostatne je už malina, to je príroda

miskachrumka
17. apr 2012

@saranata ja som podobného názoru ja mám napr ten problém že jednu bradavku mám plochú nie uplne ale predsa a malý sa nevedela nacucať na nu 😒
tak som používala klobúčiky 🙂
dobrá vec !

porinka
17. apr 2012

@miskachrumka
na WC čítam tehu knihy, čo mi maminy posunuli a tam bolo zopár rád, ako pripraviť bradavky na kojenie, aby potom neboleli a pod, tak som chcela od vás skúsených nejaké tipy...a totok som vygúglila 😅 😅 😅

pekosita
17. apr 2012

@porinka nam to na cviceni zenska tiez takto vysvetlovala,aby sme bradavky takto masirovali,aby neboli take citlive a lahsie sme zvladali kojenie 😉 . je vsak pravda,ze sa asi na to neda pripravit

saranata
17. apr 2012

@miskachrumka no ved všetko ide ked sa chce 🙂

wadja
17. apr 2012

@porinka no to ani mne a zatial ani taky navrh nepadol a tolko si pre postu viem prejst aj k nasim , ja len dufam ze svokrovcov napadne kym stihnem porodit vypratat izbu ktoru maju jak "sklad " aby bola detska izba do nasej nevojde ani postielka inac sa balim a cav a pa 🙂

pekosita
17. apr 2012

@miskachrumka tieto klobuciky mi radi aj kamoska,ze ich mam potom pouzivat

wadja
17. apr 2012

baby uz mate vybraty kocik ??? ja so bola rozhodnuta pre jeden a teraz ked lustrujem stranky som z toho doslova magor a neviem si vybrat

miskachrumka
17. apr 2012

@saranata no kojenie nie je až taká malina zas ako píšeš ja som mala problém hlavne malý bol strašne velký papkáč 😒 moje bradavky boli vkuse zapálene a červené aj horeli natgierala som oich cicadermou ale kím mi to vobec pomohlo ,tak malý zas chcel papať on na tretí den vycucal kedže mu dávali aj flašku ja som opatrne odsávala tak vypil 60ml 😕 a viac a viac no nekutočné 😕
a moj problém bol v tom že ma to neskutočne bolelo ☹
až som plakala pri tom !

porinka
17. apr 2012

@saranata
u nás v Skalici v pôrodnici dávajú neskoro bábo na prsník...kŕsniatku najprv šupli fľašu až potom prsíčko...ja si ho skúsim pýtať hneď 😕

bodka70
17. apr 2012

tento kočík sa mi páči, niečo podobné by som chcela

http://www.vasekociky.sk/vasekociky/eshop/1-1-K...

miskachrumka
17. apr 2012

@wadja nie máme ešte je čas !
však to stačí neskor ! ked kúpiš skor ešte budeš lutovať že si mohla kúpiť iný 😉

miskachrumka
17. apr 2012

@bodka70 no bodka tak to máš iný vkus ako ja 😀

porinka
17. apr 2012

@bodka70
ten som mala tiež vybraný, ale čierny a iných farieb boli pruhy 😀 😀 😀

miskachrumka
17. apr 2012

@pekosita no vyskúšaj ale ak máš dobré bradoše 😀 😀 😅
tak nemusiš ! 🙂

wadja
17. apr 2012

@miskachrumka ja sa len okukavam ale ved to je ina dilema , nechcem kupovat teraz ale rozhodujem sa a samozrejme musi splnat niektore moje kriteria

porinka
17. apr 2012

@miskachrumka
ja už mám pekné štuplíky, keď sa naježia 😀 😀 😀

porinka
17. apr 2012

@wadja
ja idem zajtra pozrieť mojich troch favoritov, už sa určite rozhodnem a nejaký rezervujem...už som prešmírovala toľko kočíkov, že stačilo 🙂
a vydatá si?

bodka70
17. apr 2012

@miskachrumka , v poho, ono aj každý je v inej situácii, tak potrebuje niečo iné. Ja mienim dosť používaťbabyvak a manducu, kočík potrebujem len na občasné prechádzky do obchodu a aby aj dievčatá mohli trošku kočíkovať. Ja mám 157cm aj s topánkami, potrebujem niečo ľahké drobné, nie vysoké , aby som to uvládla ťahať, žiadny tereňák, lebo to chcem len do mesta a u nás je vždy odhrnutý sneh a keby aj nebol, zoberiem manducu. Takže nechcem drahý kočík, nebudem ho aj tak dlho používať, a ďalšie dieťa neplánujem 😉.
A ja mám deti drobátka, na pol roka mali ledva 6kg, tak nepotrebujem ani obrovskú vaničku. Kajku keď som mala 2ročnú v športovom kočíku, tak keď tam ležala, ani nohy jej netrčali a ľudia sa ma pýtali, že koľko má mesiacov 🙂.

cicimon
17. apr 2012

@pekosita no klobuciky nie vzdy pomahaju, niektore su velke a deti nic nevytiahnu

@porinka tak ono je to pekne popisane ale ked sa dieta prisaje je to celkom ine, nemyslim ze suchy trening pomoze nejako velmi 🙂

porinka
17. apr 2012

@bodka70
čo je to manduca?

saranata
17. apr 2012

@miskachrumka no ja som písala o samotnom kojení🙂
samozrjeme ze to niekedy sprevádzaju problemy, ja som mala pri prvej zapal prsníka a 40 horučky ale mne kojenie nikdy nerobilo problemy,
teraz ked som bola na konci prveho trimestra a kojila som malu tak to bolelo tiez vtedy boli bradavky take citlive ze som sa isla zbláznit ale vydrzat sa to dá a nechcem prestat ,uvidíme ako to pojde dalej a či sa nám podarí tandem alebo nie,
niekedy sa v čase ked sa tvorí kolostrum to mlieko zmení pre dieta neni tak chutne tak uvidím, mala zatial nemá problem tak ani ja😀