icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

nadenka8
10. apr 2011

@lenik_28 noooooooo tak takyto postoj sa mi páči 😀 kto sa pridá?

nadenka8
10. apr 2011

@xclusive supeeer tešíme sa 😀

kormelia11
10. apr 2011

@lenik_28 ach to mi je luto ☹ je nas takych viac je to smutne.....ja budem kludnejsia az ked zvladnem prvy trimester dovtedy sa toho strachu asi nezbavim 😔

zabka1124
10. apr 2011

Ahojtee, nam kedy sa zadarilo tento mesiac, tak by bolo 31.12.2011 alebo na zaciatku 2012,keby sa tak staalooooo!!!!

mariana7537
10. apr 2011

@zabka1124 Držím ti palce,aby si tu čo najskor bola medzi nami. 🙂

zabka1124
10. apr 2011

@mariana7537 dakujemmm, budem sa snazit 😀

aquila4
10. apr 2011

@lenik_28 tak to si mala vtedy kedy ja.. 🙂

zabka1984
10. apr 2011

Ahojte, aj ja s k Vam asi pripajam. Mam pozitivny test, u lekara som bola vo stvrtok, vysledok: zhrubnuta sliznica a zvacsena maternica. Este tam nic nie je vidiet a buduci stvrtok idem zas. Som po missed v januari, tak snad to teraz vyjde. Drzim nam vsetkym palce!!! 🙂

mariana7537
10. apr 2011

@zabka1984 Vitaj medzi nami.Držím palčeky aby bolo všetko ok.

zabka1984
10. apr 2011

@mariana7537 dakujem 🙂

aquila4
10. apr 2011

dievčatá ja sa s vami lúčim.. moje babenko sa nemôže narodit, lebo ho nikto nechce... a mne zostal len plač.. nenávidím Vianoce

aquila4
10. apr 2011

a prajem vám všetklým zdravé detičky...

deni26
10. apr 2011

@lenik_28 ja este nechcem nic pisat, vychadza to podla teh. kalkulacky na 14.12., tri testy pozitivne, ale budem si ista az ked mi to doki potvrdi. Beriem uz druhy mesiac calibrum babyplan, brala som ich aj pri prvom tehu, vtedy aj Duphaston kvoli mensiemu spineniu (zle mi z nich nebolo) a kyselinu listovu predpisanu lekarom. Budem strasne stastna, ak pri vas budem moct ostat, aj ked zacinam mat obavy ake to bude s dvomi drobcami. Niekedy mi uz aj toto jedno moje zlato da poriadne zabrat, hlavne ked zacne odvravat 🙂.

vika34
10. apr 2011

@deni26
to moje odvráva už cez 10 rokov a teš sa na pubertu 😀 😀 😀 😀 😀

chirabell
autor
10. apr 2011

tak nas caka zajtra prva navsteva gynekologa...prve pre mimi, prve pre mna,lebo novy lekar , ale aj to ze je to chlap, doteraz vzdy zeny, tak som zvedava ako to cele dopadne...ale hlavne dufam, ze fazulka je v poriadku...dnes sme totiz mali problem s autom a to ze taky, ze som sa nikdy tak nebala o svojich najblizsich (moj drahy, mimi, nasi psi)...uz pred levocou z PO na tom dlhom miernom stupani sme poculi, ze auto divne huci a straca tah, ale displej nehlasil ziadnu chybu ani len oznam servis, proste nic...Vito usudil, ze asi odislo turbo a ze hadam dako uz dojdeme domov, mame to odtial mozno 30km. No, nedosli sme, lebo auto si po par km za levocou pri odbacani zacalo robit co chce, zacalo same od seba pridavat az na 5000 otacok, hucalo, dymilo a prestalo ist servo, takze zlahka neovladatelne, ledva sme odbocili a stastie ze hned tam je cerpacka s parkoviskom, tak tam na kraji, ze nech nie sme v ceste sme rychlo zastali a vyskocili z auta....teda...ja a psi...moj drahy tam osal a snazils a s tym daco urobit, ale nic neslo, ani vypnut tlacitkom ani vybrat kartu (startovanie na kartu, nie na kluc) no jednoducho nic...potom okolo auta behal ze hasit, to vyzeralo ze kazdu chvilu zacne horiet a tak...no a zaver, auto prehrialo motor, vyvrela voda a potom sa same zhaslo...ale ze uplne...tak stoji a caka na zajtra na odvoz do servisu, po nas prisiel kamarat a pozical nam rovno auto, aby ma rano mohol drahy hodit na vlak do KE k lekarovi. Neviem, z nejakeho dovodu som nebola zosokovana, ako by nadomnou anjeli strazny stali, ale ked bol drahy v tom aute sam a behal okolo toho motora, nebolo mi vsetko jedno. A aby to bolo veselsie, zabudli sme voditka na psov, tak ja som cupela na kusku travy medzi hlavnym tahom a tym odbacacim, drzala za kozuch dvoch psov, ktori boli v jemnom strese co sa deje, lebo vsak ten hluk a smrad z vyfuku a oni v kufri...a mrzla v 3/4 gatoch, nastastie v bunde, lebo na chalupe bolo krasnych 10 stupnov a vsak v aute je teplo a stoji az pred domom, nie? No takze, okrem toho, ze uz nikdy viac renaulta s kartou alebo akekolvek auto s kartou namiesto kluca (lebo ked zblbne elektronika, tak konecna) dufam, ze fazulka toto prezila a nic zle sa nam nestalo...mam trochu obavu, ale citim sa ok a svokra mi vravela do telefonu, ze to uz by som hned citila, keby nieco...tak budem tomu verit 🙂

lenka1803
11. apr 2011

Ahojte! Môžem sa k vám pridať? Ja mám predpokladaný termín 1.12.2011. ale môže sa stať, že to bude ajkoncom novembra....... Rada by som tu s vami debatovala ak ma príjimete medzi seba! Pekný deň prajem Lenka!

andu1
11. apr 2011

@lenka1803 ahoj, v pohode si vitana v diskusii 🙂

@chirabell snad to dobre pre teba a baby dopadne, lebo verim ze to bola stresujuca udalost. Inak mas to do KE trosku dlhsie, ale myslim si ze v porovnani s inymi mesteckami je tu lepsia zdravotna starostlivost, mozno nie vsade - lebo vynimky musia byt. Dnes som bola u mojho gynekologa - vlastne ho nepoznam, lebo pred tym som mala tiez lekarku, ale ta sla do dochodku. Bol velmi mily, zatial som spokojna, uvidim co povies na procare v Ke a noveho Dr.

Inak ja som dnes bola na prvu kontrolu, vzali mi krv a na sone bolo vidiet malinke 4 mm embryo - nasu rybicku Nema, bilo mu srdiecko, veeelmi sa tesime 🙂 dalsia kontrola bude az v maji, ale uz s manzelom vedieme s Nemom rozhovory 😀

lenka1803
11. apr 2011

@andu1 Ďakujem!

Ja som Dr. navštívila a ta mi potvrdila to čo mi test ukázal......Veľmi nás s manželom potešila, sme šťastný veľmi sa tešíme, je to naše prve bábätko 🙂 ! Na ďalšie vyšetrenie idem 20.4 už teraz sa teším......... 🙂

slavenas
11. apr 2011

ahojte tiež by som sa k Vám pridala ak môžem ,
termín mám začiatkom decembra bude to naše druhé a veeeľmi sa tešíme. U doktora som bola minulý týždeň a videla som krásne biť srdiečko 😵 nabudúce idem 3.5.

komisakpd
11. apr 2011

tak prave som volala o výsledky HCG z krvi,ktore mi brali vo stvrtok...tehu potvrdene... 🙂

lenka1803
11. apr 2011

Je to super neverila som, že tu najdem toľko super žien......a taktiež tie ktore su teh. e to super som rada, že si tu tak s vami môžem písať..... 🙂

slavenas
11. apr 2011

@komisakpd super správa, gratulácia 😵

adetka
11. apr 2011

dnes mam neskutocnu chut na parky 😀 a zjemnil sa mi cuch... vsetky smrady citim silnejsie ako pred tym 😒 ...

blahozelam vsetkym, ktore maju tehotenstvo potvrdene od lekara 🙂 ... mna to caka zajtra predpoludnim...

komisakpd
11. apr 2011

@slavenas dakujem velmi pekne

potesila som sa...len rozmyslam ci nepojdem zajtra k dr. nech vidiim aj na sone ci je umiestnene tam kde ma, aj ked este neviem ci bude srdiecko...ale aby som bola pokojna asi pojdem..lebo bud zajtra alebo az o tyzden vo stvrtok alebo v maji...tak co?

jankaham
11. apr 2011

@chirabell dovolim si nesuhlsit, ze interupciou sa drobcekovi neublizuje- skadial to mozes vediet? pamatas sa? mas to dokazane? ved ti drobcekovia su taki citlivi na vsetko co sa deje okolo... tiez by som nechcela odsudzovat, ale toto nepokladam za riesenie. Kto dal zenam pravo rozhodovat o zivote?
aquile drzim velmi prsteky, aby sa rozhodla pre babatko- ako by jej bolo bez jej dcery? verim, ze vsetky problemy sa casom vyriesia, ved ziadna kasa neje taka horuca ako sa navari a verim, zeby to nikdy nelutovala
to je moj skromny nazor...

chirabell
autor
11. apr 2011

@andu1 ahoj,tak akurat sedim vo vlaku z KE do SNV. nepomylila si sa nahodou a vase mimi ma 14mm? ja len ze som tyzden po zadu a fazulka ma 9mm,je na svojom mieste a je sama, potvrdil mi 6tt a ze na tento tyzden aj po zazitom vyzera v poriadku. sediecko este nemame,tak mi ani krv nebral. mam prist o 2 tyzdne,to uz budem koncit 8tt (streda po sviatkoch) aj srdiecko bude a aj odbery mi spravi krv a moc ako do prvej poradne. teraz len potvrdil tehu a porozpravali sme sa co a ako dalej. trochu som sa musela pytat,lebo bol taky uboleny (cakala som chvilu nanho,siel na injekciu) a sestricka vravela ze uz tyzden ma seknuty krk,tak vyzeral unavene,ale napriek tomu bol mily,povedal vsetko co som chcela a mam aj fotku na pamiatku,pytal sa ci nechcem az neskor ale som mu povedala,ze chcem z kazdeho na pamiatku,plati sa za to ale pri prvom mimi to obetujem. ja mam inak z neho dobry pocit,vobec neposobil ako uchyl,pozeral sa na iste partie naozaj minimalne,nie ako pisali tam v inej teme niektore. takze takto...vseobecna ma poslala na endokrynologiu ze pre istotu ked som mala v minulosti nalez aj ked neberiem lieky,bola som len sledovana kvoli cyste,ktora neskor sama zmizla. no a ako tehotna mas narok na 2 prehliadky u zubara ,jednu na zaciatku je dobre a druhu v druhej polovici tehu,lebo aj dalsna,sliny a tak su ovplyvnene hormonmi a v tehu hrozia chronicke zmeny,tak ak si nebola,zbehni. ja som to mala mat ako preventivku,ale tak uz sme to ponali ako 1.tehu prehliadku. zubky mam ok,len mam dasna vraj trochu zdurene a to som si vsimla aj ja pri umyvani. Ufff...som sa rozpisala,ale hadam to niekomu pomoze 🙂
Inak gratulujem k potvrdenemu tehu a ze srdiecko bilo,parada,ja si na to nase musim este chvilu pockat,ale som ppokojnejsia uz 🙂

slavenas
11. apr 2011

@komisakpd ja by som išla zajtra keď máš tú možnosť 😉

veve39
11. apr 2011

@aquila4
skus spravit vsetko pre to, aby si sa inak rozhodla....
pisu ti tu spravne, ze sa velmi tazko aj po dlhom case vyrovnas s interupciou
nie je vsak spravne nazor, ze ide LEN o teba. Uz ste dvaja, je to proste tak. Babatko, aj partyzdnove embryo, nie je zhluk buniek, je to zivy clovek v prenatalnom vyvojovom stadiu. Mas to urcite velmi tazke, najblizsie okolie nie je naklonene prijatiu dietata, pravdepodobne z materialnych dovodov. Su vsak ine moznosti - utajeny porod - mozny uz aj u nas, hniezdo zachrany, adopcia... Porad sa s lekarom, alebo nejakou inou kompetentnou osobou.
Iste nie je lahke zit s tym, ze som svoje dieta dala na adopciu. avsak dostane lasku ludi, ktori po dietati dlhorocne tuzia a hlavne dostane PRAVO na zivot, ktore mu patri.
Interupcia je nezvratne, neodvolatelne zlo, z ktoreho maju zeny traumu po cely zivot. Castokrat by stacila vacsia podpora okolia hladat moznosti, ktorych aj v nasom state pribuda, pokail mamicka nemoze dieta vychovavat.
Velmi Tebe aj babatku prajem, aby sa podarilo najst riesenie

komisakpd
11. apr 2011

@slavenas ano, idem zajtra :D

vika34
11. apr 2011

@chirabell
andu,to napísala dobre,
ja som dnes podľa UTZ 6+6 A BáBO MALO skoro centimeter , skôr ty si videla bublinku o veľkosti 9mm 😅 a vo vnútri je bábo,to som mala na prvom UTZ 0,75 mm ale ten obal ,vtedy ten plod nebolo ani vidieť /teda ja som to nevidela,dr.tvrdil,že tam je a o týždeň na UTZ v tom obale bolo mimi 0,5 cm a to som bola už začiatkom 7tt
kedy máš dalšiu kontrolu?