icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

andu1
11. apr 2011

@chirabell tesim sa, ze to dopadlo dobre 🙂 Ja tymto foram nie velmi verim, preto som sa pytala este na nejake referencie od doveryhodnejsieho zdroja ako je nick s jednym prispevkom - to moze byt reklama alebo ohovaranie. myslim, ze som sa nepomylila...on to len odhadoval, takze v mojom tyzdni by to malo byt okolo 6 mm, cize ja to nepovazujem za presne. Presne sa prvykrat meria cca v 10 tyzdni, kde sa da relativne presne odhadnut aj datum porodu. Teraz ti to urci lekar podla posledneho menzesu, no v 10 tyzdni na usg sa to akosi meria a podla toho sa urci do tehotenskej knizky. Mne dokonca v 10.tyzdni pri prvom dietatku urcili aj pohlavie - chlapcek, lebo nas maly sa rad ukazoval 🙂 ale to je skor nezvykle.
Zienky - ste zvedave ake pohlavie ma vase bejby? Ja som zvedavy clovek, no budem trpezlivá 😀
Inak som nasla velmi pekne weby, kde je biologia prenatalneho vyvoja...
tento webik je super - s videami a presnym popisom
http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.ph...
aj tieto su fajn
http://www.sandoz.sk/home.php?id=90&category=4&...
http://lesk.cas.sk/clanok/6279/zaciatok-zivota-...

adetka
11. apr 2011

@andu1 v desiatom tyzdni pohlavie 🙂 ... krasne... Mirka sa schovávala do 30. tyzdna.. ale uz v 20 tt mi povedali, ze to bude pravdepodobne dievca... dievcata su vraj damy a nerady ukazuju 😀 ... ja pohlavie urcite vediet chcem.. aby som pripadne dokupila ine oblecenie...

chirabell
autor
11. apr 2011

@jankaham ja ti samozrejme tvoj nazor neberiem, ale keby si si precitala pozorne celu diskusiu na temu aquilla a rozhodovanie o potrate, tak by si isto prisla na to, ze som bola jedna z tych co sa k tomu nie raz vyjadrila a vsetky moje prispevky smerovali k tomu, aby si babatko nechala a ak aj tak nenajde riesenie, aby ho dala potom na adopciu, jednoducho povedane, proti tomu aby isla na potrat. Ako je dalej v teme, ona sa vsak zda sa uz rozhodla a nie tak ako by sa to mne ci tebe pacilo. Ale je to jej rozhodnutie a nik nema pravo ju za to odsudzovat. Ja osobne by som nikdy na potrat dobrovolne nesla a preto ma mrzi ton akym si adresovala prispevok na moju adresu, ako by som ju na to nahovarala. niekedy je lepsie citat s chladnou hlavou ako pod vplyvom emocii 😉

chirabell
autor
11. apr 2011

@vika34 no je to mozne, ze je to velkst gestacneho vacku ci ako sa to vola, ja somto videla, len on to meral a povedal to tak rozvinuto, ze som si z toho zapamatala len 9mm aj na obrazku co mam to tak je namerane a udaj zo sona je 5+4 doba gravidity podla poslednej MS, podla velkosti 5+1...tak neviem, ale to je jedno, je mi jasne, ze je to este velmi skoro a tak sa tesim o 2 tyzdne, pre mna bolo podstatne to, ze to nie je mimomaternicove a je pekne tam kde ma byt a na tento tyzden je to v spravnej velkosti 🙂

chirabell
autor
11. apr 2011

@andu1 idem hned prestudovat tie linky co si dala, len sa trochu prespim, lebo som uplne hotova z vcerajsieho vecera a dnesneho dna...no tak potom mne asi meral aj s tym obalom alebo ako to povedat, uvidime o 2 tyzdne v stredu po velkej noci to by som mala byt na konci 8tt, cize hadam budem mudrejsia 🙂

Inak my sme najskor ze nechceme vediet pohlavie, ale moja svokra si obcas vyklada z kariet alebo cita obrazce z kavy a jej sa ukazalo skor ako sme jej to povedali, ze dievcatko, hoc este par tyzdnov pred tym nevidela pri nas nic. No a takto sa jej ukazalo aj pri dlsich 2 detoch v rodine a z toho o jednom tvrdili lekari ze bude chlapec a bolo ako ona vravela dievcatko. Ona je o tom presvedcena a tak som si povedala, ze ja veru asi nevydrzim a len zo zvedavosti ci jej to sedi by som to vediet chcela skor. Aj kvoli menu, lebo dievcenske vieme na isto, chlapcenske sa nam pacia viacere aj sa zhodneme, ale nejak sa nevieme s jednym stotoznit, ze toto prave chceme dat, stale sa nam to meni 🙂

komisakpd
11. apr 2011

@chirabell presne pre vylucenie mimomaternicoveho idem aj ja k dr. tiez my som mala byt 5tt+1 ..robili ti vaginálne UTZ?

inac som tiez proti potratom, nikdy by som na potrat nesla a ani nikomu neodporucala...je kopec manzelov, ktory nemozu mat deti...aj poznam osobne koec takych...tak babu by sa potesili...aj adoptovanemu...

vika34
11. apr 2011

@chirabell
je to vlastne jedno,hlavne nech je to o.k. 🙂

slavenas
11. apr 2011

@andu1 super že v 10 t určili pohlavie , nám sa malá schovávala až úplne do konca, takže nám spravila prekvapko až pri narodení 🙂 . Pohlavie chcem vedieť ale či sa podarí ....

usjak
11. apr 2011

Ahojte decembrovky, sledujem vas tu ako sa krasne rozrastate a pribudaju tu nove tehulky. Tiez som mala spontanny potrat ako viacere z nas v novembri 2011 v skorom stadiu tehotenstva a tak sa pridavam nesmelo k vam, podla poslednej MS mam termin 3.12. Inak ja som tiez decembrova. Dnes som bola u doktora a tehotenstvo 6tt mam potvrdene aj s prekvapenim - na sone sa nam ukazali dve krasne fazulky - cakame dvojicky.. a obom uz bili aj srdiecka ..este stale sa z toho trochu spamatavam, ale velmi sa tesim  raz som si tu niekde na konikovi precitala peknu myslienku, ze pan Boh jedno vezme a da dve... tak snad to tentokrat dotiahneme do uspesneho konca. K tym rozmerom, mne dr. povedal ze 7mm, ale teraz neviem ci to bol cely vacok, alebo mimi. A dalsiu kontrolu mame az o mesiac.

atima
11. apr 2011

bola som dnes u dokiho, všetko je v poriadku krasne rastieme, veľmi sa tešim lebo to pred dvomi týždnami vyzeralo na mimo maternicove tehotenstvo a pred týždnom na missed aborttion.čo sa týka pohlavia mame prveho chlapčeka druhu by sme chceli dceru, aj som si myslela že skusim jonasovu metodu no nestihli sme to 😉 , tak dufam, že to bude dcera meno už mame vybrane pre chlapca zatial nie.

usjak
11. apr 2011

@wieruss ja som mojmu ukazala test, nedokazala som to tajit, ale to sme uz tak trochu tusili. Ale este neviem ako mu oznamim, ze to budu dvojicky, co som zistila dnes u doktora.. a pred ostatnym svetom to chceme urcite este utajit. daj potom vediet ako si to vymyslela ty s oznamenim polovicke.

slavenas
11. apr 2011

@usjak gratulujem k dvojnásobnej radosti 😵

betina1984
11. apr 2011

Ahojky. Pridávam sa k Vám...🙂

anjelicek26
11. apr 2011

@andu1 - urcit pohlavie v 10. tyzdni je smiesne a neprofesionalne, kedze pohlavne organy sa zacinaju vytvarat a odlisovat (vybezok nahor ako naznak penisu a vybezok nadol ako vagina) az v 12. tyzdni... A aj v tedy ti to povedia len ak je to chlapcek, velmi dobre otocene a je to odhad.

wieruss
11. apr 2011

@usjak jeeeeeeeeej tak to gratulujem dvojnasobne stastie! 😵 no, moj mm to bere velm zle, ked aj v okoli sa nahodou niekomu zadari a potom o babenko pridu takze som chcela este chvilenku pockat, aspon do kontroly u doktora 🙂 Idem uz stredu, tak sa neviem dockat, ze co a ako to bude - pomaly budem koncit 6 tt tak snad uz uvidime aj srdiecko, bolo by to super 😀

chirabell
autor
11. apr 2011

@komisakpd ano vaginalny utz mi robil...drzim palce nech je mimi tam kde ma byt 🙂
@usjak gratulujem k dvojickam, vies ze ja by som tiez celkom rada brala dvojicky, ale tak bude len jedno ...hlavne aby bolo zdrave 🙂 drzte sa
@betina1984 tak gratulujem oficialne 🙂 videla som v grafoch BT krasne ciarocky, tak nech vsetko prebieha v poriadku, kedy planujes navstevu lekara?

chirabell
autor
11. apr 2011

@wieruss inak vies ako sme sa bavili, ze mame terminy po sebe...tak som dnes trochu pocitala a mne sa to mozno o par dni posunie...presne o 3, lebo podla poslednej MS mam toho 7.12., cize teraz 5+4, lenze podla mm na utz mi to napisalo 5+1 a aj lekar povedal na zaciatku 6tt, cize som otvorila svoj graf BT a trochu ho studovala a teoreticky mohla byt fakt ovulka az 20. a nie 17,teho ako som si myslela povodne podla hlienu, cize by som mala termin na 10.12....no tak som zvedava co povie tebe 🙂 a co mne zisti neskor, ked sa bude dat podla utz zistit termin porodu, ono je to v podstate jedno, den dva hore dole 😀

vika34
11. apr 2011

všetkým novým decembrovkám gratulujem,niektorým dvojnásobne 😀
ako sa to každým dňom pekne rozrastá 🙂

mariana7537
11. apr 2011

Ja idem zajtra k lekárovi,držte mi palčeky. 🙂 🙂 🙂

komisakpd
11. apr 2011

@chirabell ja som tiez 5+1 a ovu som mala 19teho...uz ti bolo vidno srdiecko na UTZ tzn ze aj mne by malo zajtra

betina1984
11. apr 2011

@chirabell neviem, zavolám mu asi budúci týždeň, možno ma zoberie takto za 2 týždne, čo by som mala byť 5+5 tt. Tak tam hádam čosi bude.

komisakpd
11. apr 2011

@chirabell joj som si citala spatne...este ste nemali srdiecko...no ja tiez chcem ist zajtra nech aspon vylucime mimomaternicove...

erika0802
11. apr 2011

@chirabell ahojky no idem v stredu k dokimu podla toho by som mala byt v 5tt + 4den myslis ze bude nieco vidiet ? 🙂

lenik_28
11. apr 2011

Ahoj holky, přeju hezký den 🙂
zdravím nové těhulky a gratuluji k miminkům v bříšku.
Usjak - dokonce dvojčátka! To je krásné, moc moc gratuluji.

ashley622
11. apr 2011

ahojte dievčatá, môžem sa k vám pridať? podľa internetovej kalkulačky mám termín 6. 12. 😉 veľmi dúfam, že všetko dobre dopadne a budeme mať všetky krásne vianočné darčeky...

lenik_28
11. apr 2011

TABULKA PONDĚLÍ
gloria9 - ... (24 let) - 7tt, TP 1.12.
lenka1803 - Lenka (... let) - 7tt, TP 1.12.
vika34 - Jana (40 let) - 7tt, TP 1.12. - magnesium, Ascorutin, kys. listová, Utrogestan
slavenas - ... (... let) - 7tt, TP 1.12.
lenka1803 - Lenka (... let) - 7tt, TP 1.12.
andu1 - Andrea (30 let) - 7tt, TP 2.12. - kyselina listová, vitamíny B
sis12 - ... (35 let) - 7tt, TP 2.12.
Usjak - ... (... let) - 7tt, TP 3.12. - DVOJČÁTKA
adetka - ... (37 let) - 7tt, TP 3.12.
jankaham - ... (... let) - 7tt, TP okolo 5.12.
kormeila11 - Viktoria (20 let) - 6tt, TP 6.12. - Femibion
lucia8688 - ...(... let) - 6tt, TP 6.12. - duphaston
nadenka8 - Naďa (31 let) - 6tt, TP 6.12. - duphaston, Femibion
xclusive - ... (... let) - 6tt, TP 6.12.
ashley622 - ... (... let) - 6tt, TP 6.12.
wieruss - Vierka (24 let) - 6tt, TP 7.12. - Femibion
mandm - Monika (28 let) - 6tt, TP 7.12. - Duphaston, Femibion
chirabell - Vanda (31 let) - 6tt, TP 7.-8.12 - Femibion
jenis - Jana (30 let) - 6tt, TP 8.12. - kyselina listová
jana776 - Jana (... let) - ...tt, TP 10.12.
sarias - ... (... let) - 5tt, TP 11.12.
tutulienka - ... (... let) - 5tt, TP 11.12.
komisakpd - ... (... let) - 5 tt, TP 11.12. - duphaston, Calibrum Baby Plan
mariana7537 - Maja (35 let) - 5tt, TP 13.12. - kyselina listová, vit. Jodamin
deni26 - ... (30 let) - 5tt, TP 14.12. - Calibrum Baby Plan
majka_3 - ... (21 let) - 5tt, TP 15.12.
Luly3 - ... (... let) - 5tt
lenik_28 - Lenka (28 let) - 4tt, TP 19.12. - duphaston, Femibion
betina1803 - ... (... let) - 4tt, TP 21.12.
atima - ... (31 let) - ... tt, TP... - Duphaston, Calibrum Baby Plan

KOMU CHYBÍ ÚDAJE, PÍSNĚTE MI JE PROSÍM DO IP. DĚKUJUUU

lenik_28
11. apr 2011

@kormelia11 Ano, je nás víc, co jsme si prožily potrat, ale musíme na to už kvůli těm drobečkům, co čekáme teď, zapomenout. A třeba nám je nadělili právě ti andílci, co od nás museli odejít... ber to takhle. Tentokrát to vyjde. 😉

lenik_28
11. apr 2011

@aquila4 Podle mě s tou myšlenkou stále bojuješ, zkus to ještě promyslet. O životě dítěte se nedá rozhodnout za 24 hodin.

lenik_28
11. apr 2011

@deni26 Ahojky, já už tě dala do tabulky a teď dočítám, že tam asi nechceš být, mám tě tedy smáznout?

lenka1803
11. apr 2011

Ja idem ku Dr. 20.4 ešte pred sviatkami už teraz sa veľmi teším! Sme taký šťastný, že budeme mať naše prve bábätko už sa nevieme dočkať! 🙂
Všetkým gratulujem!