Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
Maminy,co nekojite. Davate detickam iba UM,alebo aj cajik?
ahojte, aku velkost plienok davate tearz detickam? my sme stale na 2kach, dava uz niekto trojky?
@fifi284 my sme na trojkach,ale dneska som musela dat latkove plienky nakolko sa nam urobilo bobenko ☹ ☹ dost neprijemna zaparenina.vyskusala som dets,zasyp ,mast na zapareniny ,sudocrem a nic nepomaha ,tak asi budem musiet navstivit doktorku ,nech sa nam na to pozrie ☹ ☹
@lienocka1212 dajte si na to predpisat imazol, nam vzdy zabral u starsieho. ja musim poklopat, zatial plienky tolerujeme
@lienocka1212 daj tenkú vrstvicku pytiolu.to super zaberá.
ahojte, neviete mi poradit co davat malickej? Mame dvojitu bradicku a tym padom ma pod krkom akoby zapareninku cerveny pasik v zahybe. A uz sme skusali vselico a nic nemoha...
dakujem za rady
@katusskaa dualcore dakujem za rady,maminka sa vynasla 🙂 a este raz som vyskusala stary dobry aviril s azulenom dala som mu poriadnu davku zasypu a dneska som zbadala ako krasne sa mu to hoji,prijemne vonia aj ked urobi kaku 🙂 🙂 a vidim,ze je pokojnejsi a aspon ho to nepali 🙂 🙂 🙂
@ajciatko aj nas ma taku krasnu dvojitu bradicku 🙂 a co keby si vyskusala detsky zasyp?alebo z repickom mne vravela lekarka 🙂
nam dala pavlovicovu mast ale nemyslim ze by zabrala :(
@fifi284 mne doktorka pred dvoma týždňami povedala, že už môžem dávať aj čajík nakoľko je malý už len na UM. Ale nie jednobylinný, ale taký pomixovaný. Treba si dávať pozor na kamilky, že sú z neho alergie. Ja som kúpila malému taký granulovaný od HIPP zmes byliniek pre Celkovú pohodu. Také decko na deň. Ale nedávam ho pravidelne. Väčšinou keď prídeme z vonku čo sme už dávno neboli lebo tu strašne mrzne ☹ a je tu snehu až po pás.
@smalova dakujem za odpoved. My sme este nedali cajik,ale tiez sa ma lekai pytali,ci davam. Tak rozmyslam,ci a aky. Teraz sme boli od stredy v nemocnici. Malinky v utorok preplakal cely den,vecer sme sli na pohotovost a odtial do nemocnice. Dnes uz ideme domov. Zrejm to bola "len" kolika,ale uz jedobre. Risko sa uz od vcera usmieva a je v pohode. Dufam,ze uz aj zostane! Celeho ho "preskenovali",brali mu krv a robili vyteri. Vsetky vysledky snegat.Aspon sme sa aj my ukludnili a vieme,ze je uz chlapciatko nase v poriadku. A teraz uz jupiiii domov!
Ahojte maminky,moj syncek sa narodil 4.12 a v 9 tyzdni mal 5kg a 60 cm. Zaujimalo by ma ci je aj vase deticky maju medzi fontanelami take rozostupy az sa im pohybuje pokozka hlavy ako keby dychala ?
@fifi284 Aj náš peplakal minulý víkend celé dva dni, už sme nevedeli čo s ním, tak sme sním išli v nedeľu na pohotovosť a tam mu zistili prievan na ušku ... Tak si viem predstaviť, čo ste zažívali vy... my sme si tiež najskôr mysleli, že má koliku... ale nešlo mi to do hlavy, lebo aj kakal, aj prdkal a bruško mal mäkké, a plakal a plakal a plakal... a ja sním... moje chúdatko malé... Tak to vás nedržali dlho tam.. tak je dobre... My dávame čajík feniklový, ten je od ukončeného prvého týždňa... ale teraz mu častejšie robím, rascu z feniklom a zalejem vodou , pol lyžičky cukru a má taký čajík že až...a tak fajne z toho prdká 🙂
@lucia0412 To je normálne, tam im vidieť ako im pulzuje srdiečko, kedže tam je nezrastená kosť, tak to pekne vidieť, tak to je úplne v poriadku.. Fontanela sa uzatvár do 9 mesiaca.
@barborkac ani mne sa nechcelo veriť, že má koliku, lebo pekne kakal každý deň a aj prdkal. Ešte sme sa smiali s priateľom, kooooľko dokáže prdkať. Ja fakt neviem, či a čo to bolo, hlavne, že je už dobre. Akurát už nedávame baby calm ale sab simplex a pribudli ešte bio gaia kvapky. Už fakt nechcem zažiť ten plač, čo som na Valentína počúvala.... Chúďa moje malinké. Taký bol spotený ako myš, červený a len plač. My sme tiež skúšali čajík, ale nechce ho vôbec vypiť, tak neviem, či mu ho dávať striekačkou, alebo jednoducho nedávať.... fakt netuším.
A Ty ho ešte kojíš? Ak áno, tak to nevadí , že nechce, on sa napije z tvojho mliečka, predné je od smädu a zadné od hladu... ani náš nechce moc čajík, tak mu ho dávam vtedy keď je hladný, v čase keď má jesť, tak vtedy vypije... a o pol hodinky mliečko už chce... Ak nekojíš, tak by mal piť čajík, deti na UM by mali prijať viac tekutín...
Takže koliku môže mať aj keď prdká??
nie, nekojím ho. Skúšala som mu dať feniklový Hip čajík ale vôbec ho nechcel. Tak neviem ako ho donútiť. No a na tú koliku ti fakt neviem odpovedať. Ja som si fakt myslela, že to nie je,teda nebola kolika, ale lekári tvrdia opak. Už je to jedno. Hlavne že sa mu polepšilo. Dúfam, že ostane kľud až po zúbky 😀
@barborkac hehe, to aj môj robí v kuse. Jednu ručičku má určite v ústočkách. Je úplne jedno, či práve dopapal, či sa hrá alebo len tak ležká. Proste tá ručička je proste mňam. Myslím ale, že na zúbky je ešte priskoro. Podľa mňa si len objavil ručičky 🙂 A aj slinky, alebo skôr slikovské bubliky má takmer pravidelne :D
Aj moja malicka si dava pästicku do pusinky a strasne slinta.Mamina mi vravela,ze sa jej mozno tlacia zubky do dasienok...A presne,aj ona je napapana a dava si ju tam.Tak si ju zuzle,inokedy si ju len tak prilozi k pusinke a je spokojna 🙂
Baby neuvažovali ste niektorá o očkovaní proti rota vírusom?
Akú ste mali reakciu na TBC?? Lebo ževraj reakcia na TBC sa prejavuje až o niekoľko mesiacov... Či? A prečo chcete vynechať? či si dačo počula?
@barborkac no mi urcite dame 😉 je to ale na kazdej mamicke, ci ano alebo nie 🙂 ja som pocula len same odporucania,a tu je jedno z nich : adka.babyMy sme prekonali rotavirus odniesla nás sanitka,malá mi skolabovala od vyčerpania,určite by som ju už dala zaočkovať,nikomu neprajem toto,čo sme my prežili a to mala iba rok.

@barborkac nie, nevadi, mne to dr. vzdy kazala davat na potnicky, aj som davala a vzdy to preslo, mam to vyskusane.