Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@katusskaa A ako je v Smokovci? 😵
@barborkac Reakciu?Tam kde ju pichli,mala to potom črvené,zapálené,jej vznikol hnis a sám aj odpadol. 🙂
@janka3591 kupila som v dm cajik a skusam mu ho dat medzi papaniami. Vcera uz troska soskal. Chuda moje je teraz zasopleny,kycha,kasle... Takze nasivin do nosteka,tussin na hrdielko. Raz za den cebion a vecer vigantol. No a este sab simlex na prdiky a bio gaia na kakanie.... Myslim,ze pri tolkychto roznych chutiach si zvykne aj na caj :-P dufam,ze ho tie sopliky rychlo prejdu. Tolko kvapiek sa mi zda privela ☹
@superstarka asi nerozumiem ako by tam bolo? neboli sme na vylet, bohuzial... inak ak sa pytas na to zariadenie, tam je to super, velmi mily personal
@katusskaa Pýtam saže ako je v Smokovci.či je tam pekne? Brat tam tiež chodil na liečenie. 😵
@superstarka my sme zatial ozaj boli len na vysetrenie, ked pojdeme nabuduce, uz som vravela muzovi - musime si spravit aj vylet, nech prideme na ine myslienky. inak my sme ta velmi skoro rano, uz o pol siestej sme boli vonku a poviem vam, tatry za jasnej noci - nadhera
@katusskaa Ja mám v Tatrách babku. Je to Od Dolného Smokovca 5-6km.
@fifi284 juuuuj chudatko ☹ my sme chvalabohu zatial este nemali nic 🙂 ani sopliky ani kasel, ale bud. tyzden ideme na ockovanie a uz teraz mam obavy ☹ ako to bude znasat ... drzim malinkemu pasticky, aby sa co najrychlejsie uzdravil...my tiez davame bio gaia..resp. teraz sme dali Infants dophillus a kakame uplne v pohodicke oproti tomu co bolo ked sme ich nebrali 😉
@janka3591 no my sme si uz preskakali kolikou,chripkou.... Ale dufam,ze uz bude dobre. Na ockovania pojdeme aj my,ale az 13.marca. To dostane 2 povinne a ako bonus tretie-rotavirus. Uz dnes je malemu o cosi lepsie. sopliky sice este ma aj na rozdavanie,ale uz menej kasle a kycha. Dufam,ze do vikendu je vylieceny🙂
@fifi284 ano z Madarska..no my sme dali asi 4x a viac sme ani nedali. Dali sme ked prisla kolika a maly sa uplne zazracne zacal usmievat a spokojne zaspinkal...je to prirodne a tiez mi to odporucila kocka odtialto..dokonca mi to sla aj kupit 🙂 Mame aj z UK este 2 flasky. Povedala, ze keby sme videli, ze malinky je nekludny mame dat a hned bolest prestane 🙂 Je to take ako homeopatikom, na prirodnej baze, vonia to kminovo a nejaky olej to obsahuje. Komu som to odporucila, vsetkym pomohlo. Velmi vela som o tom ale precitala, nakolko som sa bala a dokonca aj s lekarkou odkonzultovala a ta len odporucila.
Ano 3-mesacne stepenie
@barborkac bola som s ním u doktorky. My sme boli najprv v nemocnici, tam mu robili výtery a keď nás pustili, tak ešte neboli všetky výsledky. V pondelok som mala volať pre výsledky pediatričke. No a ona už vlastne vedela, že je malý chorý, tak sme sa dohodli, že na druhý deň k nej skočíme, aby ho kukla. No a tak sme šli. Pomaly sa už ale dostávame z choroby. Už len sem-tam kýchne a aj soplíky sa zlepšili. Verím, že po víkende bude už všetko v poriadku.
AHOJTE, ako sa máte ?? Náš dnes prereval pol dňa, a potom spal od druhej do pol šiestej..aj včera reval celý deň..neviem vôbec čo mu zas je.. och.. aj pri kojení sem tam plače.. fakt neviem čo mu môže byť..
Ahojte, chodite niektora, ktora ste z BA, teraz ked je lepsie pocasie kocikovat na Kuchajdu alebo strkovec?
ahojte tak my sme boli dnes na 2mesačnej prehliatke... vážime 5,5 kg.. to sa doktorka smiala a pýtala že čo dávam tomu nášmu drobcovi jesť... papáme iba moje mliečko, zatial sme nemali žiadny čajík... náš chlapček zaspáva sám v postielke, sem-tam ho ponosím v šatke... v noci sa budí o 12stej, ráno o 4tej, o 7mej... napr. včera sme spali až do 10stej... 🙂... ako su na tom vaše detičky?
@minuska8882 my sme boli tiež na 2mesačnej 🙂 a tiež sa doktorka smiala, že či mám smotanu. Náš má už 6,3kg :D No náš sa posledné 3 noci budí prvý krát okolo 4, a potom ráno o 6.. nechápem a otváram ústa.. to nemal vo zvyku, budil sa okolo 1 a potom kolo 4... strašne sa mení.. každý týždeň je iný, spí inak, správa sa inak. Jeden týždeň je úplne zlatučké dobručké dieťatko, a druhý zas preplače celý... Napríklad dnes spal v očíku od pol tretej do piatej.. potom sa zobudil, napapal a spí ešte teraz..a je už 8 hodín.. O siedmej o kúpeme, dnes neviem čo ideme.. neviem kedy sa ide zobudiť... alebo ho mám ja??
@barborkac ...no my chodíme spávať o 8mej večer... takže ked spí tak ho vždy zobudím aspoň o tej 7mej, aby bol aspoň hodinku hore... lebo sa bojím že potom v noci by dobre nespal...
@minuska8882 @barborkac nášho drobčeka kúpeme okolo 19:30, o 20:00 papkáme, zaspí okolo 21:00-21:30, potom vstane až okolo 02:00 a ďalšie budenie je o 05:00. Potom je to už pravidelne každé 3 hodiny. Ten istý kolobeh, napapáme, odgrgáme, prebalíme, zahráme sa, spíme. Poobede sa ideme von prejsť. Zatiaľ sa nám tento nočný-denný režim veľmi nememí.Aj mi to celkom vyhovuje, už som si zvykla. Uvidíme, dokedy 🙂
No baby, mne sa včera zobudil až o 23.00... napapal sa a spal ďalej, normálne som nechápala. Obvykle sa kúpeme o 19, o 20 už spí.. a po najnovšom sa budí prvý krát za noc okolo 04.00 ráno... Dnes zas nemôže zaspať.. každý deň je iný... Najlepšie spí aj tak vonku...a aj najdlhšie.. Viete o tom, že ako vám spia deti cez deň tak spia aj v noci?,AK spia dobre tak budú aj v noci spať...a zas naopak... Som si myslela, že je to tak, že keď spí cez deň zle, že v noci to dospí a bude pekne spinkať..a práveže je to úplne inak.
Konecne je dobre pocasie a dufam ze aj zostane. Super,ze uz ani krpca netreba az tak babusit do kocika. 😀
Maminy,mam otazku. Kolkokrat za den vam spia deticky? Moj maly papa zhruba kazde 3 hod a spinka pred kazdym papanim cca hodinku,niekedy iba tristvrte hod. Je to ok? Nie je to vela? Je to taky kolotoc.Papame,grgame,prebalujeme,hrame sa a spinkame. A znova papame,... Kedy bude asi to obdobie,ze sa predlzi ten cas ked je hore,pripadne vynecha 1 spanok? Spoznam to? Bude sa predlzovat aj cas medzi jedeniami,alebo ten ostane 3 hodinovy? Ach boze,nema niekto navod na dieta??? :-/ 😀
@fifi284 my sme na tom podobne. zobudí sa vyškerená, tak sa pojašíme, prebalíme, napapáme, ešte je chvílu hore, potom hodinku spí (niekedy viac inokedy menej) a zase sa pohráme, prebalíme, napapáme 🙂 a tiež je to zhruba každé 3 hodinky
@gabriellka tak je to asi normalne. Niekedy mam pocit, ze prespi cely den. Ked ma zas horsi den,teda.spi menej,tak mam zas obavy,ci nebude unaveny. Navyse mi zaspava na rukach a potom ho davam do postielky. Ked sa potom zobudi,tak neviem ci preto,ze zistil,ze uz nie je u mna akebo ze mu uz stacil spanok. Zaujímavé je ze keď ho dam do vanicky od kocika,tak tam zaspi aj sam. Teda bez mojich ruk,bez akeho kolvek čičíkania. S postielkou sa az tak nekamarati. Este ze v noci spinka dobre. Aj ked aj vtedy zaspi v náručí,no zaspat mu trva cca 10-15 minút.
@nikita308 v nici spinka dobre, papa vecer okolo 20:15,zaspi okolo 21:00 - po odgrgani a potom vstane okolo 2:00-3:00. Rekord bol o 3:47 B-) no a dalsie vstavanie je medzi 5:00-6:00. Takze celkom fain. Noc ale este celu neprespal a ani si neviem predstavit ze by prespal ☹ aj ked by ma to velmi potesilo,lebo niekedy sa mi strasne tazko vstava... Ale to sme na tom asi vsetky maminy rovnako 🙂
Ako tak pozerám, tak máte všetky vzorné detičky. Môj až tak nespí cez deň, niekedy prespí za celý deň 3 hodiny a dosť. Ja sním chodím každý deň 2x von, raz o 10 a potom okolo 14-15... a spí len vtedy cez deň.. 2-3 hodinky... niekedy mi zaspí, ešte večer okolo 18, ak spal málo vonku....ale to len tak na pol hodinky... ale zas sa môžem pochváliť, že v noci sa mi budí krásne.. túto noc sa mi prvý krát zobudil o 5:37.... a to už o 20:00 spí..🙂...no ale cez deň si to kompenzuje, v poslednej dobre je zlý ako čert..:(

@barborkac zvacsena a zdurena uzlina v podpazusi, chodime s tym do dolneho smokovca do srobarovho ustavu, zatial mame za sebou krvne odbery a usg, musia to sledovat pravidelne, ci uzlina nerastie, nehnisa a pod. zatial sme bez liekov, ak nam to porastie, nasadia antituberotika 😠 pneumokoky su povinne len kratko, pri prvom synovi neboli, preto nemam chut dat to pichnut ani tomuto. plus picha sa to naraz s hexavakcinou a vsetko dokopy je to dobra pecka. my aj tak nemozeme ockovat nic, kym sa nevyriesi to tbc. ja som skor zastancom ockovania, ale teraz toto ma prestrasilo, nevedela som, ze moze byt aj takato reakcia. ked tie uzliny hnisaju, vacsinou sa operuje a idu von.