Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@neposedna No ja neviem, ci je to tou tuhou stravou, ale dnes sa stal zazrak!!!! Saska zaspala od tretej s mojou polovickou v nasej posteli, on vstal o stvrtej a ja som malu o siestej musela budit, nech uz vstane, lebo potom by mi vecer nespala. No nechapala som!!! 😀 Nooo, takze ovocie na desiatu.....super.....juj sa tesim....🙂
@misha8 Jeeeeeej, parada....🙂 Laurinka je sikovna papkana...😀 Juj a myslis, ze sa jej moze nieco stat, ked jej skusim dat tie jahody? Teda trolinku samozrejme. Babka ich ma plnu zahradu a mne je tak strasne luto nevyuzit ich pri malej, ale zas sa bojim a neviem, ci to risknut...☹
@verca84 Jeeej, ja nad tym tiez este maturujem, ale hodlam to tak robit aj ja. Ja to teda ale budem davat do sacku mrazit, alebo do misticiek, lebo tak to uz budu vacsie davky, tak to skusim takto. Aj zeleninu si tak chcem spravit. Uvarim viac, nieco necham v chladnicke tak na tri dni a ostatne dam zmrazit a potom budem len vytahovat. Ved kto by kazdy den varil?
@misha8 my sme uz mali aj mrkvovu a malinovu a caka nas cucoriedkova.. inak mas pravdu, presnidavky obsahuju cukor. napriklad dnes mal maly slivkovu od hipp a cukru tam bolo pozehnane,, ale tak, tomu sa asi nase deti nevyhnu... aj ovko sme uz mali a tam je tiez cukor... je to trosku na hlavu postavene,,, no ale co... a mojmu malemu chutia hamanek maskove vyzivky,,, tie obsahuju trochu paradajkoveho pretlaku, ale zas ked je napisane, ze su od 4 alebo 5 mesiacu tak hadam vedia co robia...
@sirael no ovocné zbožnuje zeleninku trochu skúša niekedy či jej nedám niečo inééé 😀 ale nedám bud spapá ked nechce dam mliečko a druhý den spapá 😀
@markysek2 hej??? ja som praveže študovala a doporučené ovocie je jablko, broskyna, marhula , banan,hruška,slivka 🙂 no a presnidavky to máš pravdu ja som už našla pre 5m aj tvaroh s ovocím a pritom tvaroh je zakazaný do roka 😖
@misha8 tak koukám že co zdroj to jiné informace ...a občas mám pocit, že podobně je na tom i zelenina..už jsem čet četla že květák od 4. měsíce ne, jinde že jo, stejně tak i s hráškem...asi to budu postupně konzultovat s doktorkou jak nám to na zahradě bude růst a zrát:o)),,,ta bude určitě nadšená 😀 😀 😀
@sirael : hlavně důležitá poznámka jve všech článcích o příkrmech je ta, že každé dítě je jiné někdo se osype po mrkvi někdo ani po jahodách..já bych zkusila asi prve tu jahodovou přesnidávku a pak bych šla asi i do jahod ze zahrady ( no i když po pravdě taky bych váhala)...my než se dohrabem k ovocným příkrmům tak bude po jahodách 😀 😀 😀 ...no co taky z příkrmů skládám maturitu...no mám VŠ takže spíš státnice 😀 😀 😀 😀
toto som našla že do roka nepodavať: bielok z vajíčka ,mlieko,tvaroh,tavené syry,tvrdé syry, citrusy, kiwi,ananás,mango,figy, datle, jahody,maliny, ribezle, egreše, orechy, cukor, med,paradajky, zeler,paprika,redkovka, fazula, hrach, šošovica, soja,kysla kapusta, korenie, vanilka, škorica,muškatový oriešok,kari, morské ryby,korovce,bravčové maso a zabijačkové špeciality
Tak zkoumám teď etikety zeleninových příkrmů od Hipp a od Hami. Hami tam, kde jsem koukala má přidanou jablečnou šťávu, proč? A Hipp v některých má rýži - např. u první brokolice myslím, proč? Já žila v domění, že je tam jen brokolice např. Která značka dělá ještě skleničky?
@sirael jahody tak jako tak zamrazím v celku...a až se taky odhodlám tak je malýmu dám i kdyby to bylo až v jednom roce
taky mám recept na přesnidávku akorát má chybu je tan vanilkový puding...nikde jsem o něm nenašla zmínku..neví někdo jak to s tím je???
@misha8 jo vanilka a spousta kaší je vanilkových a od 6.měsíce určitě 😀 😀
@cara.m asi pro lepší chut....jo a prej hipp "solí" víc než hami taky jsem nevěděla
@markysek2 fakt? Tak teď už fakt nevím 😠 Hlavně že tam mají bez přídavku soli a nemají ji ani ve sožení. Teda aspoň u té dýně 😀 tu mám prostudovanou :dhttp://www.hipp.cz/editor/image/_hipp_produkty2/cz4063...
baby vidim to tak že bud kupite a budete veriť že tam je len to čo tam má byť alebo budete všetko variť doma 😀 ale ja napr špenatikovú a s maskom kraličim jahnacim kupovať budem lebo to určite nebudem koli takému malému množstvu robiť doma
@cara.m jde o obsah sodíku, hami ho tam má mín ....ono si asi nevybereš, ale asi vůli té lžičce dýně bych nešílela a prostě bych ji přidala k tomu co uvařím doma a ono se to vykompenzuje a v podstatě ztratí...jo a taky konzervační látky...na Hami je podle zákona( ale kolik to je netuším 😀 )
@misha8 souhlasím s tebou, je lepší bezmezně věřit že to co tam je je v takovým množství že to dítěti neublíží ( tomu bych věřila spolužačka děla v Devě... přesnidávky a další výrobce pro cara.m:o)...a kontroly jsou tam prý hodně důsledný)....a pokud se mi to nelíbí tak budu vařit doma( což budu) 😀 😀 😀 no malý množství a třeba špenát asi ee

@sirael my už jablkovú broskynovu hruškovú slivkovú bananovú presnidavku 🙂