icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

markysek2
31. máj 2011

oprava ted koukám na jejich stránky a ty vyrábí Hami ...to je dobrej gol 😀 😀 😀

cara.m
31. máj 2011

@markysek2 taky jsem to teď našla. Teď koukám ještě na příkrmy od Sunvalu. Chválí to tam, že je to biokvalita ale třeba Jemný pastinák - složení: Pastinák (57%), voda - z ekologického zemědělství. Takže těch 43 % je tam voda? 😝

sirael
31. máj 2011

@misha8 Hrach? Ved ja som neviem na akej stranke citala, ze hrach sa moze od 4.mesiaca a uz som sa nan aj chystala....?! 😖

markysek2
31. máj 2011

@sirael já bych to asi nechala konovi ten má větší hlavu..já do příkrmů znala jen základní skupiny alergenů...jako mléko, ořech, celer,.atd...a s příkrmama koukám že se skupina pěkně rozrůstá 😀 😀 😀 ...podle mě hrášek může akorát nadýmat a když se pořádně rozmixuje ( třeba jenom ten hrášek) tak tam nebudou ani nebezpečné kuličky v celku, kterými by se mohl dusit 😎 😀 😖

sirael
31. máj 2011

@markysek2 Vrave, to si aj ja myslim, ze z hrachu moze akurat tak naduvat....🙂 Ja to uz nebudem riesit co sa smie a co sa nesmie zo zeleniny a ovocia, proste ako mi to pride, tak tak spravim, a uvidim. Malej snad nijako neublizim, lebo keby som mala stale riesit co drobci smu a nesmu a vsetko studovala, tak by som ine ani nerobila...🙂

neposedna
31. máj 2011

babenky, myslim, ze z toho asio zbytocne robime vedu (asi su tomu na vine vsetky media - hlavne internet 😠 😠 😠 ), proste treba robit tak ako citite, nemali by mlieko do 1 roka...a poznam kopec ludi, co od 2. tyzdnov pili mlieko kravske prevarene, bo maminy nemali dost mlieka, aj moja mala uz papala krupicovu kasicku, sice len 2 lyzicky, ale papala a ziadne problemy 😀 😀 😀
ja budem pocuvat instinkt a pozorovat malu, myslim, ze mi sama da najavo, ze jej to nechuti, takze pekne pomaly a vsetko 😀 😀 😀
aj pocas kojenia zo zaciatku som jedla uplne vsetko, aj citrusy a aj pocas tehotenstva......
takze co zahrada da budem davat pomaly papat aj ja 😝 😝 😝

misha8
31. máj 2011

presne tak ved by sme o chviľu nedavali nič 😀

ellahop
1. jún 2011

my sme uz hrach jedli, ale taky mrazeny a malemu to urobilo jedine ze si poprdkal. takze ziaden problem...dala som mu ho len malo do zemiaku a mrkvicky...

misha8
1. jún 2011

@ellahop aj my sme ho už mali a v poho 🙂

neliq
1. jún 2011

my sme doteraz papali príkrmy hlavne od Babylove a Alnatura, čo predávajú v DM a dokonca pre deti od 4 mesiacov tam bol príkrm - cestovina, rajčina a morčacie mäso a v šťavičke zase malina a jahoda a malý to bral úplne v poho, práveže sa mi trochu vždy vysype z jabĺčka a všetkých príkrmov, ktoré ho obsahujú, čo je väčšina ovocných.
@neposedna mojej kamošky malý nechcel žiadne mlieko, svoje nemala a tak nakoniec pili len kravské od malička a zvládli to. Dokonca som malému kúpila ryžovú kašu v poháriku, čo je od 4 mesica a tam je vyše 50% plnotučného mlieka 🙂

ivkaj
1. jún 2011

Ahojte, přeji všem dětičkám krásný první svátek ;o)

albao
1. jún 2011

Veru vsetko najlepsie vsetkym detickam k MDD!!!

misha8
1. jún 2011

pripájam sa všetkým maminkám usmiate bábetká a bábetkám usmiate maminky 🙂

knedluska
1. jún 2011

Ahojky 🙂
Tak my jsme byli v pondělí poprvé na rehabilitaci. Fyzioterapeutce se zdálo, že má malá kratší nožičku a nepravidelné faldíky na zadečku. Ukázala nám dva cviky, co máme cvičit, jsou to nějaké cviky manželů Bobatových. Malá to samozřejmě celé probrečela. A říkala, že hlavičku drží docela dobře, co se dr. nelíbí. Tak že akorát musíme zpevnit ručičky, protože má pěstičky a ne rozevřené dlaně. Včera jsme byli na kyčlích, tak je máme v pořádku. 🙂 A ptala jsem se ho na tu kratší nožičku a on mi řekl, že je má stejný. A ty faldíky že se dětem srovnávají, když začnou lézt. A včera nám to kočička ukázala, začala se přetáčet a na obě strany. 😵

albao
1. jún 2011

@knedluska teeeda blahozelam k pretacaniu!!!

Inak my mame trochu iny problem - Hanka ma rozvinutejsiu lavu stranu, aj sa tam pretaca, hracky chyta lavou, kopka hlavne lavou nozickou ... a ta prava strana je taka pozadu 😒 Este tomu dam cas a na najblizsej poradni v juli/cervenci to poviem MUDr. Chcela som sa spytat uz vcera pred nausnickami, ale vsetko sa to tam rychlo zbehlo a potom uz to nemalo zmysel, musela som tisit plac

kamusek
1. jún 2011

Taky přejeme s Dominičkou všem dětičkám vše nej k jejich Dni dětí 🙂 Naše malá ale dneska nemá svůj den. Ráno sice krásně spinkala do půl 6 a pak hned po papání až do 9, ale když se pak vzbudila, tak šíleně plakala, což je u ní nenormální, vždycky se po probuzení krásně směje. A vůbec jsem ji neměla utišit. Měla trošku plný nosík a měla zvýšenou teplotku - 38,1 (po odečtení 37,6). Pak se strašně kroutila, asi bříško. Tak jsem dala Baby Calm a krásně se hned vykadila, tak jí to asi trápilo. A teď únavou znova usla. Tak snad to bude v pořádku. No jo, je to asi tou změnou počasí. Včera 30stupňů a dneska 17. Ty změny jsou šílený i pro dospělé, natož pro takové drobečky 🙂

kamusek
1. jún 2011

@knedluska My jsme o něco straší než vy, ale taky ještě úplně neroztahujem při pasení pěstičky. Chodím s malou cvičit, tak jsem se na to ptala a cvičitelka říkala, že pokud nemá malá pořád pěstičky a chytá hračky a tak, tak že to nevadí, že je ještě chvilku čas 🙂 Že každé dítě je prostě individuální 🙂

sjussi
1. jún 2011

@sirael no to je individualni,my stejne vstavame co 2 hodky i s kasi i bez ni 😒

albao
1. jún 2011

@sjussi a nie su to zubky? Vtedy sa moze babo castejsie budit. Hanka sa zacala takto casto budit, ale u nas ot bude tymi zubami asi. No pre istotu a pre jej nenasytny pohlad uz ideme davat aj ryzovu kasu na veceru

ellahop
1. jún 2011

@neliq moj tomasko zas ked papa nieco sladke napriklad banan alebo presnidavky tak sa mu na bokoch cielka objavia take cervene flaky, ktore potom zmiznu... ale to je vraj normalne to je ze mu to velmi chuti tak je z toho cely flakaty.. 😀

misha8
1. jún 2011

tak dnešna jablková výživa nemala uspech nevadí dáme zajtra 😀

misha8
1. jún 2011

baby kupujete plienky z DM babylove ???a ako ste s nimi spokojnééé???

sjussi
1. jún 2011

@albao muze to byt zub,jeden ma kousek povylezly ale ten uz ma tak mesic a budi se casteji az poslednich 14 dni

sjussi
1. jún 2011

holky co kojite nevite jestli tresne zpusobuji neco?tchyne mi je donesla a ja nevim zda je muzu nebo ne 🙂

albao
1. jún 2011

@misha8 mame jeden balik, ale kedze latkujeme, tak ich pouzivam len zriedka a su uplne v pohode, normalka.

kamusek
1. jún 2011

@misha8 Já měla teď jeden balíček. Nebyly úplně špatné, ale jsou o něco hrubší než třeba Huggies nebo Pampers. Ale posloužily taky dobře 🙂

maova
1. jún 2011

Ahoj holky 🙂
dneska jsem nafotila Nelinku a slona 😀, tak kdo se chcete podívat, tak tady a ještě ta fotka za ní 😉
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/maova/album/...

albao
1. jún 2011

@maova Kraasne vlasky ma! A uzasne foto 😵

maova
1. jún 2011

@albao děkujeme 🙂 Mě se taky zdá, že má hodně vlásků, ale když přijede ségra s holčičkou, která je o měsíc starší než Nelinka, tak už mi to tak nepřijde 😀 Ta má totiž vlasů tak pětkrát tolik a ještě delší 🙂

neliq
1. jún 2011

ellahop@ fakt? tak to sa potom nemusím báť, lebo malý to má tiež na bokoch čielka a nad koreňom nošteka a teda ide sa tým pomaly zadrhnúť 😀 mizne to v nom ako v miešačke, stále zvyšujem dávky, ale ked mu zoberiem prázdny pohárik, tak vždy spustí plač a to nehovorím o tom, že stiahne 260 ml šťavy zriedenej vodou a stále sa mu máli 😀