icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kamusek
2. jún 2011

@misag23 Jeee, mocinky děkuji. Máš pravdu, Dominička je naše štěstíčko 🙂

monik1
2. jún 2011

Dobré ránko holky, nějak nestíhám, Dominiček vyžaduje nonstop pozornost, dneska jdeme na čtyřměsíční poradnu a na 2 jehličky, tak se už bojím víc než on.
Teď vás pozoruju víc na FB než tady 😀
Mám úžasnou novinku (teda pro nás úžasnou, vaše děti to už umí dávno) umíme cumlat dudlík 😀 😀 😀 a to tento: https://www.modrykonik.cz/fotoblog/monik1/album... Sice se to učíme, ale včera dudlal 30 minut v kuse 😀 😀 😀
a ještě mám další pro nás skvělou zprávu, už 4 noci/večery usnul v postýlce sám 😀 😀 😀
Ale v noci pořád vstáváme často -dneska 5x 🙄 🙄 😝 ☹

všechny moc zdravím a přejeme hezký den 😉

monik1
2. jún 2011

jo a holky, ten web kojeni.net už nějak nefunguje? už se tam 3 dny nemůžu dostat a to jsem si z tama nestihla ještě ani vytisknout to zavádění příkrmů, nemáte to některá uložené?? to je škoda, že to nefunguje nebo je to jen dočasně mimo provoz, nebo to nefunguje jenom mi a vy se tam dostanete?? 😕

monik1
2. jún 2011

tak ještě si tu chvilku pokecám sama se sebou 😀 😀 😀
Koukali jste se nedávno v televizi na Michaelu Jílkovou v pořadu Máte slovo - řešilo se tam dětské očkování, kdo chce koukněte http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-...

albao
2. jún 2011

@monik1 jeeej, blahozelam k cumliku!!! 😀 😀 😀 ja chapem tvoju radost, to je ulava, vsak? 😉
A sama sa divim z toho kojeni.net, este nedavno to islo. Ak chces, posli mi email do IP a poslem ti tie prikrmy 😉

zuzu1983
2. jún 2011

@kostri presne to isté robí aj Matej. 🙂 napína sa, jako taký kulturista. no a ked náhodou chytí do ručičky moje vlasy, ucho alebo nos, tak mám až slzy v očiach ako ma ťahá a škrabká. 😀 a najnovšie sa vie aj tak smiešne jedovať. keď už nechce byť napr. v kresielku tak začne tak vykrikovať smiešne. 🙂 a ináč toto počasie ma zabíja. poobede je zvyknutý zdriemnuť si v kočíku. no a ked sa "krásne" prší, tak vnútri nie a nie zaspať. tak sa riadne jedujeme a zaspíme až pri prsníku. 😒 ale doobeda a cez obed s tým problém nemá. len poobede. už je tak naučený že ísť poobede von. a tam pospať. neznášam toto počasie. 😠

haniula
2. jún 2011

@monik1 gratuluji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

haniula
2. jún 2011

Dneska se ten náš knedlík poprvé sám otočil!!!! Otočila se z bříška na bok a pak na záda. A to máme jít zítra k rehabilitačnímu dr, aby jsme začli rehabky. No není ona úžasná 😀!!! Sice by se měla spíše točit ze zad na břicho, ale aspon něco.

haniula
2. jún 2011

Jsem tu je na skok, nestíhám číst jse moc ukecané. Normálně na Vás pošlu sociálku, že se nevěnujete dětem 😀 😀 😀 😀 😀 😀 !!!
Včera byl den dětí, tak dodatečně všem dětem gratuluji!! Já malé dnes fičím pro objednané knížečky a leporela. Leporela budem mít s krtečkem 😀 !
Dnes procházka padá, je tam pěkně hnusně!!! A v Ostravě stávkují dopraváci, takže se ani pořádně nikam nedostanu. Chjooooo!!!

haniula
2. jún 2011

Jo a Markétka zítra jede k babi a dědovi na víkend do Poruby. Maminka jí slíbila, že ji v pondělí vyzvedne. To bude super víkend pro všechny!!!!! Sice se mi bude stýskat, ale odpočineme si od sebe a Markétka si bude více vážit maminky. Strašně zlobí v poslední době. Na mě se neusměje a ledva dojde taťka, nahodí úsměv od ucha k uchu a směje se jak měsíček v úplňku. Podívá se na mě a úsměv zmizne. Dělají to i vaše děti???

cara.m
2. jún 2011

@monik1 moni zkoušej to, mi to včera nešlo a pak večer jo 🙂 mám to jen vytisknuté, stáhnuté ne 😒 ale kdyby došlo na nejhorší a fakt by to nefungovalo, naskenuju to a pošlu 😉

cara.m
2. jún 2011

@monik1 aaaaaaaaaa gratuluji k dudlání 😉 😀

sjussi
2. jún 2011

@monik1 gratuluji k dudliku 😀

ellahop
2. jún 2011

aj my sme dnes v ramci dna deti, boli na nakupy maly dostal dudlik, presnidavky a sklenicky.... a od sestri kasu a taku stavu babylove... tu sme mu hned dali a normalne ze za nou plakal ked sme mu ju vzali,,,,no a potom,,, 3 chladene kuracie rezne... ktore som naporcovala na mensie kusky, zamrazila som ich a pomaly z nich budem vyberat a varit... takto som za tie rezniky dala 4 eura,,, a ma to na dlho,,, zeleninu aj tak kupujeme a jedla bude mat aj na mesiac,,,, a v sklenickach ma telacinku, jahnacinku a maska, ktore domov nekupujeme.... 🙂

kostri
2. jún 2011

@haniula tak na mna sa mala sklebi,lebo vie,ze len ja jej dam mliecko 😀 tak zakazdym viem,kedy je hladna,ked je u niekoho druheho,lebo na mna hadze zvodne usmevy ked ju uz dlho neberiem na ruky,tak spusti strasny rev 😨 😅 gratulujem buchticke makovej k pretacaniu 😎
@cara.m neska zuzka predviedla skoro to,co adamko minule.isla som na 8mu k zubarke a muz so mnou,ze zuzka pospi v aute,kym tam budem,ale nezaspala,tak mna vylozil a isiel s nou este jazdit,zaspala,ale jak postal,bola hore,takze spala 7minut a potom az doma o tristvrte na 11nast zaspala v postielke
takze ked budeme chciet ist niekam na nakupy,musime ist ked sa zuzka vyspi,ale to zas ide spat hanka,lebo je obed a ked vstane hanka,tak ide zas spat zuzka 🙄 tusim tento rok toho moc nenakupim 😅 😀

ja som skusala uz davat zuzke vacsi cumlik,ale este ho jaksik nebere v uvahu

misha8
2. jún 2011

@kostri moja si už na dudlik zvykla ale najprv ho normalne vypluvala 😀

neposedna
2. jún 2011

zavidim vam v dobrom ten dudlik, my stale nic 😠 😠 😠 a to skusam pravidelne pri vsetkych moznych situaciach 😀 😀 😀

ellahop
2. jún 2011

@neposedna no a preco ti vlastne vadi ze nechce mala dudlik...? nejako tomu nerozumiem... ved ked nechce tak nechce. je to zle..? lebo aj moj tomasko ho ma cez den len ked zaspava a ked uz je ze totalne pred zaspatim tak dudel vypluva.. a mne to nevadi... malo by?? v com je dudlik tak dolezity???

albao
2. jún 2011

@ellahop my sme ucili Hanku na cumlik, lebo je tzv. drazdive dieta, ktore sa tazko utisuje. Preto som sa velmi snazila zohnat cumlik, ktory by aspon na chvilku zobrala, aby jej pomohol s tazkym zaspavanim a tak 😉 Dost to pomohlo, aj ked stale zaspava tazko, kludne aj pol hodiny a z toho cca 10 minut plac. Pre take deti sa cumlik dokonca odporuca.

kostri
2. jún 2011

@ellahop sak neni dudlik dolezity,ked je dieta pokojne,ale ked mne sa zuzanka nevedela nijako upokojit,tak som ju tiez ucila na dudlik,davam jej ho len na spanie,inak nezasi.ale uz zacina vypluvat a rozpravat si pred spanim,no potom si ho aj tak vypyta.tak mozno bude raz zaspavat aj bez neho 🙂

monik1
2. jún 2011

ahojky,
@neposedna my jsme celé 4 měsíce nezvali žádný dudlík a teď cucá tento: http://www.mamitati.cz/index.php?men0=198&men1=...
@ellahop Já jsem Dominičkovi nutila dudlík, protože dítě má tu potřebu uspokojit svůj sací reflex a v tu chvíli si chtěl Dominik cucat moje prso, takže jsem byla chodící dudlík, což jsem fakt nechtěla.. on je ale celkově takový závisláček na prsu a neklidný, tak doufám, že nám v tom dudlík pomůže 😉

@sjussi @cara.m @haniula děkuji za gratulace k dudlání, snad to vydrží 😀 😀 😀

Hlásím se z čtyřměsíční poradny - máme 7250 gramů a 67 centimetrů, ukázal tam paní doktorce jak se krásně přetáčí, tak ho moc chválila, že je šikovný. Měli jsme dostat Prevenar13 a Hexu, ale jelikož je maminka (já) nemocná (kašel a rýma), tak paní doktorka usoudila, že malý by měl očkováním sníženou imunitu a mohl by to ode mně chytit, takže na očkování jdeme příští týden 😉

kamusek
2. jún 2011

@monik1 Taky gratulujeme Domčovi k dudlání, snad mu to vydrží 🙂 A mamince přejeme, aby se co nejdřív uzdravila. Nám asi lezou zubky. Domča už je 3den když zrovna nespí uplakaná a omrzlá ☹ Slintá strašně moc, cpe si ruce do pusy a už druhý den měla lehce zvýšenou teplotu ☹ Ale naštěstí papat papá hezky a taky hezky spinká...Tak aspoň že tak...

neposedna
2. jún 2011

@ellahop mne to nevadi, ze ho nechce, len ona ho nechce ani ked zaspava, takze ked chce spat, spusti plac, dudlik ani za svet, doskriabe si tvar, nakoniec po20 min najde palec a zaspi alebo zo zufalstva ju dam na prsnik a zaspi..... 😠 😠 😠 😠 a to sa neda donekonecna 😢 😢 😢 😢 mne by stacilo, keby si ten dudlik zobrala namiesto toho skriabania tvare ☹ ☹ ☹ ☹ inak ho vobec nemusi mat, len pri tom zaspavani by to pomohlo 😖 😖 😖

sjussi
2. jún 2011

@monik1 ty jo to sem nevedela.Vedela sem ze kdyz je maly nemocny ze ho nenaockoje ale ze musim byt i ja zdrava to ne.Aspon sem zase o neco chytrejsi a vim na co si davat bacha 🙂

sirael
2. jún 2011

@monik1 Gratulujemeeeeee....🙂 🙂 🙂

albao
2. jún 2011

@neposedna boze to poznam! Hanka strasne tazko zaspava. Aj sa ju snazim pred spanim ukludnit, pol hodinu pred spanim dam hracky prec, nosim ju, nezne mojkam, ukludnujem ... a aj tak ked pride k zaspavaniu, tak si musi svoje odplakat ☹ Ale cumlik trochu pomaha, aj ked neurobi zazraky.

albao
2. jún 2011

@monik1 teeda, to su miery! 😨

neposedna
2. jún 2011

@albao no presne pre to by som bola rada, keby vzala nejaky dudlik
ja teraz riadne ukludnim na prse, vlastne doi polospanku, pak polozim do postielky, najde palec, cuca ten a hlava otocena k mojemu tricku, aby ma citila 😀 😀 😀

neposedna
2. jún 2011

@monik1 dakujem za radu, skusim 😀 😀 😀 vsak k tym 8mim uz sa jeden strati 😎 😎 😎
Terezka dudlala 2 mesiace, potom nasla palcek a dudlik ani za nic, tak pooblizovat, posuvat zo strany ust na druhu a pak peknym flopom von z ust 😠 😠 😠 😠

neposedna
2. jún 2011

@albao tak nejak podobne, akurat nemam nervy na plac, tak trpezlivo sedim a necham ju dudlat na prse, uz netaha, len dudla ako dudlik 😖 😖 😖 len aby nebol plac, teda nie aspon taky velky, chvilu si aj tak pomrnka 😖 😖 😖