icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

haniula
6. jún 2011

Dobrou noc!!! Malá už spinká, tak fičím taky!!

misag23
6. jún 2011

@knedluska Tak ta kaše je rozhodně nějaká divná 😒 Rozhodně bych tam plnotučné mléko nedávala

markysek2
6. jún 2011

@haniula @misha8 ..děkuju za odpovědi..takž ono to asi bude ta dávka za 2-4 týdny ..(no my papáme 2. týden ..jsem prostě nedočkavá 😉 😉 )...když tak maso dám po tom měsíci i když ještě nebude celá dávka...některé maso taky budu kupovat ve sklenici ( třeba to telecí, králíček bude od babičky 😀 )..stejně tak kupuju ve sklenici i špenát (vůli dusičnanům) a brokolici( tu nevím kdo by u nás jedl , v jídelníčku ji nemáme, ale nevím co bych malýmu jinak dala 😀 😀 )

misha8
6. jún 2011

@markysek2 a ešte čo som spozorovala my papame každé tri hodky mlieko , ked dám ovocné pyré tak vydrží tie tri hodky do mlieka ale ked spapame zeleninku s maskom je hladná už po dvoch hodkách 🙂 kašu zatiaľ nedávam lebo priberá aj tak pekne zbytočne ju nechcem cpať 😀 a spinká krásne večer

sirael
6. jún 2011

@ellahop Jeeeej, takze s novym ucesom si zmokla? Tak to je na porazenie, co? Ach jaj..... Ja myslim, ze oni si uz zacinaju uvedomovat kto je mama a ze u nej je bezpecne a vzdy ju chcu mat pri sebe....🙂 Saska sa tiez na mna stale lepi a ked ju ma nahodou niekto iny, tak vzdy hlada, ci som blizko a strazim ju....🙂 A to idete na to CTcko na tie Kramare? A s tym tatinom - tak to je tiez dobre na prd.....☹ Oni si asi myslia, ze mama je stroj a ona vsetko vsetucko zvladne. Aj mimino, aj domacnost, aj proste vsetko.........
@ivkaj Reaguju podla mna na to pocasie - aj Saska dnes doobeda spala hodinu a poobede tiez, co sa teda nestalo uz velmi dlho...🙂

markysek2
6. jún 2011

@misha8 tak nějak i my a doktoka mě předtím hlavně varovala
@haniula to já zase zeleninu ee, ale ovoce po hromadách můžu 😀 😀

misag23
6. jún 2011

@cufinka My jsme dnes měli taky mrkev s bramborem, před tím měl mrkev samotnou a brokolici. Zatím dávám skleničky. Ale dneska jsem koupila malinký cukety, tak ve středu mu je uvařím - ty jsem ve skleničkách neviděla.
@haniula Myslím, že má Markétka jídla tak akorát 😉 Chodíte s malou do bazénu? Já se bojím, aby tam nechytl nějakou infekci. Ale dneska jsem se na to ptala doktorky a říkala, že když už je přeočkovaný, tak už by mohl, ale že je lepší počkat, až mu bude půl roku, ale to vám už bylo.

sirael
6. jún 2011

Juj baby ked tu citam, kolkokrat za den vase deticky papaju, tak asi ja robim nieco zle....☹ Som to ratala a nasa mala papa tak 8x-9x denne.... Nikdy mi nevydrzi ze tri hodiny bez jedla ako tu pisete niektore. Niekedy si pyta mliecko aj po hodine a pol zasa. Ale ona zasa na jedenkrat vypije niekedy 100ml, niekedy 135ml a potom zasa pyta..... Uz teraz davame na obed aj zeleninku, to spapa cely poharik - niekedy...ale o hodinu zasa pyta mliecko. Ako ste sa dostali na tu hranicu cca 6 jedal denne? .-( Alebo je to len taky nas zrutik? Ved ked pyta, place od hladu, tak jej musim dat papat, ale teda fakt neviem, kedy sa dostaneme na tu hranicu 6 jedal....☹

misag23
6. jún 2011

Dneska jsme byli na čtyřměsíční poradně a na posledním očkování (teď nás čeká další až na roce). Vážíme už skoro 7 kg (6,94). Ptala jsem se doktorky na kašičku a taky mi řekla, že zatím není důvod. Sice se v noci budí na jídlo (kolem třetí hodiny), ale přibírá i bez ní hezky (za měsíc skoro kilo). Tak prý máme ještě aspoň měsíc, ideálně dva měsíce vydržet, aby z něho nebyl zbytečně cvalík. Jinak zeleninku nám schválila, tak v ní budeme pomalu pokračovat.

misag23
6. jún 2011

@sirael Neboj, my jsme na tom stejně. Máme tak 7-8 jídel denně. Přes den nevydrží déle než 3 hodiny, ale dneska jsem se na to právě ptala doktorky a říkala, že je to v pořádku. Každé dítě je jiné. Já dávám 120 ml, on by vypil i víc, ale pak blinká, tak je prý lepší častěji a menší dávky. Na oběd už dávám taky zeleninku, ale zatím dávám jen třetinu skleničku a pak mu dám ještě celou dávku mlíka. Budeme zeleninu postupně navyšovat a mlíko na oběd ubírat.

markysek2
6. jún 2011

@misag23 cuketu budu taky vařit, viděla jsem ji jen v kombinaci s masem

markysek2
6. jún 2011

@misag23 a stou kaší jsi mě potěšila, že v tom nejsem sama...vy máte konec s očkováním kdy jste začali??my jdeme ještě 20.6.na poslední dávku (5.měsíců)

misag23
6. jún 2011

@markysek2 Nevím proč, ale u nás se začíná dřív než u většiny ostatních. První jsme měli na začátku třetího měsíce, pak na začátku čtvrtého a dnes poslední. No, já už měla v plánu dát večer kaši, ale poslechnu doktorku a počkáme, nechci mít doma malýho cvalíka 😀

sirael
6. jún 2011

@misag23 Vidis, ja uz na obed mliecko malej ani nedavam, ale po hodine vacsinou pyta......Takze velmi ju to asi nezasyti - ako som si myslela....☹ A to spapa niekedy cely poharik.....125gr. No ale tak ked pyta, tak pyta....🙂 Hladovat ju nenecham predsa.....🙂 A krasnu vahu ma Filipko....🙂 No a my sme s ockovanim este ani nezacali a vy uz koncite.....🙂

ellahop
6. jún 2011

@sirael ano ideme na tie kramare, budeme tam dve noci, vraj je teraz taky postup.. skoda.... vsak ja by som si na neho dala pozor.. tak ale co dva dni v nemocnici, zatial.... 😒

ellahop
6. jún 2011

@sirael my mame detsku ohradku maly dostal na krst, a vyuzivame ju, ma tam nahadzane hracky, a hrkalky povesane,,, a dnes som umyvala dlazky a maly tam bol. nemusela som sa bat, ze vyskoci alebo sa niekde preguli, mavala som ho v kresielku alebo v autosedacke ale z nich uz ma zajacie umysli a raz mi skoro vyskocil...

sirael
6. jún 2011

@ellahop Ale tak podstatne je, ze budete spolu......neviem si predstavit malu nechat samu v nemocnici, ale takto, ked budes s nim, tak to bude aj lepsie maly znasat. To budete spolu na jednej izbe, ci to ako funguje? Drzim palce, nech je vsetko o.k. Zo sedacky skoro vyskocil? Fuuuha - ale tak ani ja uz malu nemozem nechat len tak samu vo vajicku nepriputanu, lebo tiez vselijako vymysla....🙂 My sme v piatok kupili ohradku, ale este som ju neposkladala - az ked zacne sediet som chcela, lebo teraz ju mam na zemi na hracej deke, takze aj ked sa preguli, pri najhorsom skonci na parketach....🙂

ajkalc
6. jún 2011

Aj my ideme zajtra len na druhe ockovanie. Nas Max nam prestal papat prikrmy lyzickou. Ak chcem,aby nieco zjedol,tak jedine prstami do neho. Takze cokolvek mu dam,musi to byt take,aby som ho vedela chovat prstami. V sobotu jedol palacinky. Siel sa zadrhnut,co mu chutili. Na olovrant jedaval ovocie,ale to uz odmieta,tak mu davam detsky dzusik od Hami. Dnes na ex vypil 300 ml !!!!! Ale aspon takto,ked uz nic. Ale kasicku na vecer,tak tu spapa aj z lyzicky. On totiz nieje buchtos,vazi momentalne 6800 gr a to ma 5 mes a 1 tyzden. Tak sa nebojim obezity 🙂 🙂 A co dnes ocinovi vyviedol? My mame taky zvyk,ze pred kupanim ho nechame cca pol hodinky s holou prdelkou na zemi na deke. A kym mu dnes ocino siel napustat vodu na kupanie a ja som robila mlieko,tak on dovtedy sa "skryl" pod postel. Ocko vosiel do izby a Maxika nikde. Panika. A zrazu zacul,ze keca pod postelou. No,asi uz len do ohradky 😀 😀 Od dnes sprisneny rezim 😀 😀

ajkalc
6. jún 2011

@ellahop drzime palceky

zuzu1983
7. jún 2011

@markysek2
@sirael
@misha8
@lolelole paráda. dnes ráno nám to vyšlo. čakali sme so sáčkom a čakali. 😀 a po dlhej dobe čakania zrazu cikáme. ale čosi sme "chytili", lebo ten pipík mu striekal na všetky strany. 😀

ivkaj
7. jún 2011

@ajkalc Max je teda pěkný neposeda;o) jak se pod tu postel dostal?

misha8
7. jún 2011

@ajkalc vieš čo aj malá začína štrajkovať pri zelenine či kupovane skleničky alebo domaca ale ked jej dam z revom dve tri lyžičky potom sa skludní a pekne papa dalej 😲 nechápem čo to začala

misha8
7. jún 2011

@ajkalc hehe normálne sa odplazil či odgulal ?? 😀

petah82
7. jún 2011

@markysek2 my mame cuketu so zemiakmi od hipp, dnes ju ideme vyskusat 1.krat 😉

ajkalc
7. jún 2011

@ivkaj
@misha8 no my nevieme ako sa tam dostal. ale on uz nohami lozi,len ruky mu nejdu.ale on ide ako taky bager,ze ručky nepreklada,ale si tlaci hlavku po zemi.ritka dohora,hlavicka dole a ide.a dnes rano bol zas pod postelou,kym som si zuby umyla,ucesala sa.... 😀 😀

markysek2
7. jún 2011

@petah82 hipp, nám nejede..dneska uvařim kedlub s bramborem

markysek2
7. jún 2011

máme doma taky žížalí závody točí se na pupku a než se nadám je otočený o 180°...dnes si myslím že začal i couvat..jinak nevím jak by se dostal dolů z té deky 😀 😀

cara.m
7. jún 2011

Holky dáváte někdo příkrmy od Sunvalu?

markysek2
7. jún 2011

@ajkalc se mu pod tou postelí nějak líbi co tam máte???? 😀 😀

sirael
7. jún 2011

Baby co uz davate zeleninku - davali ste uz aj kalerab? Nikde som nenasla, ze by sa nemal, ale ani nikde nie je pisane, ze kalerab sa uz od 4mesiacov moze.......🙂 Neviete poradit?