Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Maminky, prosim vas, zacala som malu prikrmovat, mrkvickou, lenze ma z nej zapchu, bez rurky sa sama nevykaka, iba sa puci, kruti, spinkat nechce, tak som jej vcera dala zemiacik, no stale ma zapchu, neviete mi poradit, co dalej? Mam pokracovat v zemiaciku a postupne davat inu zeleninku - brokolica, dyna, kalerab, alebo to mam teraz odlozit na tyzden a uvidim, ci sa malej kakanie upravi? Som z toho nestastna, ked vidim, ako musi tlacit. Dostava UM. Najhorsie je, ze ona mi nechce moc vodu pit, ani cajik. Vcera som skusila slivkovy nektar, ten jej moc nechuti. No a ked uz si trosku tej tekutiny da, tak mi aj vygrca ju. Neviem sice, ci vsetku, ale grcne si. Moc vam dakujem za rady!!!
@mimirinko tak to nevim jak dlouho pusobi.Zkus se zeptat holek tady https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/zaciname...
jsou to uz zabehle profesionalky 😀
@sirael my jsme měli dneska první den...je v seznamu mezi zeleninou, která obvykle nezpůsobuje alergii, a jelikož ho máme na zahradě tak jsem to riskla...jediný co může způsobit jsou prdy...tak jsem mu udělala mlíčko s fenyklovým čajem a snad to bude ok..jinak ho měl s bramborem a žádný velký úspěch...zítra to zkusím jen tak s mrkví( sice se bojím aby mi nezežloutnul a nebo se úplně nezacpal 😀 😀 ), samotný taky ee...s čím nebo jak ho chceš udělat???
@misag23 jj cuketu budu loupat..ani já ji nejím se slupkou...mnam mnam už se těším až si ji dám i já
@mimirinko ze zeleninky dobře na kakání působí špenát, ale brambory zácpu určitě nezpůsobí...v brožurce od hippu dokonce píšou že mají změkšujícíc vliv na stolici...to asi ještě působí ta mrkev, ale podle mě by to mělo být tak max 3-4 dny...proto je mezi drhama zeleniny takový rozestup
@markysek2 Ved aj ja ho mam zo zahrady a je mi luto nedat jej ho. No vidis, ja som ho na zozname nenasla. No nevadi....🙂 Ja som ho akurat uvarila vo vode, pokvapkam troskou olivoveho oleja a zmiesam s Luckou a spravim kasicku. Dam to este zamrazit, dnes ideme papat mrkvicku so zemiacikom, to jej velmi chuti a kalerab skusim trosku neskor. Tak uvidim, ci bude aj sam chutit, ked nie, tak ho s niecim zmiesam....🙂 A ty si to ako pripravovala?
@mimirinko Mne mala najhorsie kakala prave po zemiaciku. Mala s tym najvacsi problem, aj ked baby pisu, ze neucpava, malej sa to asi nepacilo....🙂 Ale dala som dalsi den dynu a uz kakala o 106....😀 Saska tiez vela nechce pit, ale najviac zaposobila stavicka od Hipp v tych flastickach sklenenych - som jej dala ovocnu zmes - zmiesala som to s Luckou a to pila krasne.....inak tiez ani caje, ani cistu vodicku, ani nic. Tak davame tieto ovocne vodicky bez cukru.
@sirael já ho postrouhala na struhadle (jak na jablíčka...porcelánový) a dusila v troše vody..na vaření mi přišel trošku tuhý...dělám tak i mrkev a víc mu chutná a mě se líp dělá kašička (přitom tam ty kousaky zeleniny jsou není to úplné pýré)...zkoušela jsem jen tak a to moc ne, pak s bramborem a pak jen brambor, ale dnes jsme tomu jídlu moc nedali..zítra zamíchám asi s mrkví..ta mu včera docela jela
@mimirinko já ho dělám taky s mlíčkem a občas šoupnu i kousek másla
@misag23 Jeeej, kalerab je kedlubna? 🙂 Som tiez nevedela....😀 No sak prave, markysek napisala, ze robila a uz papali, tak ja to zamrazim len na par dni a potom vyskusame. Tiez som to nikde nenasla medzi odporucanou zeleninou....🙂 Kvetak - karfiol som este nedavala - hladala som kupovany v poharikoch, nenasla som, tak kupim a uvarim a spravim sama. Aj ten by mali skusit.....🙂
@markysek2 Hrasok mam zmrazeny, tak ho chcem uvarit a tiez spravit kasicku. Najprv skusim len trosku hrasku a ked tak to potom s niecim zmiesam keby ju to nezapekalo....🙂 U nas teda prehral spenat na plnej ciare. Ale to sa jej ani necudujem....🙂 Ja spenat nenavidim, dokonca ju moja polovicka krmila, lebo mne sa zaludok dvihal a Saska mala podobne pocity ako ja....🙂
Povedlo se nám otočit!!!!!!!!!!!!!!!! Huráááááááááááááááá!!!!!!!!!!!! A stihla jsem to natočit!!
https://www.youtube.com/watch?v=8SUMMbV7Xk0Ahojte, mam chvilku tak si vas citam, simo sa vala na puzzloch pretacat sa mu zase nechce, ale on sa rozbehne..tiez uz som zacala prikrmovat cez vikend a zatial mal len mrkvicku a teda krasne sa do nej pustil, vcera na 3 den uz pekne prehltal a spapal tretinu poharika, zatial nevarim kedze nepapa vela a az ked zacne viec..dne ideme na mrkvu zemiak...inak ked sa bavite aj o kakani, nalozil vcera aj dnes samozrejme uz mrkvove🙂pije vodu aj sackovy cajik striedam ale tusim mu voda teraz viac reze🙂inak babule skuste aj sladky zemiak, ten som davala dvojickam do rpikrmov a co im nechutilo tak spapali kvoli tomu ale nerobili drahoty ale je velmi chytny a tiez tekvica na pecenie je vyborna takze ak detom nieco nechuti da sa to tym zachranit🙂
ja uz si ani nepamatam ako postupovat pri prikrmoch musim zase nastudovat🙂mrkvu a zemiak si pamatam potom snad spenat a tekvca, viem ze tie nafukujuce vci som davala neskor a pomaly...
@misag23 inak presne ked som zacinala s dvojickami prikrmovat a citala zlozenie niektorych prikrmov, sem tam som dala hotove ale chvalabohu oni papali aj domace tak som s cudovala co je tam pridane a napisane ze vhodne napr od 4 mes..rajciny, sol, vajecny bielok atd....nerozumiem tomu ci su to take malinke mnozstva co nemozu skodit alebo co, ved su to silne alergeny..
my jsme se dnes s malým stratili v lese 😀 😀 😀 byli jsme na procházce jenom tak kolem vesnice v šátku, bez mobilu, bez peněz samozřejmě a ani nevím jak najednou jsme byli asi o 5 vesnic dál - venku děsný vedro, malý už byl takový přehřáty ale naštěstí neplakal..tak jsme od pani v obchodě museli volat tatínka aby pro nás přišel...no asi si umíte představit jak byl nadšeny 😠 😉
Caute zienky, sem tam vas citam, vidim ze deticky aj vy sa mate fajn, tak sa tesim. My uz ficime na prikrmoch od 4 mesiaca, najprv zeleninu vobec nechcela len ovocie, ale teraz uz papa vsetko, ja vacsinou kupujem, lebo u nas je to celkom lacne. Dneska som chcela najst na nete ze od kedy mozu deticky papat jogurtiky alebo pribinaciky (nemyslim ze jej to chcem dat teraz, len ma to tak zaujimalo) a musim povedat ze som zostala zaskocena ked vacsinou pisali mamicky ze az po roku. No ja neviem ale moj Samko uz od roka papal normalne jedlo spolu snami. Niekedy mam pocit ze sa to uz vsetko priliz prehana s tymi co sa moze a co nie. Viem ze je vela alergii a ze sa mamicky toho boja,ale mne to pride prehnane. Tak neviete mi povedat co si vy o tom myslite???
ahojte dievcata,obcas si vas tu citam, ale este som neprispela. No nie su mi tiez jasne tie prikrmy. Chcela som zacat az po ukoncenom siestom mesiaci-lebo len kojim. Vcera na poradni mi lekarka doporucila uz davat pomaly zeleninku bio zo skla a vecer kasicku. Tak teraz neviem...
@babetkarka za seba ti poviem, ze sa riad svojim instinktom. Ja som tiez chcela pockat do konca 6 mesiaca, ale zacali sme prikrmovat, ked mala Hanka 5 mesiacov. Aj kvoli refluxu, spanku, hladu ... uz som usudila, ze jej kasicka vecer dobre padne. Zo zeleninou sa az tak ponahlat nebudem, ideme na dovolenku a som leniva tam vyvarat a spekulovat 😀 Rob ako citis, ze je dobre pre tvoje babatko 😉 Kazde je ine 😉
@babetkarka jestli se ti budí tak můžeš dát tu kašičku, jestli máš pocit že chce papat tak zeleninku...jestli ti to vyhovuje a máš pocit že nechce nic tak nic nedávej, třeba za měsíc změníš názor...mě zase mudry řekla že ve4. měsíci když nekojím nemusím přikrmovat...prospívá dobře...stejně jsem začla..protože jsem měla pocit že to tak má být...co doktor to názor 😀
@babetkarka jak píše @albao, dělej tak, jak myslíš, že je nejlepší pro Tvé miminko. Každá maminka zná své miminko nejlépe. Adík měl včera 6 měsíců, dneska jsme byli na kontrole a prospívá krásně, tak máme začít s příkrmy až tak za 14 dní, říkala mi dr., že nemusím nikam spěchat. Takže já budu jen kojit ještě cca 14 dní. Mi i Adíkovi to vyhovuje a když vidím, že přibírá, tak to nemusím řešit. Takže fakt záleží na Tobě, Tvojem mimi a Tvém pocitu co je nejlepší 😉
Já jsem dneska dala Nelince podruhé mrkvičku a zase bez úspěchu, tak taky ještě s příkrmama počkám. Nechci jí nijak trápit, je vidět, že se jí to nelíbí a myslím, že není kam spěchat, mlíčko jí zatím stačí, přibýrá a v noci hezky spinká, tak to zkusím třeba zase za 14 dní a nebo ještě později 🙂

@markysek2 A budeš tu cuketu loupat? Já asi raději jo.
@cara.m Příkrmy od Sunvalu jsem nikde neviděla, ani je neznám. Včera jsem v Tescu koupila dva příkrmy od Hamé (Hamánek) a doma jsem koukala, že obsahují rajský protlak, což mi přijde dost divné. Tak nevím, zda je malému vůbec dám 😒