icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

haniula
9. jún 2011

@lolelole ty babylove jsou taky dobré... mají spoustu velikostí... ty hughies stojí kolem 200kč a máš je jen na pobyt ve vodě... mě to přijde zbytečně drahé!!!!

haniula
9. jún 2011

@monik1 ahojda!! já byla s malou v lednu (to měla necelé dva) na dědové sedmdesátce... bylo tam sice jen 30 lidí, ale zvládla to úplně v poho... měla svůj kočár, kde i spinkala... vše bylo úplně ale úpně v pořádku!!! nemusíš mít obavu!!! jo a byla jsem i na chatě, kde nás bylo cca 20 lidí a pěkně hlučných a to měla necelé 4 měsíce a taky v poho...
s tém skenováním to znám.... dělám babi a dědovi k 50. výročí fotoknihu... tuny a tuny starých fotek na přebrání!!! a ještě vybrat ty nejlepší a udělat průřez celým jejich životem!! jaj!!!!!!

misag23
9. jún 2011

@monik1 Moni, my jsme zatím s malým na takový velký akci nebyli, ale Domča to určitě zvládne. Vlastně loni na svatbě byl a to jsem byla taky svědčit nejlepší kamarádce, ale to byl ještě v bříšku 😀 😀 😀
A co u vás jinak nového? Dáváš na noc kašičku? Pokud ano, je to lepší? My jsme byli v pondělí na očkování (zvládli jsme to v pohodě) a doktorka mi kaše zatím nedoporučila. Fíla přibral za měsíc celý kilo (má už 6,95), tak říkala, ať klidně ještě aspoň měsíc počkám, ať není zbytečný cvalík. Ale je fakt, že se v noci budí jen jednou na jídlo. Tak zatím zkoušíme pomalu zeleninku. Už měl mrkev, brokolici a mrkev s bramborem. Teď jsem zrovna udělala cuketu, tak tu teď bude mít na tři dny. Tak vám přejeme, ať se svatba vydaří a hlavně ať se tam Domčovi líbí 😉

misha8
9. jún 2011

@neposedna a to je z lekarne kremik ??? a cena ???

misha8
9. jún 2011

baby vrátili sa nám tie šupinky v hlavičke je nejaký šampon neviete nazov ???? ja som olejovala a vyčesavala ale mame to zasa 😖 mám pocit že jej nerobí dobre šampon Johnsons 😖

zuzu1983
9. jún 2011

@misha8 ja nepoužívam na hlavičku žiadny šampon. len do vody dávam olej do kúpania. aj to hlavičku umývam každý tretí deň. (tváričku vždy) ale my sme mali tiež šupinky na hlave už tak dávnejšie a tak som prestala umývať hlavu každý deň a používala som Excipial U Lipolotio. 🙂 a zabralo to. 🙂

albao
9. jún 2011

@misha8 robim to iste ako zuzu 😉 Sampon nepouzivam a ked sme mali tie supinky, pomohol ten excipial ...

misha8
9. jún 2011

@zuzu1983 ja tiež neumyvam hlavu teda vlasky každý den tak dvakrát do týždna a to ste natierali hlavu s tým???

sjussi
9. jún 2011

@misha8 pouzivala a pozivam to co pise zuzu a albao.Natiram ho tim po celem tele po kazdem koupani vcetne hlavicky 🙂

misag23
9. jún 2011

@misha8 Taky začneme používat, to co píšou holky. Doktorka nám to zrovna napsala na šupinky na hlavičce. Tak snad to zabere.
Holky, vy co vaříte příkrmy doma, mixujete nebo to mačkáte vidličkou?

sjussi
9. jún 2011

@misag23 mne to zabralo snad do tydne.A navic taky hezky voni.Prikrmy mackam jen vidlickou aby si maly zvykl na kousky 🙂

zuzu1983
9. jún 2011

@misha8 áno. celú hlávku jej tým natri. ja som to malému natierala na noc a ráno vyčiesala.

sirael
9. jún 2011

@neposedna Ten krem mam aj ja doma, ale malej to do kupania same preslo. Ale tak do buducna sa kremik urcite zide....🙂
@haniula Dobry recept na cistenie flias Hani...🙂 Dnes vyskusam....🙂
@monik1 Moni, my mame ist na svadbu 2.7. chcela som aj s malou. Lenze cez vikend sme boli na grilovacke kde bolo 10 ludi a mala to totalne nezvladla, v kuse plakala, takze som povedala, nezoberiem ju ani na svadbu, kde bude 100 ludi....☹ Je mi to velmi luto, ale chuderka by to cele akurat preplakala, tak bude babka a dedko varovat. A ako drobcek reaguje na vacsie mnozstvo ludi? Ked dobre, tak v tom nevidim problem....🙂

sirael
9. jún 2011

@misag23 Ja som malej zatial kupovala papanie, ale zemiak som varila a ten som len vidlickou roztlacila. Ale teraz som robila kalerab a ten som rozmixovala....🙂

sirael
9. jún 2011

Tak baby, uz mame za sebou prve ockovanie....☹ Bolo to hrozne. Lekarka Sasku drzala, ja pusinkovala, sestricka pichala....☹ Tolko placu......ale bolo to lepsie, ako ked jej cistili rucicku po tom ockovani TBC. Malinka si poplackala, ked som ju zobrala na ruky, hned bola tichucko a myslim, ze to zvladla statocne. To len ja som z toho bola mimo....🙂 Dufam, ze nebude ziadna reakcia - pospinkala si klasicky len 30minut a teraz mi tu jazyk vyplazuje....🙂
A konecne nas lekarka aj odvazila - na moju ziadost (vazila ju naposledy v 3 mesiacoch) a mame krasnych 6640gramov....🙂

misha8
9. jún 2011

@zuzu1983 dakujem a je to mastné??

zuzu1983
9. jún 2011

@misha8 je taký mastnejší. ale dobre sa rozotiera. a daj si ho predpísať na recept. je to lacnejšie. 🙂

ellahop
9. jún 2011

baby davali ste uz malinkym vajecny zltok? ja este nie, ale rozmyslam ze zajtra mu urobim spenat so zemiakom a so zltkom,,, len neviem ci uz mozem

ivkaj
9. jún 2011

@haniula holky vy mi tu snad čtete myšlenky. Zrovna včera jsem se v DMku dívala na ty jejich vodní plínky;o)
@monik1 nebude tam nějaký pokoj/místnost dost tichá kam bys mohla dát malého na chvilku odpočinout? Jestli je zvyklý na společnost,tak by mohl být v pohodě když se budete snažit co nejvíc dodržet jeho denní rytmus. Včera mi malého odpolko hlídal mamža a prcek spal ve zhasnuté zasedačce 😎
@sirael taky mám občas pocit, že ta očkování snášíme hůř maminky než naše mimča. Tak snad budete bez nějakých větších reakcí.

kamusek
9. jún 2011

@monik1 Moni, Domča to určitě zvládne. Držíme palečky. Pak dej vědět, jak jste dopadli. No, jak víš, my jdeme týden po vás na svatbu a taky tam bude 120lidí. Jsem taky zvědavá, jak to malá zvládne. Je sice společenský člověk, který miluje, když se s ním někdo baví a dělá blbosti, ale taky má ráda právě svůj rytmus. A už to vidím, že ten bude celý rozházený už od rána....Ale tak beru kočár a ve vesnici, kde máme tu svatbu bydlí od malé kmotra, takže slíbila, že bude na telefoně a když tak půjde malou vozit nebo ji vezme domů (malá je na ni zvyklá)....Přejeme krásnou svatbu 🙂

sirael
9. jún 2011

@ivkaj Dufam aj ja, ze bude dobre. Teraz konecne zaspinkala, tak som zvedava, ako dlho jej to vydrzi. Ale teplota nam postupne stupa....☹ Je sice len mierne zvysena, ale cim dalej tym viac....... Tak snad to prespinka....🙂 No maminky to veru urcite znasaju horsie ako miminka....🙂

zuzik28
9. jún 2011

ahoj holky, musím se trochu pochlubit...Týnka se začíná snažit stavět na všechny čtyři...
http://www.stream.cz/uservideo/590551-sikulka-k...

misha8
9. jún 2011

@zuzu1983 dakujem 😉
@ellahop môže žltok... jeden den má byť bez maska aj ja dam tento týžden 😉
@sirael sašenke rýchle zotavenie , moja znašala zle len druhé očkovanie , tiež sme teplotovali, mala aj opuchnutý jeden vpich , davala som nurofen čipok, a studený obkladík na nožky , a vela tekutiniek ked mala teplotu , ale tebe ked nechce piť tak aj striekačkou jej davaj po troške 😉

ivkaj
9. jún 2011

@zuzik28 teda malá je šikulka! Koukala jsem, že je 13. stejně jako ten můj prťavec, to máme teda co dohánět 😅

sirael
9. jún 2011

@misha8 Dakujeme....🙂 Uz som aj ja dala sirupcek na teplotu a myslim, ze uz jej trosku klesla a spinka celkom pokojne, tak snad nam to tak vydrzi. A tlacila som do nej vodicku, tak aspon nieco vypila......🙂

ellahop
9. jún 2011

@zuzik28 paaaaaaaaaaani super sikulka,,, 🙂 len tak dalej, ten nas sa ledva na brusko otoci,,, a tvoja uz pomaly bude liezt... super... gratulujem...

haniula
10. jún 2011

@zuzik28 téééééééda!!!!!!!!!!!!! a to my máme už půl roku a začli jsme teprve otáčet... to máme teda fakt co dohánět... 😉

zuzik28
10. jún 2011

Díky moc holky...já se tomu taky nestačím divit...Ondra byl hroznej lenoch a teď tohle 😀 Nevím jestli je to tím, že je to holčička (ty jsou prý šikovnější) nebo taky tím, že jak vidí Ondru tak se za ním chce rychle dostat. Je pravda, že po něm pořád kouká a točí se tam, kde je on. Tak třeba na tom něco bude....

@sirael Tak to malá zvládla celkem dobře, gratuluji....

monik1
10. jún 2011

@haniula @misag23 @sirael @ivkaj @kamusek ahojte holky, děkuju za odpovědi. Minulý týden jsme měli křtiny, měli jsme doma 16 lidí, malý byl celou dobu v pohodě a jen co odešli, tak prořval hodinu v kuse a ničím nešel utišit, tak jsme s manžou říkali, že byl přetažený - jak ho každý chtěl nosit a sestřenice si s ním pořád chtěli hrát 😒 No, musíme to zítra zvládnout, kdybych nebyla svědek, tak bych nebyla tolik nervozní. Nemůžu ho dát nikomu na hlídání protože jenom kojím a nikdy jsme od sebe v podstatě nebyli, takže by to asi nezvládnul - nebo bych to spíš bez něj nezvládla já 😀 😀

@misag23 a jak Filípkovi chutná zeleninky?? My minulý čtvrtek zkusili kašičku (ať se na noc zasytí, protože často vstává) tak první večer to vypadalo, že mu to bude chutnat a od pátku opět řev a kaši prostě nebude - ani po lžičce ani přes flašku, udělali jsme jí řidší, hustší, teplejší, studenějští - a on to prostě jíst nebude, takže už jsem se smířila s tím, že budu kojit až do jeho puberty 😅
@kamusek to je fajn, že v té vesnici bydlí kmotra. Kousek od té restaurace kde máme svatbu taky bydlí naše babča, tak v nejhorším půjdeme k ní.. Ale hodně lidí ode mně očekává, že to tam budu uvádět a organizovat hry, kdo nemá malá mimčo, tak to fakt nepochopí, že to nejde.. jsem sestřence vysvětlovala, že co když bude malý řvát a ona mi odpověděla: tak ho bude hlídat Dan 🙄

zuzik28
10. jún 2011

@monik1 Já taky jen kojím, ale večer malé udělám po kojení ještě trošku UM. Taky se v noci často budila, třeb 7 x, což už bylo na mě opravdu moc. To jsi nezkoušela místo té kaše? To by možná mohl chtít...jen mě tak napadlo.