icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lavazza
10. jún 2011

Ahojky maminy,dnes jen v rychlosti.Konečně nám jde pc po cca 2 měsících.Náš drobek se začal přesně na den dětí otáčet,takže je co hlídat,až bude čas tak snad stihnu všechno dočíst.Kutálí se po celém bytě,už je co hlídat.Taky už má konečně faldíky,už není stažený králíček. 😉

zuzik28
10. jún 2011

@ellahop
@kostri
Opravdu je každého věc jak si co bude dělat. Ale ohledně sezení, resp. posazování jsem teda rozhodně pro "neposazovat" Ale když chce někdo zničit dítěti záda, a ještě dostane doporučení od doktora, tak to je opravdu mazec. Myslím, že doktor by měl vrátit diplom 😒 V tomhle případě se určitě vyplatí počkat. Záda má dítě jen jedny. Však děti ke všemu dospějí ve správnou chvíli...někdo bude sedět dříve někdo později....
Ondra si sám sedl až po 9. měsíci...rozhodně jsem ho neposazovala. Zakázali to na rehabilitacích, tam jsou dokonce proti vyvýšené pozici v kočárku. Což jsem teda nedodržovala až tak úplně...občas jsem ho trošku nadzvedla, aby viděl. Noo, prostě, děti by se neměly takhle urychlovat. Sezení, chodítka atd...Budou vám za to určitě v budoucnu vděčná.
Proč myslíte, že má moje generace jeden vedle druhého špatná záda, skoliozy? Kvůli posazování, dříve se to vůbec neřešilo...
Omlouvám se jestli jsem někoho naštvala, ale tohle je prostě proti zdravému vývoji dítěte....nezlobte se za můj názor. To není nic osobního proti vám...jen tak prostě všeobecně.

zuzik28
10. jún 2011

@janula13 Také jsem z ní paf....Ondra byl hrozný lenoch...na kolínka se dostal snad až po devátém měsíci.

@cara.m Malá má také ráda svůj klid. Nejlépe usne ve své postýlce, když je zataženo a klid. Venku spí tak max. půl hodinky. Dneska na hřišti děti hrozně řádily tak jsme vůbec nespali.

cara.m
10. jún 2011

@zuzik28 já právě řešila na rhb to, zda můžu malého nechat trochu vyvýšeného. Říkala, že na chvíli jo, ale že když se dítě dá do vyvýšené polohy má více tendenci se přitahovat za strany kočárku nebo něčeho a posazovat do sedu a pak z toho mají hrbatá zádíčka. Já se teď snažím jezdit co nejdéle v korbě, ať nemám nutkání sporťák vyvyšovat. A až se do korby fakt nevejdeme, půjdeme do sporťáku a případne vyvýším, ale jen na chvíli. Ale říkám si, že zkusím nevyvyšovat, když malý nebude vědět, že to jde, tak by to nemusel vyžadovat 😀

cara.m
10. jún 2011

@zuzik28 jj na mě se tam sice všichni tak dívali, jako že jdu, ale přece ho tam nenechám trápit? Stejně by si s dětma nehrál, byl nejmladší a asi je prostě ještě na takové rušné akce malý. Věřím, že až doroste, bude ho to bavit. Ale nechci prostě talčit na pilu i když o může vypadat že se mu moc podřizuju a raději budu sedět celý den doma. Ale pro mě je nejdůležitější on a ať má svůj klid a pohodu a vyspinká se.

markysek2
10. jún 2011

@zuzik28 náš se chce občas taky postavil na kolínka....zaujme polohu jako by vzíval boha ( sedí na kolínkách hlavu na zemi a ruce natažené) a posune se bud dopředu nebo dozadu...je to pro něj strašná sranda...a očividně moc namáhavé protože to udělá tak 1-2x za den a víc nic...a to mu tvrdím že by se měl prvne koulet...otočí se na břicho a to na jednu stranu..občas se mu povede sud

já se malého snažím neposazovat, ale na příkrmy sedí v lehátku už dost docela přímo a když ho chovám tak se taky vytahuje do sedu...já mám polohovací i korbičku a zkoušela jsem ho zvednout, aby měl rozhled (ne ůplně do sedu), ale to sjížděl...tak to nedělám...takže já v podstatě asi budu jezdit v korbě co se do ní vejde a pak teprve na sportak ( teda pokud nebude mít tendence z korby vyskakovat..nejsou tam pásy)

dneska jsme měli k obědu cuketu...a malému moc moc moc chutnala (docela úspěch)...a po uvaření nám šla krásně rozmačkat

ellahop
10. jún 2011

@zuzik28 hm ono asi zavisi od toho, ako na tom deti su, kedze moj maly napriklad uz teraz na chvilu so sedenim problem nema.. a do sedacky ho davam uz dost dlho a nevidim v tom problem, ani nasa rehabilitacna nie nieje tam cely den len pri papani a niekedy ked potrebujem nieco spravit. tu stolicku bude mat tiez tak, samozrejme neobkladam ho vankusmi ale na mojich kolenach uz sedava bezne... len tam nema ten pravy uhol. snazim sa aby mal chrbatik dogulata... ale fakt asi kazdeho osobna vec... ja sa radim aj radami kamaratiek s ktorymi kocikujem alebo aj radami mojej sestri, maly ma 5 rokov a ziadny problem s chrbticou...mne pride ze je zas zvlastne krmit deti prikrmamy po leziacky, kedze pri zavadzani prikrmov by deti mali sediet..

lolelole
10. jún 2011

@zuzik28 @cara.m
souhlasím ohledně toho sezení akorát to taky pořád řeším protože malý jen ho vemu na ruce už se zvedá že by chtěl sedět a koukat...je hrozně moc koukací a ležení mu prostě už netačí 😠 ..doma tedy většinou klubíčkujeme ale ven ho beru bud v kočáru(když je jó unavený na usnutí) nebo v šátku. Problém je, že v kolébce už uvázaný být nechce, tak chodím v "kříž s kapsou" což by sme asi taky ještě neměli..co myslíte ?

lolelole
10. jún 2011

@zuzik28 jinak Kvido když měl asi 3,5 měsíce tak měl týden kdy pořád dokola trénoval podsunování kolínek a několikrát dokonce popolezl... pak jsme šli na dovču k babičce a od samé lásky, chování a ňuňání to za ten týden zapoměl 😀 ani se nedivím..babi ho vůbec nechtěla dát z ruky 😉 😀

lolelole
10. jún 2011

@sjussi a můžu se zeptat proč se to dáva , co to má dělat ? Jinak vy už jste zubatý ? u nás se zatím nic nechystá 🤐

kostri
10. jún 2011

@lolelole aj ja chodim kriz s kapsou
k tomu sedeniu-tiez som bola vyvalena jak tago a rozpravala som sa so susedou,tej mala sedi od siestich mesiacov,ale ona ju vobec neposadzovala,ked som ich stretla,mala jej lezala v kociku a dvihala sa od pol pasa,max mala trochu vyvysenu korbu..ale jednoducho raz nahodou ju dala do kocika,ze si nieco ide vziat a otoci sa spat a mala sedi 😕 😅 tak to je ina pesnicka samozrejme,ale ja tiez nebudem teraz trenovat zuzku ze sed a hotovo!a podopierat ju z oboch stran 😕 sak ona sice sedi ked si ju dam na kolena,pekne sa diva dopredu,ale o chvilu sa diva len dolu 😅 tak ju dam do klbka vtedy.a ona je aj tak najspokojnejsia ked lezi a moze sa otocit nabok 🙂 ale dalsej kamoske povedal dr,ze maly este nesedi na 7mesiacov,takze pojdu na rehabky ☹ 😖 nervy 😖 co sa mam s nim povadit,ked nebude mala sediet??asi aj,ine mi neostava 🤐

ellahop
10. jún 2011

http://www.notato.sk/eshop/pre-deti/detske-stol...
to je nasa stolicka, hm,,, vraj od 6 mesiacov a polohovatelna...

janula13
10. jún 2011

@ellahop nemas preco davat klobuk dolu, ja som toho nazorua nielen ja, ze deturence maju robit veci ked na to maju svaly a same to dokazu a sedenie je na chrbticu velmi narocne naj je ked zacnu zo stvornozkovania ktre uzasne posiluje svaly do sikmeho sedu alebo aspon z plasenia..atusko si sadol sam z plazenia a to bol dost taky mlandravy aj sa mi ten sed nezdal ale ked uz ta rehab sekera odobrila ze je to ok sed, ze kedze sam si vie sadnut tak ok a jakubko zase zo stvornozkovania zacal..ono to prv nase maminy robilia dokonca mi to x krat mama vravela ze nech dvojicky podopriem vankusmi a nech sedia..ale presne toto je zle, je to pasivne sedenie, nie aktivne,naco unahlit prirodu..taketo veci by som unahlovala keby meskal vo vyvoji a bolo by mu treba pomoct ale inak nie..tak isto ako choditka v ktorych deti sedia...trosku nechapem aj tu rehab, aj ja sem tam raz za cas pritiahnem do sedu ale tym to konci...to su len take cviky ae neposadim ho,kym sa sam nezmoze🙂
a presne to robi aj simo v lehatku , dvihne prdel vystrci nohy a snad by vyskocil, ale je priputany...

ellahop
10. jún 2011

@janula13 no vidis, kazda mamina ma ine metody a hlavne kazda lekarka. mne sa zdalo divne ked mi moja mama povedala ze mam maleho tahat k sebe... potom to robila nasa lekarka a nakoniec aj rehabilitacna v ramci cvicenia si ho tahala k sebe. najskor mu to neslo a hlavicku mal uplne mlandravu ale teraz ked si ho pritiahnem tak sa taha sam a hlavicku ma krasne vystretu a pozera s nou dookola. ... aj ja som proti podopieraniu vankusmi to zakazala neurologicka aj nam, ale myslis ze je zla aj detska stolicka??

janula13
10. jún 2011

@misha8 blahozelam k pol rocku malej zene🙂krasna je🙂

janula13
10. jún 2011

@zuzik28 no ja sm stale este z tej tvojej paf, som to musela ukazat mm aka je zlata..simo robi to ze sa lazi trosku, zabori hlavu podsunie nohy vystrie a posunie sa, strasne je smiesny taky tucko upachceny🙂presne zdielam tvoj nazor o neposadzovani a terajsich skoliozach nasej generacie..posadit podoriet vankusi a tesit sa ze dieta sedi..naco? ved kje krasne vidiet ako to sam dokaze...aj moji si sadli tak v 8-9 mes a rehab povedala ze to je uuuplne v poriadku dokonca chodit by deturence mali tak od 18mes skore chodenie tiez moze byt nespravne...aj skore postavenie sa, mam kamosku s malou bola u nas a ma 9mes, stavia sa ale hrozne nespravne vselijak vykruca nozicky, cjhodia na rehab aj jej to akazali ale to sa neda stale ju davat dole ale mamina sa snazi..zacala priskoro a robi to zle..niekto zacne skoro ale dobre je to indi vindi🙂
u sima to nevyzera zeby sa niekam ponahlal 😀

sjussi
10. jún 2011

@lolelole celkove pro zdrave zuby asi,a taky misto pasty,protoze pastou by se nemeli zoubky cistit,pac ji prcek nedovede vyplivnout

janula13
10. jún 2011

@ellahop no cvicenie ma vyznm, jasne ak nedrzal hlavicku tak takto mu pomozes sa zamerat na tie svaliky, prave som si vcera citala vtakej knizke o detoch co by mali vediet v 5 mes..apresne to aj skusaju pediatri, pri pritiahnuti doo sedu ma hlavickuuz drzat v rovine s telom..takze ty mu tym pomahas, sima som preto len skusila ci to dokaze, dokaze tak to nejak casto nerobim, napadne mi to tak raz za 2 dni 😀
ja prave zhanam detsku stolicku ale polohovatelnu od 3mes veku nie pevnu nakolmo, ktora sa neda polohovat..pri dvojkach sommala fabuly, dali sa dat do 3 poloh ako vacsina stoliciek tak na zaciatku papali v tej najnizsej,kedze nesedeli samy..a u sma rozmyslam co spravit ci mi vydrzi v lehatku ktore mam polohovatelne az kym nebude sam sedieta a potom sup do kolmej stolicky alebo kupim polohovatelnu a pojde tam.....zalezi do akej stolicky ho ides dat, ale ved je to len na tebe, ja len pisem ako na to idem ja🙂ved aj v lehatku ho mam len malinko vyvyseneho tam ho davam na oddych po papani tak na 20-30min a pri krmeni ho davam o jeden zubok na polohovani vyssie, ale len na krmenie...

sjussi
10. jún 2011

@janula13 mamcine kamardce dcera taky zacala brzy chodit a dr ji rekla at se snazi aby mala co nejmin chodila.Tak ji porad nosila nebo vozila v kocaru aby mala nemela problemy

ellahop
10. jún 2011

@janula13 sme my mudre zeny sa dohodneme... 🙂

sjussi
10. jún 2011

@zuzik28 jaka sikula,v jednu chvilku dala nozky jako zabka,jen vyskocit 🙂

janula13
10. jún 2011

@ellahop az teraz som si vsimla ze si dala link na stolicku, taketo som mala aj ja, predalasom ked mi z tohouz vedeli napriek priputaniu vyliezat a simovi taku asi kupim zase, kym nepride na to ako vyliezt..myslim ze na kratke krmenie je ok, ked ho das do najnizsej polohy myslela som ze ides nakolmo🙂ja som ich v tom od 6-7 mes krmila ale nenechavala som ich tam hrat sa alebo tak, supla na puzzle tam sa rozvijali🙂
@kostri hm neviem co na to poedat, ak nezabudnem sa spytam mojej dr co na to povie len tak pre zaujimavost...je to stara skola ale neni blba snad🙂 mam ju rada, tak uvidim co povie..ja som zacala na vlastne poziadanie chodit na rehab ked mal 6.5mes lebo sa este nepretocil ale kym sme sa tam dostali o 2tt uz sa pretacal, ale chodili sme aj tak lebo sa mi to pacilo, hlavne ta rehabilitacna...ono zase ked a dieta chyti okraja korby a sadne si je ako pritahovanie, nie je to naucenie sa sedenia, len doslo na to ze takto sa to da podla mna...
ale som nejaka mudra dnes idem zehlit 😀

lolelole
10. jún 2011

@sjussi no vida to mně zatím nenapadlo 😀 zuby jsem ještě neřešila vůbec

misha8
11. jún 2011

@janula13 dakujeme 🙂

misha8
11. jún 2011

@zuzik28 by ma zaujimalo čo by poradili deťom s refluxom oni vyvýšenú polohu majú prikázanú 😕
@ellahop stoličku mám podobnú a davam ju do tej polohy najnižšej 🙂

terka_85
11. jún 2011

Ahoj holky. Jen bych se chtěla zeptat, jak dlouho Vám vydrží mimčo pást koníčky, neboli jak dlouho má přitom zvednutou hlavičku. Děkuji!

albao
11. jún 2011

@terka_85 ahoj! No teraz uz v podstate stale, len obcas si odpocinie. Takze kludne tych 20 minut sa pohra na brusku. Len tie jej komentare pri tom ... 😀 Hada sa pri tom s puzzle podlozkou 😀

zuzik28
11. jún 2011

@terka_85 Naše malá je na bříšku pořád, teda kromě spinkání. Když ji dám na záda tak je stejně za vteřinu na bříšku...tak ji nechám, jí se to líbí. Tak minimálně 4 hodiny denně.

ellahop
11. jún 2011

tak vsetky skusky som zmakla a teraz na par mesiacov oficialne iba matka a manzelka. 🙂

albao
11. jún 2011

@ellahop jejda, blahozelam! To si ako stihla? 😨