icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

luuca1
11. jún 2011

baby inak s tým sedením moja mala sa tiež sama vyťahuje aj pri jedle aj v postielke proste všade a na rukách už nevydrží v pololahu lebo začne kričať ona chce byť v sede ako ju prinútite nesedieť?? pri jedle ju tiež musím zatláčať do kresielka....

lolelole
11. jún 2011

@ellahop gratuluji. jseš šikulka 🙂 a Tomášek taky, že je tak hodnej a dáva mamince prostor a čas aby se mohla učit 😀

ellahop
12. jún 2011

@luuca1 ja by som jej vo vyvoji nebranila.. vsak sa skus spytat dr. ale myslim, ze nemozeme brzdit deti .... to je moj nazor / tabulky netabulky

ellahop
12. jún 2011

@albao dobra babka a sikovna mamina..

albao
12. jún 2011

@luuca1 nebranim jej. Podla mna, ked sa vytiahne svalmi, tak si nemoze nijak ublizit. Ona sa po chvilke hodi dozadu, aby sa oprela, lebo viac uz nevladze. Sama ju neposadzujem, jedine do klbka, ale to nie je posadzovanie, ale prirodzena a zdrava poloha pre mimi.

terka_85
12. jún 2011

@zuzik28 Díky. A hlavičku vydrží zvednutou třeba těch 20 minut v kuse?

lolelole
12. jún 2011

@terka_85 našeho kluka moc bříško nebere - hraje si na břichu tak max 15-20 minut ale obvykle si u toho několikrát zaboří hlávku do podložky, odpočine si a pak pokračuje dál

zuzik28
12. jún 2011

@terka_85 Ano, hlavičku drží v kuse...i více než 20 minut...ona je takový nezmar. Než položit tak to se raději přetočit na záda a lehnout si takto 😀

lavazza
12. jún 2011

Ahojky,jak jste tady řešily to pití, tak sem Mikymu koupila od Lerosu sáčkový čaj a nějak mi ho nehce pít,tak sem koupila od Hami granulovaný s meduňkou a jablkem,sem si říkala jak začne pít,ale začne kousat savičku a je konec,něco málo vypije,ale moc to není.
Jak ho naučit pít z lahvičky?

Taky se ten náš brouček začal pěkně rozčilovat,už asi 3x jsme šli domů se řvaním,když ho venku vytáhnu z kočáru,většinou když jdem ze zahrady od rodičů,tak spustí ječák,zřejmě nechce být v kočáře.A to je teda síla.A jak se mu líbí v klokance.

A jak jste tady řešily to přetáčení,tak Miky moc nechtěl pást koníky, nezvedal pořádně hlavičku,pořád si cucal ruku a pak se začal přetáčet na bok a během chvíle i na bříško,byla to docela rychlost a já z toho měla takovou radost a teď se nám válí jak koblížek po celém obýváku.

Teď sem tak vzpomínala,jak sme byli touto dobou těhotné a psaly sme si postřehy a zkušenosti,to ani není možný jak to rychle uteklo.
Vždycky když potkám nějakou těhuli,tak mám takovej zvláštní pocit.A je mi líto,že nemám ještě bříško taky.

kostri
12. jún 2011

@lavazza neboj,sak o chvilu budes mat brusko zas 😉

kostri
12. jún 2011

nasej sa celkom zacina pozdavat v sportaku,ale jakmile sa zahladi do nejakej hry-najcastejsie je to zuzlanie podbradnika,alebo plienky,tak sa po chvili tak rozcerti,ja to nechapem 😒 myslim,si,jak sa pekne hra...a ked zacne trochu mrnkat,uz vidim ,ze je nespokojna,tak ju vyberiem z kocika a spusti taky strasny rev 😕 😅
konecne sa prestala bat vsetkych naokolo,dokonca ju vcera pestovala aj suseda a ani nemukla,co sa divim,lebo este par dni dozadu bola zo vsetkych uplen paf 😅 teraz sa uz aj usmieva 🙂
no a zrejme ma atopicky exem ☹ na laktikoch ma cervene fliaciky a na pravom sa jej spravili aj male pluzgieriky 😒

kostri
12. jún 2011

a teraz vas idem precitat,ak cosi stihnem 😖 😀

kostri
12. jún 2011

@terka_85 u nas sa na bruchu tiez netrhneme!sice sa tam prekoti a to aj"cez mrtvoly" 😀 cez vankuse,aj cez plienky atd..a hned sa zacne jedovat,ze je na bruchu,jak keby som ju tam ja dala 😕 😅 tak ju dam naspat a ona hned zas na brucho a zas rev 😅 no uz si zacina davat pekne nozky pod brusko,tak chvilu pokopka,ale moc sa jej na brusku teda nepaci

kostri
12. jún 2011

@janula13 vies co?cim viac nad tym rozmyslam,tym viac si myslim,ze on mi asi kazal trenovat pritahovanie a rovnovahu-teda chrbtove svaly..asi nemyslel sedenie,aspon dufam teda!lebo u hanky vobec nechcel odomna sedenie v pol roku 😅 a s tym chlapcekom,co ma ist na rehabky v 7mesiaci to bolo asi myslene tak,ze on je asi vseobecne lenivcek,vcera som sa o tom bavila so susedou,ze on ma 7mesiacov a este si klindo lezi v hlbokom kociku a vobec sa ani nevytahuje do sedu,ani mu nejako nevadi,ze nevidi na svet..ze je taky kludas 😕 to tu myslim ani jedno nase januarovciatko neni take flegmaticke 😀

kostri
12. jún 2011

@cara.m sermus 😎 niekolko otazok pre teba 😀
tak vy zacnete zeleninkou az trosku neskor? a ako v noci spinkate?bol to vtedy len spurt,ked sa casto budil?lebo aj mne sa zda,ze zuzanka teraz nejako casto pytala a zas ma pauzicku,uz zas lepsie spi v noci a cez den tiez tolko netaha..zeleninku papala pekne len prvy den,vcera a dnes uz to bolo len trolinku,ale skor myslim,ze som zle odhadla cas jedenia.no nic sa nedeje,sak ma casu dost 🙂
a ake mate miery?ako casto papate?ako cez den spinkate?

kostri
12. jún 2011

@sirael zuzka je uz v sporaku,ale na nizko-len malilinko podvihnuty,ma tam vankusik pod ritkou 😅 ten si furt obzera 😅 a nohy ma vylozene na madle,takze je jak vo vajicku,alebo v klbku 🙂 vozime sa tak len malo,vacsinou ju mam na rukach vonku,alebo sme vnutri a lezi na posteli.inak vonku ju aj hanka kocikuje 😀 musim ich odfotit 😀

misha8
12. jún 2011

včera sme boli na seneckom lete Laurinka spinkala pekne v kočíku ani ohnostroj ju nezobudil 😀 a dnes sa napapala o 6 a ešte nas nechala spinkať do pol 10 😵 no užasná je 🙂
inak dnes sme papali brokoličku hrášok a žltok a chutilo 😵

misag23
12. jún 2011

@sjussi jak dlouho jste měli jen zeleninku, než si začala dávat maso?

cara.m
12. jún 2011

@kostri ahoooooooooj 😀 takže 😀
jj začneme cca v 6 měsících a 14 dnech nebo spíše více, nechám to na víkend 🙂 V noci spinkáme jak kdy 😀 ale spíše klasicky vstáváme 2 x za noc, když vícekrát, tak je to spíše horkem. Takže to tehdy byl spurt. Asi jste ho měli taky. Víš, že ty naše děti ho mají dříve 😀
Času máte 😉 pokud Ti bude odmítat, tak chvíli počkej a za týden dva to zkus znovu 😉 Dáváš skleničky nebo vaříš? Já nakonec po poradě s doktorkou dám ze začátku teda skleničky, mrkev, brambor a mrkev a brambor. Ke zbytku už pak něco přidávají, tak to nechci, tak pak začnu vařit. Říkala dr., že je to lepší ať ze začátku nedostane nášup dusičnanů 😒 Takže až pojíme mrkev, brambor, tak začnu. Protože v brokolici, cuketě atd. už jsou přídavky 😝
Míry jsme měli v úterý 7850 g a 70 cm Přes den už spinkáme fajn, usne buď v kočárku. Když potřebuju ať usne doma, tak už taky bez řevu usne aaaaale se mnou v posteli. Tulí se tulí a u toho usne. Někdy za minutu, někdy za pět a někdy tam ležíme hodinu 😀 Ale nepláčeme, což je důležité 🙂 A co vy?

sjussi
12. jún 2011

@misag23 asi mesic a půl 🙂

markysek2
12. jún 2011

@misag23 já dám maso asi za 14 dní( to bude měsíc cco jsme začli se zeleninkou).....mamka říkala že klidně můžu hned (teda si to myslí), protože nám asi zeleninka moc nejede a že tak by mu mohlo chutnat víc...i když dneska květák měl úspěcha to ho měl s bramborem......nechci dráždit moc mudru...protože jsme podle ní začínat se zeleninou ještě neměli a my jsme najeli i kaši...poslední 4 dny spal v noci moc divoce a dnes byl prní noc v klidu a to jí snědl jen 60 a vypil 100 mlíka a spal až do 6

holky mám dotaz? kolik na kolik dáváte kaše do vody aby šla přes cumel, mě se to včera nepovedlo, ale s přehledem to dal lžičkou
a kdo má přehled o kaších..není nějaká od 4. měsíců co má lepek?,...jde mi o to aby ho měl do 6. měsíců ( ale o tm si chci promluvit s mudrou co si myslí jestli jo a nebo ne)...že bych to tak měla beztrerstné
nemám ted moc čas na net ☹ ☹ ☹

sjussi
12. jún 2011

@markysek2 ja co mam kase tak lepek nemaji.Ale rika se ze cim driv se lepek zavede tim lip ale nevim...dnes sem malemu poprve dala tu kukuricnou neochucenou krupku 😀 a jela mu teda 😀 davate uz nekdo ty krupky nebo neco s lepkem?

markysek2
12. jún 2011

@sjussi já jsem koukala na jednu od humany, ale nebyla jsem schopná se dopátrat jestli jo nebo ne ( má lepek), no mě jde o to že mamka říkala že nám spíš jeli zeleninové polívky zahuštěné dětskou krupicí ( a ta lepek má) a v tom romačkaná zelenina.....píšu polívka protože na ten způsob děláme i klasickou zeleninovou polívku pro nás, ale pro děti by to byla kaše
já se právě na ten lepek chci zeptat mudry, že jsem to četla a co si myslí ona...aby to nebylo já Vám to říkala a ono něco....takový po bitvě generál přímo nenávidím 😠 😒 😉
navíc by se to strašně zjednodušilo a mohla bych mu čas od času uvařit i dětskou krupici ( ta se uvaří ve vodě a zahuštuje se tím nutrilon a ušetřila bych nějakou korunu)
taky přemýšlím že ze zavedením lepku bych pak místo dětských sucharů (co mě příjdou drahý) k ovoci dávala dětské piškoty(občas)...tak čekám vlnu názorů i případné ukamenování co vy na to???....já si totiž stojím za tím že naší generaci tento způsob neuškodil..tak se snaží m nalézt nějakou střední cestu mezi tím co je a bylo 😝

markysek2
12. jún 2011

jinak dneska jsme opět zvládli 60 kaše lžičkou a 120 mlíka..sice to měl až za ušima, ale je nádhera vidět jak to do něj padá jak němci do krytu..kdyby mu tak jela zelenina 😖 😖 😀

albao
12. jún 2011

@markysek2 ja ta ukamenovavat nebudem, podla mna v tom maju hokej aj mudry 😀 😀 😀 Sama som vahala ci dat lepok, ked sa ta nova teoria objavila. Podla mojej mudr to je len pre deti, ktore skoncia s kojenim skor, aby mali MM a lepok naraz. No ale ja vaham, tak ako vaham asi nad vsetkym 😀 Skor ale rozmyslam nad ovsenou kasou ako nad detskou krupicou. Dnes som namiesto detskej krupice, co je psenica, kupila kukuricnu krupicu, ta je bez lepku. Ale ten ovos mi bude vrtat v hlave 😀

markysek2
12. jún 2011

http://www.maminkam.cz/kdy-a-jak-zavadet-lepek-... ..docela zajímavý článek o zavedení lepku i jejich doporučení se mi líbí..ale problém je že kaše s lepkem jsou opravdu až od dokončeného 6. měsíce..ale tak bych aspon občas mohla udělat tu kaši ze zeleniny asi se na to poptám přímo tak...a potěšili mě je tam odpověd i na ty piškoty 😀 😀

stanulka551
12. jún 2011

@markysek2 ahoj ja som akurat malej vcera kupila take piskotky od hippu, rozpustila som jej ich v mliecku a strasne jej to chutilo. Pisu ze od 6 mesiaca ale ja som jej to uz dala teraz, nemyslim si ze by jej to uskodilo. Podla mna sa vela narobi okolo toho jedania teraz.
http://www.hipp.co.uk/products/our-baby-foods/s...

verca84
12. jún 2011

@markysek2 ahojky, tak si vás postupně dočítám.. Ohledně masíčka.. já se ptala mudr. zda už můžeme masíčko, tak nám bylo řečeno, že už ano (jsme už měsíc na zelenince a moooc nám chutná.. nemáme problém s ničím) a že už je veliká a klidně už můžem nasadit i ovoce.. masíčko ale jen tak 2-3x do týdne, více ne.. takže už jsme začly i s tím, a ovoce dělám domácí a to ji jede mooooc..

verca84
12. jún 2011

@cara.m ahojky, vidím, že Mudr. ti taky doporučila dávat prvně skleničky.. naše nám to taky tak řekla.. ale pak bych chtěla dělat doma.. (vyjde to levněji 😀 ) protože to vypadá, že my budem jedlíci.. dokonce jsme už musely začít navčer s kaší, jelikož se malá budila i 100x za noc.. ☹ ale moc to nepomohlo.. asi to byl spurtík.. ale ted už krásně spinkáme a vzbudí se max. jednou za noc.. máte krásné míry... jsem zvědavá jaké máme my.. ale máme pocit že poslední dny se strááášně vytáhla 😀

maova
12. jún 2011

Chci se zeptat, kdo dáváte Sunar a podobné, používáte ještě kojeneckou vodu a nebo už i převařenou normální z vodovodu?