icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

markysek2
12. jún 2011

@albao no já bych to spíš viděla na občas tu krupici do zeleniny...a nějakej ten dětský piškot...ale teda hokej v tom mají kojenené děti stejně nikdo ( neb lépe málokdo) krmí něcím jiným do 6. měsíce než MM..tak pak nevím jetli to platí opravdu pro tak malou skupinu lidí nebo neví co píšou

@stanulka551 souhlasím s tebou taky mi to tak příjde že to je mnoho povyku pro nic...nejlepší je když dorazí moje mamka to to vezme většinou do svých rukou a pak to fičí 😀 😀 😀 ..vždycky řekne že nadělám..tak zkusíme to nějakt ak jak radá samozřejmně to u malýho sklidí úspěch a je vymalováno...ta kaše lžičkou je její dílo (aspon spí trochu líp 😀 ), ale ten lepek ( krupice) jsem jí zakázala 😠 😠 😀

jinak jsem teda taky váhavý střelec ( to doslova jsem střelec jako znamení), ale kedlub a květák jsem taky zařadila mezi zeleninu a jaký to mělo úspěch 😀 😀

monik1
12. jún 2011

ahojte maminky,
podávám info, že jsme úspěšně zvládli svatbu, kde bylo 100 lidí. Byli jsme mimo domov cca od 8,30 do 22h a malý byl fakt hodný, samozřejmě že si i poplakal, ale zvládl to OK, naštěstí bylo krásné počasí, tak jsme vozili venku, pak si roztáhli deku na trávníku a hráli jsme si s ním. Jak v 17h přišla živá kapela, tak nestačil valit oči (hudbu má rád). Takže naštěstí to dopadlo fakt dobře - to jen info pro ty, které taky čeká taková velká oslava 😉

@zuzik28 Zuzi, zkoušela jsem z UM - Sunar Nutradefence, Nutrilon a pak od Beby a nic mu nechutilo a tak samo je to s kaší od Nestlé... prostě nevezme do té své pusinky nic než prso. Ale čajík přes den pije v pohodě, tak nevím proč mu ty UM nechutnají, takže vstáváme v noci opravdu často ☹ ☹ ☹

markysek2
12. jún 2011

@maova já od začátku z vodovodu převařenou...jednou nám vodárna s účtem zaslala i výsledky rozboru vody ( cca rok) s tím že je vhodná pro kojence (ne bok nějak doslova to nevím) tak jsem to neřešila 😀

monik1
12. jún 2011

@misag23 Míšo, buď ráda, že Filípek krásně a všecko papá. Moje mamka už teď říká, že Domiš bude pěkný fifroch, že nic nechce (jen to prso), že si určitě pak i tak jídlo bude vybírat, snad teda mamka nemá pravdu 😕 Jo a zkusila jsem koupit i to mlíčko s kaší (co je balené jako fruko v krabičce), ale nějak se mu to bojím dát, jedna maminka mi psala, že to dítku způsobilo zácpu ☹

verca84
12. jún 2011

ahojky, tak nám začly růst zoubky.. hned dva dole.. a začínáme se točit ze zádiček zpět na bříško.. je to teda zatím s pořádným řevem, ale to se podá.. musí to napilovat... 😀
Jinak už papkáme ovoce, to nám jede moc... to někdy malé nestíhám dávat lžičky do pusinky.. jen otvířá pusinku jak kapřík.. 🙂
masíčko jsme měly zatím jen kuřecí s šmakovalo.. zeleninka je v poho.. to není žádné plivání.. 😀
jen nevím jak ji vysvětlit že s plnou pusou nemůže mluvit 😀
no a jak ji taky řící, že klidně může spinkat do 7 hod. rána.. večer usne v 20hod. a vstává v 4:50hod. pravidelně 😀 si říkám, zda už nechce chodit do práce 😀

stanulka551
12. jún 2011

@maova moja ani kojena nebola a od zaciatku jej robim mliecko z prevarenej vody 😉

monik1
12. jún 2011

@verca84 Verčo, to je super, že malé všecko chutná 😉 Já budu kojit až do puberty 😀 😀 😀 malý nic jiného nechce, necpala bych mu nic kdyby v noci vstával párkrát, ale on vstává fakt často a to už skoro 2 měsíce 🙄 ☹
A s tím brzkým vstáváním - to máte ještě horší než my, my pravidelně vstáváme 5,30-6,00.. Včera jsme šli spát po té svatbě i s malým až ve 23h a on stejně vstanul v 6,00 a začal si důležitě vykládat a my jsme byli s manžou úplně mrtví-unavení a malý vyspaný, no nechápu, kde ty děcka berou tu energii 🙂

stanulka551
12. jún 2011

@verca84 aj moja sa rano budi skoro okolo 5 -6 ale ked jej dam mliecko a potom ju este dam naspat do postielky, tak si tam chvilu rozprava a potom este zaspi

markysek2
12. jún 2011

@verca84 gratuluju k zoubkům..taky máme dva dole...malý taky chce vstávat do práce ..pravidelně v 5 (dens po kaši v 6)..jednou když si namžel zapomněl natáhnout budík ( vstává na ranní v 5) tak malý spal až do 5:30 a manželovi ujel bus a v práci si z něj dělali srandu..tvrdil že ho malý nevzbudil a onui že si ho zapomněl natáhnout 😀 😀 😀 ...ale to jednou jedinkrát ale jinak vdycky v 5 vzpoura na vsi , mámo dej mlíko 😀 😀
malý pěkně pusu otvírá zatím jen na kaši a to taky nestíham a vždycky mezi tím řekne DEJ (nebo tak to zní) a taky rád mluví u jídla

cara.m
12. jún 2011

@verca84 jj říkala že i kvůli té e-coli 😠 ale už je zpráva, že je z těch klíčků, takže klasická zelenina by měla být ok. Já dám první ze skleničky mrkev, pak brambory, pak mrkev a brambory a pak začnu vařit 😀 A sem tam to proložím skleničkou tak.
Asi jste měly spurtíka, když se tak vytáhla 😵

maova
12. jún 2011

@markysek2 @stanulka551 moc děkuju 🙂 Já právě pořád kupuju kojeneckou a říkala jsem si, jestli už to není zbytečné 🙂

cara.m
12. jún 2011

@monik1 super, že to Dominiček zvládnul, jsem na vás myslela!

markysek2
12. jún 2011

@cara.m ono to z těch klíčků nakonec taky nebylo a prej na těch okurkách se to našlo a pak o tom přestali mluvit a já tak nějak sledovat...vařením se ničí ( to já se spíš bojím křížové kontaminace..snažím se aby to bylo nepravděpodobné)

verca84
12. jún 2011

ahojky Moni, taky jsem ráda, že ji vše chutná, ze začátku moc nemusela mrkvičku, ale dneska dostala kuřecí masíčko s mrkví a bramborem a teda zajelo to do ní tak rychle že jsem to ani nepostřehla.. ještě jsem ji mrkev s bramborem musela přidat.. 😀 ovoce dělám domácí a to se po tom taky jen zapráší.. zatím měla teda jen jablíčko (bylo vařené a pak mixované, ale časem to chci jen strouhat at si zvyká na kousky) a pak mix. banán.. chci zkusit hrušku.. tak uvidíme 😀 ze začátku moc nevěděla co s tím (s jídlem v pusince) ale ted už kársně otvírá pusinku sama.. je jak kapřík 🙂
my jsme měly období kdy se mi budila za noc cca 100x .. takže já ráno byla hotová... ale říkám si že to byl asi spurtík nebo se i draly ven zoubky.. už tam máme dva.. 😀 ted teda brousí hodně.. 🙂 a ohledně vstávání, no to nechápu kde berou tu energii, když se celý den točí, maká na koníčkách i cca 45 min. a vzteká se, tak snad to musí vyčerpat tak aby spala aspon do 8hod. a ono nic.. ona si slečna vstane v 4:50hod. a chce si povídat.. tak jsem ji začla dávat přes šprušle deku a povídá si sama.. docela sranda ji poslouchat.. ale v 6 hod. jde stejně k nám.. tam se ji občas podaří usnout..

monik1
12. jún 2011

@cara.m Děkuju moc, žes na nás myslela 😉 kdyby plakal mooc, tak bych s ním jela domů, ale zdá se, že bude společenský, tak jsem ráda 😉 Četla jsem, že jste taky byli na oslavičce, ale jestli jste domů, to je škoda, že Ádík neusne kde je trošku hluku, ale ono se to zlepší, uvidíš 😉
Jinak na svatbě byly dvě těhule a můj manžel jim začal vykládat o porodu, když byl trošku připitý, prý: "Bojíš se porodu? No, to bys měla, protože já tam byl a viděl to." No, musela jsem ho odtáhnout ať je zbytečně nestraší 😀

verca84
12. jún 2011

@cara.m jj, asi to byl spurtík.. tak snad je za námi 🙂, jinak ji dělám jak to píšeš půl domácí a půl sklenička.. takže měla kuřecí masíčko ze skleničky a bramborek domácí, ale chci dělat jídlo doma.. za tu cenu toho udělám více 😀

monik1
12. jún 2011

@cara.m Klári a vy už jste začli s příkrmama?? 😉

a teď vůbec nevím jestli jsem poděkovala holkám - alboa a misag23, že mi do mejlu poslaly ty příkrmy z kojeni.net, děkuju holky 😵

cara.m
12. jún 2011

@markysek2 no právě že nakonec zase jo http://www.novinky.cz/ekonomika/235853-prujmy-v...
no to já taky a taky se snažím aby vše bylo ok

cara.m
12. jún 2011

@monik1 no to musely být ty těhule z manžela nadšené 😀 😀 😀 Ale třeba si to tak nebraly. Ono se přece ví, že porod není procházka 😒
Noooo snad si Adík zvykne a začne být společenský 🙂 Aspoň trošiknu. Ale já si říkám, že i kdyby ne, nevadí, hlavně že je spokojený a zdravý 😵 😵 😵 😵
S příkrmy začnu až tak za týden a něco. Přibíráme krásně, tak ještě nebylo třeba 🙂

Tak jdu spát dobrou noc

verca84
12. jún 2011

@markysek2 jééé tak to je sranda 😀 😀 to je ale zákon schválnosti.. když máš natažený budík tak vstane a jak ne tak spí... 🙂 když si brblá sama v postýlce tak je to v poho.. od té doby co tam má přehozenou deku tak nás nevidí a brblá si, ale jak ji tam nemá tak zvýší hlas a chce k nám.. ale tak podaří se že někdy v 6 hod. usne tak na hodku, ale to je málo kdy.. většinou je čilá jak rybka a já pak v 9hod. musím razit ven, jelikož se vzteká a je vidět že se ji chce spát a né a né zavřít oči.. ☹ to naštěstí zabere a než vyjedem ven tak spí.. jen já usínám za tím kočárkem... 😝
malá jak má své minuty vzteku tak to je občas rozumět jako HEJ nebo DEJ.. přesně jak píšeš..t ak to ji říkám že to musí i dědečků a babiček musí řvát DEJ 😀

monik1
12. jún 2011

@cara.m tak to je dobře, že Ádíkovi to kojení plně vyhovuje a zatím plně stačí... ani nevíš co bych dala za noc, kdyby se vzbudil jen 2x, fakt bych někdy i brečela, jak člověk prostě už tak dlouho a tak často v noci vstává ☹
a víš, co já zas říkala: "ať je uřvaný, hlavně, že je zdravý." A musím říct, že posledních pár týdnů už zas tolik uřvaný není 😉 no každé dítko má prostě něco, jsou to prostě výjimečné osobnosti 😎

misag23
12. jún 2011

@ellahop máme úplně stejnou židličku, jen jinou barvu 😉

lavazza
12. jún 2011

@kostri nebudu,jestli bude druhé tak až půjde Miky do školy

albao
12. jún 2011

Chcem sa spytat - mali ste niekto teploty pri zubkoch? Hanka ma uz druhy vecer 37.3 😒 Myslim, ze to bude zubkami ale nie som si ista. Kolko dni to tak mzoe byt ak je to zubkami?

cara.m
12. jún 2011

@monik1 jj moni, já to dokážu pochopit. Vstávala jsem 14 dní co hodinu či dvě a je to šílené ☹ Byla jsem taky vyčerpaná šíleně a to to trvalo jen 14 dní.
JJ přesně, teď už tak taky Adík nebrečí ale když býval hodně uřvaný, tak jsem to s manželem taky říkala. Hlavní je, že jsou zdraví a vše se poddá 😉

misha8
12. jún 2011

@maova ja zatiaľ Lucku používam aj na varenie

misag23
12. jún 2011

@lavazza Mně čaj nechtěl žádný, zkusila jsem asi čtyři druhy. Úspěch mají až jablečno-hroznové šťávičky. Kupuji buď Hipp nebo Hami. Ale hodně mu je zředím, tak v poměru 1:4.
@markysek2 Já budu dělat květák zítra, tak jsem zvědavá, jak mu bude chutnat. Možná ho dám i s bramborem. Maso chci taky zkusit tak po měsíci. A proč vám doktorka ještě nedoporučila zeleninku? Nám zase nedoporučila kaše, aby zbytečně moc nepřibýval. Tak ještě chvilku snad vydržíme. Jinak nám doktorka říkala, že klidně můžu lepek pomalu dát, že se nemusí čekat do šestého měsíce. Ale já nevím v čem bych ho dala, když kaše ještě nejíme.

misag23
12. jún 2011

@monik1 Moni, to je fajn, že jste si užili svatbu. Dominiček je šikulka 🙂 Nám to mlíčko s kaší v krabičce nic neudělalo a chutnalo Fílovi moc. Ale dala jsem mu ho zatím jen jednou, máme kaši zatím zakázanou 😀
No, Fíla sice zatím všechnu zeleninku snědl, ale nechápu proč u toho řve. On normálně otevírá pusinku a krásně polyká, ale pláče u toho. Vůbec nevím, čím to může být. Doufám, že to brzy přejde ☹

sirael
12. jún 2011

@maova Ja davam stale Lucku....🙂

maova
12. jún 2011

@misha8 @sirael a do kdy jí chcete asi používat? U vás se kojenecká voda jmenuje Lucka? 🙂