Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
my davame lucku ale nepravarame, existuje aj taka co sa nemusi,,, vlastne neprevarame uz skoro od narodenia a som za to rada, lebo neznasam ten vodny kamen co sa robi ked sa voda prevara.. a lucku budeme pouzivat do vtedy ked sa nebude musiet prevarat voda z vodovodu len neviem kedy to bude.... vy neviete kedy sa uz nemusi prevarat?
maminy, chcem sa opýtať, ktoré len kojíte. ako to je s lepkom? netreba ho už zaviesť? stále ma presviedčajú, že by som ho už malému mala dať vo forme napr. piškotky. Lebo že po ukončenom 6.mesiaci, ked začneme prikrmovať, bude už neskoro. tak AKO? som z toho už somár. 😖
zkousely ste nektera hrasek uz ??
@zuzu1983 no ja som to pochopila tak , že nie je dobré ani skoro ani neskoro 😀 ale ak kojíš maš ho skusiť podať do 6 mesiaca ..vtedy sa znižuje možnosť neskoršej celiakie , my čo nekojíme to máme stihnúť medzi 4 -6 mesiacom ....ale piškoty sa majú dať až potom čo príjima žltok varený v zeleninke lebo piškoty obsahujú celé vajce a dieťa by mohlo byť alergické , skôr ja osobne idem skúsiť kašu s lepkom aj ked ja ešte kaše nedávam
@zuzu1983 tak teraz som čítala že vôbec nemusíš podavať lepok ak planuješ kojiť čim dlhšie to znamená ak maš dosť mlieka môžeš ho zaviesť kludne aj po 7 mesiaci len je vhodné ak k tomu budeš aj kojiť 😉 oni predpokladajú že väčina žien po 6 mesiaci začne s prikrmami a preto aj niektoré nebudú už kojiť preto to tak uvadzajú .....
Dnes jsme byli na poradně a malá váží 7,7kg a měří 67 cm. Dr. je s ní maximálně spokojená. Už tolik nepřibírá jako předtím. Od 10.5. přibrala jen 300g, takže už to bude redy. Ty faldy má řádné!!!! 😀 😀
@sirael už varím väčšinou teraz sa mi osvedčilo varenie na dva dni :uvarím 2 zemiaky 3mrkvy a niečo k tomu kaleráb alebo brokoličku alebo hrášok k tomu pridám kuracie prska a kvapku oleja ,,,prska tie mam zamrazené kupila som prsia uvarila vo vode jedno masko rozkrájala na 4 časti alebo 6 a zamrazila po kuskoch ....vždy vytiahnem dva zmixujem a mam na dva dni 😉 kupujem len králičie špenát telacie to čo by som nevarila 🙂
Holky, chtěla bych se zeptat těch "zkušenějších" Kojím a na noc dostává malá UM, protože už mám večer málo mlíka. Teď pár dní dostávala mrkvičku, protože byla nemocná a měla průjmy, tak na doporučení lékařky jsem ji dávala. Vše bylo OK. Jen se mi teď začala v noci budit hladem, což u ní fakt nebylo zvykem. Spinká celou noc od začátku 2. měsíce. Večer vypije ale mlíka dost (někdy i 230ml), takže víc ji určitě dávat nechci. Přemýšlela jsem o kašičce na noc, prý víc zasytí, ale zase by po ní malá moc přibrala, což nechci. Myslíte, že bych jí mohla dát už UM dvojku - pokračovací? Nebo jí tím můžu nějak ublížit? Zítra máme ukončený 5. měsíc. Děkuji moc za názory. Jo a kojit v noci ještě nemůžu, mlíka mám dostatek až k ránu ☹
Ahojky 🙂
Tak my máme za sebou křtiny, bylo to náročné, ale fajn. 🙂 Malá byla hodná, celé to prospala. 🙂
@misag23 no ona řekla že přibral dost a i když nekojím tak že můžu začít krmit zeleninou až od 6.tého měasíce no a kaše nám nezakázala, ale varovala nás že po kaších se dost přibírá, zatím papá 60 kaše (cca 2 pol lžíce do 60ml vody) lžičkou tak u toho zůstanu, on v moci byl neklidný..jinak jsem mu dneska udělatla zeleninovou polívku a jak mu to chutnalo 😀 😀
@sjussi já nemylsela piškot na žužlání, ale rozmačkat na zahuštění rozvařeného ovoce(např.) 😀 😀

@maova Ja este vobec neuvazujem o tom, ze by som davala obyc vodu, tu nepijeme ani my, my to tu mame v okoli samu ropu, takze to nebudem riskovat.... A hej, Lucka sa vola....🙂