icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

miyya
autor
5. máj 2010

jej aj ja vítam nové tehulky 😵 😵 už nás tu začína pribúdať, budem si Vás musieť zapamätať. 😵 😵

Darjena to jar všetko porobila, vyšlo slnko a hla aké sme zrazu ostali plodné 😀 😀

lucie.krajcarova
5. máj 2010

Janka, tak to máte pěkného cvalíka 🙂 my spíše drobečka podvyživeného, v roce měl jen 8,3 kg a 76 cm.. jo a proč nemáš nic napsáno v pase?

sylvia21
5. máj 2010

Ahoj kocky 🙂

Miyya - to mas uzasne ,ze si otehotnela na prvy sup 😉, my az po troch rokoch aj ked mojmu mm sa to zda uz ovela dlhsie.

MariaDaniela - je to presne u nas tak, ako si to pochopila 😉

Olienka - dakujeme za palecky 🙂

Albao - ty mas uz v brusku nadhernu velku bambulku 🙂 HCG Ti tiez doki meral, alebo uz nebolo treba?

Jankakkk - aj s mojou kamoskou si piseme tak, ze si skor pisem s jej malym 🙂 O chvilocku bude malinky ucit teba ako sa pracuje s pocitacom 🙂

Zuzumajko - gratulujem k nadhernej bambulke v brusku 🙂 Vy ste tak narovnako s Albao.

Bakosko - ja som po IVF a ratam si to presne na dni od ET plus si priratam pat dnovu PK. Predpokladam, ze i tebe zmrazovali blastocysty, takze ak si zratas pocet dni od KET plus 5 dni PK pred zmrazenim a vydelis 7 vyjde Ti presny pocet tt od pocatia. Kocky, co si to rataju od MS si priratavaju este dva tt. Kolko bambuliek Vam vlozili? Uz si bola na kontrolnom hcg?

Andriss - ja dufam ,ze nam to teraz uz vyjde. Kolko uz skusate? Ty si mala kolko hcg? Ja som mala ET jeden den pred tebou.

Darjena - ze by aprilovkam zacinali tebou prve nevolnosti? 🙂 a este takou dobrotou 🙂 mnamka i ja by som si dala.

Je nas tu naozaj vela, slniecko po takej dlhej zime 🙂

Tak u nas vybrone spravy, hcg nam slusne rastie. V piatok bolo 380 a dnes je 2034. 😉 Na UZ sme nic zatial nevideli. Teraz som objednana na 15.5. tak tam by sme uz mali nieco vidiet 🙂

sylvia21
5. máj 2010

som sa troska pomylila, dnesne hcg je 2833 😀

jankakkk
5. máj 2010

lucka : my sme mali porodnu vahu 4030 g a 51 cm...a do roka ma babatko vahustrojnasobit...takze sme v norme....ale nosit 12 kg je teda riadna fuska oproti Vasimskoro 9 kg. Nas Hugo ked ma slabu chvilku tak sa rad nosi.Inac lieta po byte jak vietor - najradsej ma kvety a zem v kvetinacoch...a este si rad otvori pracku a umyvacku. Ziadne hracky u nas doma nefunguju tak akoby mali. Vsetko ine ho zaujma. A Ty si ako zistila ze si tehotna, ked si nemala menzes? Si to vycitila?

mija777
5. máj 2010

ty brďo to uuuuž...? 🙂 ja mám doma malú januárovú princeznú 2010 😉

andriss23
5. máj 2010

sylvia - krásne čísla,až mám obavy z toho môjho. 13 dní po KET 2 dvojbunkových bubliniek som mala 95,19. V pondelok si mám znova zobrať krv,ako to stúpa.Dúfam,že stúpne!!!! Ale asi to do pondelka nevydržím,a urobím to v piatok. 😀
A skúšame už 6 rokov.Mám za sebou dva potraty a jedno mimomat.tehu. 😝 😝 😝

lucie.krajcarova
5. máj 2010

Janka, tak to jo, náš bohužel váhu neztrojnásobil, porodní váhu měl 3060 g. ale živý a zdravý je až až, tak snad je vše v pořádku. Naštěstí moc nosit nemusím, on to nevyžaduje, už se snaží chodit sám. ale je to taková nejistá chůze a často nevím, kam dojde, takže ho raději beru na ruce a nesu. jinak bychom do obchodu asi nedošli 🙂 no já nedostala menzes od února, v březnu jsem testovala a nic a byla i na gyndě, a tam mi řekli, že ms se mi už chystá. no a když po měsíci nic, tak mě napadlo udělat si test - opět poslední den v měsíci jako u prvního dítěte a dvě čárky byly tam. jedna slabší, takže asi začátek. nějak jsem to tušila, v břichu jsem cítila takový zvláštní tlak - při čůrání a při pčíkání a taky se mi změnily chutě. dobré nápovědy 🙂

Andris, Sylvia, držím palečky, sestře se to povedlo na první pokus (čili to asi nebyl KET) a m krásnou holčičku 🙂

darjena
5. máj 2010

paaani dievcata ja ked citam tie vase odborne vyrazy skratky a cisla... no nebudem sa hrat, nic nerozumiem, ala hlavne verim ze vsetko dobre dopadne po vsetkom cim ste si presli. drziiiiiim silno palce aj na nohach.

u nas konecne zacali fungovat hracky. doteraz tiez stale vyhrabavala hlinu z kvetinaca a zaujimalo ju vsetko co nemalo, ovladace, telefony, fotak, bizuteria, smetny kos - no neviem co z nej bude... ale teraz sme sa super trafili na dva roky dostala kuchynku, tak vyvara o 106 a tiez miluje plastelinu a tabulu s kriedami, akurat mam z toho doma strasny bordel, ale co uz.

uz nech je zajtra... mam stale take zvlastne obavy. kym neuvidim fazulku asi to neprejde... 😒

lucie.krajcarova
5. máj 2010

Darjena, držím palečky, hned se zítra ozvi jo! já tomu rozuimím jen malinko, díky sestsře 😉

sylvia21
5. máj 2010

andrissko - mrkni link, myslim ze mozes byt spokojna , ze si stale v limite 🙂 Vysledky su velmi individualne. Ja mam tiez toho dost za sebou. 4 aborty a 1 mimomaternicove, kde mi zobrali i pravy vajcovod a 2 neuspesne IVF. Takze chapem, ako velmi sa teraz tesis, ked hcg stupa. Ja som z mojho zatial velmi, ale skromne 🙂 nadsena. Hlavne nech je vsetko vporiadku.

http://www.rodina.cz/scripts/journal/journal.as...

Luci, Darjena - to je uzasne, ze vy uz doma i modelujete 🙂
Neuvedomila som si, ze ste sa zatial s tymito skratkami nestretli, budte radi 🙂. vysvetlivky ET - embryo transfer, PK = predlzena kultivacia, IVF = umele oplodnenie.

darjena
5. máj 2010

sylvia dakujem za vysvetlenie. som rada, ze ich nepoznam. hrozne hrozne vam prajem vytuzene babetka. urcite zazijete 200 nasobnu radost. kazda mamina citi mega obrovsku radost ked uvidi to svoje, ale ked je to taketo vymodlene bejbinko, tak to musi byt neskutocne silne. takze v januari mi to mozete baby opisat? 😉

no a modelovanie, to je taky hrdy nazov na tie "gulinky" a "liziky" co vytvarame a zaslapavame a lepime kade tade 😀

mariadaniela
5. máj 2010

tak vratila som sa od lekara, len vysteril, tehotna, 6 tyzden ,plus dostala som Ustrogestan zajtra volam a objednavam s ana sono 😅
vitam nove tehulky

lucie.krajcarova
5. máj 2010

Mariadaniela, gratulace 🙂 to se musíš zvládˇšť objednávat na sono? moje doktorka má ultrazvuk přímo v ordinaci. jak jsem tam byla minule - cca přec 6 týdny, tak se na mě dívala, jestli nějsem těhu, když jsem takdlouho nedostala ms.

mariadaniela
5. máj 2010

Lucia ja zijem v Madarsku a neverte ci verte tu je sono len v nemocnici 😠 ziadny lekar nema sono v ambulancii , je to hrozne, ja pojdem aj na Sk na sono, lebo tu je to fakt ubohe..
dalsi problem je, ze mam 39 rokov 😝 takze genetika specialna poradna, bojim ,bojim

lucie.krajcarova
5. máj 2010

To bude dobrý, uvidíš! a určo to bude na Slovensku lepší 🙂

darjena
5. máj 2010

maria ja len kukam, to je fakt v madarsku takto??? to by som necakala. moj dokino ma tiez sono v ambulancii, takze dufam ze zajtra to bude prve, co budeme riesit. saamo ze vam dam hned vediet.
maria neboj s tym vekom by som si nerobila starosti. nie je to tvoje prve dieta 😉 a teraz mi pride ze je to bezne rodit pred 40kou. nie ako volakedy.

bubush
5. máj 2010

ahojte babulky, vy teda popisete ze som aj chcela reagovat a akosi ked som sa dostala az sem tak som zabudla 😝
vitam nove tehulky
gratulujem k dnesnym navstevam u dokyho, zvlast albao-na teba som myslela a som teda rada ze je vsetko ok 🙂
a k tomu veku - moj doky ma akurat pacientku - prvorodicku 48 r 😉 takze tu sme vsetky este mladice 😀
zajtra drzim palce vsetkym co ich to len caka a zvysok si uzivajte

jazmina83
6. máj 2010

Jéééj, to uz su Januarovky 2011???? 😀
No krááása, veru babulky, hovorim vam, uzivajte si tehulkovanie od prvej chvile, ziadne stresy ked vam bude zle, ked sa budu robit testy, vsetko je zbytocne, treba sa vsetkemu tesit, pretoze to tehotenstvo tak rychlo ubehne ani sa nenazdate....pomaly budete pridavat bruska do fotoalbumov 😅 tak vam prajem len to najlepsie a vela dojimavych chvil ked prvykrat uvidite babo na ultrazvuku 😵 a budete pocut srdiecko

zuzumajko
6. máj 2010

ja sa tesim na srdiecko, strasne 😀 inak bybeny, mne gyndos povedal, ze ked o dva tyzdne uvidime srdiecko, tak mi da tehotensku knizku. Je to normalne tak skoro? To budem v 8tt. Mne to pride skoro 😖

zuzumajko
6. máj 2010

preklep 😀 *babeny 😀 este nemam oci rozlepene

mariadaniela
6. máj 2010

zuzu, aj ja dostanem knizku po ultrazvuku, po akcii srdiecka,
Darjena, pri malom som mala velmi zle geneticke testy, pomer na Dawn syndrom 1:50,ale nesla som ani na amniocntezu, verila som, ze maly j v poriadk 🙂 , ale to som mala 36 rokov,ja verim najviac testom v 12 tyzdni plus meranie NT a NB s krvnymi testami. No ved vidme...
vcera ma po vysetreni bolelo brusko, este dobre ze mam ten utrogestan, rano mi nic, nie je uz som spraskala 2 parky, teda sa stal so mna masozrut 😎

zuzumajko
6. máj 2010

maria, a nezda sa ti to skoro? ze predsalen nie je skonceny prvy trimester? 😒

mariadaniela
6. máj 2010

zuzu, myslis na knizku?? Ani nie, v Madarsku daju knizku koli tomu, lebo do nej zapisuju prve vysledky , buduci tyzden uz idem na krv, , krvny obraz, toxoplazmoza, vysetrenie ,mocu,skupina, u nas to hned aj zapisuju do knizky, mze sa vselico stat prve 3 mesiace, ale u nas uz knizku davaju. Teraz citam, ze budu mi robit test aj na zltacku, pohlavne choroby... dostala som od lekara papier, aby som vedela co mi vlastne budu vysetrovat 😵

zuzumajko
6. máj 2010

maria wow. No jo, som si aj myslela ze preto tak skoro. Inak moj gyndos je taky pohodak, ze mam niekedy pocit, ze som zbytocne nervozna 😀 on to vsetko berie tak ze pohodaaaa a ja sa citim ako dilino 😀

albao
6. máj 2010

zuzumajko: no zvycajne sa dava medzi 8tt a 12 tt ako ktory lekar 😉

bubush: dakujem 😵 Dufam, ze toto bol posledny poplach a odteraz bude bezproblemove tehulkovanie 😅

mariadaniela: no sono je u nas vsade, ale viem, ze ten downov syndrom si znama z krvi nechala poslat do Madarska. Mala zlu skusenost s amniocentezou, tak to uz neriskovala, radsej tu krv. Ale sono by mi teda chybalo 😅 (aj ked tam este dokopy nebolo nic poriadne vidiet 😀 )

sylvia, andriss: straaaasne vam drzim palceky!!! Len nahoda nam dopomohla k tomu, ze sme nesli k IVF aj my. Tak sa pekne opatrujte a som zevdava, ci budete mat jednu alebo dve bublinky 😵 😵 😵

zuzumajko
6. máj 2010

Albao ahaaa 😀 juch, tak to bude supis 😀

mywiel
6. máj 2010

Jéééj Januarovky 😵 prajem prijemné tehu a nech je vsetko bez problémov a vela, vela radosti. 🙂

lucie.krajcarova
6. máj 2010

ahoj holky, teda mi to stou knížkou v 8tt přijde moc brzo.. nechci nikoho strašit, ale slyšela jsem o případech zamlklého těhu i po tomto termínu. Já první dostala až ve 12tt a rovnou jsem jí šla ukázat zaměstnavateli 😉

zuzumajko
6. máj 2010

lucie, ja som si to tiez myslela, no ved uvidime co mi povie gyndos ked k nemu pridem o tie dva tyzdne. 😀 zamlkle tehu si myslela zamlcany potrat?