icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

raa2
12. nov 2011

@tinci jaj, to mas tak, ludia su vseliaki, to je pravda 🙂

nena13
13. nov 2011

@gaby21 Ďakujem za perfektný opis🙂a za námahu čo si si dala.Bála som sa či som dobre urobila,ale teraz sa začínam tešiť🙂Dufam,že to dobre dopadne-je to fakt stres to tehotenstvo.Nevedela som,že je taký dobrý odborník,stale som čitala len o jednom v KE a druhom v BA.ale to asi boli staršie diskusie-tak som veľmi rada,že si mi to tak pekne poopisovala a aj cenu,aby som sa mohla pripraviť čo ma čaká.A tú fotku,keby si si vypýtala by Ti myslíš nedl? A na tej obrazovke je to farebne,alebo čierno-biele?Soma rada,že nemusím tak daleko a je tento pán doktor v Martine-aspon si budem trošku kľudnejšia-ak to bude samozrejme ok.V telefone bol moc príjemný.Tiež som rada,že nemusím čakať.🙂

nena13
13. nov 2011

@suzan1111 Veď ja som tiež váhala,aj v práci to bolo komplikované,ale nakoniec mi dal termín poobede,tak sombola rada,že nemusím vynechávať v práci...Tiež mam poriadne obavy ,ale čo už-tie mám stále,tak bud sa to zlepší,alebo sa aspon pripravím na to čo dalej🙂

nena13
13. nov 2011

@nany100 Tak veru-držme si všetkých 2O -aj na nohách 😀 Nezabudni hned napísať čo a ako...

Ozaj, tie výsledky nám povie hned,či treba čakať? Asi hned nie?A nevieš ako dlho to vyšetrenie trvá?

nena13
13. nov 2011

@tslnecnicka Vitaj medzi nami 🙂 Ako sa Ti tehuľkuje?

nena13
13. nov 2011

@tinci Nechápem prečo Ti nedal tie vychádzky-určite Ti ich dá.Niekde som čítala,že niekomu prvý mesiac nedávajú vychádzky ,ale potom už dostanu.Neviem aké maju s tým iné kočky skusenosti...Ale určite Ti ich dá🙂

nena13
13. nov 2011

Žienky ako sa cítite? Ja som sa donedávna sťažovala,že akosi nič necítim,ale dnes vraciam ako besná...Ale bruško nič-to ma fakt nervuje-už dlho ani potiahnutie,pichnutie-nič.Je to normálne ,aby som uplne nič necítila? Ved aspon dačo by som mala ,nie?

nany100
13. nov 2011

@nena13 jasné, napíšem isto...len zajtra tam idem na 17:50, takže kým sa vrátime zo Žiliny naspäť, tak to už sa večer asi k PC nedostanem...tak hádam v utorok sa mi podarí ozvať 😉 ...výsledky ti povie priamo tam, veď to bude vidieť pred sebou na obrazovke 😉 ...a tá dr., čo mi volala vravela, že tak pol hodinku mám rátať 😉

lunnka
13. nov 2011

@petra1209 ahoj ja mam podobny problem, druhy den ma pobolieva nieco ako kedsom mala zaciatok menzesu..ale niekde som citala ze v 15. tyzdni mozme tak max 4x citit stahy maternice, ak viac treba k lekarovi.. lenze to sa tazko "pocita"..

lunnka
13. nov 2011

@lunnka 4x denne som myslela

cobhan
13. nov 2011

ahojte, vcera som zacala strasne krvacat, som v 12 tt..tak sme utekali do nemocnice. Tam mi spravili sono, zistili, ze je vsetko ok, baby tam skakalo ako olympionik, srdiecko tlklo a pustili ma domov s tym, ze sa to vraj niekedy stava. Ak by sa to opakovalo, tak mame prist ihned naspat. Dnes to uz vyzera lepsie, zda sa, ze to prestava, ale chcem sa spytat..nema s tym niektora z vas skusenosti? Pripadne z coho mohlo byt to krvacanie?

katuskaaa29
13. nov 2011

@cobhan hlavne oddychuj a setri sa!!!

katuskaaa29
13. nov 2011

@tinci Ahoj vasinou s tymi vychadzkami je tak, ze musis byt urcite obdobie na PN (teraz sa presne nepamatam ale asi 3-4 tyzdne) a potom ti moze dat lekar vychadzky. Ja som bola tak pred rokom a pol bola som chora, a po 4 tyzdnoch PN som dostala vychadzky, takze asi len caka na to obdobi a potom ti da vychadzky.

leleh
13. nov 2011

@cobhan ja som spinila az do 11tt a raz som aj zakrvacala tak som letela na pohotovost a tiez bolo vse ok a sla som domov. U mna to mohlo byt aj z dovodu ze si picham clexane na riedenie krvi. Ale stava sa to aj ked je hematom alebo len jednoducho praskne cievka. Maternica sa stale zvacsuje a moze aj tlacit na neaku cievu, ktora zakrvaca potom. Vyloz nohy a oddychuj.

nena13
13. nov 2011

@cobhan Ani si neviem predstaviť z čoho to máš,ja som len špinila asi v 6 týždni...Viem si predstaviť v akom si strachu-hlavne veľa,veľa oddychuj a držím prsty...

stvura
Odpoveď bola odstránená
lubica69
13. nov 2011

ja som na PN od začiatku tehu a vychádzky mám od prvého dňa 2 hodiny doobeda 2 poobede

tinci
14. nov 2011

@stvura 22. novembra mam druhe krvne testy tak sa ho na to spytam ved to teda nie je nic nezvycajne, nie? dakujem za info baby, dufam ze to nebude len tym, ze som mu zatial za to nedala nejaku pozornost, lebo na slovensku nikdy nevies ...

zlobinka
14. nov 2011

ahojte..ako vam robili sono v ktorych tyzdnoch? mne v 13tyzdni a najblizsie mam v 21..nie je to nejako malo?

stvura
Odpoveď bola odstránená
27zuzka
14. nov 2011

@stvura ahoj, myslíš asi morfologický ultrazvuk v 20 tt, že? Ja už som sa objednala do jeho súkromnej ambulancie, dal mi termín 22.12., budem platiť 70 eur. Ešte tento ultrazvuk robí aj na Kramároch, tam neviem, či sa za to niečo platí, ale čo mám info, tam sa ti toľko nevenuje, v čakárni má kopu žien.... A asi je potrebné mať spravený prvotrimestrový ultrazvuk, vrátane NT, lebo sa ma na to pýtal, či ho mám.

tinci
14. nov 2011

@stvura hmmmm no uvidim, dufam ze sa nejedna o toho isteho doktora 😒 Inak chcela
som sa ta spytat na 3 D ultrazvuk ci nahodou nevies kde v NZ sa da objednat ....

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
petra1209
14. nov 2011

No krv na genetické testy dnes odovzdaná už len čakať na výsledky 😎

27zuzka
14. nov 2011

@stvura AFP sa robí v 16 tt a morfologický v 20 tt. Keď som sa naňho objednávala, pýtal sa ma na poslednú menštruáciu a podľa toho vyrátal, kedy budem v 20tt a podľa toho ma objednal. Rozdiel medzi amnio a morfologickým ultrazvukom je ten, že na morfologickom ti zisťuje, či bábatko má 2 ručičky, nožičky, všetky pršteky, všetky orgány čo má mať, či nemá rázštep a amnio zisťuje genetickú výbavu dieťatka, to sú tie rôzne syndromy. Zvýšené hodnoty AFP signalizujú možnú prítomnosť fyziolog.poškodenia plodu, to ti vie práve vyvrátiť morfolog.ultrazvuk, nízke hladiny AFP môžu značiť chybnú genetickú výbavu. Vo veľkej väčšine prípadov však AFP nie je spoľahlivé a veľa žien tieto výsledky ani neberie do úvahy. Prečo rozmýšľaš nad amnio?

stvura
Odpoveď bola odstránená
tinci
14. nov 2011

@stvura ale ved Havlasa dost chvalia, ale co clovek to asi iny nazor.A co sa tyka tej Halmesovej nevies nahodou kolko vyjde ultrazvuk ? Jej stranka je super, aj ambulancia vyzera uplne inak ako u bezneho gynekologa, ona bezne vykonava porody?

nany100
14. nov 2011

@nena13 ahojte, ja len narýchlo...pred chvíľkou sme sa vrátili zo ZA z toho NT utz...všetko dopadlo dobre, bábätko má 7,5cm a mrvilo sa ako o život 😉 ...všetky hodnoty v norme, tak som spokojná 🙂 ...máme aj 3 fotky 😉 ...perfektný prístup lekára a vyšetrenie trvalo cca 15min. 😉 ...aj mm bol nadšený 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená