Strach z tehotenstva po pôrode mŕtveho dieťatka

14. sep 2020

Žienky hlavne tie, čo ste zažili niečo podobné. Prišla som pred rokom o bábo v 25tt, porodila som ho prirodzene a už nežilo. 😢 Je to to najhoršie co som v živote zažila.
Teraz som opäť tehotná, je to ešte úplné na začiatku, dlhá cesta je ešte pred nami. Ide o moje pocity, neviem sa z toho tak tešiť, moje pocity sú skôr zmiešané, strach je na prvom mieste. Prvý krát som nič neriešila, nesledovala sa, všetko išlo hladko a my sme boli šťastní. A teraz sa dáko neviem striasť tých zlých pocitov aj keď si poviem, že všetko dobre dopadne.
Čo pomohlo vám aby ste si toto krásne obdobie po takejto traumatizujucej skúsenosti užili a tešili sa z toho co príde? Ďakujem ❤️

asia83
14. sep 2020

Minulosť bola, nie je dôvod nechať sa ňou ovplyvňovať. Tešte sa z nového života vo vás. Medzi mojimi dvoma deťmi som zažila spontánny potrat v 10. tt. Pri ďalšom tehotenstve som proste vedela, že to bude dobré. Vedela som, že to nebolo mnou, proste ten potrat bol z iných príčin, ktoré sa neopakujú. Je preto dobré vedieť, prečo sa to vám stalo, ak viete, že sa proste náhodou niečo stalo, to sa už nebude opakovať. Tak žite s týmto tehotenstvom ako s niečím novým, úspešným. 😉

tamiiik
14. sep 2020

Ahoj, na toto nepomoze zial nic. Zazila som podobne, prve tehu uplne bez problemov a druhe sme skoncili v 20tt. Bol to chlapcek..ono to tak nejak prirodzene sa clovek boji, to neni ako sibnitie carovnym prutikom a pocity budu fuc. Moje tretie tehu som mala dokonca priany kludovy rezim, takze som 5mes lezala doma s nohami hore. Proste len pozitivne mysliet a verot, ze vsetko dobre dopadne. Drzim.palce 🙂

maximilie
14. sep 2020

Je to úplne prirodzene, že máš strach. Zažila si to najhoršie, čo môže žena - matka zažiť. Skús si hovoriť, že 2x sa to isté nemôže zopakovať. Neviem aký si mala problém, ale lekári budú určite sledovať tvoje tehu a budú robiť všetko preto, aby sa to nezopakovalo. Strach majú podľa mňa všetky ženy, aj keď nezažili takúto traumu. A báť sa budeš od teraz až navždy.
Jednoducho nemôže sa ti to stáť 2x. Neboj sa. Bude dobre. Veľmi ti držím prsty

krisbar
14. sep 2020

ja som otehotnela po 14 rokoch....neverila som tomu, bol to sok! na zaciatku som sa strasne bala, sledovala som sa, ci niekde nekrvacam..., ked som videla prvy UTZ u lekarky, nechcela som verit..bala som sa vnutorne, nehovorili sme o tom nikomu, len najblizsej rodine.
ALE - s manzelom sa snazime zit "silu pritomneho okamihu" - dolezite je teraz a tu. snazim sa neriesit minulost, nepozerat do buducnosti a tak som si povedala aj s babatkom. jednoducho kazdy den som mu povedala - "dakujem, ze si vstupil do mojho zivota a je jedno na kolko by to malo byt....si pre mna dar uz len tym, ze si sa podarilo."
proste zijem pre kazdy jeden den a za ten dakujem.
dokonca som vobec neriesila oblecenie, vybavicku, vecicky, porodnicu...
cize mne velmi pomohlo zit day by day... neriesit co bolo, ani co bude...
som v 33tt a az teraz som zacala riesit tie prakticke veci....
drzim palce aby to teraz dopadlo dobre.

mlska19
21. sep 2020

Zazila som podobne,len to bolo na prelome 14.a 15.tyzdna.Po medicinskej stránke som spravila vsetko pre to,aby sme sa dopatrali priciny,zaver je,ze to bola priroda.Potom este jeden nestastny koniec v 6.tyzdni.Stale mam vovnutri strach,ale snazim sa si to nepripustat.Teraz som v 21.tyzdni,zatial vyzera byt vsetko v poriadku.Nosim so sebou jeden talizman,ktory mi bol darovany na ochranu a aj to mi psychicky pomaha.Samozrejme,ze po takom zazitku sa bojis viac nez tie,ktore to nezazili.Mne to dalo pozvanie,ze nic nie je samozrejme a ze si treba vazit kazdy jeden den,ktory prezijeme.

silviaa99
23. sep 2020

Ahoj. Je tazke sa teraz tesit a vnimat to tehotenstvo tak ako to prve...pretoze sa bojis, to je prirodzene. Ja som o svoje babo prisla v 24tt,tiez som ho porodila mrtve uz... Ale ked som potom otehotnela tak som verila, ze 2x sa mi to stat nemoze. Cele tehotenstvo som sa velmi bala a kazdy ultrazvuk, kontrola u lekara boli pre mna vzdy velmi stresujuce... Ale vzdy som odchadzala vysmiata, ze je vsetko tak ako ma byt...

any_soj
30. sep 2020

Ahoj. Veľmi ma mrzí, že ti je tak ťažko. Porodila som svoju dcéru teraz v júli. Bol to môj prvý pôrod a ona zomrela tesne pred ním, v 37.tt. Zatiaľ nie som tehotná, alebo aspoň o tom neviem, ale s manželom sme sa zhodli, že to absolútne stojí za to, ísť do toho znovu, aj ak by sa malo zopakovať to isté. Sára je pre nás obrovským darom. Ucila nás žiť prítomnosť a myslím, že to budem potrebovať aj v prípade, že budem znovu tehotná. Už som mala predtým skúsenosť spontánneho potratu. Bola som neskutočne vďačná, že tentokrát som ju smela porodiť, vidieť, držať, obliecť... Ako sa poznám, ak budem tehotná, áno budem sa báť. Bojím sa napríklad toxoplazmozy, keďže svokrovci majú mačky "vonkajšo-domáce"... Bojím sa veci, ktoré môžem ovplyvniť. Ale napokon Sárinu smrť som ovplyvniť nemohla. Myslím, že mi bude pomáhať to, čo aj teraz - vedomie, že to stálo za to. Že som vďačná za všetko, čo sme s ňou zažili. Veľa nás naučila... https://m.facebook.com/photo.php?fbid=168802527...

janinamojka
30. sep 2020

Zazila som to isté, v 24tt..po dvoch zdravych detoch.. Bum.. Chcela by som este bábätko.. Mozno.. Ani neviem.. Lebo tie obavy znovu zažiť, su obrovské.. A najhoršie ze nikto nevedel preco ten potrat nastal, preco ho nechali umriet v brušku..

mojusko555
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iriska3
3. dec 2020

Veľmi ma to mrzí....ja som prišla minulý rok o dcérku v 39tt, poznám tvoju bolesť. Teraz som opäť tehotná, otehotnela som presne rok potom a bojím sa všetkého. Bojím sa aj dôverovať lekárom, aj keď sme podstúpili špeciálne vyšetrenia, testy, toho strachu sa nedá zbaviť. ALE, presne ako píše mamička vyššie, jedno jediné viem určite, že to stojí za to. Aj keď ta bolesť bola a aj miestami stále je hrozná, ta bezmoc bola sklucujuca, ani na sekundu som nezapochybovala o tom, že stalo za to ju mat tých 39tyzdnov🙏 dala by som všetko za to, aby tu bola živá zdravá s nami, ale to nejde.... Teraz chcem len veriť, že tentokrát to bude dobre a ja prídem domov z pôrodnice s krásnym zdravým živým bábätkom, súrodencom pre môjho syna.
Tu na MK je skupina Mamičky anjelikov, možno by ti pomohli sa tam vyrozprávať, poradiť.
Prajem ti všetko dobre, veľa síl

alica42
17. dec 2021

Mamicky anjelikov

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre