Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@nena13 Ďakujem za opýtanie 🙂. Tak tehotenstvo uz prezivam chvalabohu dobre, ale tie prve mesiace, strasne ma naťahovalo, stale mi bolo zle, ale nezvracala som. Ale ten pocit na zaludku bol hnusny. Ale uz to preslo, tak som spokojna. Ale unava ma stale neopustila. Som neskutocne stale unavena, a keby som mohla, tak by som prespala cele dni. No ale musim chodit do roboty, ale aj to je na nieco dobre, lebo doma by som "rozkysla" a pribrala 100 kil 😀. Pred tehotenstvom som "nemusela" sladkosti, a teraz ked nemam denne aspon dva keksy, tak som nervozna 🙂. Takze asi tak. Ale som velmi stastna a velmi sa tesim na babatko...
Tak ze babenky u nas to je predbezne dievcatko... 🙂 Pan dorktor povedal, ze to vypada tak, ze k mojim dvom malym hokejistom pribudne baletka... Dr povedal.... aj ked sa snazil, ziadne chlapsle pohlavne organy nenasiel... je to vsak este len prelom 19-steho a 20-teho tyzdna , tak mi to nepotvrdil na 100%... tak ostava nam len dufat, ze na buducom sone 5.1. tam ziadne naradicko navyse nepribudne.... 😉
@nena13 ved to..a to svrbenie pride vzdy v tu najnevhodnejsiu dobu, ked sa poskrabkat jednoducho neda. Ja uz pomaly zistujem, ze mi vpredu cosi zavadzia 🙂 a postupne vyradujem veci na oblecenie do kategorie - nezapnutelne🙂 alebo tesne. 20teho idem k lekarke na kontrolu, malo by uz byt pocut srdca drobceka a potom 18teho januara na ultrazvuk. A postupne rozmyslam co dalej..firma pre mna nema robotu a stale neviem, ci je mi lepsie dat vypoved a ist na podporu, alebo ist na socialku s tym,ze ked robota bude, tak nastupim spat. Novu robotu si uz teraz nemam sancu najst ☹
Ahojte baby.. Chcela by som sa opytat, ci nahodou nemava nejaka z Vas krce v podbrusku, take pichanie. Ja som bola dnes na obed v meste a ma to chytilo, ale asi 5 min, som ani chodit nemohla, musela som si sadnut na chvilu a oddychnut si a potom ma to preslo, ale az som sa zlakla... Tak pichava kratka a opakovatelna bolest... :( Dufam, ze to nie je nic zle.. uz ma to neboli.
@katkamiki ahojka ,je to v poriadku ,,to sa vsetko natahuje a rastie🙂 ja som mala take bodave bolesti az 3 dni uz som isla radsej aj na pohotovost ,lebo som v noci nemohla ani spat ,a sme v poriadku ,,ani mi nic nepredpisal iba spravil testy a pozrel malu a vsetko ok🙂 takze sa nemusis bat🙂 rastiete🙂)
Ahojte, mne na samom začiatku bolo super, ani som nevedela že som tehotna no neskôr to na mňa predsa len prišlo, ranne nevolnosti ako sa patriii, ani zuby si rano nemôžem poriadne umyt lebo hned ma napina
😒 . No niejak to zvládnem, je to naše prvé bábo tak ani neviem čo ma ešte čakaa. Postupene ma aj tak všetko boli občas mam pocit ako keby som sa mala rozpadnuť, bolest v klboch v zatku a v rozkroku je neskutočna, ked si sadnem a idem vstať tak až kuľham od bolesti. Ked som sa pytala Dr. čo to je tak mi povedala že sa panva rozťahuje.... Hadam to prejde 🙂
@stvura Ja odpadnem-sranda bude,ak to bude chlapček🙂)))))))Ale dedko bude prestrašne rád...🙂To máš doma poriadneho proroka🙂Dík za ukľudnenie na ých AFP-mam z toho strach-veď ako každá z nás,ale to budem musieť vydržať-dúfam,že sa dozviem výsledky ešte pred Vianocami a budú ok....Dobrý tip do konca týždňa robím aj ja koložvársku-tu som nemala hádam 100 rokov-mňam...
@michalienka25 Nápodobne-ešte donedávna som chodila do práce a bola som na mraky unavená-teraz je to trošinku lepšie,ale tiež som pif-paf už okolo 19 hod.Ráno síce vstávam trocha skôr,ale okolo 14-ma berie spať-občas sa už viem teraz ovládnuť,ale predtým som si po práci na chvíľu ľahla,lebo by som bola asi hotová...Aj sladké obdobia raz za čas mávam-teraz momentálne nie,ale viac mi chutí slané-korbáčiky musím mať v mrazničke,aby som ich mala po ruke-lebo mám absťák 😀 A najviac sa bojím,že sa po pôrode nespoznám-lebo nič nerobím-iba vyváram a zvlášť teraz,keď som doma 😉
@cobhan To s tou robotou Ti nezávidím-sú to nervy a hlavne teraz keď by si najviac potrebovala stále miesto...Kedy končíš v práci?DNP nemáš ?Ja už nosím drahého veci a to je poriadny chlap🙂Aj mi nakúpil také veľké domáce oblečka,ale kedže mám necelých 160cm-tak všetko za sebou ťahám,alebo odstrihujem-už teraz vyzerám ako snehová vločka🙂
@katkamiki Toto mám od víkendu aj ja-žienky hovoria,že to sa rozťahuje maternica,ale zajtra idem do poradne a na AFP,tak sa opýtam gynekol.A ozaj ževraj magnezko pomáha-ja pijem len magneziovku-minerálku a zdá sa že je to už lepšie-skús a daj mi vedieť,či aj tebe zabrala...
@tinci to mas pravd, ze bude mat z toho zazitok, ja este stale rozmyslam ci ist alebo nie, no uvidime.
@stvura ahojko tesim a, ze mas dobre vysledky genetiky, a co u endokrinologa, uz ti tam dosli vysledky??? aj tam to budes mat OK, tak ako pises, kazda druha z nas tam chodi
@nena13 Dakujem pekne, ja sa bojim hocico ine dat, ako mi lekar povie... 🙂 Ja som bola na poradni minuly tyzden a na dalsiu pojdem az 3..1 :( tak dufam, ze dovtedy to bude ok. Ja beriem uz lieky na zelezo, lebo som anemicka, tak preto sa bojim hocico ine dat 🙂 Ale dakujem pekne... 😉
@nena13 ahoj, to je sranda..ja som tiez zavisla na korbacikoch 🙂. Vzdy ked ideme okolo slovenskeho obchodu tak si tam behnem pre davku. Co je to DNP? Ja som uz rozmyslala, ze sa hodim na PNku, ale neviem, ci by mi to tu nejaky doktor podpisal. To by som mala vystarane, teda relativne.
@katkamiki ja som mala take cez vikend, az palivu bolest na pravo v podbrusku a vcera som bola na odbery a pytala som sa na to,...doktorka:kolko krat za den vas pichlo?(ako keby som to pocitala...) ja ze co ja viem 5-10..ona: to je uplne vporiadku..takze asi to tak ma byt..dietatko rastie..malo by podla mojho baby centra v mobile v 17 tyzdni zdvojnasobit svoju velkost aj hmotnost, cize z nejakeho 6 cm krpca na 12..mne uz aj brusko vykuklo riadne..len vecer som mavala a teraz aj rano uz mam pekne ..ked som rano mrkla do zrkadla, som sa hned isla natriet,lebo nejak som to natieranie bruska zanedbala posledny tyzden a zrazu sa takto vypuklo von..tak som rychlo natierala 😀
@suzan1111 No mna to vcera v tom meste bolelo asi aj 5 minut vkuse, kym som si nesadla niekde. Potom ma to prestalo ale vecer zase, ale to uz bolo tiez take pichanie chvilku. Uvidim, zacala som pit magneziu mineralku a ak ma to neprejde, tak zbehnem k lekarovi. Inac, ja som mala problem, ze mne brucho nebolo vobec vidno 🙂 Nikto nechapal, ze uz som v 17 tt a nic.. 🙂 Ale predvcerom to prislo, uz mam teda dost vypukle brucho. Uz sa to bude len zvacsovat 🙂
@katkamiki presne..ja som mala ale len take co som si ja videla vyzlecena.. a veduca mi v pondelok v praci hovori..este to na vas neni vidno ale o chvilku bude a veru zo dna na den sa mi zvacsuje,,dnes som si dala elasticku suknicku tehotensku a rolacik na vrch a aj ked som este nic neranajkovala ani nepila,uz som mala pekne oble brusinko ..ze kto ma poznal predtym..urcite si vsimne ze to nie je zo stravy 😀
Cawte baby. Chcem sa spytat. Vcera som mala taky husty hlienový výtok. Je to v poriadku?
@stvura ahojko, ja 10. januara mam ist na kontrolu na endokrinologiu, povedala, ze to pre istotu, uz som bola aj u internistky, aj tam som mala vsetko v poriadku. Ja asi na to 4D neidem, mojmu sa to nepozdva, a ze to su len zbytocne vyhodene peniaze, hlavne ked vsetky vysledky som mala v poriadku, ale este uvidim, ja rozmyslam ci ist alebo nie, idem k Langovej 27. 12. na ultrazvuk keby sa tam nedalo vidiet, ze co to bude tak asi na to 4D pojdem aj ja, inak aj Langova ma novy ultrazvuk len neviem ci to jej robi aj 3D ci 4D to som sa nespytala, len som videla tam nove zariadenie.
Ahojte "májovky" pridávam sa k vám až teraz, som na fóre nová 🙂 Čo som si zbežne čítala vaše príspevky som sa trochu pousmiala aj uistila lebo prežívam to isté čo vy 🙂 Som teraz v 18tt a čo ma trápi je neustále upchatý nos a dosť dlho (asi 3. týždeň ) už aj kašel. Krvné testy mi potvrdili zápal preto ma nasadili na antibiotiká Zinnat, vraj je to v pohode, tieto lieky nijak miminku neublížia ale aj tak sa bojím ako vníma to že som chorá a celkovo ten zápal. Má niektorá takúto skúsenosť. ďakujem
@cobhan si zamestnana a zamestnavatel nema kvoli tvojmu tehotenstvu pre teba vyhovujucu pracu?vypoved nedavaj.on ta vyhodit nesmie a ak ta necha doma,tak ti prinalezi plny plat.je to osetrene zakonom.informuj sa bud na urade prace alebo na inspektorate prace.tam by ti mali dat blizsie info.
@mirkave on pre mna nema pracu vobec, na prvy trimester roka nemame kontrakty, takze office bude zatvoreny a tym padom ja doma ( vyhoda je, ze ma nechcu stratit, takze vypoved pre nich nie je riesenie). Mala by mi zatial platit socialka a potom uvidime co dalej. Ono ocakava sa, ze to firma nevydrzi, ale hovorim si, ze kym funguje, tak ja mozem byt takto doma a ked padne, tak mozem ist na podporu a potom na matersku.