icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

cherry1981
20. okt 2011

@helenka333 Ahoj a v kolkom si tt? Zavidim ze uz vymizlii nevolnosti ja uz netrpezlivo na to cakam 😒 Vzdy mi to preslo tak do toho 12tt tak verim, ze aj teraz, inak prsia mna nejako neboleli od zaciatku iba trosicku a brucho ma tiez nebolieva 🙂 No a zaaaaapcha trapi aj mna od zaciatku, ja by som teraz prijala taku jednodnovu hnacku 😀 😀 😀 Neboj vsetko je v poriadku 😉 😉 Uzivaj si ze uz ti je lepsie 🙂 Ja sa nato strasne tesim verim ze sa dockam.

forgiven
20. okt 2011

...začínam vyzerať ako v puberte.... samé vyrážky na čele, nad perami sa tvorí herpes... paráda.... 😖 (žeby dievčatko uberalo z krásy????)

helenka333
20. okt 2011

@cherry1981 Teraz som v 9 tt. Ale to je práve týždeň kedy by mrcha mala prísť, a občas tak čudne mi trošičku bolí brucho, tak to asi môže byť aj z toho. A inak som si dosť vytrpela doteraz, či už mi bolo na vracanie, alebo tie hnačky tak som brala probiotiká a tie mi trošku pomohli. Aj som čítala, keďže som sa zľakla, že už telo sa prispôsobím aj hormóny a tehu príznaky môžu ustúpiť no môžu sa za pár dní vrátiť 🙂!!!Juj ja myslím na to naše krásne blikajúce srdiečko, tak to musí dobre dopadnúť 🙂!!!Juj tak to mi je ľúto, že ťa trápi zápcha, mne to zatiaľ nevadí, keďže som doteraz hnačkovala, až som trošku schudla 🙂 a už som a bála jesť aj ovocie, lebo stále ma prehnalo, takže teraz som rada 🙂!!!

helenka333
20. okt 2011

@forgiven presne tak...dievčatko uberá z krásy, takže to možno bude dievčatko....ja to mám práve opačne, ani jedna vyrážka, pekná hladká tvár, tak uvidíme 🙂!!!

aadulik2110
20. okt 2011

@cherry1981
@helenka333 no dievčatá, ja mám oba vaše problémy..... idem z extrému do extrému..... buď mám niekoľko dní hnačku alebo zas niekoľko dní zápchu, brucho nafučané, ale snáď takéto stavy čoskoro prejdú

cherry1981
20. okt 2011

@helenka333 No tak oni tie nevolnosti sa este mozu vratit, co ti samozrejme ani trosicku neprajem 🙂 Aj ja som citala ze ked zene prestane byt zle ze to moze byt ze uz si telo zvyklo na tehu hormony, jaj keby si uz aj moje zvyklo 😀 😀 Brusko ked boli je to ok. Vela citam, ze babenky boli , presp. pobolieva brusko ak neboli silno tak je to v poriadku maternica sa roztahuje 🙂 Mna sem tam tak pichne, ale aj to len obcas 🙂 Mna dost na zaciatku boleli vajecniky 😕 Tvoje babatko je v poriadku a ziadne zle myslienky len pozitivne 🙂 Veru zapchu mam riadnu a to jem vela ovocia ved v podstane ine nic o tela ani poriadne nedostanem ☹ Ale verim, ze to coskoro prejde a aj ja si zacnem tehu uzivat. Tak si uzivaj ze Ti je fajn, lebo miminko je v poriadku 🙂 🙂

cherry1981
20. okt 2011

@aadulik2110 Baby dajte mi na jeden den hnacku 😀 😀 😀 😀

mizupizu
20. okt 2011

@cherry1981 skus si dat zo 3 susene slivky do pohara z vodou najlepsie rano a po 15 minutach vypi tu vodu a zjedz slivky na zapchu to dobre zabera. Pripadne ak zvladnes tak rano na lacno 2 dcl ovocnej stavy.

cherry1981
20. okt 2011

@mizupizu Vdaka ovocnu stavu pijem stale z pomaranca ale nie rano, ale mam skor pocit ze by som nedokazala vypit tu vodu z tych sliviek, asi by to moje telo nezobralo do seba moj zaludok. Ale vdaka skusim slivky susene zjest 🙂

helenka333
20. okt 2011

@cherry1981 Jéééj moja, mám úsmev na tvári ked čítam tvoj príspevok, nemyslím na nič zlé, je to o to horšie, všetko je ok a hotovo a inak tiež mi stále trvá, že neviem čo mám zjesť lebo mi skoro nič nechutí, no napr. dnes vôbec neviem, lebo nemám na nič chuť, tak preto dúfam, že je všetko ok 🙂 tiež ma boleli vaječníky velmi na začiatku raz na jednej strane raz na druhej, aj ja verím že čoskoro Ta prejdú nevolnosti, pošli mi zo svojich trošičku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 aj ja budem rada a aj Ty 🙂!!!

suzan1111
20. okt 2011

cauty baby, tak aj ja sa pridavam do tejto krasne diskusie, termin mam predbezne na 21. maja. Ked som zistila, ze som tehotna(spravila som si asi 4testy, dva ukazovali silne dve ciarky, dva slabu druhu ciarku), tak som letela doktorke a ta mi spravila rovno ultrazvuk, babatko malo 4mm, takze asi taky 5/6tyzden..teraz som podla mojich vypoctov v 10. tyzdni, tak sa modli aby to vsetko dobre dopadlo. Buduci utorok idem do poradne a dostanem matersku knizku, boze ja sa neviem dockat toho ultrazvuku, ci je vsekto ok, dni v praci mi idu tak pomaly..toto su asi najdlhsie 4tyzdne..Myslite ze sa moze chodit do poradne aj kazde dva tyzdne? Mam totiz obavy, lebo hoci aj predtym som sem tam mala zapchy,tak teraz uz skoro kazdy tyzden aspon jeden den, ani dnes nebolo prave priaznive rano,skoro som dusu na wcku vypustila a sa bojim ci tam to babatko je OK. Prsia ma bolia permanentne a sem tam ma picha v pravom boku,asi pravy vajecnik a podla ultrazvuku doktorka urcila ze dieta je viac na pravej strane, tak snad je vse ok..tie pochybnosti su najhorsie.
Cherry1981...hnacka nie je bohvieco,lebo ja vacsinou po zapche aj mam hnacku,kedze cez zapchu jem same riedke veci tak potom to tak byva ze je to zas opacne..a potom ma boli zadok tri dni..tak dneska letim kupovat tu masticku na hemoroidy ☹...no a to moj svokor povedal, ze si mam tehotenstvo uzivat plnymi duskami a nikdy nezabudnut ake je to krasne obdobie..o nejakych side effects zrejme netusil 🙂

helenka333
20. okt 2011

@aadulik2110 @cherry1981
Kup si probiotiká Nutrolin - B pre dospelých, mne to pri hnačke pomohlo a ževraj to pomáha aj pri zápche, je to vitamín, ktorí nám chýba a tým by sa to malo ustáliť a nemať ani hnačku ani zápchu, tak neviem. Ja uvidím, či aj zajtra bude trvať zápcha a keď áno tak skúsim dalej tie probiotiká, inak tie sa aj odporúčajú v tehotenstve. Hlavne pri hnačke strácame veľa vitamínov, tak je to dobré. 🙂

cherry1981
20. okt 2011

@helenka333 😀 Ja ti ich posle tie nevolnosti vsetky ja nechcem ani trosicku 😀 Takze posielam a mas sa naco tesit ale uz ich naspat nechcem 😀 😀

lunnka
20. okt 2011

@cherry1981 ahoj ja mam podobny problem..nie ani tak zapcha (tak jednodnova), ako velke problemy ked to ma ist von 😕 a mam blby pocit ze som si vytlacila pruh, lebo som si nahmatala v podbrusku hrcku a obcas boli.. tiez jem slivky- kompot, ten mi viac chuti, treba vela pit s cim mam problem lebo mi vobec nenapadne aby som si dala pohar vody az ked sa moj muz pyta co som pila 🙂

helenka333
20. okt 2011

@suzan1111 Ahoj....no jasné že sa nemáš čoho bát, aj keď ja sama tu píšem že sa občas bojím, ale musíme myslieť pozitívne, že je všetko ok. Môže ťa bolieť niekedy pravý niekedy ľavý vaječník, aj to pichanie je normálne,mňa ked len trošičku pichne, tak som velmi rada, lebo to je asi len dobré znamenie. To s tým dnešným ránom sme to mali rovnaké, tiež som si myslela, že aj črevá zomňa vyjdu 😲 😲 😲 😲 😲 ale teraz ok, tak uvidím ako to bude pokračovať 🙂!!!

cherry1981
20. okt 2011

@suzan1111 Ahoj tak to mas fajn ze ides kazde dva tyzdne ja som bola v poradni 14.10. dal mi knizku tehu a urobil sono, a teraz idem az 15.11.Mne sa to zdalo dost neskoro 😕 Ale uz si nepamatam ako to bolo pri prvych dvoch. Ono nieje dobre ani hnacka ani zapcha, ale tak nejako to musim vydrzat. skusim tie slivky a aj tie probiotika co radila
@helenka333

helenka333
20. okt 2011

@cherry1981 tak ja sa ti ozvem, ked ku mne dorazia 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 aspoň nebudem myslieť na hluposti 😀 😀 😀 😀

cherry1981
20. okt 2011

@lunnka Ja by som zase rada vela pila ja som vzdy vela pila aj 2 litre denne, len teraz mi to nejde na chut a som rada ked vypijem pol litra co je pre mna strasne maaaaaaaaaaaaalo. No ja nejdem na zachod aj 5 dni 😒 a potom som nafuknuta ach no co uz vydrzat. Ono to prejde nam vsetkym duuuuuuuufaaaaaaaaaaaaaaam 😀

cherry1981
20. okt 2011

@helenka333 Uz sa tesiiiiim ako mi to prejde no uz boli odoslaneeeee tak cakam potom na dobre spravicky 😀 😀 😀 Uz teraz sa velmi tesim 😀 😀

aadulik2110
20. okt 2011

@cherry1981 no tiež sa mi tie prehliadky zdajú byť neskoro.... a dlho pauza medzi nimi.... ja som 21. 9. zstila, že som tehu a sestrička ma na prvú prehliadku objednala až na 12. 10. čo mi prišlo straaaašne dlho.... nakoniec som musela ísť 26. 9. a 5. 10. lebo som mierne krvácala a tak 5. už bilo srdiečko, vystavili mi tehu knižku a objednali ma na 2. 11., ale tak už to bude za chvíločku....

suzan1111
20. okt 2011

@helenka333 no ved sa aj snazim mysliet pozitivne ale mam pocit, ze moj manzel je na tom lepsie, ten len zahlasi:Neboj sa, vsetko je vporiadku a pokracuje v dalsej cinnosti...ach niekedy by som cchcela mat ten chlapsky ladovy klud. Ked ja na to babatko myslim stale 🙂 Vyslo nam vpodstate na prvy pokus,ani som tomu neverila ze tam ozaj je,ked som bola u doktorky. Nerobila mi ani krvne testy zatial,len ten ultrazvuk..tak sa aj bojim aj tesim na tuto prehliadku buduci tyzden,lebo okrem ultrazvuku by mi mala porobit testy na vsetky choroby co sa robia. My sme mali kocurika doma asi dva roky,ale nikdy som sa nedavala vysetrit na toxoplazmozu,lebo som citala ze pokial sa krmi granulami a je ockovany,tak to je ok..no a teraz mi uz vselico po hlave beha,tak uvidime co mi doktorka povie v ten utorok. Snazim sa mysliet aj pozitivne,uz som zacala s hackovanim topanociek, nikdy som to nerobila ale musim sa to naucit 🙂 Na zapchu si tusim kupim aj ja tie susene slivky, pocula osm aj o lanovych semienkach namocenych do vody,mam ich aj doma ale nechuti mi to a mna teraz zo vsetkeho dost napina..mam problem ist aj do jedalne v praci,lebo ked citim tie smrady...dovidenia..vela toho nezjem..ale to susene ovocie by mi mohlo chutit.🙂Dnes som si dala len take lahke ranajky, ovsenu kasu z vracka, zaliala som to vriacou vodou a pojde na to..moc som nemala chut ale tie ochutene sa este daju nejak zjest,tak dufam,ze ked si ju dam kazdy den na ranajky,nebudem mat zapchu aspon mesiach 🙂

cherry1981
20. okt 2011

@aadulik2110 Tak asi je to tak bezne take odstupi medzi prehliadkami 😕 Iba mi kazal keby sa mi nieco nedzalo alebo nejaky problem tak hockedy ale to viem ze by som isla hned 🙂

suzan1111
20. okt 2011

@helenka333 ja uzivam probiofix,super dophilus a femibion ale nie kazdy den,nejako na tie pirule stale zabudam a nerada to hltam ☹

cherry1981
20. okt 2011

@suzan1111 Hihi nepisala si o mojom mm 😀 Ten ma tiez vzdy schladi ked mi behaju nejake myslienky zle po rozume, ale este ze ich mame lebo to by bolo keby obaja boli ustrachany 😀 😀 😀
ani mne este ani krv nebrali nic iba sono vystavili tehu knizku a bolo 😕 A teraz idem toho 15.11 to uz mi budu robit tie vysetrenia co sa robia v12tt no ja uz budem v 13tt.

suzan1111
20. okt 2011

@cherry1981 super, tak som aspon neni sama..ved aj ja som rada ze nestresuje ale ked mam rozne nalady,som mu uz minule vynadala ze sa malo zaujima,tak chudak lezal v posteli a cital si knizku co som si kupila:Kniha pre buduce mamicky..tak sa pri tom seriozne tvaril az mi to bolo luto,ze som tak prehanala 🙂
Ja budem podla dokt. v 12tt,podla seba v 11tyzdni ked pridem,tak neveim ci bude robit tie vystrenia,iba v to dufam...lebo na zaciatku ked som k nej utekala som nevedela presny datum menz.,(zapisujem to do pracovneho kalendara)takze som sa o par dni sekla,ked som jej nahlasila datum,ale ved nevadi..tyzden hore dole.porod aj tak urcit podla utlrazvuku a velkosti babatka asi.
Drzim ti palce na tie vysetrenia,,ja ich uz hadam budem mat za sebou..tak napisem co a ako. 🙂

aadulik2110
20. okt 2011

@cherry1981 no prehliadky by mali byť raz za mesiac.... mne teda už toho 5. 10. brali aj krv.... pozerám, že máme rovnaký dátum pôrodu /aspoň zatiaľ/ a ešte aj vek.... akurát ja sa teším svojmu prvému bábätku. a s tými mm je to pravda, veľa by som stresovala, keby som ho nemala....

cherry1981
20. okt 2011

@suzan1111 Drzim palce aj aj tebe vsetko bude v poriadku 🙂 No moj mm by asi ani tu knizku ani necital, to si ho musela riadne dotlacit, al 😀 e to to super nech sa aj chlapi vzdelavaju 😀 😀
Babulky ja sa s Vami teraz lucim vecer si Vas precitam papa
🙂

helenka333
20. okt 2011

@aadulik2110 @suzan1111 @cherry1981....kočky netrápte sa, tie odstupy sú fakt bežné a verte mi je to aj tak dobré, ja už po mojich skúsenostiach pri prvom neúspešnom tehu by som najradšej nešla vôbec a išla už len rodiť a myslím to fakt vážne, tie zbytočné stresy tak často a hlavne tie vyšetrenia z krvi a choroby....no povedzte mi kočky, keby Vám povedali že to bude postihnuté dieťa, tak by ste si ho dali zobrať? Asi nie, ja nikdy v živote...možno to mám po tých zlých skúsenostiach ale nech sa mi narodí také bábo, aké to má byť a len verím že bude zdravé a všetko bude ok. A verte mi aj lekári vedia zbytočne vystresovať aj kvôli maličkostiam ktoré nemusia nič zlé znamenať. Mne nebrali vôbec krv ešte ani tehu knižku nemám a mám sa zastaviť tak o dva týždne a vtedy začneme už komplet so všetkým, keďže v tom lekári majú pravdu, prvý trimester je najrizikovejší a to sa môže hocičo stať....nechcem Vás vystrašiť ale som aj v téme tehuľky po potrate, a je nám tam veľmi veľa, len sa o tom tak často nerozpráva....takže sa zbytočne nestresujte, užívajte si krásne tehu a nechajte sa rozmaznávať 🙂!!!

cobhan
20. okt 2011

@aadulik2110 ahoj, tak to mame rovnaky problem. Ja si to tiez striedam, par dni zapcha, par dni hnacka..teraz som v 9tt a mala by dojst mrcha, tak mam stale pocity akoze uz to ide..ale asi to je zase len crevna burka 🙂 Okrem toho mam problemy s pachmi...bud je mi z nich zle alebo necitim nic, pripadne ked nieco nevonia ako ma tak sa mi zda, ze citim pokazene ryby. A je uplne jedno co ovoniam 🙂 MM uz pocita dni do 4ho mesiaca a potichu dufa, ze ma to vsetko prejde...

aadulik2110
20. okt 2011

@cobhan tak našťastie - pachy mi vadili od 4tt - 6tt to ma napínalo, našťastie som nemala žiadne nevoľnosti..... teraz už len sem tam ma niečo napne, aj keď cítim ďaleko lepšie ako pred tým.... mm ma volá WS čuchmajster 2011 :D