icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lenka1108
23. jún 2011

ja som kupila 2x 150ml a 3x 250ml flasky tommy.nemala som ich pri malej.ale dost bab mi ich odporucilo.pri malej som pouzivala dr.brown flasky.boli tiez super.ale kuk ake krasne som nasla.ale zatial ich kupovat nejdem.tych 5 mi staci plus ta jedna od mam...

http://shop.babetkovo.sk/index.php/catalogsearc...

co sa tyka toho porodu moj mm sa nnan tesi ale nevieme ci nebude zrovna vo svete.tak by sla asi svagrova lebo aj pri malej bola spolu s mm pri mne.a bola super.a ak nebude moct tak mam kamaratku co je instrumentarka na chirurgii tak ta by sla somnou ale ta tiez caka babatko tak uvidime 😉

micicka
23. jún 2011

@lenica81 chceš dievčatko? tak držím palčeky, aby ich bolo ešte veľa 😉 kedy máš poradňu?

lenica81
24. jún 2011

@micicka veru, chceli by sme... 😵 ale kebyze bude chlapec, tak to nie je ziadna tragedia... 😉 ked budu vacsi, tak ich bude mat na starosti mm a ja si vylozim konecne nohy... 😀 😎 a poradna je vo stvrtok...

eviiinka
24. jún 2011

@luci66 videla som to prvý krát u kamošky a zdá sa mi to veľmi praktické, no ešte tam hbaju nožky na vaničku, stojí to teraz 100 € pozri si hrajko.sk 🙂

eviiinka
24. jún 2011

@lenka1108 velmi pekné su tie flaštičky 🙂 vyzerajú aj velmi praktické, ako sa volá ta druhá značka čo si písala, že si kupila teraz ? 🙂

lianka7
24. jún 2011

@lenka1108 Velmi krásne flašky-štýlové 🙂
Čo sa týka mm pri pôrode,ja som sa ho na to pýtala už skôr a odpoveď bola,že nad tým ešte nerozmýšľal...tak neviem. Ale bola by som rada,keby som ho tam mala ako podporu 😉 Ozaj na váhe mám už +3kg 😀

manka
24. jún 2011

Dobre ranko
pribudaju pekne nove fotky do profilov 😉

volala som p.Jahnatkovej a hovorila, ze mam toho 6,7 prist a uvidime. ma toho vela ,mozno otvori este jednu skupinu

my sme boli s muzom na porod tak dohodnuti, ze pojde a ja sa az tam rozhodnem, ci ho chcem, alebo ho poslem na chodbu, lebo som nevedela, ako to bude. nakoniec zostal, bolo to aj dobre, lebo bolo vela porodov a nemali na mna cas. zvladol to /dokonca ho tam chceli sestricky zamestnat 🙂 / ale potom sa priznal, ze mu nebolo vsetko jedno. viac si toho maleho vazi, aj mna. ale nie kazdy na to je. vo vedlajsej sale ocko nezvladol, tak poprosil nasho, nech mu aspon nejake fotky porobi 🙂 no a ked som sa ho potom pytala, ci by isiel znova, povedal celkom peknu vec, ze len ci by som ja isla 😉

manka
24. jún 2011

aktualna vaha - sme akurat na povodnej. teda resp. +4, co sa zhodili pocas nevolnosti

karap
24. jún 2011

ahojte 😉 Baby,ohladom vahy....vcera som sa zabudla pred poradnou odvazit,tak som zapotila len tak odoka 84kg.No a teraz som sa vazila,mam len 82,5kg.Zacala som na 83kg,takze som vlastne este nic nepribrala 😲
Je to normalne?Akoze je mi to jedno,hlavne ze malinka je ok,no je to divne nie???20tt a ja som stale na nule.

blackrose
24. jún 2011

ahojte tehulky, krasne piatkove rano prajem 🙂
ja som tu dnes ani nenakukla, behala som po lekaroch (rano EKG a poobede za vseobecnym napisat spravu o zdravotnom stave) a medzi tym som upratovala, aby som mala cez vikend pokoj a skusala som robit grepovu malinovku 🙂 je vyborna! 🙂
Vecer som bola ale veeeelmi utahana, nohy ma strasne boleli a nevladala som sa ani osprchovat...
moj mm pri porode chce byt, som rada, lebo je to ozaj jediny clovek, ktoreho tam chcem (teda okrem dr. a sestriciek 😀) ... a viem, ze uz len jeho pritomnost ma velmi upokoji 🙂

blackrose
24. jún 2011

@karap poznam baby, ktore za cele tehu pribrali 4 kg 😉 asi nepotrebovali priberat 😉
ja som za to pribrala od soboty 0,5 kg 😅 ale v pondelok som uz mala menej, tak ak ratam od pondelka, aj aj 0,75 kg 😀 nejako mi ide ta vaha uz rychlejsie hore 🙂
ale za cele tehu som pribrala 2,5 kg

majoslava
24. jún 2011

@lenka1108 mne manžel kúpil sklenenú FARLIN so silikonovým cumlíkom (vyzerá ako prsník) je 240 ml... nechce umelé...

micicka
24. jún 2011

@lenica81 tak tak o chalanov sa bude starať manžel 😀 môj sa posťažoval, že kto s ním bude chodiť na ryby - tak som mu povedal, že aj princeznu kľudne môže zobrať, ja sa nenahnevám 😀

kiribaby
24. jún 2011

@blackrose napodobne, tiez si pri porode neviem predstavit nikoho ineho, iba ak mm 😵 Odzaciatku hovori, ze tam chce byt so mnou, co si velmi vazim, navyse zatial mal vsetky vysetrenia len sprostredkovane, kedze je stale na sluzobkach, dost ho to trapi...o to viac si snad ten porod vychutna a bude mat zazitok na cely zivot 🙂
Na 3D a morfo usg ma sprevadzala mamina, tiez z toho mala ocividnu radost a zazitok, v jej casoch take technologie predsa neboli.. tak som rada, ze ju mozem aspon takym sposobom potesit 😵

blackrose
24. jún 2011

@majoslava podla mna sa plastovych flasiek nemusis bat, len musis pozerat, ci su bez BPA

blackrose
24. jún 2011

@kiribaby a ako prebiehalo morfo? Ja idem o 3 tyzdne... a dufam, ze tam bude moct ist aj manzel... 🙂

gee99
24. jún 2011

@lenka1108 ...kupovala si uz tieto anti-colic? http://www.tommeetippee.co.uk/product/health_ch... ...lebo tento model je asi novy, mala som tie povodne bez tej "veci" vnutri 🙂

majoslava
24. jún 2011

@blackrose on ich nechce... má nejako zafixované v hlave to, že umelá bude smrdieť od mlieka a zažltne od čajíku...

kiribaby
24. jún 2011

@blackrose jasne, mm je tam vitany! ja som tam videla aj 4-clenny sprievod mamicky 😅
Bol to detailny ultrazvuk, lekar nam babatko najprv ukazal v 3D, slecna sa poukazovala v plnej krase, spravil meranie hlavicky, bruska, stehennej kosti...tieto merania vytlacil spolu s jednou 3D fotkou. Potom prepol na klasicky 2D, a detailne poukazoval a skontroloval najprv hlavicku, mozog, maly mozocek, pery - ci tam nie je razstep...srdiecko (lava prava predsien, komora), pocuvali sme akciu srdca, pozreli graf, zaludok, obe oblicky, mocovy mechur...chrbticu, koncatiny, pocitali sme prsteky.. nakukli sme medzi nozky - potvdil dievcatko 😎 Bol to skvely zazitok, odchadzala som odtial rozziarena s usmevom na tvari, lekar vsetko komentoval, vysvetlil.. Po dost ubohej skusenosti s lekarkou, ktora mi robila 3D, som bola tentokrat velmi milo prekvapena 🙂 Takze vsetky, ktore sa na morfo chystate, mate sa na co tesit 😉

eviiinka
24. jún 2011

@kiribaby ajja som bola na morfo a možem potvrdit 🙂 je to naozaj krááásny zážitok, ja som sa celý čas usmievala až som si pripadala ako blázon 😀 no nedalo sa inak, ked ten náš synček je taký krááásny 🙂

kiribaby
24. jún 2011

@blackrose zabudla som spomenut pupocnik - 3cievny, v sprave opisal okrem ineho polohu plodu, ulozenie placenty, mnozstvo plodovej vody, dlzku krcka..nase babatko je podla usg o 3dni starsie ako podla PM, krati sa nam to, do ocakavaneho dna "D" budem pocitat o 3dni menej 😀

majoslava
24. jún 2011

@blackrose aj ja som bola s manželom.... sedel na gauči za mnou a kukal na plaznovú obrazovku :D tiež mám doktor všetko porozprával a skontroloval 🙂

stefie
24. jún 2011

@majoslava maji, aj ty si bola na morfo?? kvoli comu sa to vlastne robi??? kde chodis do poradne?

blackrose
24. jún 2011

jaaaaaaaaaaaaj teraz citam, ze som tu "dnes ani nenabehla" to malo byt vcera 😀 😵
@majoslava ahaa, ale nemyslim si... ked tak vymenis 😉 ja zase nechcem skelnene, aby sa mi nahodou neorzbili a su tazke... 😉
@kiribaby jeeeeeeeeeeeeej 🙂 ale tesit sa budem asi az po... pred tym budem asi aj chvilku vyklepana, aby bolo babo v poriadku... a ty si kde bola?
@eviiinka ja uz som zabudla, ty si bola v Ruzinove, ci kde?

lenica81
24. jún 2011

@blackrose grep by sa nemal... kvoli chininu ako je v toniku... ja som sa to tiez dozvedela na konci prveho tehu, ale teda malemu nic nie je... 😅

lenica81
24. jún 2011

@micicka no, nas tato tiez rybar a boli sme tri dievky... 😀 😎

lenica81
24. jún 2011

@majoslava je pravda, ze zazltnu a tak sa akokeby poskriabu tie flasky... ale to nie je ziadna tragedia... a po mlieku nebudu smrdiet, ak sa vysterilizuju... 😉

mymimi
24. jún 2011

@blackrose a už viete čo to bude?

lenica81
24. jún 2011

@stefie morfo kontroluje vyvin vsetkeho ohladom baba... vnutornych organov aj telicka, ako baby podrobne popisali... je to super... teraz nas este len caka, ale min. tehu to bola sranda, ako nam doc ukazoval, ze tu je toto, tu toto a my s mm sme kukali jak puci, ze kde, co... 😨 😖 😀

eviiinka
24. jún 2011

@blackrose hej v Ružinove je tam perfektný Dr. - stálo to 50 € a dostala som k tomu 4 fotky 🙂