icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1610
12. jan 2012

@lady511 podľa mňa je to skôr v tom prikladaní 12-14x denne a odsávaní. mlieko sa tvorí podľa dopytu, čím častejšie dávaš, tým rýchlejšie sa robí, never tomu, že z mäkkého prsníka sa nedá nadojčiť. ja keď cítim, že je menej mliečka dojčím z oboch pri jednom kŕmení. vždy daj najprv z toho horšieho

madalena188
12. jan 2012

pozeram ze nie sme sami co nam obcas mliecko strajkuje...ale ked ten moj bunkos maly pri papani zaspava...a fras ho zobudit...ale zvladneme to..aj dcer to robila...a aha...aka ja uz velka... 🙂 takze nevzdavat sa prikladat...aj ked nie pravidelne...co vie skomplikovat kus zivot...ale nechat umele mliecko co najdlshie v obchodoch, pripadne v skriniach zavrete...

lady511
12. jan 2012

@veronika1610 samozrejme aj z toho menšieho stále kojím a stále aj odsávam ale pápám aj vela tvarohu polievok....aj špeci čajíky pre kojace maminy ale aj tu venu vyskušam ked si to amminy tak pochvaluju 🙂

22nikuska
12. jan 2012

ahojte baby...ak by ste chceli kupit nejake veci z anglicka tak mam na Facebooku albumy s vecami.su to znackove 100% original ak by bol zaujem tak mi na FB napiste spravu....drzim Vam palce vsetkym s drobcekmi

http://www.facebook.com/profile.php?id=10000051...

zlamal.i
12. jan 2012

@luppita poprosim aj mna pridat daakujem

zlamal.i
12. jan 2012

ahojte mamicccky dlho som sa neozvala ale citam kazdy den.dnes sme boli na knotrole s klbykami,tak doktor povedal ze to vyzera velmi dobre a o 6 tyzdnov na kontrolu a stale balit na siroko a cvicit.
tato noc bola strasna mala sa stale v noci puci tlaci na stolicu,vydava pri tom zvuky akokeby chcela vyskocit z koze,takze velmi nespime.ked je na rukach tak je ok no akonahle ju polozim do postielky po pol hodine to zacne.uz neviem co mam robit.hlavku vytaca do zadu,ked spi tak spi ako paragraf.mate to aj vy niektora?
a ako sa vola nova sukromna skupina niejako som to prehliadla.
vineu pijem aj ja.mliecka mame dost.uz mame aj v mrazaku odlozene 4 flasticky s mlieckom ak by nahodou🙂

mymimi
12. jan 2012

@majoslava a nemá zápal? moč by nemal zapáchať. zavolaj dr., nemá malinký teplotu?

bambula799
12. jan 2012

@luppita aj ja sa rada pridam, neprispievam ale rada Vas citam,tiez mam novembrovu princeznicku.

ninka23
12. jan 2012

@harper My sme boli cez víkend na oslave narrodenín krsniatka u kmotrovcov. Oni majú veľmi radi Vineu, tak som vedela, že ju určite budú mať. Keď sme k nim prišli, tak tam už mali aj ďalších hostí. Kmotra sa hneď ponúkla, že mi uvarí čaj. Keď som slušne odmietla a ukázala som na fľašu Viney na stole, že tá je najlepšia na mlieko, tak sa všetci čudovali 😉

liat
12. jan 2012

@luppita pridas aj mna prosim?

veronika1610
12. jan 2012

@zlamal.i moja ešte stále spáva len na mne, v postieľke je hore za 10 min. a nová skupina je tu

lady511
12. jan 2012

bože maminy neviem či len ja mám take babo...ale moja sa chce celí celučky den nosit na rukách ja už neviem čo dalej mám ju nehat vyplakat?akonáhle ju poločím plače....cez den vobec nespí v noci je to trošku lepšie tiež žaidne vítazstvo.. ☹ už neviem čo robit nehccem ju nehávat plakat ale už nieje najlahša...a nič popri nej nespravím..v šatke aj klokenke stále plače nepáči sa jej na jendom mieste ...musíms nou chodit stále ☹ čo v tomto prípade robit?

majoslava
12. jan 2012

@mymimi teplotu nemá... písalal som mamke tak zašla za Dr. a poslala mi také koliesko ktoré mu mám nad ránom nalepiť na pipíka a ked to ociká tak odniesť... podla nej málo pije...

aktak4
12. jan 2012

@luppita aj ja by som chcela do skupiny ,sice neprispievam momentalne,ale mam doma novembrovciatko a rada vas citam a tolko cennych rad som tu uz nasla 🙂 😉.ved mamicka mamicke najlepsie poradi. Aj ked nie vzdy sa na net dostanem, ale snazim sa vsetko si poprecitovat ak sa da 🙂 .Dakujem.

lady511
12. jan 2012

ahojte maminy potrebovala yb som radu...vybavujem si príspevok pri narodení dietatka(670e) a vyskitol sa problém,,,išiel to vybavovat priatel lebo aj som odcestovana a sestrička mi povedala že netreba nič len to vyplnene tlačivo...a kedže som rodila cisárskym tak ma nemusí pozerat zospodu...len toto tlačivo treba mat vyplnene...a ked tam priatel prišiel tak mu doktor povedal že ma musí pozret zospodu aj krv treba...taks a chcem opítat Vás maminy čo ste mali cisársky pozeral Vás doki aj zospodu?bral Vám krv dakujem za odpovede

cucovia
12. jan 2012

@luppita pls pridaj aj mna, vdaka 😉

nas caka zajtra poradna, to som ale zvedava, kolko nasa buchticka pribrala 🙂 inak sa uz 3noci po sebe zobudila len raz, v priemere o 5ej, tak len nech jej to vydrziiiii 🙂 len ja blba keby som nechodila spat o 1ej by som sa aj vyspala 😅 mame za sebou aj prvu "dovolenku" v tatrach, miuska nam tam prvykrat prespala celu noc, asi ju tatransky vzduch ala rajsky plyn dobre uspal 😝 😀

afra
Autor odpoveď zmazal
lady511
12. jan 2012

@afra ahoj ...ved mne skončilo šestonedelie ale povedal že treba pozret zospodu inak mi to nedá príde mi to ao vydieranie...nie?ved na kontroly som chodila..aj všetko tak prečo mi to nepotvrdí?

blackrose
12. jan 2012

ahojte nejako vas nestiham... az sa cudujem, ze sem chodite 😀 ja sa pri malej niekedy nestiham ani umyt alebo najest... cez den je stale hore, spi len pri mne alebo vonku v kociku... teraz sme mali aj 3 vecery tazsie, co stale plakala a nevedela zaspat.
Dnes uz to vyzeralo lepsie. Aj som si navarila obed 😀
Je tu este niekto, co sa nemoze od maleho/malej pohnut? Pripadam si ako magor niekedy...

@luppita aj ja chcem ist do tej sukromnej temy
a preco vlastne mame mat novu sukromnu temu? nastal nejaky problem kym som tu nebola?

harper
12. jan 2012

@blackrose nenastal. ja som len navrhla aby si dali premenovat temu s luppita navrhla sukromnu temu a vsetky suhlasili. a nie si magor, len mas asi zly mobil alebo nemas internet v mobile. ja teraz a od narodenia skoro stale (ak som sedela od porodu dohromady pri pc 3 hodiny) som len cez mobil. aj teraz, sedim v kresle, mala mi pred chvilou zaspala na prsiach a ja citam a pisem na mk. 🙂

lenka1108
12. jan 2012

@lady511 tak toto pocujem prvy krat. Ja som isla za deckou ked mal maly 28 dni a dala razitko. Hned od nej som sla ku svojmu gyndovi sestricka zobrala papier ja som cakala na chodbe a za 2 min doniesla papier s razitkom. Tam potvrdzuje ze si k nemu chodila ako tehotna a nie po porode. To je totalna kravina. Byt tebou zavolam mu zajtra a pekne mu vynadaj. Decka potvrdzuje ze sa dieta dozilo 28 dni a teda ze chodis k nej s babom. Ak to na urad doneses do 6 dna v mesiaci pride ti to este
ten mesiac ak neskor tak az na dalsi mesiac mas peniaze na ucte. Ved na gyndu mame ist az po 600 nedeli a ten papier sa vybavuje akonahle sa babo dozije 28 dno. Teda co najskor potom ved to je viac ako 600 e no komu sa hned nezidu pri malom babu????
Ale ku deckej by si mala prist na poradnu a vtedy to dat potvrdit. Neviem na ako dlho si odcestovana...

veronika1610
13. jan 2012

@lady511 ako to súvisí s príspevkom? veď ti môže dať štempel, že si chodila do poradne, aj keď ťa nevidel

afra
Autor odpoveď zmazal
anicka87
13. jan 2012

@lady511 to mas nejakeho cudneho lekara, mna ani nevidel ked som bola po ten stempel, len mu to sestricka zaniesla, otazka 2 minut

mysti
13. jan 2012

Ahojte baby, maly ma stale sopliky, take zaschnute a tazko sa mu dycha, mame Nasivin, ten pre miminka, neviem, ci mu to zavera, nemate niektora nejake odskusane ine kvapky? Ako sa zbavit takychto soplikov? Aj nam obcas poprskava, ale horucku nema a aj inak je v poriadku...
POradte prosim, nech sa tych soplikov zbavime... 😖 😒 ☹

meminka
13. jan 2012

@zlamal.i aj náš malý to robieva, tiež býva vykrútený...doteraz som ho mávala ešte v zavinovačke, vždy sa mi z nej vyvliekol a bol celý skrútený...teraz som ho začala dávať do spacieho vaku a zdá sa mi to lepšie...

meminka
13. jan 2012

baby dnes sme boli na ortopédii, malý nám vykrúca hlavičku stále do jednej strany, vraj ju má ľahko vyležanú, mám mu fixovať hlavičku na tú jednu stranu, len akosi sa mi to nedarí, vždy si ju otočí...neporadíte mi??

veronika1417
13. jan 2012

@blackrose ahojky aj ja to mam tak 😅 si skvela, ze si vobec navarila 😀 to ja mam vtedy ked navarim doslova oslavu 😀 ked sa vzdialim od malej hned vykrikuje a ked nereagujem tak place, musim sa jej stale venovat, prihovarat, ukazovat nove veci a nosit ju hore dole,... je to ako zacarovany kruh. Od svokry len pocuvam ako manzel bol dobre dieta a ze toto nerobil a bla bla bla... vraj mi malu veru nezavidi lebo sa s nou narobim. Raz ma tak dozrala s tymi jej recami na to aka e mala hyperaktivna, ze som jej povedala ze mala aspon nebude trubka 😀 😀 😀

kukina79
13. jan 2012

ahojte koceny, nebola som tu 2 dni, ako sa mate? my sa mame vcelku super. denny rezim sa nam upravil, ze kazde 3 hodinky papame a v noci spinkame 5-6 hodin. 🙂 Za tyzden mame 3 mesiace a tym sa nam konci novorodenecke obdobie a maly nam rastie a pekne pribera a vyskiera sa nam a vystrukuje jazyk o 106 😀 Najradsej by vsetko poolizoval a uz aj lavu rucku objavil a asi mu strasne chuti bo aj dudel vypluje kvoli nej 😀 . Dievcata aj vam vasi drobci zacali slintat? Zeby tak skro uz aj zubky zacali?? 😕 Prikladam vam najnovsie 2 fotky, ktore maleho v posledneje dobe najviac vystihuju. Prva je pred prechadzkou a tam druha po nej 😉

@lupitta poprosim ta aj mna priradit do toho noveho sukromneho fora. uz tam pisete, alebo ako je to teraz?

idem si vas pocitat co mate noveho.

kukina79
13. jan 2012

ako si ten moj prispevok citam, tak tam mam same acka 😀