icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
13. jan 2012

@kukina79 aj moja zacala bublinkovat a to ma len dva mesiace 😅 na zubky sa mi zda ale skoro 😀

kukina79
13. jan 2012

@luppita poprosim ta aj mna priradit do toho noveho sukromneho fora. uz tam pisete, alebo ako je to teraz?

kukina79
13. jan 2012

@veronika1417 no vsak to, sa mi to nezda, ze uz zubky. ale priatel mi nieco hovoril, ze to sa uz takto predpripravuje na zubky, aby mal dost sliniek potom, ked zacnu a mohol si takto dasienka ukludnovat....

veronika1417
13. jan 2012

@kukina79 no ved aj mne hovoria, ze asi zubky, manzel vraj mal prvy zubok v troch mesiacoch, tak sa mame na co tesit 😒

kukina79
13. jan 2012

@veronika1417 no veru, konecne sa to u nas zacalo nejak upravovat a clovek sa aj ze normalne v noci prespi a cez den si aj nieco porobim a uz tu mame pomaly zubky. dufam, ze to nebude az tak problemove a budu sa tym nasim drobcom lahko prerezavat. 😉

stellamiapiccola
13. jan 2012

@mysti stále vyklepkávať a odsávať + vytierať minerálkou nožtek používaj Mar Plus môžeš vytierať aj tým a čo najviac nechať v polohe šikmo nie ležmo alebo aspoň na boku .Neviem kto tu písal, že sa tvoria soplíky odsávaním , prebohaaaaaa aká kravina dokonca to niaky lekár povedal no to bol asi zverolekár , čo najvia dávať preč soplík .

stellamiapiccola
13. jan 2012

@meminka daj do postieľky pod malého veliký normálny vankúš tak ho do toho zabor aby ležkal na chrbte ja som to tiež robila s malou mala vyležanu hlavičku na bokoch 🙂

dominka757
13. jan 2012

@kukina79 maly je zlaty 🙂 aj my mame tie krasne dupacky :D

lady511
13. jan 2012

@lenka1108 ahoj vieščo to je taký gyndoš že už počas tehu som mala s ním problémi a etraz mi to bez prepuštacej správy nechce úpotvrdit....od detskej lekárky to mám dávno vybavene

sanide
13. jan 2012

@luppita ahoj, pridas prosim aj mna do sukromnej temy? Mam novembroveho chlapceka. Dakujem.

meminka
13. jan 2012

@stellamiapiccola vidíš, toto som ešte neskúšala..uvidíme, možno to zaberie...🙂

mahun1
13. jan 2012

@luppita mozes prosim pridat aj mna ? dakujem

lady511
13. jan 2012

@afra ahoj neviem ako to mám riešit kedže som odcestovana v inom meste...či skočit do poistovne stažovat sa?

lady511
13. jan 2012

@veronika1417 ahojn mám presne taku situaciu ako ty naša mala je maly diablik stále nosit nosit ....a mne už sz toho preskakuje doslova od 10rána do 11 večer len nosím ked ju položím už mrknká...stále chce spoločnost doslova ani an záchod nestím nieto ešte navarit zachvílu moj mm bude trpiet hladom lebo nestíham varit...všimla som si že ste rozoberali tému...ručička v pusinke a aj u nás je to tak mala si objavila lavu pest a aj bublinkuje....takže to možu byt zubky?v 3mesiacoch?

kukina79
13. jan 2012

@dominka757 dakujem 😉 mam ich dokonca dvojmo. omylom som ich 2x kupila, som myslela, ze ich este nemam... 😀

lady511
13. jan 2012

@mysti ahoj my sme mali to istý cc pred 2týždnami ...stále kýchanie soplíky a mám doma len manualnu odsávačku...takže soms a namakala 😀 mala som tiež tento nasivin ale častým používaním ako bolo napísane jej to prešlo...hlavne som ju..poriadne obliekala...aby sa to nezhoršilo tiež sme nemali teplotku ale trvalo to asi týžden...stále odsávat..a odsávat..a vydržat aj chodenie na čerstvý vzduch pomáha aj ked je nachladnuté uvolnuje to dutiny držím palčeky nech čo najskor ste fit 🙂

veronika1417
13. jan 2012

@lady511 no tak toto si presne opisala moju malu 😕 nosenie, cumlanie rucky, bublinkovanie ... cela nasa Mel

lady511
13. jan 2012

@veronika1417 no neviem či aj vaš je taký čert ale niekedy si trhám už pomaly vlasy etraz som na navšteve u rodičov lebo u nás sa dom maluje celí tak sme museli odýst a kedže sme u rodičov tak mala plače je mrzutá...tak všetkých budí a z toho som zase nervozna...ja hadam marne osobku ktorá ma taktisto takéto bábo potrebovala yb som si občas o tom pokecat...lebo anozaj naša mala spí z 24hodín asi 4hodiny ... ☹

veronika1417
13. jan 2012

@lady511 ja mam aspon v noci pokoj. Mala prespinka 5-6 hodin po papani zase zaspi a prespi dalsie 3-4 hodiny ale cez den lietam len okolo nej. Ked budes chciet mozeme kludne pokecat no priznam sa, ze nestiham ani sem chodit ☹

ninka23
13. jan 2012

@lady511 Ja som mala v prepúšťacej správe napísané, že mám mať po 600 nedelí kontrolu Krvného obrazu
a tiež ma lekárka vyšetrovala. ( Bola som teraz 11.01. a všetko je OK 😉 ) A po 3 menštruáciách mám ísť na preventívku.
Lepšie je nič nezanedbať a mať istotui, že je všetko v poriadku : http://tvnoviny.sk/spravy/zaujimavosti/slovenky...

lady511
13. jan 2012

@ninka23 ano to je pravda ale ja podotýkam som rodila cisárskym a volala som sestričke a tam mi jasne povedala že ten papier mi potvrdia....že stačí len ten papier doniest...a ked prídem do ba stahujem sa tam..tak mám príst....takže lekár vraví iné a jeho setrička iné

lady511
13. jan 2012

@veronika1417 budem rada ak občast pokecáme....to moaj v noci spí tak 4 hodinky ale cez den nič nestíham absolutne takže niekedy si aj 10min poplače j to len také mrnčanie aby som sa jej venovala..jas em chodím...len vdaka tomu že som traz u rodičov inak yb som nemala čas takže teraz nemusím varit...ani prat...taka mala vypomoc ale onedlho zase budem otrokom domácich prác...mám pocit že občas zaspím aj postojačky 😀

ninka23
13. jan 2012

@lady511 Vyšetruje sa maternica, či sa dobre stiahla a to je jedno či pri sekcii alebo spontánnom pôrode.
Rozhodujúce je, čo povie lekár a nie sestra. To tlačivo ti môže potvrdiť, len gynekológ, ku ktorému si od 4 mesiaca tehu chodila na poradňu. (Žiadny iný a ani žiadna sestra.)
Možno by si sa tomu vyšetreniu vyhla, ak by si si dala tlačivo potvrdiť skôr, ako Ti uplynulo 600 nedelie.

veronika1417
13. jan 2012

@lady511 ja tu mam akurat sestru 😀 tak to vtedy hadzem do pracky, zehlim, umyvam riad,... ach jaj je to drina byt mamou 😀 a potom odide a zase mam na rukach malu 😖 ja budem len rada ked pokecame 😉

lady511
13. jan 2012

@veronika1417 presne ja píšem jednou rukou..teraz spala 10min ☹ stihla som si umyt vlasY akorát 😒 myslíš že s tým bublinkovaním to možu byt zubky?lebo stále histericky plače....aj ked je napapana pebalena...ani koliky nemáme tak aj neviem.... večšinou večer takto bojujeme... ☹ ale v 3 mesiacoch zubyM?

veronika1417
13. jan 2012

@lady511 no my vecer bojujeme tiez 😖 ale uz ju neuspavam na silu cakam kym je uplne vycerpana az place od unavy a az vtedy ju zacnem uspavat ... ked som sa snazila ju uspat skor tak ma tym svojim placom nicila kazdy jeden vecer aj dve hodiny takto ju mam uspatu za pol hodinku. Niekedy to vsak nefunguje ☹

lady511
13. jan 2012

@veronika1417 presne aj mi len mi to uspávanie tráva aj do 2v noci...máme taký blbý režim...a nevieš akos tými zubkami?

veronika1417
13. jan 2012

@lady511 mne svokra hovorila, ze moj manzel mal prvy zubok v troch mesiacoch tak neviem 😕 nasa bublinkuje len nejaky tyzden a teraz 10teho mala dva mesiace

lady511
13. jan 2012

@veronika1417 asi sa na to spítam v poradni...a.lebo nieje možne aby bola stále hore... cez den nič ju neunaví...pospí max...15min..a to nič neporobím skušala som aj klokanku ale to sa jej zase nepáči že nechodím...stáel sa jej musím venovat...a prechádzat sa niekedy sa dušujem že už bábo nechcem...tak možno o 8rokov ešte mám čas 🙂

veronika1417
13. jan 2012

@lady511 a teraz pises akokeby o mne 😀 😀 😀 podla mna mame take ciperky deticky 😉 nas to sice privadza do sialenstva a sme vycerpane ☹ ale hlevne je ze su zdrave a vporiadku. Podla mna su len zive a viac vyzaduju 😉 s tym spanim - nespinka Ti lepsie ked ste vonku v kociku? Moja vtedy prespinka aj tri styri hodky - niekedy