Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lady511 ja s nou beham v kociku aj dve hodky a potom ju este vo fusaku necham spinkat pri otvorenom okne a tak vydrzi este hodinku. Podla mna potrebuje chodit von kasli na to, ze si v panelaku kazdy den na obed sup s nou von a uvidis ze to pomoze. Moja sa tak naucila tiez mi cez den nechcela spinkavat, zaspala od unavy na pol hodinku a uz aj bola hore ale takto je to super
@veronika1417 nooo uz sme hore tak bezim, drz sa zatial a daj vediet ak nieco zistis u doktroky alebo ked ju budes bravat vzdy na obed von. Normalka ju prebal nakrm a sup von a vzdy priblizne v rovnaky cas a mala sa na to nastavi. Drzim palce ked sa to podarilo nam urcite sa to podari aj tebe 😉
@mysti aj vy máte soplíky?? ja malému dávam nasivin už asi dva týždne a nič... ani libenar nepomáha... ked som mu dávala fenistil kvapky tak prestal kýchať a aj soplíky kus ustúpili ale ja letáku bolo že používať max 5-7 dní... tak ked som ich vysadila tak sa kýchanie vrátilo a aj soplíky ☹
celú noc mám zapnutú solnú lampu pri postielke a na krb dávam hrniec s vodou aby sa mu lepšie dýchalo no ani to nepomáha...
@majoslava my sme na tom podobne..mali sme sopliky vyse dvoch tyzdnov, na zaciatku tyzdna nam konecne ustupili..a vcera mi zase zacal kychat a mame opat sopliky ☹ tiez mame libenar aj nasivin...a fenistil kvapky sme tiez brali, to preto lebo sa mi maly vyhadzal...
@veronika1417 juj tak to som ja tiez myslela ako oslavu. Dnes sa mi to nepodarilo. 😀 Ako keby si inak moj den popisovala. To asi tie dievčatá z kramarov. Aj znama má to iste, tiez dievcatko, oktobrove z kramarov 😀.
@harper mám internet v mobile a aj tak. Veď práve teraz tak píšem pri kojeni 🙂. Ale ako debil si pripadam preto, že vôbec nic nestiham.
@kaia ahojky nas maly je tak isto. ja ho,ale krmim s flasky mojim mliekom a tiez sa po najedeni niekedy pogrcka. je to maly pazrosko 😀 ked sa nesustredi na papanie, ale medzitym este aj prdiky tlaci, tak nejak sam nevie kedy je dost, ale snazim sa mu vtedy flasku dat prec, bo sa mi viacej pogrcka 😒
@veronika1417 určite budem chodievat nechodila som často preto lebo envládzem naozaj som vyčerapana a nevispata a mám za sebou tažku chorobu z minulosti takže to zdravie je troška nalomene... ☹ ale budem sa snažit chodit čo najčastejšie
@majoslava skus Physiomer baby na sopliky, obsahuje morsku vodu. stoji sice okolo 8 eur, ale nam to pomohlo velmi na sopliky. nasivin nam Dr. neodporucala kvoli vysusoeniu sliznice a vzdy pred papanim sme odsavali tou vysavacovou a pomohlo. pytala som sa Dr. ze ci to je pravda ze castym odsavanim je viac soplikov a vraj to je hovadina jak mraky 😀
@tasiko a to jej davas aj vtedy ked je nervozna?Nas maly strasne myka ruckami uz od narodenia a vidi sa mi dost nervozny,tsk neviem ci by som aj ja mohla dat,co myslis?
@lenkalienka25 no to robí aj naša...je to prirodzené,cvičia si motoriku,určite nedávaj keď toto robí...ja som dávala len keď bola chorá aby sa trošku skludnila...nemôžeš predsa chcieť aby bábatko bolo stále v kľude...myslím si že každé dieťa potrebuje takto "cvičiť" 😀 ako vravím,napriek tomu že naša keď kope nôžkami a máva rúčkami a napína sa pomaly všetko vygrciava,nedávam jej to.Fakt neužije len keď by bola extra umrnčaná alebo by mala teplotu...nechávam si to na horšie časy... 😀 ešte im pôjdu zuby,alebo ak bude nekľudná po očkovaní a pod. 😔
@tasiko tak dakujem,nedam mu to,ale urcite si to kupim,aby som to mala doma po ruke.-)a este som sa chcela opytat,citala som niekedy davnejsie ze si malej zahustovala mlieko koli grckaniu,ako si ho zahustovala?A chcela ho hustejsie,ja by som vyskusala preto,aby bolo sytejsie,lebo moj maly je pazrosko🙂
@lenkalienka25 zahustovala som najprv materské nutritonom,dostať to normálne v lekárni,ak budeš chcieť pošlem ti lebo mne to už je nanič,kedže dnešným dňom som prestala úplne kojiť,mliečko už nemám.Potom som prešla na nutrilon AR,ale aj to vygrcala.Ak chceš začať bezdôvodne zahusťovať len kvôli tomu aby bol malý sýty,daj mu radšej viac a častejšie alebo neviem či kojíš alebo si na UM ak na UM existujú také že na "dobrú noc" tie by mali byť sýtejšie...ale zahusťovať len tak pre nič ti neodorúčam,nám sa veľmi skomplikovala stolica malá sa nevedela vykakať určite by si nechcela aby sa ti malý trápil iba kvôli tomu aby ma "akože viac" 😔 myslím si osobne aj tak či je hustejšie alebo nie tak či tak ho to nezasýti viac,tieto veci sú na to aby im to nešlo tak ľahko "hore krkom" ..neboj určite malý má dosť a keď nie radšej daj viac krát častejšie ale nezahusťuj nedávaj to to je môj názor 😵
@tasiko mi sme na len na umelom mlieku,tiez som stratila mlieko asi pred 2-ma tyzdnami bohuzial ☹ a konecne nam sadla beba ha,lebo nic ine mu nesadlo,teraz sa mi pekne vykaka sam raz do dna niekedy aaj 2-krat,tak skusim radsej mu dat castejsie,alebo mi znama poradila pridat o 1 odmerku viacej tak vyskusam a uvidim.Tie mlieka na dobru noc som sa pytala v lekarni ale to su az od 4 mesiaca,tak musime do vtedy vydrzat🙂a mala este stale tak grcka?
Maminky, aký režim majú vaše deťúrence? Myslím tým koľko spinkajú cez deň a v noci, ako dlho vydržia byť hre vkuse, ako často papajú (kojené), koľko čajíka a ako často pijú? Ďakujem za odovede 🙂
@lenkalienka25 hmm neviem zas som čítala o tých odmerkách že sa to nemá...no je to na tebe.Grcká už pomenej /KLOP KLOP/ neviem si predstaviť aké to musí byť lahké s bábatkami čo negrckajú... 😒 mne už odchádza chrbát musím ju nosiť po kojení ☹ už nevládzem nech už to prejde ☹
@tasiko ja som malemu kupila hojdalku tak ho aspon nemusim vlacit po rukach,pomalicky si tam zvyka,no vcera som mu pridala na vecer o 1 viacej a spinkal mi celu noc,aj v lekarni mi to poradili
@ywulla nocny spanok od 21:30 do cca 8:30 (kojim kolko si pyta v noci cca 2-3x), po kazdom kojeni priblizne 30 min si zdriemne a prechadzka von okolo obeda 2h to prespi, inak je hore..kojim priblizne 8x celkove, inak hore sa ho snazim nenechat dlhsie v kuse ako 2h lebo potom je velmi umrncany...cajik a ine tekutiny zatial nedavam 🙂
@tasiko neboj ked zacne sediet aj to grckanie sa zlepsi, resp ked uz sa zacne dvohat do sedu 🙂 minimalne ju uz nebudes musiet nosit 😀 inak ani ja si to neviem predstavit ake je to mat negrckajuce dieta 😅
@lady511 My mame presne to iste doma. Davam ho tiez do klokanky, aby som aspon nieco porobila, ked si s nim sadnem, tak hned sa rozculi..Musim s nim chodit stale 😀 Inac nespi cely den, nechapen. Presne ak tak, tak len na 20 min a to sa vytesujem. Spi, ked sme na prechadzke, ale ked prideme domov, uz vie, tak sa zobudi. Je to velmi vycerpavajuce, lebo si ani nemam kedy oddychnut, nie este nieco porobit 😒
@majoslava my mame sopliky uz take zaschnute, hlavne po noci, cez den ani nie, len rano ked sa zobudi,ale to mu povytahujem len vatovou txcinkou a niekedy mu vytriem nasivinom.
Inak bola si uz na sono po porode? Ja idem zajtra ☹ som zvedava, ci bude vsetko v poriadku, lebo uz vyse 2 tyzdnov stale krvacam, ide ma uz z toho porazit....som zvedava, ci je vsetko OK...
Maly tu pri mne brble a rozprava, je na zozratie...inak ja tiez nemam cas na net, len sem-tam...
Inak baby aj vase deticky sa tak neradi obliekaju????
Nas maly sa puci a jeduje, no obliekanie (ked ideme von) je teda boj 🙄
@mysti ahoj ano, ked som bola na kontrole po 6tt tak mi robil komplet vyšetrenie aj sono... v marci mám isť na onko ster...
moj malý sa rád fintí 😀 najradšej má ked ho olejčekujem 😀 a češem mu vlásky... prezliekam ho dosť často lebo sa potí alebo sa obgrcká... akurát som žehlila kopu jeho dupiek...
ahojte dievčata ja len citam co pisete a velmi mi to pomaha porodila som 30.11.2011 chlapceka... aj ja by som chcela do sukromnej skupiny ak mozem len mi povedzte ako sa tam potom dostanem.. dakujem Magdalena...
@lumito napíš zakladateľke - luppita

@veronika1417 no kedže,,sme teraz v paneláku s tým chodím vonku je to hrošie ale celkovo so jej vonku páči...na balkone nie len ked kočikujeme...ked ju dám do kočíka doma dnuka nehcce plače len ked sme na čerstvom vzduchu presne ešte že su zdrave presne tak