Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@luckalucka83 aj tu do temy 😀
@luppita
Ahoj, mozem sa k Vam pridat do temy? Mam doma tiez novembroveho drobca, dakujem 🙂
@stakat dnes som malej dala milimil a spapa to velmi pekne a ako vidim tak jej velmi chuti zatial je to len jeden den uvidim este par dni a ak bude stoho dobre priberat tak zostanem pri tom ale chcem sa spitat mala ma try mesiace moze sa dat uz daka hustejsia kasicka ,sa mi zda ze sunar ma daco na noc vsak 🙂
@tic_tac22 No neviem, nejako to ešte neriešim ani nehľadám informácie. Ale ja plne kojím, takže dúfam, že ma prikrmovanie sunarom resp. hustejšou kašičkou v najbližšej dobe nečaká. Ono je dobré len dojčiť čo najdlhšie. Neviem či kašička je vhodná pre 3-oj mesačné bábo. Možno ti niektorá z báb poradí alebo skús ešte vyhľadať info na internete. 🙂 Držím palce. Som zvedavá čo budem robiť v lete - neviem si seba predstaviť dojčiť niekde vonku, ja som strašne hanblivá 😀 .
@stakat no ja nedojcim ale vies tak ty poradim sestry dojcili obidve maju po jednom dietati aj to su uz velke baby a oni ich dojcili do 5rokou a vraveli len aby si cim dlhsie kojis svoje dieta tim je jeho imunita silnejsia nevadi ked prima aj druhu stravu tu nasu riadnu ale kim chce tak nak papa mliecko sprsnika a hambit zato sa nemusis hambit ved to je normalne a prirodzene ked by som mohla ja kojit bola by som velmi ale velmi stasna 😉
Vďaka, no ja chcem dlho kojiť, ak to bude možné. Ja som totiž chodiaca alergia - mám alergiu na všetko, na čo si spomenieš - prach, peľ, dym, trávy, stromy..., ovocie a zelenina v surovom stave - okrem citrusov, tie môžem. A malý má teda dedičnú predispozíciu na 50% že bude alergik - tak hovoria štatistiky 😀 . Jo, a jedinú alergiu čo nemám, je na prácu 😀. Musím si pokecať s lekárkou, nech ju navrhne ako nový typ alergie.
baby mam 3 mesacneho synceka a zaujimaju ma miery ake maju vase ratolesti v rovnakom veku...dakujem
Ahojte, dlho som tu nebola, nemam moc casu sem prispievat, obcas pozriem co nove, zachytila som, ze sa tu vytvirila nejaka skupina sukromna, nejak som nepatrala preco?...ani nechapem vyznam sukromnych skupin...ale pridavam par foto mojeho drobceka 🙂 Co sa tyka hmotnosti tak mal 5750 g asi pred troma tyzdnami a 60 cm. Zajtra mame poradnu tak som zvedava...
@gloria9 my sme mali v 8t 6150 g a 61,5 cm, povodne miery 3460 g a 52cm
no na nasho tu asi nikto nema, o styri dni bude mat tri mesiace a hmotnost 7000g a 61cm /porodna 3350g,49cm/ 🙂) no proste je plne kojeny...🙂
ahojte, rada by som sa pridala do diskusii o vselicom babatkovskom... narodili sme sa 12.11 🙂... asi najviac nas trapi spanok cez den... :( ako uspavate svoje ratolesti?
Ahojte, tak co sa tyka uspavania, tak to by som aj ja rada vedela... moj nezbednik spi cca 30-40 minut a to prosim pekne 3krat denne - medzitym je hore, alebo sa ho snazime uspat. Na druhej strane, vecer ho ukladame okolo 18 hod. (po kupani) a spi do rana do cca 7 hod. s prerusenim na dve krmenia. Ako ste na tom vy?
@maticap. Ahoj, my praveze riesime, ako spinkat pekne v noci. cez den spime bud vonku v kociku alebo pri otvorenom okne (ked je hrooozne zima) cca 2 hodinky, a to tiez tak na obed a potom take kratke spanky iba. vecer uspavame tak, aby o 8ej uz spinkal no budime sa na kojenie kazde 2 hodinky, ale nastastie pekne rychlo aj zaspinkame, no prijala by som vacsie rozdiely v nocnom kojeni, aspon take 3 hodinky ;)
ahojte, tak my sme boli o dr. vcera, mame 6300 g a 63 cm, aspon sa to lahko pamata 🙂 chrasticku sme po ockovani uz mali, odpadla, a teraz je miesto vpichu take ako stara vyrazka, dr. na to nic nevravela, tak dufam ze je to v pohode... ale po druhom ockovani sme mrzuti a stale spime:( ako ste to prezivali vy? a boli ste prosim niekto na koznom v BA? ak ano, kde? ake mate skusenosti?
@dadda02 ahoj, no my mame 13 tyzdnov a prave ze mne radila byvala sestricka co robila na plucnom, ze pokial ta hrcka nie je velmi tvrda a nenahmatam uzlinku pod pazuskou, nemusím ist na plucne, ze tam zbytocne deti trapia a vytlacaju az do krvi ten hnis, ze ak vyjde sam a opatovne sa urobi chrasta,je to ok.ze tam by to narezali a potom ostane nepekna jazva. nam uz 2x odpadla chrasta pri kupaní a hnis vytiekol pekne az do krvicky,obcas jej to posypem Framykoinom,vyzera ze sa hojí,aj teraz ma chrastu a pod nou zatial ziaden hnis,tak uvidím, niekomu sa to hojí vraj aj pol roka. ☹
@smejinka Fuu, pol roka... to je dost. Teda sa posuva aj ockovanie, nie? Najviac ma stve, ze v nemocke dietatko zaockuju, prides k pediatricke a nikde Ti nepovedia normalne info o tom, ako sa o to starat, v akom pripade s tym ist za lekarom, co je normalne a co nie... Nie ej to ani v tych "mudrych" brozurach, ktore sme podostavali v nemocnici. Je to moje prve, tak logicky ma clovek strach a musi si hladat info na nete. Zajtra idem k pediatricke, tak som zvedava, ci sa na to sama pozrie alebo az ked ju ja upozornim...
@luppita aj ja chcem do súkromnej témy prosím. nemali ste niekto zápal spojiviek?ako postupoval váš lekár?myslím u malého babetka
@smejinka ahoj ja mám už 4 detičky a s týmto som mala problém len pri tretom a boli sme s tým na pľúcnom a zahojilo sa nám to do mesiaca.a teraz s tým máme problém tiež ale zatial máme len červenú vyrážku tak uvidime.
@slimme lebo sa tam bavíme trošku otvorenejšie, aj fotky radšej pridám do zamknutej témy. luppita je zakladateľka, napíš jej, pridá ťa.

@anicka87
Ok 🙂 dakujem 🙂 mam jej napisat cez ip alebo tu do temy?