icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

alechsionka
20. feb 2012

ahojte kočeny...terza som si všimla že na tejto stranke je aj niecotake ako novembrovky 🙂 mam dievcatko 20.11.

dadda02
20. feb 2012

@smejinka Dnes ma dr. prekvapila, sama sa pytala na znamienko po ockovani. Mame ho cervene, na vrchu slaba chrasticka, takze ockovanie este pocka. Mame sa prist ukazat o 2 tyzdne, ak bude preliecene, bude ockovanie.

Baby, na com spinkaju vase babatka? Mam na mysli v postielke - len tak na matraci alebo nan nieco davate?

dadda02
20. feb 2012

@alechsionka Ahooj. Moja kocka je tiez 20.11. 2011 - takze blahozelame k 3 mesiacom 🙂

alechsionka
20. feb 2012

napodobne dadda02 🙂..moja babika spinka v posielke na matraci, a na nom je este palon na polovicu zlozeny...prikryvam ju stale deckou aby jej zimka nebola hoci ju mam este v perinke aj v noci...od kolkych mesiacikov mozem perinku odlozit? mne sa zda ze je uz zbytocna
ALE PRI PAPKANI JE TO POHODLNEJSIE

smejinka
20. feb 2012

@dadda02 no vidis, takze ta neposlala hned na plucne? mojej vcera pri kupaní zisla chrasta a vytiekol hnis a to som jej to ani nenamacala ale asi nejaka kvapka sa tam dostala,a uz sa jej robí zasa chrasticka.My ideme do poradne az 1.3. ale tiez ju asi nezaockuju, jedine ze sa to dovtedy zahojí. ale ockovat sa moze az ked po tomto prvom ostane jazvicka.dam potom vediet ako sme dopadli.

didia
20. feb 2012

@dadda02 ahoj, nas maly spinka v postielke, spociatku len na matraci, ale zdalo sa mi, ze lahsie zaspinka na niecom maksom tak som na matrac dala este zlozenu deku, je to maksie a aj ho to hreje odspodu. V perinke ho uz nemavam asi od 2 mesiacov. Spi pod detskym paplonikom.

didia
20. feb 2012

@alechsionka ahoj, podla mna perinka je len pre tvoje pohodlie. 3 mesacne babo ju uz nepotrebuje, potrebuje kopkat a hybat sa. Ja som prestala perinku pouzivat asi v 2 mesiacoc. Uz mu bola aj mala;)

alechsionka
21. feb 2012

@didia no ved aj mojej je uz mala asi od druheho, dlhanku mam, velku slecnu pri papani sa hodi naozaj , aj ked v poslednej dobe mi akosi musi papat len tak ze je uplne vyzlecena ani plienocku nema a ptm sa ako tak naje, nvm co to na nu prislo

luppita
21. feb 2012

@katusska0251 ok neni problem

dadda02
21. feb 2012

@didia Presne toto riesim ja. Tiez sa mi zdalo, ze len na matraci jej je tvrdo. Takze som davala pod nu paplonik, ale to je zase velmi makke 🙂 Takze od vcera davam deku. Ale manzel protestuje, ze jej to nemam zmakcovat, ze najlepsi je tvrdy povrch (nejaka kolegyna mu to vravela v praci).

dadda02
21. feb 2012

Mno a este jedna otazocka 🙂 Otacaju sa vase deticky z chrbatika na bok alebo na brusko? My este nie...
Zaujimave je, ako je to rozne popisane v clankoch o vyvoji. Niekde je, ze to robia deti medzi 3. a 4. mesiacom, niekde, ze az koncom 5. mesiaca. Vcera sa na otacanie pytala moja dr., ak sa nam to vraj nepodari do 2 tyzdnov, mozno budeme mat uvazovat o rehabil. cviceni 😒 Tak som trosku hladala o tom info na nete (vela toho nebolo). ale skor som nasla info o tom, ze deti netreba nutit a ze treba trpezlivo cakat. Len ich k tomu iniciovat, aj ked pri otacani je to skor diskutabilne. Doktorka je stara skola, tak neviem... komu doverovat...

janqua86
21. feb 2012

@janqua86 poopravujem udaje boli sme na kontrole a mame 7575g a 64 cm🙂

didia
23. feb 2012

@alechsionka no aj moj posledne 2 tyzdne vymysla s papanim, uz si kvoli tomu musim strasne casto odsavat aby sa mi neprestalo tvorit mliecko, lebo uz sa mi zda ze kvoli tome sa tvori aj tak menej. Zlenivel mi;) a zacal sa viac potit, po papani byva uplne mokry na hlavicke. Moz o ho aj ja zacnem vyzliekat🙂

didia
23. feb 2012

@dadda02 no neviem, ale podla mna ma viac pocit ze je u maminy ked je na maksom. Aj v porodnici pod neho davali paplonik a tak spinkal. Mne sa ta deka osvedcila, lepsie zaspava.. Ved ani ja nemam taky tvrdy matrac ako on v tej postielke;)
K tomu pretacaniu nas ma 3,5 mesiaca a iba obcas sa pretaca na bok. Na brusko sa maju tusim otacat v 5 tom mesiaci..

alechsionka
23. feb 2012

moja papa len tak ze ma holu pisulku 🙂 inak nepovoli 🙂 ja uz bohuzial nekojim lb som mliecko stratiula po mesiaci a amala som ho velmi malo

dadda02
23. feb 2012

@didia Nasa ma 3 mesiace, 2 dniky a vobec sa jej do toho nechce. Ani z chrbatika na bok. Stale ju davam aj na brusko, aby posilnovala, ale zatial nic. Nakukla som do fora oktober 2011 a tam niektore mamky pisali, ze ich sa este nepertacaju a to im uz taha piaty mesiac. Tak ja neviem. Mozno je to aj tym, ze je malinka - ma len 5 kg, tak nema este tolko sily...
Vy ste na tom dobre, hlavne, ze sa pretaca. Mozno ho to az tak nebavi, aby sa pretacal casto,a le hlavne je, ze to uz dokaze. Sikulka! 🙂

liana141
23. feb 2012

ahojte.nechodim tu casto no rada by som sa podelila s vami o nasich pokrokoch atd. nasa bambula ma 3mesiace a 4dni , 65cm a vahu ma 6,80 . otaca sa mi uz na bok ale vecsinou ked ma len pyzamko ze je tak na volno asi pred 2dnami sa mi prekulala az na brusko.ked je na brusku tak pekne drzi hlavicku aj ked ju velmi pritahuju palceky tak si ich dtale cumla.co sa tyka ockovania tak mi sme sa vcera ockovali a ma este chrasticku od ockovania tbc a aj tak ju zaockovala tak neviem.

alechsionka
23. feb 2012

no moja malicka ma 6650g a 63cm

hvizdik
24. feb 2012

ahojky🙂 noo mozno sa pridam aj Ja k vam...pondelok si urobim test🙂 tak dufam pozitivne🙂)

lucinka1104
24. feb 2012

@hvizdik ale toto je noveber 2011 nemysella si ty nahodou 2012????

didia
24. feb 2012

@dadda02 neboj urcite sa posnazi a za 2 tyzdne uz natiahne nozicky na bok a trosku sa otoci. ;) ja mam doma jednu super knizku pozicanu od znamej, napisal ju Koch v 70 tych rokoch a tam su na kazdy stvrtrok zivota dane nejake cviky. Na ten bok je ze babo polozis na chrbatik a chytis za stehienko a tak ho davas raz na jeden bok a raz na druhy, ze ho tahas za stehienko nabok. Tak vyskusaj, mozno to pomoze;)

dadda02
25. feb 2012

@didia Si zlata 🙂 Predstav si, ze prave vcera sa nam lenoska konecne pretocila a od dnes rana skusa prevalenie aj na bok. Presne som ju tahala za stehienko a asi sa jej to zapacilo 🙂 Tak ale aby som to nezariekla - klop klop klop 🙂

dadda02
25. feb 2012

@liana141 Achoj, my mame drobacika - len 5 kg a 58 cm 🙂 (3 mesiace, 3 dni)

didia
25. feb 2012

@dadda02 no vidis;) tak super..

hvizdik
25. feb 2012

ahojky🙂 dakujem za upozornenie🙂 vobec netusim ako tu to chodi🙂 myslela som 2012🙂

lucinka1104
25. feb 2012

@hvizdik taká tema sa ešťe len bude zakladať my sme akurát po ovu takže uvidíme či sa podarilomožnoju založíš tyak výndu // veľa šťastia a mamičkám gratulujem

ywulla
25. feb 2012

Maminky, kedy sa chystáte začať svoje čisto kojené deťúrence prikrmovať? Myslím mrkvička, zemiak a tak..

fanny3
26. feb 2012

@ywulla No aj mna by to zaujimalo...Mam prve babatko a uz o tom rozmyslam, mame 3 mes a 1 tyz. Neviem si to predstavit. Mate maminy kupene uz aj stolicky na krmenie? Alebo ako mu to treba davat tie stavicky do flase, ci lyzickou? Uz som mu kupila aj tie kase od 4 mes., mate s nimi skusenosti? Ako treba dat prvu (lyzickou, vo flasi, na vecer). Pytam sa mozno detaily, ale ozaj netuším 😉

veronika1610
26. feb 2012

@ywulla
@fanny3
@didia
@lucinka1104
@dadda02
@alechsionka
@liana141
@janqua86
@smejinka
máme aj súkromnú zamknutú tému, ak chcete, pridajte sa, treba napísať zakladateľke - luppita

vladikaw
27. feb 2012

@ywulla od ukonceneho 6teho mesiaca, plne kojime, takze my az vtedy 😉