icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

sona367
3. jún 2012

@sonitta maličká ma tie ružové topánočky z Disney kolekcie z tesca Minnie (na obrázku len si ich vzdy rada vyzúva )... majú tvarovateľnu podrazku, tak jej to nôžku nekazí a môže si ju sama formovat...lebo mi viacerí hovoril, že nie je dobre malej kupovať topánočky s tvrdou podrážkou

sona367
3. jún 2012

no neviem ako to teraz zmenšit ... ups 🙂

sonitta
3. jún 2012

@sona367 jj tiez zdielam ten nazor ze by mala byt makka podrazka, aby to imitovalo chodzu na boso.. hehe dakujem za nazornu ukazku ((:

kvietok73
4. jún 2012

AHOJTE...je tu niekto z KE???
dlho som tu nebola, ani nečítala fórum, ale vidím, že sa tu veľa vecí pomenilo, tak nechcem zbytočne otravovať...
Dcérka už má 6 a pol mesiaca, len pred nedávnom sme začali prikrmovať, lebo mám dosť mliečka a dojčenie ma baví....Lozenie už máme skoro pod palcom, najnovšie sa stavia na kolienka a vyššie, čo ma veľmi trápi, lebo nechcem, aby mala zdeformovanú chrbticu...naše heslo je radšej počkať, ako potom riešiť rehabilitacie... Sedieť ešte nesedí, ale podľa toho tempa, aké si nastavila to bude, čo nevidieť...Inak sme úplne zdravučký, nič nás netrápi, praktizujeme BKM -piškáme a kakáme do mištičky a máme sa dobre...Zúbok ešte nemáme, tak čakáme, kedy nás potrápi...Toľko od nás, prajem pekný deň. 🙂

woman04
4. jún 2012

@kvietok73 ak sa sama stavia,tak to nevadí...iné je ,keď ich rodičia nútia robiť veci,na ktoré ešte nemajú svalstvo..ste na dobrej ceste k sedeniu,najprv lozenie,až potom sedenie 😉

kvietok73
4. jún 2012

@woman04 dnešné prekvapko.......už plynule lozí 🙂

sona367
4. jún 2012

@sonitta neni zaco 🙂 aspon dokym si dietatko samo nevyformuje nožicku ..... 🙂 dnes sa uz aj naša malicka prvýkrat držala uchytok na ohradke 🙂

slniecko510
5. jún 2012

@kvietok73 Ahojky,ja som z Ke 🙂 tiez zdielam nazor ze dieta netreba do nicoho nutit,nasho tiez nedavame sediet vsetko musi prist samo.i ked kazdy z mojho okolia mi pili usi ze preco ho aspon vankusmi nepodkladame,ja som zasadne proti.Nas uz pomaly toez zacina lozit,skor su to take pokusy.Uvdime 🙂

kvietok73
5. jún 2012

@slniecko510 super! Som rada,ze je nas viac ;) inak,ak by si mala cas,tak dnes na
Laboreckej 2 v MC Delfinik o 13.00 je cvicenie s detickami.My ideme,tak sa tam mozno aj uividime 🙂

slniecko510
5. jún 2012

@kvietok73 neskoro som si precitala spravu,uz by som to cvicenie nestihla.a co to su za cvicenie?

kvietok73
5. jún 2012

@slniecko510 cvičia mamičky a nakoniec i trošku detičky..mamičky sa poriadne vypotia a detičky si relaxujú 🙂 my sme tam veľmi spokojné..moja týždenná dávka endorfínov 🙂 niečo úžasné 🙂

slniecko510
5. jún 2012

@kvietok73 vyzera to byt fajn,mozno niekedy s drobcom skocime :P

kvietok73
5. jún 2012

@slniecko510 máme tam rodinnú atmosféru, nám je tam neskutočne príjemne 🙂 žiaden stres, nervy 🙂

liat
7. jún 2012

@veronika1417 @stakat @woman04 baby vy stihate aj sem chodit? ja som tu nebola fuha hodne dlouho 😀

veronika1417
7. jún 2012

@liat nieee len baby nieco u nas spomenuli ohladne tohoto a nasla som tu @micicku neviem co neni s nami v sukromke 😉

woman04
7. jún 2012

@liat 🙂..iba ,ak niekto mal otázku,alebo ma priamo oslovil 🙂

stakat
7. jún 2012

@liat No, ja keď som na nete, tak otvorím si každú tému v samostatnom okne a potom len preklikávam. Koľkokrát ani neviem, kde sa nachádzam 😀 , lebo robím všetko naraz. Aj tu potrebujú pomoc baby, tak ak viem na niečo zareagovať, tak veľmi rada.

Všetkým mamičkám prajem pekný slnečný a prácou nerušený deň

mambulienka
Odpoveď bola odstránená
bambulka81
8. jún 2012

ahojte baby...ja mam synceka tiez novembroveho 2011 a sme zo Sale. predpokladam viacere ste tu rozoberali ako rastie co papa a ci sedi,stoji, lozi vase babo...to by ma tiez trosku zaujimalo...moje babatko uz od 3,5 mes. papa kasicku a jablcko.teraz uz skoro vsetko zje.lozit by chcel ale je lenivy ale stat tak to hej.nohy ma ako zabetonovane a potom uz ani do sedacky ho nedostanem...teraz zhaname ohradku,mate s tym skusenosti.kde mate cez den babatka? ako riesite 'pobyt' babatka ked varite,upratujete? dakujem.

lubik78
8. jún 2012

@bambulka81 ahoj.tak my tiez tak isto ako u teba.lozit nie,ale na nohy stavat to ano 😀 pocas dna ju dam do choditka a je mi sumafuk mamickovskych mudrych nazorov,ze to je nezdrave a neviem este ake. 😝 a takto si pochodi po celom dome a ja si co to porobim 🙂 a ked neni v choditku,tak sedi v ohradke a hra sa alebo na zemi na koberci obklopena hrackami. 🙂 sedi pekne sama a uz sa aj prevali na brucho,ale pohnut sa nepohne.... 🙂 ale to poznam od prvej,nelozila a v 9 mes zacala sama chodit 🙂 zubok mame jeden,kase,zeleninu moc nelubime,takze sme vätsinou na mlieku 😖 ale lubime zuzlat kus jablcka,hrusky alebo nektarinky 🙂 dam jej do ruky nech si bezzubo hryzka 😀 ale samozrejme vzdy pod dozorom 😉

hela31182
12. jún 2012

ahojte maminy... my dnes mame 7 mesiacov, a navyse sa nam dnes prerezeral prvy zubok... tolko radosti 🙂 prajem kraaaaasny den 😉

kvietok73
14. jún 2012

niečo malé na prečítanie...
http://www.margit.cz/ockovani-hypotezy-versus-f...
krásny deň všetkým 🙂

dadda02
18. jún 2012

Ahojte mamky. Ako vyzera denny rezim vasich drobcov? Hlavne by ma zaujimali babatka, ktore uz su na UM. Kolko, co a kedy papate? Kedy spinkate? U nas to bolo donedavna celkom fajn, ale posledne tyzdne su uplne suvix. Snazim sa o nejaky rezim, ale raz chce ist spat po 3 hodinach, raz po 4, raz po 5. Niekedy je v noci hore 2x, niekedy 10x. A s jedenim ani nehovorim. V noci sa po kazdom prebudeni dozaduje pitia (to je aj kazde 2 hodiny), takze oblbujem vodou, aby presli aspon 3 hodiny. Kedze ked som davala jest v noci, kedy si zapytala, cez den bolo peklo - vobec nechcela papat, nad ranom prdkanie a nepokojne brusko... Nas rezim vam teda ani nepisem, lebo momentalne neexistuje 😒

dzani
19. jún 2012

@dadda02 ahojky dada, no čo sa týka spánku spinkáme 3x denne po 30 minút, keď sa podarí tak jeden spánok aj hodinku, ciže za celý deň zhruba 2 hodinky spánku. Večer ideme spinkať o 19.30, v noci sa budíme zhruba 3x na mliečko + nejaké to zamrnkanie, postačí vtedy dudlík alebo vodička. Už 2 týždne sa nekojíme, takže sme na UM. Spinkať cez deň chodíme pravidelne +- pol hodinka, ale väčšinou pravidelne o 10.30, 13.30, 17.00, takže režim máme nejaký. Papáme ráno mliečko, o 12.tej obedík, o 15.00 ovocna výživka, o 18.00 kaša, pred spaním o 19.00 mliečko, + v noci. Bruško občas trápi aj nás ráno alebo večer keď zaspáva, dám Teuškovi Sab simplex a je dobre, ešte nám zostal od kolikového obdobia, tak ho ešte občas využívame 🙂 Ak Ťa ešte niečo zaujíma kľudne sa pýtaj rada odpoviem. 😵

dadda02
19. jún 2012

@dzani Ahoj, Tak konecne mamka, ktorej drobcek papa UM aj v noci. Kocky mi do fotoblogu pisali prevazne, ze celu noc prespia. Mne ani tak nejde o moj pokojny spanok, ale o to, ze ked papa po nociach, cez den mi nechce. Napr. dnes jedla este o 03.30 (dala som len 120 ml), o 6.0 zjedla slabych 70 ml a odvtedy este stale nic nechce. Vstala pri tom uz o piatej, od 7.30 do 8.45 si zdriemla.
Pozeram, ze Tvoj papka rano a potom az na obed? A v noci kolko toho pojete? dik 🙂

bambula799
19. jún 2012

@dadda02 Ahojte, fuha Vam drobcekovia akosi malo spia, moja vstava tak o 6 spapa tak 170ml UM, dalsi spanok ma tak o 9 a spi aj 3-4 hodiny, potom si da obedik a este raz si pospi tak o 16 asi hodinku, spapa vyzivu, vecer sa kupeme spapa kasu a spinkat chodi tak o 21. V noci sme len raz hore tak o 2-3 da si mliecko a sinkame dalej. Brusko nas uz neboli.

dzani
19. jún 2012

@dadda02 no my vstavame tak o 8.30 takze to rano som myslela o 10.tej, ale to vypije len 90ml, potom az obedik. V noci aj ked som kojila, casto sa mi budil, je to o nieco lepsie na UM, takze ideme spinkat o 19.30 vypije 120ml, vydrzi do 23.30 zhruba, spapa 90ml potiahne do nejakej 3.30 - 4.00 a este okolo 7.00 spapa 90ml, vstavame okolo 8.30.
@bambula799 hej malo, no som uz zvyknuta, Vivinka mi tiez takto spavala 3x po polhodke, po roku sa to zmenilo, ked mavala uz len jeden spanok, to spinkala aj 3 - 3,5hodky 🙂 Dnes dal doobeda napriklad 1.20 hodinky, takze som mala aj trosku volna 😀

dadda02
19. jún 2012

@bambula799 Fajny spac, aj papa krasne. Stastna maminka 🙂 Nasa zaspava okolo 19.30, vstava okolo 06.00 (posledne dni skor 😒 ) Doobedu pospi hodinu, cez obed hodinu aj nieco, niekedy aj popoludni pol hodiny. Celkovo tak asi 2,5 - 3 hodiny. Len posledne dni je v tom uplny bordel. Neviem, ci sa tlacia zubky alebo meni rezim alebo... 😕

vladikaw
22. jún 2012

@bambulka81 ahoj 🙂 papat sme zacali po 6om mesiaci a sediet spolu s lozenim, teraz uz sam pekne si sadne a lozit zacal tiez pred nedavnom, ale tak naozaj lozi par dni iba, ale este mu to nejde az takou zavratnou rychlostou 😀 ja to s domacnostou riesim teraz tak, ze bud ked spi (jeden spanok, vacsinou ten doobedny mame doma), alebo ho necham lozit, ohradku nemame, a ja zatial nieco porobim, ale je to na etapy a som realista, nebude to u nas vyzerat ako zo skatulky 😉

bambulka81
23. jún 2012

@dadda02 nie si sama...moj maly chodi buvat o 6-7mej vecer. uspavam ho na UM 210ml, nasledne spi do 12-1nej v noci, opat si vypyta 210ml a spinka prinajlepsom do 7-7:30 rano. bez mlieka v noci by reval ako blaaazon. nezaspi mi iba na cajiku....