Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@maticap. ahoj, a ty uz davas len 2x za den mlieko? a kolko ml mlieka za den vypije? nas papa priblizne rovnako, ale davam 3x za den mlieko, obed zeleninovo-masovy a olovrant jogurt alebo ovocna predsnidavka, a medzitym ked je umrncany, tak mu davam kukuricne chrumky, kusok bananu (ine ovocie nezje) alebo kusok chleba s maslom. Cez den spi doobeda cca 2 hodiny a poobede cca hodinu, no a noci sa nam uplne pokazili, tiez je kazdu chvilu hore, ale ja myslim, ze u nas je to kvoli zubom. A tiez predtym vstaval vzdy s usmevom, este sa aj pohral v postielke a teraz zakazdym vstava s hroznym placom, neviem preco :(
@standina ahoj, aj ja som davala mlieko ako Ty - trikrat denne, no pediatricka nam kazala zaradit jogurty a kase. Tak jogurty davame ako olovrant, pripadne to striedame s kasou. Dnes sme konecne skusili na olovrant od Hippu jogurtovo - ovocnu, sice maly zase plakal, ked zacal jest, no ku koncu papal celkom s nadsenim. I ked podla mna ta kasa bola celkom bez chuti.
a okrem tohoto olovrantu sme mu na vecer skusili zarobit tu nemliecnu ryzovu kasu nestle s jeho mliekom a cuduj sa svete, vypil. Akurat sa potom dost metal v postielke a nie a nie sa ullozit, tak ho snad brusko nebolelo.
No moj maly vypije 210 ml - teda 210 ml vody a 7 odmeriek - neviem kolko to da dohromady. Takto sme pili aj ked papal trikrat denne mlieko.
Ono to asi budu zuby, len ked oni vobec nevyzeraju, ze sa tam neico deje - ako dlho to este potrvaaaa? ☹ Ja viem, ze dieta ma 20 mliecnych zubov a my mame zatial iba dva dole, no aj tak...uf - uf. a ako to tak sledujem, este mozem byt rada, ze je taky aky je, a nie horsi...
ahojte maminy. nas maly uz cca mesiac krasne lozi, asi pred 2 tyzdnami si sam pekne sadol, a odvtedy niet vacsej zabavy ako sediet 🙂 papa tiez pekne, cca 3-4 krat za den, pomedzi to uz nic. pritom je stale dojceny.
Najhorsie je, ze sa nam uplne pokazilo vecerne zaspavanie, predtym krasne zaspal pri/ po papani, teraz sa neda udrzat v polohe lezmo, stale musi lozit, vstavat, skriabat sa niekam a cosi vystrajat... zaspi az sam uplne vycerpany. dnes v noci sa vsak na cosi zobudil okolo 22.00 a neskutocne plakal asi hodinu, jedine kde stichol a zaspaval znova bola fitlopta (ale to mi s 9kilovym babom uz nepride taka sranda) :(. tak sa chcem opytat, ako zvladate uspavanie? ako to prebieha u vas? My sa este v noci budime v priemere 2-3 krat, co mi vobec nevadi, to neriesim, ale to zaspavanie je fakt katastrofa. navyse, ak zaspi, a prelozim ho hore do postielky tak rev, kludne spinka iba s nami na gauci :( ak viete, poradte ... dakujeme a krasny den ;)
@hela31182 Ahoj, reagujem neskor, akosi som sem nestihala nakuknut. Nam sa zaspavanie - to vecerne - tiez pokazilo. Ale maly mi zle zaspaval aj cez den a presne ako pises: ulozis ho a on sa pretoci, sup na styri, postavi a stoji a skratka nechavam ho, nech sa unavi. obvykle to trva pol hodinu, no uz to bolo parkrat aj dlhsie (1,5 hodiny.... a skoro ma svaclo). No nastastie v ramci toho ukladania a zaspavania maly neplace, len tam robi "paseku". A najhorsie je, ked sa zobudi v noci, lebo to ho neuspi nic.... a to je potom na maslu....
Chcela som sa vas este spytat, co davate drobcom na olovrant? my predovsetkym jogurtujeme, no pride mi to take jednostranne, co mi poradite? 😉
@maticap. Ja sa snažím dávať jogurt doobeda, lebo na večer má kašu, tak nech nema navecer 2 mliečne jedla. Inak to striedam s ovocím, ale varenym - jablka, hrusky s piskotami. Surove mi nechce. Zajtra opäť skúsim banán (ten mi predtym nechcel) a pozajtra marhulu, tu ešte nemal. Sem tam ak nestíham domov, tak kúpim predsnidavku. Tá mu chuti. Inak fantázia konci, tiež neviem co mu dávať. Takze každá rada poteší.
@stakat no ja davam, tak ako som pisala pred cca mesiacom: mlieko rano, na desiatu predsnidavka (bud cista, alebo s bananom alebo s piskotami) - inak, tu si varim sama, na obed masovo-zeleninovy prikrm, na olovrant ten jogurt alebo este davam (ale len obcas) od Nestle mliecnu desiatu (desiatu na olovrant 😀 ) - je to taky puding a strasne mu chuti vanilkovy a na veceru UM s nemliecnou kasou,kedze kase papat nechce. No ale ten vanilkovy punding ma jednu obrovsku nevyhodu - je ho malo....
😠
ahojte ...citam tu ze vela z vas uz dava mimcam aj jogurty.... to uz mozu neni to az od 10mesiaca??? a ake im davate???
@liana141 ja tiez viem o tom ze az od 10 mesiaca da maju davat
@slniecko510 @liana141 jogurty co mam ja od mojej dr. sa mozu uz od 8.mesiaca pri detickach na UM. ak kojite a dietatko vam mm pocas dna neodmieta tak mozete pockat az do roka. inac aj kojene mozu kludne od toho 8.mesiaca, len je skoda nahradzat mm jogurtom 😉 ja davam polotucny, cize ma percento tuku okolo3% a biely. zatial na obmenu chuti mu tam davam bud cerstve ovocie alebo presnidavku. uz ochutenym ovocnym jogurt je podla mna este zbytocne deticky zatazovat tymi zlozkami co obsahuje ovocna zlozka co sa primiesava - cukor, farbiva a pod. ...
@kukina79 moj je nekojeny ale este som mu neskusala davat. no vyskusam,uvidime ci bude chutit 🙂
@slniecko510 no nas sa za jogurtom aj cisto bielym ide uplne potrhat 😀 vyskusaj a uvidis. ak by mu cisty biely nechutil, tak skus s ovocim alebo presnidavkou zmiesat, alebo keksik, piskotku 😉 je dobre si vzdy pozriet co vsetko obsahuje taky jogurt. mal by obsahovat len mlieko a jogurtovu zlozku, popr. probiotika. zial tie nizkotucne zvyknu ako aj tie ochutene mavat aj vseliake zahustovadla, zelatinu a pod.
@kukina79 a ty aky kupujes?
@slniecko510 vyskusali sme activiu, jogurt z lidlu zn.Pilos, selsky jogurt zn.Hollandia
@liana141 ked ti nebude chciet jogurt papat, netreba nutit, alebo by si videla, ze jej nesadol. potom treba pockat a vyskusat neskor. ja som zacala davat aj, ked nas maly je kojeny cez flasku (odsvam). odmieta mi posledny mesiac mliecko z flasky pocas dna, chce len rano, vecer pred spanim a v noci flasku s mliekom. tak, aby mal este stale dostatok mliecka mu davam takouto formou, bud jogurt, alebo mliecnu kasu.kazde dieta ukaze kedy je ten pravy cas pre neho nieco nove zaviest.netreba sa stresovat, ked sa zacne neskor nic sa s tym nepokazi 😉
ahojte, no mne o jogurtoch hovorila pediatricka, ked sme boli na poradni po ukoncenom 8. mesiaci. Tak davame iba biele jogurty a kedze deti by mali papat plnotucne mliecne vyrobky, tak davame holandiu alebo zvolensky biely jogurt. prvykrat moj dubak papal jogurt tak opatrne, ale zjedol vsetok a potom sa nan priam vrhal a teraz ako kedy. A to niekedy zvali celu 200g holandiu a niekedy ledva doje 145 g zvolensky. A to sme prosim pekne nekojeny... :-/
@elllla urcite by som kupila poriadny zimny fusak do hlbokeho kocika- nevahaj a aj teply overal, minuly rok bola riadna zima. ciapocky som davala v mrazoch dve tenku a hrubsiu, kryt proti fukaniu na kociku nesmie chybat 😉 pod -5 mi lekarka nedoporucila chodit von, s babatkom do 6.mesiacov sa vraj nema 😉
@maticap. no nasho maleho som odstavila kvoli nocnemu budeniu a ono to aj tak nepreslo:( tiez sa budi velakrat niekedy trosku poplace a zaspi inokedy reve odusu a to ho vyberam z postielky /tiez sa stavia/ a ukludnujem ho, zvyknem aj v noci urobit UM to vypije...cez den nemam pocit zeby malo jedol /aj 3x UM, ovocie, mas-zelen.prikrm, kasa/..uz mame sest zubov, no neviem jedine zeby mu dalsie isli...nespime uz asi tri mesiace:( poriadne v noci...cez den sa to ako da /2x spi cca hodinu, dakedy aj dlhsie/..
@janqua86 ahoj, no my sme mali par kludnych noci a dokonca zaspal aj cez den skor ako za pol hodinu (napr. vcera to boluplny cok - nieviem co ma to popadlo, zobrala som ho z postielky na ruky, pokolisala a vratila spat a odisla. A pocuvam, pocuvam, v spalni ticho a on zaspal...uaaaaau!🙂 ), ale obavam sa, ze je to tu znova. Tato noc nekludna, vecer sa budi uz hodinu - dve od ulozenia na nocny spanok, no nastastie sa da aj ulozit....
Baby, poradte, davate detom rozky a ak ano, tak s cim? Riesim olovrant, lebo mame novinku - jogurtiky uz papat nechceme a zachutil nam rohlik (i ked, aj ten vcera akosi velmi nechcel...). Sice mu chutil zvolensky vanilkovy smotanovy jogurt, no predsa mu ho nemozem davat kazdy den.... 🙄
A kedy davate (ak davate) ovocne kase?
Čaute baby, najde sa tu nejaka ktora bude rodit v novembry 2012, ake mate pocity, problemiky, atd...
@maticap. ovocné kaše sú bléééé, my sme dnes raňajkovali rožok s maslom, ale ešte sa kojíme
@alyze keď si prečítaš názov tejto témy, veľmi by som sa čudovala, keby tu nejaká mamina išla rodiť v novembri 2012, asi si zablúdila 😅
@dominika_sk druhe??? daj pokoj 😀 😀 😀 myslim ze momentalne mame take zive deti ze dobrovolne by otehotnela asi maloktora 😀 😀
@alechsionka ahoj skús dukanovu dietu precitaj si o tom na nete kamošky vela zhodili
maslo, struhana mrkva a rasca drvena. vyborna natierka

ozaj baby, a žiadna ešte nečaka druhe mimčo? 😝