Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@bibi13 no viem ze sa plati, cca 60 eur, asi podla toho kde a robi ho len lekar ktory ma na to licenciu. No ja idem teraz prvykrat k mojej nove j doktorke do PROCARE, tak sa jej budem pytat, a ked budem mat nejake infosky tak to tu sem hodim. Inak ja som predtym chodila k MUDr. Cunderlikovi Antonovi, ma ambulanciu na Hrobonovej v BA, vysokoskolske inzernaty ekonomickej univerzity. A on to robi, ma perfektne vybavenie a na ultrazvuky je vraj dobry odbornik. No ale ja som ho nakoniec som ho vymenila za inu.
Dobre ranko 😀
aj mne byvalo zle pri prvom tehu,asi od 6tt do 18tt ale to bolo nieco strasne fuuuj,som zvracala stale a vsade ☹ ☹ dufam ze teraz mi tak uz nebude 😉
a pri prvom ma prsia boleli hned este som nevedela ze som tehu a uz mi prsia vyskocili o cislo hore a strasne boleli a teraz nic,vobec nie su citlive 🙂 ale aj druhy test dnes rano bol pozitivny uz mi ukazalo ze som 3+ tehu co je 5tt + , dnes sa xcem konecne ist zaregistrovat k dokimu a som zvedava co mi povie 😀
ahojte..tak sa pridavam k vam...moje 2 babo bude tiez asi vahava vaha...teda u doktorky som este nebola, ale ved aj bez toho viem ze cakame 🙂 nejak sa mi k nej nechce...ked si predstavim tie procedury co ma cakaju ach jaj.. 🙂 odbery krvy su pre mna stale postrachom....podla kalkulacky mi to vyslo tak na 2.10..tak uvidim....prvy syn sa narodil presne na termin
ahojte kocky. tak ja mam asi prakliatie na gynekologov. ta moja nova je chora. takze dnes som si zase nasla strazenie maleho, vybavila auto na odvoz do mesta, zaplatila nekrestanske prachy za 5 min parkovania a moja dr je chora. super! mam skusit vo stvrtok. uz je to blbe aj sestricke. 🙂
@berus222 myslím, že netreba mať žiadanku od svojho gyn.. platí sa za to, takže si myslím, že netreba.. to si zistím ešte.. napr. pokial sa v tom dobre vyznam, tak to robia na kramaroch.. vola sa to GYN SANTE s.r.o.
Ultrazvukový skríning v gravidite, morfológia - myslím, že je to toto..
@bambulka101 ahoj tak ja mam len take bolesti ako pred menstruaciou ..co sa tyka testu by som si ho spravila pre istotu..myslism si ze take mensie bolesti su na zaciatku ok ale ak by sa to malo nejako zintenzivnit isla by som k doktorovi
v BA viem ze to robi MUDr. Anton Cunderlik, sidli na Hrobonovej, je to Horsky park, internaty ekonomickej univerzity. A nemusis mat papierik od obvodneho gyn. Len sa tam telefonicky objednas. A robi sa to v takom termine ako pise berus222. Inak ta morfologia je podla mne ten ultrazvuk v 20 tt, no treba si to obvolat.
a samozrejme sa za to plati. On robi aj gynekologa na Kramaroch a aj porodnika.
baby beriete aj nejake lieky co su pre tehotne? ja beriem femibion 800 😉 ten vraj obsahuje najviac kyselinu listovu a metafolin co je ovela lepsi ako samotna kyselina listova 😉
@natalii6 ja som si kupila len klasicku kyselinu listovu...ale v prvom tehotenstve som chvilu uzivala iba vitaminy mamavit..neskor som prestala, vraj su z toho velke deti haha neviem ci je to pravda, ale u mna to teda neplatilo...ale tu kyselinu si davam len 1 tabletku za 2 dni....
jeeeeeeej pozerám že sú tu oktobrovky my sme boli oktober 2009 a už je tu dokonca 2011 ako ten čas letí, prajem vám všetkým krásne tehulkovanie a šťastný koniec a nech nikto neodíde a ostanete všetky pekne do konca 😉
ja beriem pragnant care, je tam aj kyselina aj aj omega a vsetke potrebne vitaminy,a ano ked beries vela roznych vitaminov tak vraj sa deti rodia velke,ale to by si musela asi fest vela brat nie? pri prvom som tiez brala vitaminy a mal 337g tak ze tak akurat 😉
ahojte baby, ale ste sa rozpisali, ani to po vikende nestiham docitat 🙂
poprepocitavala som si terminy podla cinskeho kalendara, ale aj tak mi vychadza ze Nelka je chlapec 🙂 no a teraz mam mat podla toho "zase" chlapca, tak som zvedava ci to aspon teraz vyjde.
Ak to teda nie je uplne tajne, podoplnajte si pasy - podla nich to tu vyzera na same prvo-tehulky a ked citam prispevky, tak skoro vsetky uz mame nejaku tu ratolest doma 🙂
Ja som na vahu este nejako vyraznejsie nepribrala, ale brucho mam ako keby som uz bola v piatom mesiaci, takze veselo nosim tehotenske oblecenie a maskujem sa dlhymi svetrami aby mi na to zatial babky nedosli 🙂
Obidve moje baby boli zimne (december a januar), jedinu nevyhodu toho vidim v tom, ze maju narodeniny 3 tyzdne pred/po vianociach (ale vykompenzovali sme im to meninami v lete). Inac to bolo super. V najdolezitejsom obdobi ked boli v brusku bola kopa cerstveho ovocia a zeleniny, kym bola zima, krasne spali v kociku na balkone, a do leta som stihla schudnut do plaviek 🙂 Jedna znama rodila ked boli vonku 40 C horucavy a krv v katetri /infuzke sa jej zrazila, tak z toho dostala nejaku infekciu 😝 ale to uz je zase extremny pripad. Ten oktobrovy termin by mohol byt idealny - ak bude zase take pocasie ako minuly rok - babie leto v novembri a my budeme zacinat s kocikovanim 🙂
vitaminy beriem tak na striedacku Babyplan, Magnezko s kyselinou listovou a vapnik s rybim olejom. @natalli6 - na tie v noci boliace nohy je dobre prave to magnezium 🙂
Mna moja dokina posielala na UTZ v 12/20/30 TT na Antolsku. Ked som mala ist na amniocentezu kvoli podozreniu na Downov syndrom, tak som sa pytala ci mi robili aj to NT a vraj to bolo v ramci toho 12 TT a v 20 robili morfologicky... a neplatila som za to nic extra. Ked mi na Kramaroch zmenili diagnozu z DS na razstep, chceli ma poslat na morfo k Cunderlikovi. Odmietla som ist k nemu. Svagrina k nemu chodila a maly sa narodil s chorym srdieckom. Takze k takemu odbornikovi nemam doveru ☹

@natalii6 vies co podla mna ked mu nebudes vediet povedat datum poslednej M, tak on ti priblizne vypocita termin porodu podla toho ako je babatko velke na ultrazvuku. Nerob si s tym starosti, on sa vynajde 🙂