Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@masinka tak mne podla vsetkych vypoctov, dokonca aj podla jonasa vychadza dievcatko a to by sme boli uplne happy, no uvidi sa potom na sone, ci tam nebude nieco ine ako maju dievcatka 🙂 ...no to tehu, najhorsie coho sa bojim je, ze najvyssie stadiu bude v lete, ked je teplo, dost ho zle zvladam a s miminkom v brusku, len aby nepuchli nohy a ine komplikacie...ja sa praveze bojim, ze bude zima a prsat a malinke bude zavrete medzi styrmi stenami, ale hadam sa to zvladne a pocasie bude slnecne jesene 🙂
no ja beriem elastiq 800 pre tehotne, magnesium, B6, vit.E, obcas zinok a B komplex...no dufam, ze sa nenarodi miminko moc velke, rada by som rodila prirodzene...a zase nebrat vitaminy by zase nebola dobra volba...hlavne nech je zdravucke 🙂
@viviem - ja sa uz tesim ako budem v lete vonku machrovat s velkym bruskom 🙂 ked sa narodila Dia, tak sa ma susedia aj postarka pytali, ze kde som k nej prisla - pod zimnou bundou si nikto nevsimol ze som tehotna ... a aj v autobuse mi v 8 mesiaci nejaky dedo nadaval ze co ho nepustim sadnut 😖
@masinka no ja som tiez k nemu chodila a tiez som nebola velmi spokojna, preto som aj zmenila. Nechcem to tu rozpisovat, ale nanuti vam ultrazvuky na kazdom vysetreni, lebo ved ten pristroj mu musi niekto zaplatit a necha si za to vycalovat 6000.- sk este vtedy. Casto sa nam stavalo, ze sme boli objednani a cakali sme lebo bol prec, alebo rodil alebo proste nestihal harmonogram a potom rychlo, rychlo.... no nakoniec som si ho zobarala a zaplatila k porodu a to som nemala robit. Nikto mi tam nechcel pomoct ked som mala priserne bolesti, ze si mam zavolat svojho lekara. A ked som im povedala, ze som volala a nedviha, tak aj tak nic. Nechali ma trapit 25 hodin. A nakoniec prisiel tak, ze dostal riadny pucung od primarky a moje dieta uz len chytil ked vyslo von, no za toto som zaplatila dalsich 7000.-. Takze neviem no, ja s nim tiez uz nechcem mat nic spolocne, ale mozno ked bude problem, tak mozno pojdem k nemu na ultrazvuk. Ale skusila by som si to vybavit urcite radsej niekde inde.
kocky ja beriem len CALIBRUM BABYPLAN a navyse kys. listovu od Jamieson, myslim, ze to zatial staci, mozno casom pridam to magnezium ked budem mat problem s krcami v nohach. Tak som to brala aj pri malej a je tu zdravucka a vazila 3550 gr.
@nellynka to je asi problem vsetkych povodne dobrych doktorov - ide k nim vela pacientiek kedze maju dobre referencie a oni potom nestihaju, pripadne to rovno flakaju a tak je nakoniec lepsi nejaky doktor, ktory mozno nie je az taky super odbornik, ale ked sa ti venuje, tak si stihne vsimut aj tie veci, co ten zazrak pri letmom nakuknuti hravo prehliadne ☹
Ahojte babule,
rada by som sa pridala k tejto skupine kedže mame termin 8.10.2011. Dnes mi pan doktor povedal, že sme v 5. týždni ale ešte nevidno "živosť" preto mám príst o týžden zase na ultrazvuk. Dost ma tá jeho poznámka o živosti vystrašila. Nemáte s tým pls nejaké skúsenosti....myslim o tom, že kedy je už vidno "živosť"...fuuuha, snad bude všetko oka. 😕
@santerra Ahoj a vitaj medzi nami...ja som bola u doktora minulyPiatok a povedal mi ze mimco je este malilinke tak nie je pocut srdiecko tak ze mam prist o 2 tyzdne uz sa neviem dockat kedy ho zade uvidim a bude pocut aj srdiecko takze sa neboj a uvidis ze setko bude ok 😉 ..je to tvoje prve dietatko?
A inaksie dievcata zelam pekny den 😉 🙂
@viviem ja som mala najskor statnice a bola to sranda, lebo maly uz kopal statocne a hlavne pocas obhajoby diplomovej prace...ledva som reagolvala na otazky, tak sa tam vrtel, ale mala som stastie...v komisii same baby,takze sa ma stale starostlivo pytali, ci mi je dobre 🙂.......rodila som v maji , zaciatkom juna bola obhajoba praktickej, to som si teda posunula na august...ale makala som este 2 dni pred porodom, skoro sa mi to vypomstilo, takze jednoznacne sa moc neprepinaj...nic nieje tak dolezite ako zdravie baba a maminy...i ked ja som bola aj pod tlakom rodiny, ktora sa bala, ze skolu nedokoncim 🙂 jedine co ma mrzi, ze som nebola na vlastnej promocii 🙂
@natalii6
Ahojky, dakujem za privítanie a povzbudive slova 🙂 No je to moje tretie teho ale predch. 2 som spontanne potratila tak mam teraz dosť obavy, doky ma aj vypisal na marod nech oddychujem...To mi odlahlo ze viem asi co tym myslel...no pevne verim že srdiečko uz o tyzden bude biť 🙂 Ty si v kolkom tyzdni? Pekny dnik prajem 🙂
@santerra dobre na tom bolo, ze sa mi toho nakopilo moc a nemala som cas rozmyslat ako mi je takze som ani nepostrehla kedy preslo tych 9 mesiacov.....strasne bolo, ze som veru nepostrehla, ze mi pomalicky odteka plodova voda, a to naozaj v malych mnozstvach, doktorka to akosi tiez nesledovala ked som jej to povedala a rodila som s tym, ze stali okolo mna doktori..ze babo sa ma zle a hucali do mna kde mam plodovu vodu a ja som v panike na nich nechapavo pozerala ..ze neviem....nastastie je maly uplne zdravy, avsak nemuselo to tak dopadnut...teraz som naozaj rada, ze som na materskej a mam cas sa sledovat aj ked mam pocit, ze mi je furt cosi 😉 co si asi urcite aj namyslam...ale viem, ze tentokrat bezim do nemocnice s kazdou somarinou ... nech sa mi aj 100x vysmeju a poslu ma 100x domov 😉

@dadusa26 tu kyselinu mozes uzivat kazdy den je to pre dietatko dobre ale ten femibion je ovela ucinnejsi lebo to obsahuje ten metafolin ci nejak tak a poradil mi to tiez moj doktor prve tehotenstvo som brala tiez iba kyselinu listovu a potom mi muzicek kupil nejake vitaminy pre tehotne 😉 😉