Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte dievčatá, pisem Vam sem lebo pevne verim ze som tehotna aj ked je este skoro na potvrdenie a cyklus sa mi posunul o tyzden (meriam si BT) . Cervenu necakam 22.2., poslednu som mala 18.1.,stale by som mala ale patrit do oktobra 2011 , pise mi vo vypocte 25.10., mozno sa ale prehupnem podla ovulacie na rozhranie oktobra a novembra... 😉 ja pevne verim ze nam to tentokrat vyjde, my sa snazime uz skoro rok, tento ale prvy mesiac som si presne zistila podla teploty kedy je ovu a pracovali sme na tom 🙂 No a este aj preto pevne verim ze som tehu, lebo manzel je narodeny 24.10. a 29.10. 2009 sme prisli o babatko v 4 mesiaci.. verim ze to je osud....
a samozrejme všetkých Vám prajem prijemne tehotenstvo !!!!
@veronika.sedlakova ahoj, vsak toto aj mna trapi, aby sa mi moc nezvacsilo brusko a do siat sa zmestila...vcera mi akurat dosli saty, mam ich odskusane, su akurat, maju snuruvacku ale na bruchu/bedrach vzadu uz zips, mozno este do max 8cm ak sa zvazsi brusko sa zmestim, inak neviem co spravim, ked budem skusat tyzden pred svadbou a nezmestim sa do nich 😒 ...uz mas vybrate saty?
ahojte kocky.vsetky vas zdravim.vcera sme sa dozvedeli, ze som tehotna.sme z toho stale v soku,kedze sa nam rok nedarilo a chystali sme sa akurat k lekarom.mala by som byt v 5 tyz. teraz. a hlavne hladam osobky s ktorymi mozem prezivat tehotenstvo spolocne,ak vsetko bude ok.coho sa aj obavam.troska mam bolesti v podbrusku akoby som mala dostat menzes.je to len jemne a dufam ze sa to len maternica ozyva ze ńieco v nej zacina rast.vsetkym nam drzim palceky aby sme mali spokojne a bezproblemove tehu.
@michaela18 Ahoj, vitam ta medzi nami oktobrovkami a verim, ze to nase tehu prezijeme vsetky spolocne a uspesne. 🙂
Ahojte dievcata, najde sa medzi Vami niekto kto mal pocas prveho tehotenstva hydronefrozu 😉 . Ak ano, ako to citite teraz pri druhom tehotenstve? Ja mam totiz od uhniezdenia bolesti obliciek (hlavne pravej) a chrbtice - zatial to neriesim (ale mam trosku obavy), pretoze na gyndu idem az za cca 2 tyzdne (moja doktorka nema sono, tak uz musi byt pocut bit srdiecko, a to je az v 7-8 tyzdni) a odtial pojdem stopro na urologiu. 🙂 🙂 🙂
ahojte dievcata...stale nemozem uverit tomu, ze sem pisem a pridavam sa k oktobrovkam 🙂 vcera vecer som na teste nasla slabulinkeho ducha, dnes rano to uz bola silnejsia ciarocka 🙂 neverila som tomu a po cca roku snazenia som uz ani nedufala - podarilo sa prave vtedy, ked priatel uz bol objednany na spg. a ja na horm.profil. Tento mesiac som to teda vobec necakala, o to vacsie prekvapenie bolo, ked mrcha napriek vsetkym jej priznakom, neprisla. Brusko ma stale boli, prsia mam citlive, trocha ma pobolievaju aj krize (dnes som 32 DC). Dnes bezim kupit dalsie testy, dufam, ze sa mi to len nesniva. Verim, ze vsetko dobre dopadne a kazda jedna budeme mat krasne tehulkovanie 🙂 termin podla kalkulacky vychadza na 20.10.2011 🙂
@viviem no tak dufajme ze ti satky ostanu dobre ale pokial si stij=hlej postavy tak sa nemas coho bat.ja saty este nemam my sa chystame na ukrajinu lebo su tam lacnejsie svadba v maji a mama by najradsej isla v marci ale v podstate to vyhovuje.kamoska ma foto z tehotenstva a ona mala v tom case dost velke brucho ahc jaj ale babo sme chceli tak co uz uz len sa tesit.ty sa kedy vydavas?
Ahojte dievcata, tiez by som mala mat babo v oktobri 2011, vychadza to na 20.10. Jedno doma uz mame 🙂 Prvy tehu test vysiel negativne, druhy takmer negativne 😕 Tu druhu ciarku sme horko tazko nasli, ale nasli. Menstruacia mi meska uz tyzden, tak dufam, ze tak skoro ani nepride. Tak drzme si palce, nech nam to vyjde 🙂
ahoojte...ja som sa 8.2 dozvedela ze cakame miminko...a tiez mi to podla vypoctov vychadza na oktober. 🙂 o 2 tyzdne idem k doktorkovi tak som zvedava ci potvrdi mojho tusaka..🙂
Ahojte baby prisla som vas pozdravit 🙂
@veronika.sedlakova no ja som tiez nechcela vyhodit peniaze na saty, z pozicovne su drahe okolo300 eur a ja som kupila za 100 a som spokojna...este si ich vyskusam tyzden pred svadbou a ak nebudu sediet, mozno sesterka to zachrani ked je krajcirka 🙂 ...vsak toto uz som videla dost foto a kazda ma ine brusko...malinke sme tiez planovali, tak sa netreba stazovat...vydavam sa 7.5., chcela som cim skor po poste, zaklad aby neprsalo...a kde idete mat svadbu?...inac snubenec je z kosic, takze v kosiciach som ako doma 🙂
Ahojte dievcence. vitam nove tehulky. ako po vikende? aj vas tak strasne bolievaju krize? neviem, ale pri prvom ma tusim tak neboleli.
@eronika dakujem krasne
@zuzinka_26 ahoj,citala som tvoj prispevok.mame vela spolocneho.my sme to zistili v piatok vecer a tiez to prislo presne po roku snazenia.uz som bola zufala a chystali sme sa k lekarom.a odrazu taky prijemny sok.aj mna boli brusko a krize.v kuse chodim na wc a kontrolujem ci nenajdem krv.neviem ako to mam prekonat ale mam velky strach kedze sme na to cakali tak dlho.termin mi vychadza na 18.10.2011 podla kalkulacky.
berus222:ukludnila si ma lebo aj mna bolia krize a kedze je to moje prve tehu,tak som sa velmi bala.vyzera to tak,ze je to v poriadku.
ahojte vsetky tehulky.prajem nam vela stastia.
dievcata je to ok,ak musim v praci dvihat 13 kg babo.?je to moja praca a nechcela by som ju nechat,nie je to narocna praca az na to dvihanie..a pracujem len 4 dni v tyzdni .zacina uz chodit nastastie ale predsa ho musim dvihnut do postielky a tak.ved viete,clovek sa tomu nevyhne.
a baby,musim tu este napisat,ze v podstate sme vsetky dostali na valentina ten najkrajsi darcek,aky sme si len mohli priat.nic krajsie sme s manzelom nikdy nedostali.ten teraz lieta po dome vysmiaty ako leco.hi hi. 😀
@michaela18 aka pekna nahodicka, naozaj mame ten zaciatok velmi podobny 🙂 verim, ze to tak spolocne dotiahneme aj do uspesneho konca...ja sa tiez strasne bojim, bud. tyzden v piatok sa chystam k lekarovi, tak snad sa dozviem len pozitivne spravy. na mna dnes prisla aj unava a to brusko stale boli, aj prsia, aj krize - dufam, ze to coskoro prejde, lebo tiez sa stale kontrolujem, ci som nedostala mrchu. Uz dva testy boli pozitivne, zajtra skusim dalsi 🙂 dnes som si kupila vitaminiky. Dobru nocku prajem
@zuzinka_26 ja som robila tiez 2 testy,prvy v piatok vecer a druhy v sobotu rano.oba boli viditelne pozitivne.tiez som si bola kupit vcera vitaminy.a chystam sa aj k lekarovi,ale kedze zijem v irsku tak tu sa o tehotnu zacinaju starat az od 3 mesiaca.dovtedy to nechavaju na prirodu.takze co mozem spravit je,ze pojdem k svojej obvodnej lekarke,ta mi spravi tehotensky test aby sa uistila ze vravim pravdu a objedna ma do nemocnice na ultrazvuk v 12 tyzdni.dovtedy sa nam ostava len modlit aby bolo vsetko ok.
@michaela18 ja mám hematom, nemala by som sa namáhať.. ale.. mám 10 mesačného syna, ktorý ma 11 kíl a tiež ho musím prenašať.. takže ked to obmedzíš na minimum, fakt len ked bude treba, tak myslím, že je to v pohode.. keby ta však začalo niečo bolieť, tak to radšej nechaj tak..
@bibi13 dakujem krasne za skoru odpoved.budem sa snazit to obmedzit na minimum.dufam ze to bude ok.a drzim ti palceky aby si to aj ty zvladla bez problemov.
@michaela18 dakujem.. dufam aj ja.. snažím sa nemyslieť na hematom a beriem to tak, že čo sa má stať, stane sa.. inak to brať pri malom nemôžem.. 🙂
@michaela18 do 12teho týždňa nemôžeš ísť k lekárovi? To je sila, keby to tak bolo u nás, tak môjho synčeka nemám ☹ od 4tého týždňa som bola na rizikovom a v kľudovom režime a máme zdravučkého synčeka (klop klop). Ako vidím nie všetko čo je v zahraničí musí byť lepšie ako u nás. ☹
Aj mna bolieva v podbrusku, krize som zatial citila len raz. Moje typicke priznaky su zimomrivost, unava, mierne zvysena teplota, nieco ako choroba a to podbrusko....trosku divne 😉 ale presne tak isto som to mala pri prvom tehu.
@zuzul1310 ano presne tak.tu su zakazane potraty ,takze sa nerobia ani ziadne vysetrenia.tu sa musi narodit aj postihnute dieta a ty o tom nemozes rozhodnut.pocas celeho tehotenstva sa tu zena nevysetruje gynekologicky pokial neciti nejaky problem.na ultrazvuk sa tu chodi cca 3-4x pocas celeho tehotenstva.je to hrozne ale zijem tu uz dlho a zvykla som si.nastastie je tu v dubline polska klinika kde si mozem dat spravit vsetky vysetrenia ako na slovensku.spolieham sa na to ak by som mala problemi.vsetko info mam od kamosiek ktore tu rodili.viem ze akurat tu odoberu krv a moc par x. na zakladne vysetrenia,ale to len tvoj obvodny lekar. musim zasa povedat ze porod je tu vraj ovela lepsi.nemocnice su krasne a super vybavene a kazda jedna kamoska si chvali nasu porodnicu.lekari a sestry su vraj velmi milí a ochotní.tie co rodili aj na SK tak jednoznacne chavlia irsky zdravotny personal..ma to tu aj vela vyhod,aj ked starostlivost o buducu mamicku je tu slusne povedane na prd.ach jaj.tak drz palce nech je vsetko v poriadku.
@misulda aj ja mam zvysene teploty.uz 2 tyzdne.az do piatku som si myslela, ze som chora kedze som mala silnu nadchu.ale potom som sa docitala na roznych forach ze je to v prvom trimestri normalne.
tak mozno aj ja sa k vam pridam, vcera a dnes rano som si robila test a vysli 2 //, sice ta jedna bola slaba ale bola, MS mi meska zatial 2 dni. Len mam z toho zatial take zmiesane pocity, 3 dieta sme neplanovali, pri druhej sme si povedali ze 2 deti nam stacia, no a vyzera to zatial tak ze osud nam nadeli dalsie. Mala ma 19 mesiacov a je strasne ziva, tak som zvedava ako to pri nej budem zvladat 🙂 Uvidim co povie doktor ci to potvrdi alebo to bola chyba testov.
Ahojte kočky, ja síce nie som tehotná, ale minulý rok takto som už bola...bola som októbrovka 2010, mám krásnu dcérku Emku. Všetkým vám tu držím prstíky, nech vám tie vaše tehotenstvá prebiehajú bez problémov a detičky v bruškách rastú do krásy...a samozrejme, ľahké pôrody 😉
ak by ste niektorá potrebovala niečo poradiť, kľudne mi napíšte IP (som z TT) 🙂
Ahojte dievčence, no aky ste mali víkend? Ja som prvý krát "rigala" včera, fakt zažitok 😀 Inak ked si len spomeniem na nejake jedlo chce sa mi zas 🙂 Kríže ma pobolievaju hlavne rano a som hrozne ospala počas dňa. Zajtra idem na sono tak dufam že už bude doky počuť srdiečko 😵 Ozaj neviete nahodou čo môže byť príčinou toho "hematonu" ?????
Prajem pekný Valentín, darčeky už máme (v brušku) 😀

@viviem budes sa vydavat?kedy?ja mam svadbu v maji a priblizne by som mala byt v 4alebo 5 mes.stresujem ake saty si kupim lebo ne som najstihlejsia a nechcem aby ma tlacili na brusku