Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@lenita Pri prvom tehu som na tom na tom bola rovnako ako opisuješ. Každé dve hodiny ako podľa hodiniek som musela jesť inak mi bolo presne tak ako píšeš, žalúdok ako na vode a pocit na vracanie. Keď som jedla bola som ok.....veď som aj pribrala vyše 20 kg 😖 ale všetky zišli dole a teraz začíname odznova 😉
Ja som narodená 13.10, môj synček narodený 13.10 a ak to vyjde tak aj ďalší pokladík bude narodený v októbri....strašne sa tomu teším 🙂
Inak ja zatiaľ nemám žiadne tehu pocity, len to že som schopná zjesť o dosť viac ako predtým....u v sobotu u svokrovcov som nechápala koľko som zjedla, pagáčiky, tortu a to som ešte netušila že som tehu.
Ja som určite tiež tehotná kratšie ako mi vychádza podľa menštruácie, lebo prvý deň poslednej som mala 11.1, prvý tehu test som si robila 31.1 negatívny, druhý tehu test 08.02 negatívny a tretí som si robila až po meškaní 14.2 a až ten bol pozitívny....v každom prípade uvidíme.....som zvedavá a tešíííím. 😉
@viviem ja som otehotnela pri prvom tehu v decembri a svadbu sme mali 29.3. ale bruško som nevedela poriadne schovať 😀 šaty som musela s maminou pomocou prerobiť. Som chudá, malá a keď som bola tehu tak som bola ako pavúk samá ruka noha a velikánske bruško - dokonca tehu som pribrala 20kg. ale to je individuálne.
Dnes je jedno či si alebo nie si tehu na vlastnej svadbe - hlavne, že si ty a drobček ok. Mne osobne to bolo jedno či to vidno bo som bola neskutočne šťastná, že som tehu pri mojom zdravotnom stave.Drž sa a určite budeš krásna nevestička a počkaj na ten krásny pocit, keď Ti počas svadobného obradu bude drobček kopkať resp. mne len škrabkal 😀
ahojte...uz som sem raz pisala....ja uz viem dva tyzdne, ze som tehotna....otehotnela som mesiac pred umelym oplodnenim...asi zo stresu....lebo minuly rok som uz bola na IVF...aj sa podarilo, ale potratila som.....vytesujeme sa cela rodina...HCG vcera bolo 17000, uz aj na sone bolo vidno, ze to mam v maternici,len este nevidel srdiecko....musim uzivat utrogestan, z ktoreho iba spim a spim alebo sa citim ako keby som vypila pol litra borovicky/nikdy som ju nepila,hihi/....a vcera mi navyse naoordinoval aj pregnyl 2x do tyzdna.....takze dufam, ze bude vsetko ok
a je tu niekto kto ma medzi detmi velky vekovy rozdiel? moj syn ma 16,5 roka, takze budeme mat doma zase jedinacika!!!!!!
prve tehotenstvo som prezila v pohode, ale to uz bolo davno.......
Páni, docela Vám závidím že už jste svá miminka i viděly! my si musíme počkat 14dní 😠
Ale tak zase si řikám, že už by mohlo být miminko vidět 🙂
Jak jsem si to tak pročítala a četla že teda některé máte změřený váček už teď a jiné ještě ne, tak souhlasím že určitě záleží na přístroji.. v prvním těhu Dr. viděl našeho mimíska až v 7+3tt.. potvrzení z krve jsem měla o pět dní dříve a ještě nic neviděl 🙂
dobré ranko..
inak aj mne byva dosť zle.. fuj.. každu chvilku musím niečo zjesť, lebo mi je na tyčku.. to som pri Alexovi nezažila.. uf!
Ahojte,
mi povedzte, ako je to s tou povercivostou :D, muz tvrdi, ze to bude opat chlapcek. Zevraj som opeknela, vobec mi nie je zle a evidentne dostavam chut na kysle. /vcerajsiu tvarohovojahodovu tortu som musela jednoducho prebit uhorkami/ Snazim sa mu to jeho tvrdenie vyvratit, ale on sa len usmieva.
ahojte kocky .... no ja sa asi pridavam k tym ktore nepotvrdia povery, mne v prvom tehu nebolo skoro vobec zle a nemala som chut na sladke a bola to baba a tiez mi hovorili ze som opeknela 😀 a teraz v tomto tehu sa v podstate citim tak ako v prvom takze to tipujem znovu na babu ... aj ked by sme mozno chceli chalana, ale zasa na druhej strane, hlavne nech su deturence zdrave 😵
Ahojte, tak prispejem aj ja ohladom priznakov mojich tehu....pri prvom tehu mi byvalo mierne zle vzdy vecer prve 4 mesiace, vracala som asi 2x velmi malicko (nie som "vracavy" typ), trochu som opeknela a mame chlapca. Teraz nemam zatial absolutne ziadne priznaky (okrem unavy, bolesti v podbrusku - aj to uz 2 dni necitim, 1x musim v noci na zachod), vobec mi nebyva zle a nemam ziadne zmeny v stravovani a chutiach. Nevadilo by mi, keby to tak zostalo 🙂
teda, az tak "absolutne ziadne" to nie je 🙂
Ahojte, len taká rýchlovka 😀 boli sme na zápise v škôlke a uff, majú toľko deťúreniec, že ak nenastúpim v septembri dopráce pravdepodobne mi o nevezmú - a to nevedia o tehu. Tak čo najdlhšie budeme zatĺkať 😀 Inak v§bec si neviem Matejka predstaviť samého v škôlke - hrať sa hral aj síce poslúchal čo sme tam boli 2hod. ale doma to je len nie, nepoviem, neľúbim, neupracem, ne a ne a ne...už som z toho niekedy mimo.
Posielam Vám niečo pre zábavu o pohlaviach drobca. Mne pri prvom vychádzal chlapec a teraz vychádza dievča - čo by bolo super ale hlavne nech je zdravučké
Ahojte, mozem sa aj ja pridat? Vyzera to tak ze aj my cakame dalsie mimi, termin porodu 6.10.2011, este to ale nemam potvrdene od lekara. Len ja som uzivala pred 2 tyzdnami silne antibiotika a ine lieky tak mam trochu strach.
@jani74 nemozes poslat link odkial mas tie tabulky? nie je to tam vidno. Vdaka
@jani74 vidim ze si sa pytala na to spinkanie v noci, ja mam doma rocneho prcka a teda my sme si s nim prezili svoje, od zaciatku to bolo narocne babo stale sme ho museli nosit uspavat dlllho.. ale asi pred mesiacom som uz nevladala tak som ho zacala ucit spat, dovtedy zaspaval pri nas a to tak ze sme na nom museli lezat skoro celym telom inak plakal. A teraz mi krasne zaspava v postielke hned ako sa napapa, v noci sa par krat preberie zaplace a spi dalej, niekedy ked zaplace uz sa neda utisit a je hore dlhsie ale uz sa nebudi tak casto ako sa budil pred tym. Ja viem to ucenie spat je drasticke, ale nam to velmi pomohlo, precitaj si knizku Kazde dieta sa vie naucit spat - da sa stiahnut z netu.
@kajkape noooo, aj mne pri synovi vobec nebolo zle, zevraj som vtedy aj opeknela a tiez uhorky to bolo moje.....teraz mi byva zle, citim sa uplne inac a ked som mala dva roky po sebe jonasov kalendar, tak tam mi vudy napisal, ze moje drzhe dieta bude dievca.....tak rada by som verila na povercivost.....
@renatkas no o tom som tiez pocula, ze sa da urcit pohla vie z krvi....kolko to stoji? a kedy najskor sa to da urcit z tej krvi?
taaak som vas nasla ..... dnes mi potvrdili ...11.10

Ahojte, dlhšie som tu nebola a jujuj toooľko nových spolutehuliek 😉 Vítam Vás 😉
Ja som od piatku ležala - manžel prišiel našťastie v piatok večer dom tak som ležala, pila skorocelový sirup, striekala kvapky Mar do nosa, pila na litre čajík s medíkom a papala pomarančíky. Už je lepšie - síce stále kašlem a soplím ale už nemusím spať po sediačky 🙄 a od včera musím zase fungovať ja s Matejkom.
Viac menej som Vás prečítala ale už neviem kto ste čo napísali tak to len zhrnniem:
- škôlka - my ideme zajtra na zápis - u nás v obci je posledné 4 roky neskutočný problém bo skoro o 1000 obyvateľov sme sa rozrástli a keď som sa bolainfo či by mi ho zobrali skôr ako v septembri tak vraj nie - ani máj, jún, júl, august už nevezmú až od septembra. Dúfam, že to v septembri skôr ako pôjdem do pôrodky zvládneme v škôlke - Matejko je taký mamičkyn maznáčik ani na WC ma samú nepustí 🙄
- pohlavie dieťatka - no my máme chlapca a mne celé tehu bolo zle len z rybiek inak nič. Zato teraz sa rybkami napchávam - včera som zvládla 2 veľkých zavináčov a 1 udenáča (čo inak asi ako je rok dlhý nemusím 😀 ) ale keď som ich videla ... No nedaj si 😀
- kávu som vysadila okamžite ako som zistila, že som tehu - neviem či skôr z poverčivosti alebo čo (pri tehu s Matejkom som 1X denne neodolala a keď som po narodení a trápení neprespatých nocí čítala, že deti ktorých mamičky pili kávu v noci nevedia spinkať tak som ju stopla. My sme doteraz ešte totižto neprespinkali jednu jedinú noc 😢
- Ozaj neviete mi rady?Ako ste to zvládli vy? Už je to síce lepšie - nie sme celé hodiny hore ale len papáme alebo pijeme čajík či vodičku cca 1l ale to tak, že asi každú hodinu resp. hodinku a pol. potom samozrejme aj cikať chodíme 2-3X za noc okrem toho ☹ Neviem si ani len predstaviť ako to bude teraz alebo keď sa bábo narodí.
- čo sa týka tehu týždňov - mne v piatok dr. povedal, že som podľa neho asi otehotnela cca 25.1. čo je blbosť bo manžel nebol doma 2 týždne a potom by to bolo čo 😕 Tak som v 3-4 týždni podľa neho. Podľa menzesu, kt. som mala naposledy 29.12. by som bola už v 7 týždni. Ale asi to bude tak, že rátal bez dvoch týždňov od oplodnenia ako udávajú kalkulačky. Asi si musí počkať na veľké sono v piatok.
Zatial asi tak, držkajte sa a pohladkajte brušká 😉