Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte...takze dnes som dostala tehotensku knizku 🙂 skvely pocit az na to 3 hodinove cakanie v malej cakarni...ale oplatilo sa a vyzera to,ze je zatial vsetko ok 7 tyzden 🙂 urcite neskor budem chcet vediet pohlavie ale az ked to bude viditelne...muz sniva o dalsom synovi a ja o babe takze akokolvek...jeden z nas bude nanajvys spokojny...ale kazdy graf mi ukazal na dievca 🙂 tak sa mu smejem ....no a este to musim oznamit starsej sestre ktora caka svoje 1 babo v septembri..asi padne na zadok..len dufam, ze nebude sklamana, lebo ako prvorodicka sa strasne spolieha na moju pomoc..ach jaj
@berus222 @zuzanazuzana robi to Geneton za 70 Eur, ale mne to robil moj gynekolog zadarmo, vtedy to pre nich testovali tak to mali v ramci toho zdarma,len neviem ci tu este maju alebo nie. Mne to zistili v 12tt, iba zoberu krv a za tyzden su vysledky a je to spolahlive na 99%. Ale myslim ze nikto okrem Gynaexu (tam chodim k Dr.) to zadarmo nerobil...
@dadusa26 ahoj...ty uz mas teh.knizku? kamaratka mi vravela, ze to sa dava az v tretom mesiaci...ved rodila pred tromi rokmi
@masinka a na sone sa da kedy najskor zistit pohlavie? ja si to uz moc nepatam, ved som rodila skoro pred 17.rokmi a aj tak mi zle povedal vtedy doktor.....povedal mi, ze budeme mat dceru, tak sme vsetko nakupili ruzove a v 8. mesiaci, ze syna...hihi
@zuzanazuzana neeee, uz mne ju pri prvom dal v 8.tt
@renatkas no je to dost!!!!! ale dakujem za odpoved
@berus222 a nevies mi povedat, ze ci to zavisi od toho, ze nevidel este na sone srdiecko?...hcg mam 17000, aj uz mi potvrdil, ze je v maternici......lebo ja by som sa vytesovala, kebyze mam aj knizku....pre mna by to bolo take potvrdenie......ale ja to mam komplikovanejsie a asi sa doktor boji, aby som sa predcasne neradovala
@zuzanazuzana to neviem, ale moze byt.
@zuzanazuzana no pekne 😀 😀 😀
ahojte tak tu je link na ten výpočet 😀
caute dievcata, konecne sa k vam pridááááááááááááááávam. Dnes rano som si urobila tehotensky test a krasne //.
Dokonca som bola uz aj u doktora, ale povedal že je este skoro, kedze posl M som mala 15.1. , to znamena ze som momentalne 4T+3, termin mi vychadza podla tehotenskej kalkulacky okolo 22.10.2011. Som velmi stastna, s priatelom sme sa snazili od novembra, cize vyslo to dost skoro 🙂 . K mojim priznakom, klasika: chodim stale na WC, uz ma bolia aj prsia, su nejake tazsie 😀 , jest sa mi vobec nechce, len by som spala a boli ma brucho uz od soboty ako ked ma prist M. Dnes som mala dovolenku, ale som zvedava ako to prezijem zajtra v robote. Rano ma natahuje ako hada, ale este som ani raz nevracala, ale zevraj to naplno ma prepuknut v 6 tyzdni. Inak doktor mi kazal prist az o 2 tyzde, ze az potom mi budu robit krvne testy a ultrazvuk. Dufam ze je to v poriadku. Tak este raz jupiiiiiiiii, cakame babetká!!!!!!!!!!!!!!!!!
no ja som zase pocula vypocet podla rokov muza, ze vraj muzovi sa kazdych 7 rokov meni krv a podla toho sa da vypocitat ake bude pohlavie (ale asi sa to da zistit len od druheho potomka, lebo podla prveho sa to porovnava) u nas to zatial platilo a podla toho vyzera ze by sme mali mat dalsie dievcatko, tak sa nechame prekvapit.
@kajkape mne zobrali krv priamo sestricky od mojho lekara - chodim k Dr. Divekymu do Gynaex a za tyzden mi zavolali vysledok, ja som to mala zadarmo, ale co viem tak to robia len svojim pacientkam a inak to robi priamo Geneton za tych 70Eur, skus sa pozriet na ich stranku. Ked sa za to plati uz aj u mojho lekara tak si tu nedam a pockam si na morfologicky ultrazvuk.
Mne dali pri Lukaskovi tehu knizku ked som bola v 12-tom tyzdni.
@zuzinr ďakujem, jrubu stavbu mame od jesene, teraz 4.3. nam maju robiť okna a potom hor sa kurenie, voda, elektrina a už to fičí. Hrubu stavbu nám robili chlapci od Vás z ML a boli super, aj ostatné práce nám budú. Manžel je totižto vodič v zahraničí a dom chodí viac menej cez víkend. Ja všetko manažujem 😅
@renatkas skušali sme aj to, nakoľko sa nám stále otáča v posteli opačne - spinkáva na čele postele. On sa budí teraz našťastie len na papanie alebo cikanie a potom zaspinká. Neviem ho nijako odnaučiť od nočného papania 😠 Inak by bolo všetko ok - spinkať chodíme cca okolo 19.30-20h do cca 8h. do konca roku sme cez deä nespávali vôbec ale neviem čo sa stalo klop klop od nového roku spinkáme aj poobedie - čo sa sám už pýta cca od 12h tak hodinku a pol potom ho budím.
@jani74 mne spi maly krizom cez postel a ma vypuceny zadok 😀
on by ale nemal byt hladny, len je na to zvyknuty ze mu v noci davate papat, skus mu nedat a uspi ho nejako, mozno sa par noci nevyspite ale to je fakt len zo zvyku. Moj maly papa o 19-tej potom ide spat a rano papa o 6:30 to uz je tak nastaveny ze je hladny 😀
Teda nestačim koukat jak to máte už všechny potvzené i jste už svá miminka měly možnost vidět a koukáte do těhotenských průkazek 😀 ... horzně vám to přeju a všem gratuluju 🙂... já měla poslední MS 5.1., ale tedy HCG jsem měla 185 před dvěma dny, takže z prvotní radosti se stává strach.. docela se bojim, ale asi budu nějaká otočená a budu mít ovulaci ke konci cyklu páč jinak nevím.. při prvním miminku to bylo jiný.. deset dní po zpoždění Dr potvrdil 7tt..
Teď je ta hladina moc dole.. kdo ví, třeba to ani bráška/sestra.. nebude 😒
@zuzanazuzana na sone sa da pohlavie zistit v tom 20 TT - ak je babo dobre otocene
Nelka mala prekrizene nozicky, tak sa odhalila az v nejakom 25 TT na 3D a Diu sme vedeli uz v 19 TT po amniocenteze
@zuzanazuzana ahoj..myslim,ze niektori doktori su v jej rozdavani opatrnejsi, pri prvom som ju dostala tiez az tak v 10/12 tyzdni...uz si moc nepamatam..
@kajkape příznaky???
poprvé jsem neměla žádné až po 12tt jsem začala mít silné nevolnosti v jakémkoliv porstředku mhd.. ale teď jsem celý týden byla akorát unavená a nic se mi nechtělo dělat, docela jsem se vrtala v jídle a ještě před testem mi nechutnal oblíbený jogurt s třešněmi a teď?? furt mě pálí žáha a v těle se cítím ajko kdybych měla střevní chřipku, akorát bez teploty... tak nevím... ale to by spíš mohlo být psychický když se tak bojim...
Budu ti moc držet palce aby to potvrdil 🙂... moc to všem přeju 🙂
Ahojte, tak som rada, že nás tu je stále viac a viac.
Ja idem zajtra na UZ do nemocky, lebo moja dr. mi povedala, že ešte nič nevidno. Ale urobila mi aj test, a vyšiel pozitívny. Tak sa už nemôžem dočkať.
K tehot.knižke: ja som ju pri prvom dostala v 8.tt
K príznakom: pri Tomáškovi som zvracala do 4.mesiaca denne aj 5-6krát. Strašnééé 😝 Potom bolo všetko ok, a veľmi mi chutilo ovocie. Vôbec nie sladké. A ryby som jedla aj 4 krát do týždňa, čo mi tak chutili.
Teraz mi zle ešte nebýva, a neskutočne mi chutí sladké, čo mi obvykle veľmi nechutí.
Tak veľmi by sme chceli dievčatko 🙂 Dúfam, že sa to podarí.

@zuzanazuzana z krvi urcuje pohlavie geneton, najskor od 10 TT a stoji to okolo 70 EUR