icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzanazuzana
17. feb 2011

@masinka ty si bola na amniocenteze? ako si to znasala?

zuzanazuzana
17. feb 2011

@bettyx tak ja som mala posl.menstruaciu 30.12. a tiez nemam stale tehotensku knizku....az do pondelka to nebolo vidno ani na sone.....uz vidno,ze je to v maternici, ale nevidel srdiecko a tiez mi pred dvomi tyzdnami bral krv a hcg som mala 240.....teraz pondelok islo hore 17000........takze drzim palce, ze aj u teba bude vsetko dobre

zuzanazuzana
17. feb 2011

@dadusa26 takze nakoniec kamaratka mala pravdu, ked mi povedala, ze jej ju dali az v tretom mesiaci

zabka1003
17. feb 2011

Ahojte babulky,
môžem sa k vám pridať?
Doteraz som sem občas nakukla, ale nechcela som sa pridávať, kým som nemala isté, že je všetko zatiaľ ok...
Včera som bola u lekára a mám potvrdené tehotenstvo, aj srdiečko krásne bilo, tak už som oficiálna tehuľka aj s knižkou 🙂

lenkaa222
17. feb 2011

Ahoojte kočky..Aj ja sa chcem pridať. Tiež už som oficiálne tehu aj s knižkou..Vyzerá to zatial tak, že je všetko v poriadku aj ked som po spontánnom potrate..strašne sa bojím ako to celé dopadne.
Ale včera ráno som si našla pod pazuchou hrčku. Vôbec neviem čo to je ani z čoho to môže byť. Nezažili ste to niektorá??

masinka
17. feb 2011

ahojte, vitam nove tehulky 🙂 pekne nas tu pribuda, o chvilu nas bude 50 🙂
@lenkaa222 ta hrcka moze byt ze sa zacina vyvijat mliecna zlaza... alebo cokolvek ine sposobene hormonalnymi zmenami v tehotenstve. pekne to ukaz dokimu ked pojdes najblizsie na kontrolu s babom a nech ta pre istotu posle na UTZ

@zuzanazuzana amniocenteza, hm, fyzicky som to zvladala v pohode, nejako extra to neboli, psychicky to bolo horsie - hlavne to mesacne cakanie na vysledok 😝

lenkaa222
17. feb 2011

@masinka dakujem za radu..bola som u obvodnej dr a tá ma poslala na hematologiu zajtra..tak uvidim..ale dnes ešte mam volať svojej doky tak sa možno dozviem viac

monca1991
17. feb 2011

ahojte ja som oktobrovka 2010 drzim vam vsetkym palceky...uzivajte si svoje tehotenstvo je to krasne...prajem vam aby ste mali cele tehu bezproblemove a vseko dobre dopadlo 😀 😀 😀

zabka1003
17. feb 2011

@lenka222 držím palce, nech je to ok, a nech to fakt súvisí len s tehotenstvom..daj potom vedieť čo a ako..
@monca1991 ďakujeme, aj ty si ešte užívaj drobčeka 🙂

bettyx
17. feb 2011

@kajkape mockrát děkuju a samozřejmě opětuju. přeju to všem.. je to hrozně velký štěstí

bettyx
17. feb 2011

@zuzanazuzana tak to moc gratuluju 🙂... hezky si to užívejte 🙂.. 😉

berus222
17. feb 2011

ahojte. tak dja ho predsa mam v brusku a bije mu srdiecko. tehu knizku este nemam. mam prist o 3 tyzdne, tak potom.

zuzanazuzana
17. feb 2011

@masinka boze, to sa az mesiac caka?

zuzul1310
17. feb 2011

Ja som tehotenskú knižku dostala v 10 týždni, moja lekárka ju dáva až po 10 tt.
Mne podľa kalkulačky vychádza termín pôrodu 18.10 a 6 týždeň tehu, ale v praxi to bude asi iné. V stredu idem k lekárke tak snáď už uvidím srdiečko na UV.
K príznakom: Pri prvom som jedla veľa sladkého, tabuľku študentskej pečate za večer (nie každý 😝 ), vracala som možno len dva krát, aj to minimum, žalúdok som mala ako na vode iba keď som nejedla, preto som musela jesť každé dve hodiny a bolo to ok. Každý hovoril že som opeknela a mala som synčeka.
Teraz by sme chceli dievčatko, ale z praktického hľadiska by sme uvítali aj druhého syna, takže pohodička (praktické hladisko myslím, spoločná detská izba aj v neskoršom veku) Takže prakticky teraz nám je jedno čo to bude.
Momentálne mám príznaky klasické:bolesť prsníkov, bolesť chrbta, do tváre som opeknela (dokonca aj ja to vidím v zrkadle 😀 ), okrem toho nič, žiadna chuť na sladké ani na slané, žiadne problémy so žalúdkom (klop, klop)
@jani74 Tvoj malý je takmer rovnako starý ako môj Danko, môj má 2 roky 4 mesiace. Veľmi dúfam že si zvykne na súrodenca, mám z toho dosť obavu, on je typický jedináčik, stále stredobodom pozornosti.
Kačky čo máte staršie deti, alebo viac detí, ako reagovali deťúrence na prírastok do rodiny? Ja mám niekedy výčitky že nebudem mať dosť času na Danka a že ho o niečo ukrátim, oberiem. Viem že to znie divne, niekedy si poviem že to bude ok, ale niekedy ma premôžu obavy. Strašne sa bojím času kým budem v nemocnici, že bude bezo mňa, doteraz bol stále len so mnou a zrazu tu nebudem a potom už nič nebude ako predtým, bude sa cítiť odstrčený a bude žiarliť. Už teraz keď náhodou vezmem na ruky kamarátkinho synčeka tak malý príde s plačom ku mne, že mám zobrať jeho. Napíšte please aké máte skúsenosti.

masinka
17. feb 2011

@zuzul1310 ahoj - ja mam uz 2 deti 🙂 medzi babami je rozdiel presne 25 mesiacov. Tvoj bude uz trosku vacsi a trosku viac uz toho bude chapat, pre 2 rocneho cloviecika je prirastok do rodiny podla mna vacsi sok... ale zase nie je az taky zvyknuty na to, ze je stredobodom pozornosti 🙂
Nelka, ked ma prisli kuknut do nemocky, sa najprv so mnou odmietla bavit... tak som si trosku porevala. Dia jej domov potom "doniesla" plysaka, tak sa rychlo skamaratili, pomahala mi s prebalovanim, kupanim, bola z nej dolezita velka sestra, akurat som musela davat velky pozor, lebo ju chcela stale pestovat alebo ju tak tulila, ze sa mala rozrevala ... 🙂
Nelka bola ukazkove, tabulkove dieta, po obede mi spala v kociku aj 5 hodin, tak som mala taku naivnu predstavu, ze aj Dia tak bude spat, Nelka si pospi hodinku a vo zvysnom case sa jej budem individualne venovat... odkedy sa mala narodila, nemala som na nu samu ani minutu. Dia spala 2x denne 20 minut, aj to len na rukach, v noci koncertovala od polnoci do stvrtej, tak ja som cez den padala na hubu od unavy. Vonku v kociku vrestala na cele sidlisko, mala reflux, tak po kazdom jedle som ju trikrat prezliekala.... vediet to dopredu, urcite by sme si nechali medzi detmi vacsi casovy rozostup. Po pol roku sa to trochu utriaslo, namiesto kocika sme zacali pouzivat manducu, Diu som naucila zaspavat na prsku, tak mi poobede spavala aj 3/4 hodinu 🙂 Teraz su uz velke partacky a ked sa prave o nieco nebiju, tak sa krasne spolu vedia zahrat. A veci co som pracne Nelku musela ucit, sa na Dianku nalepili same - v 20 mesiacoch bola bez plienky (aj v noci) a to som ju vobec neoducala, sama papa, prezlieka sa a ukecana je ako radio 🙂
zaciatky su vzdy tazke, ale surodenec je podla mna najlepsia vec co mozeme svojmu dietatu dat 😀

masinka
17. feb 2011

@zuzanazuzana na vysledky amniocentezy sa caka 3-4 tyzdne, u mna este najprv robili kontrolny odber na tie tripple testy , takze to bol este tyzden cakania naviac a najvacia pakaren bola, ze niekto v labaku testy zmrvil (skonstatovali ze v lete sa obcas stane ze sa to nepodari vykultivovat) a tak to este posielali niekam do Ziliny aby z toho zistili aspon nieco, takze nam vylucili len Downov syndrom a na vylucenie dalsich 2 syndromov sme cakali este par dni....

teba chcu poslat na amnio, ci ta to zaujima "len tak" ?

monnika
18. feb 2011

Ahojte, tak dnes deň D 🙂 idem do nemocky na UZ...som taká zvedavááá 😀 😀
Potom napíšem čo a ako...

Prajem Vám všetkým krásny deň 🙂

zuzanazuzana
18. feb 2011

@masinka tak ja som len na zaciatku a som na rizikovom a mam 36 rokov.... a asi by som sama chcela ist na amniocentezu.....neviem co robit....ja odjakziva robim s postihnutymi detmi, tak asi preto

chavallee
18. feb 2011

Čaute, baby. Sa mi veriť nechce. Som "pravá" Januárovka, teda, nakoniec to vyšlo na február... Naše "Januárove srdiečka" je kopa super báb a visela som na koňovi celé tehotenstvo. Už teraz len občas pribehnem... Malý je v jasličkách, teraz sme oslávili dvojku🙂 A ja chodím do práce, tak net ide bokom...
Tak, reku, kuknem aj sem, keďže to vyzerá na 24.10. 🙂 Ale na gyndu pôjdem až niekedy budúci týždeň... Príjemné zistenie, že októbrovky už fičia na 24.tej strane🙂

Tiež riešim, ako malý Indiján strávi súrodenca, ale verím, že @masinka má svätú pravdu, že budú skvelí parťáci... síce, veď ešte neviem, či opäť bude chlapec... ale to je jedno.

A okrem iného mi ešte vŕta v hlave, že keď som rodila cisárskym, či teraz budem môcť rodiť normálne. Malý bude mať v októbri 2 roky a 8 mesiacov.

Tak nám želám kopu srandy a pohody, ako my máme v januárovkách. 😎

zuzul1310
18. feb 2011

@masinka Diky pekne za odpoveď, ja som jedináčik a môj partner tiež a preto náš syn nebude mať žiadny bratrancov ani sesternice. Chcela som aby mal súrodenca, aby nezostal v dospelosti úplne sám a teraz sa toho už aj trocha bojím. Dievčatká to asi berú inak, považujú asi bábo za veľkú realistickú bábiku, dúfam že aj Danka pripravím na to že bude veľký brat malému bábätku. Neviem aké to je mať súrodenca, možno preto mám z toho strach.

nellynka
18. feb 2011

Ahooooojte kocky,

tak konecne som v stave, kedy si vas mozem precitat. Doteraz mi bolo neskutocne zle. Cely den zvracanie, len som lezala a prezivala. No ale vcera som si dala kolu, co je v tehu sice zakazane, ale pomohlo. A dnes zazrakom je mi lepsie, normalne fungujem comu sa straaaaasne tesim!!!!

@zuzanazuzana tebe tusim aj lekar odporuci aj amniocentezu. Zeny nad 35 rokov by ju vraj mali absolvovat. Aspon budes kludnejsia, ze je vsetko ok.

@chavallee hmmmm, ty si nabola nahodou v teme januarovky 2009? Zda sa mi. Ja som tam bola ale potom som nejako uz nemala aj cas a tak ....., inak sissik je v septembrovkach 🙂, gratulujem k tehuuuuu!!!

@monnika tesime sa ake spravy nam donesies🙂, cakame.....

nellynka
18. feb 2011

@berus222 supeeer, gratulujem!!!!! a ako si bola spokojna s novym doktorom?

tun1ska
18. feb 2011

baby, čo vám pomáha okrem koly na tie neeeevolnosti? 😝 😝 😝

nellynka
18. feb 2011

@tun1ska no mne nepomohli ani piskoty do postele a ani minonky do postele 🙂
Iba ta kola. Pila som ju aj pri malej takto ked mi bolo zle a je okej, tak snad bude aj toto babo.

nellynka
18. feb 2011

kocky, dajte mi tipy na nejake chlapcenske mena okrem Martina, Jakuba a Kristiana.

chavallee
18. feb 2011

@nellynka jasne! januarovky 09. Sisik je jasny člen. Ale už sa priznala, že fičí v septembrovkách 🙂

Mne na nevoľnosti zaberalo akurát "to prejde" :D A orechy

nellynka
18. feb 2011

@chavallee orechy? to som este neskusala🙂

nellynka
18. feb 2011

inak kocky, tak trosku od veci : docitala som sa, ze ti ludia ktori maju zalozene stavebne sporenie, tak na to aby ziskali maximalnu statnu premiu, ktorej vyska sa nezmenila, je cca 66 eur, musia rocne nasporit vyssiu sumu ako bolo potrebne doteraz. Potom aj napisem presne kolko ale vychadza to cca 640 eur za rok. No chcem tam zavolat a uistit sa ci je to pravda. Neviete nieco o tom? Mna to len napadlo, ze vela z nas tu uz ma male deti, tak ste im mozno zalozili stavebko ked sa narodili.

chavallee
18. feb 2011

@nellynka vlašské alebo pekanové orechy🙂

Pekný víkend októbrovky!!! 😎

jani74
18. feb 2011

Ahojte 😉 tak po dnešnej návšteve dr. to nejak neviem rozdýchať ☹ vraj nebolo ešte mimčo vidno a som vraj 5-8týždeň a budeme čakať 10dní či niečo vôbec bude pokračovať ☹ Dr. sa všeto zdá malilinké a pozadu nakoľko som mala poslednú ms 29.12. a jedine, že ovu pola hneď deň po ťuťu-muťu 18.1. ale aj tak je to malinké. Od rána len plačem teda snažím sa nie pred malým.
Prajem Vám pekný víkend, a držkajte sa