Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte tiez sa pridavam 🙂
@14petulka88 super no ale ty uz druhe ale co ja prvorodicka???myslim aj na take veci zleeeee fuj...na ktore sa nesmie a ty uz mas teh.knizku?
Uz som druhorodicka prva dcerka sa mi narodila v oktobri 2008, tehu este nemam ale dostanem ju v najblizsej poradni 🙂 na take veci nemysli 🙂)
@chavallee vitaj 🙂 ja som tiez bola januarovka 2009 😀 na zaciatku temy som tam dala par prispevkov, ale vacsina bab tam cakala prve babo, sedkali v robote a vypisovali na konovi a ja ked som sa pri mojom vtedy 16 mesacnom drobcovi dostala okolo polnoci k pocitacu, tak som tam mohla debatit akurat sama so sebou a aj tak som nestihala citat tych 10-20 stran co tam za den popisali, tak som ostala verna mojim decembrovkam 2006 🙂
@nellynka super ze ti je uz lepsie 🙂 mojej mame na tehunevolnosti pomahali pukance a langose. mne nebyvalo az tak zle, aby som grckala, ale proti napinaniu mi pomahali soletky a piskoty.
@jani74 no viem si zivo predstavit ako sa asi citis 😝 mne tiez dala lekarka kontrolu o 10 dni aby sa videlo ci z toho nieco bude.... ja uz nastastie musim vydrzat iba do pondelka... toto bude najdlhsi vikend v mojom zivote 😖
@zuzul1310 mat surodencov je super - ja mam dvoch brachov 😀 a ja ked su medzi nami velke vekove rozdiely (jeden je o 4,5 a druhy o 12 rokov mladsi), tak si vyborne rozumieme a ked sme boli mensi, tak sme dost spolu blbli 😀 v detstve na tom pohlavi podla mna az tak nezalezi, to az potom, v puberte 😉
@chavallee a ked si papala tie orechy, maly sa nenarodil s takou snedou pokozkou? Lebo ja mam jednu kamaratku a ona sa skoro vobec nemusi opalovat aj v zime je pekne sneda ako keby chodila do solarka 🙂 a ze vraj jej mamina ked bola s nou tehotna tak pojedla orechy na kg, tak ze ci to je z toho? 😀
@14petulka88 ja viem ze na to nemozem myslet aj sa snazim aj mas niake teh priznaky?ja mam len bolest prsnikov a podbruska a sem tam sa mi toci hlava ale inak som ako rybicka no akurt este satle chcem spat...ale kto nie... 😝
@nellynka juraj je pekne meno......zahranicne sa mi nepacia.....
@jani74 no drzim ti palce, nieco take som zazila po umelom oplodneni minuly rok, lezala som aj v nemocnici, kazdy druhy den hladali a hladali a ked uz konecne nieco nasli, tak na druhy den som potratila....podla mna niekedy nie je dobre , ked sa v zene ryou tak casto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aj ja som mala poslednu menstruaciu 30.12. a az dne smi napisal do karty, te pulz pritomny, tak sa aspon troska doma tesime, ale tiez sa bojim
@lea1333 Tak pri prvom tehotenstve som bola tak ako ty hovoris unavena, (vedela som prespat cely den) , a boleli ma prsniky, ale inac by som ani nevedela ze som tehotna, teraz mi uz par dni byva zle, nieje to nic hrozne len citim ze nemam zaludok ok, no ale sak nemoze byt kazde tehotenstvo rovnake nie? 🙂 dufam ze to zmaknem 🙂
ahojte, dnes som bola u lekara, robil mi UTZ - videli sme v maternici malinku 5 mm machulku 🙂 bol to uzasny pocit 🙂 zobrali mi aj krv - vysledky potvrdili tehotnost - HCG 2741...kontrola o 10 dni. Tesim sa 🙂
@14petulka88 no ked si to zmakla 1krat urcite to zmaknes aj druhy krat!!! 😝 jaj a ja ci to zvladnem tak to je otazne...xi a este sa chcem opytat a vytok ked mam normalne biely az priesvitny to je normalne???
@zuzinka_26 no tak gratulujem aj ja tak a kedy si mala poslednu menstruaciu?ci sme nahodou neplodili rovnako?
@lea1333 dakujem 🙂 posledna MS bola 13.1.
@zuzinka_26 ja mam posleednu 2.1. aj my povedali ze jej to nesedi na menstruaciu ale ze vraj som v v 6tt nechapem ked ty si mala skoro o 2t neskor menstruaciu tak ako mozme byt oby dve v 6tt????nevies mi to vysvetlit?
@lea1333 tazka otazka 🙂 nerozumiem tomu, ja som si len na nete do tehotenskej kalkulacky zadala datum poslednej MS a tam mi vyhodilo ze kedy je predb. termin porodu a v kolkom som tyzdni...ty by si podla datumu MS mala byt uz skoro v 8. tyzdni...ale je mozno ze si mala posunutu ovulaciu, inak si to neviem vysvetlit...
😀 no to ani ja!!!!
@lea1333 hlavne ze je zatial vsetko v poriadku nie? 🙂
@lea1333 no ano to je normalne, problem je len keby si zacala krvacat v tedy treba okamzite utekat k lekrarovi. Ten vytok zvyknu mat zeny, ja som tiez mala, to je tym, ze sa v tvojom organizme vytvaraju zmeny.....
Pri prvom tehotenstve som ani nemala cas mysliet nato aby mi bolo zle, trebalo chodit este do skoly a tak 🙂 Ale nakoniec som velm stastna ze som sa nerozhodla pre potrat, lebo mam krasnu zdravu dcerku 🙂))
Zmaknes to aj ty, zbehne to ako voda a ani sa nenazdas a budes mat doma krasneho drobca 🙂
@jani74 Držím palce aby to bolo ok, viem ako sa cítiš, pri prvom som bola na rizikovom do konca štvrtého mesiaca a hrozil mi tri krát potrat takže ťa plne chápem.
@nellynka K tým menám 🙂 Môj drobček je Daniel, páčil sa mi Patrik, ale nehodilo sa k priezvisku, páči sa mi Nikolas, ale to sa nepáči partnerovi, Mark alebo Marek zvažujeme, tiež uvažujeme nad Michalom, kamarátka má Martina, populárne sú mená Matej, Dominik mne sa k Danielovi hodil David ale to mám tiež zamietnuté 🙂
Dievčatko bude určite Michaela 🙂
@lea1333 Nemysli na veci na ktoré myslieť netreba, keď som bola prvý krát tehotná tak som si vychutnávala všetko okolo toho, čítala knihy o tehu, časopisy všetky ktoré vychádzali a venovala sa len sebe a tomu že som tehu, takže si to uži a teš sa z toho, lebo pri druhom tehu máš toľko iných povinností že ti to prejde ani nebudeš vedieť ako. Cez deň si pomaly ani nespomeniem že som tehu keď behám celý deň okolo krpca. Užívaj si to 🙂 😉 už nikdy to nezažiješ tak ako prvý krát 😉
@masinka To je super, diky pekne, preto sme sa rozhodli pre druhé aby nebol sám a tú spoločnú izbu a tak som tiež myslela až v tom neskoršom období, určite pri malých deťoch to problém nie je a zahrajú sa spolu dievča chlapec ako aj dvaja chlapci .
Už nech je streda.....nech viem na čom sme.
@lenkaa222 ahoj .je to zvacsena uzlina.nie si nahodou nachladena?alebo mozes mat zvysenu teplotu v rpvym mesiacoch tehotenstva a mohla sa ti zvacsit z toho.ja som mala tiez to iste a zmizlo to po par dnoch.a blahozelam k tehu.vsetko dobre prajem
@14petulka88 - pozeram, ze mame rovnaky termin...a potom som pozrela, ze mas Barborku a ze okres Kosice...to je nahoda 😀
Ahojte všetky 10/2011 ešte som sa k Vám moc nechcela pridávať ale keďže som už tretí týždeň PN a ešte mesiac budem tak tu budem bývať trochu častejšie, môžme pokecať.
My čakáme prvé vysnívané dieťatko, som v 7 - 8 týždni predpokladaný termín 2.10 (29.9.) Keďže od druhého dňa ako som sa dozvedela že som tehu mám komplikácie (začala som krvácať) tak odvtedy som PN a musím len ležať. V stredu som bola na kontrole dostala som nejaké nové lieky ale hlavne videla som biť srdiečko 🙂 Dostala som už aj tehotenskú knižku. Tak teraz mám ďalšiu kontrolu až 16.3. dovtedy stále len ležať ☹
Strašne si želáme aby všetko dobre dopadlo 🙂
@drtka Gratulujem k tehu, ja som prvé tehu tiež polovicu preležala, tiež som prvý krát začala krvácať v piatom týždni a potom ešte pár krát, mala som placenta praevia, ale neskôr sa to upravila, placenta sa posunula vyššie s rastúcim bruškom a už bolo všetko ok a mohla som chodiť koľko som chcela. Držím palce, oddychuj a užívaj si....keď sa drobec narodí už si neoddýchneš 😉
jani74 - to mi je ľúto 😢 ale nesmúť, určitemal blbý ultrazvuk, to sa stáv všetko sa môže razom zmeniť zo dňa na deń, tak si nepripúšťaj pochmúrne myšlienky 😵 😵 😵
@drtka ahoj...a prosim ta ake lieky beries?......lebo aj ja musim lezat a som na pn a krvacam a mne na to picha pregnyl

ahojte baby tak aj ja sa k vam pridavam zatial sme v poriadku no uvidime ako dopadneme na neurologi ale pravdepodobne rizikove.a jani tebe drzim palce vsetko bude fajn!