Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@viviem ja som este u MUDr. nebola, ale som objednana na 10.02. tak sa tesim, dala som si to neskor, aby som uz videla aj srdiecko. No ved ked najdem tie cviky, tak tu nejake hodim a podla toho sa mozes trosku hybat. Inak ja som pri prvom tehu kremovala cele telo, kedy ma napadlo, lebo ja som sa nikdy nekremovala pravidelne, neznasam to a strie sa mi neurobili, iba malilinko na vnutornych stehnach. Ale podla mna ked budete baby premastovat pokozku je mensie riziko vzniku strii, tak len pekne kremujte 🙂
@mirinka25409 podla mna je to dost trhany pohyb, aj ked stojis, myslim tym rukou. Ja som hrala 12 rokov basket. No podla mna len nieco lezernejsie si najdi, skor na posilovanie a hlavne na panvove dno, to sa vam zijde pri porode a hlavne po, aby ste nemali potom problem s inkontinenciou
@berus222 no inak ja som videla rozne brucha a veru mam pocit ze to zalezi aj od genetiky a aj od toho presne ci ti narazovo klesne brucho alebo sa ti narazovo velmi naleju prsia. Ale u kazdeho to je inak a nikto ti nepovie ako to bude u teba. Babulky ale uvidite, ze za ten maly poklad to stoji !
ahojte, vecer sme mali vypadok netu, pozeram kolko ste tu toho zatial popisali 🙂
@hasky6886, @bibi13 vitajte 🙂
ja som tiez mala pri Dianke v 9 TT hematom, spinila som, tak som brala 2 mesiace Duphaston. Hematom sa potom vstrebal. 🙂
@lenita neboj, priznaky este budu, sak si len 6 TT 😉 ja mam pocit ze pri kazdom tehu mam priznaky o cosi skor - asi je to tym, ze uz viem co mam cakat (a aj kopanie som pri druhom citila a 2 tyzdne skor)
baby, ked sa budete natierat kremikmi, nezabudnite aj na prsia a zadok. ja som si poctivo mazala pri prvom tehu brusko, prsia mi velmi rychlo narastli z B na D+ a mam na nich strie. na brusku nemam 🙂 a pri prvom tehu som dostala priserne drahy krem od Vichy, pri druhom som si kupila ElastiQ za par korun a ani potom sa mi na brusku strie neurobili 🙂
@nellynka rozmyslam, ze pojdem teda na nejaky pilates, alebo brusne tance, alebo jogu. Len neviem, co by bolo take najepsie. Viem, ze kazde je na nieco dobre. Len sa nejako neviem rozhodnut...
@mirinka25409 no ja som chodila na power jogu a je to fest makacka. Tie brusne tance sa tusim aj odporucaju, lebo spevnuju panvove dno.
idem sa chvalit. podarilo sa mi vymenit gynekologa. este zajtra sa pojdem odhlasit u stareho a vo stvrtok po obede som objednana novej. tesim sa.
baby, neviete nahodou, vypis z dokumentacie mi da stary dr hned do ruky? plati sa za to?
@berus222 no tak to by som nepovedala, ze strie su take prefikane, ked si zaumienia, tak ani pohyb ani kremovanie nepomoze...@nellynka strie su asi genetika a ty si ich oklamala a nedala im sancu..., je to individualne, ale ked sa da treba sa starat o seba, aby sme potom nebanovali, ze sme ich nemuseli mat....inac mne sa strie vytvorili v puberte, ked som rychlo vyrastla, na vonkajsich stehnach po bokoch, a to dnes som uplne chuducka, sportujem a mam strie....preto sa bojim co sa stane ked sa mi zacne brusko zvacsovat....mama sa o seba nikdy o seba nestarala a nema strie...a to je uplne jedno cim sa budem kremovat?...staci zacat s kremovanim az od 3.mesiaca?...dakujem 🙂
@mirinka25409 ahoj, tiez rozmyslam o cviceni, myslim, ze pilates by bol najlepsi, je tam aj joga.... 🙂
@berus222 no super, dobry gynekolog je naozaj dolezity, hlavne, aby pocuval pacientky a nestaral sa len o seba 🙂 ...tiez som zmenila gyn, ale to este pred jeden a pol rokom, stary vravel, ze som zdrava a novy gyn, ktory je uplne super, ma hned poslal na laparku, kde sa zistili moje tazkosti, keby nie jeho, tak asi zosaliem od bolesti....tak nech si spokojnucka s novym lekarom 🙂
ahojte. dnes som bola u dr, robil aj sono, no nic tam nevidel okrem zvysenej sliznice v maternici. ovu som mala pravdepodobne 17 DC. snad sa este babo ukaze a dopadne to dobre. dnes som 35DC. myslim, ze uz tam malo byt nieco vidno. sice povedal, ze ak bola posunuta ovu o par dni, nemusi. ale nezda sa mi to...
@zuzanka.j tiez som bola na usg na 15 DPO a nic okrem zvysenej sliznice 13mm nevidel nic, iba na druhy den som sla na krv, kde sa tehu potvrdilo, ze to vyzera podla hcg na 5tt a zajtra idem na usg a to budem iba 22DPO, dufam, ze bodku zbada, inak by som sa vylakala, keby nic nevidel....neboj vsetko bude ok 🙂
@zuzanka.j inac som taka nedockava, ze uz uvidim malinke, tak sa neviem dockat zajtrajska...ani neviem ze som tehu, priznaky nemam....mas nejake priznaky? pri prvom tehu si sa citila ako, ak smiem vediet? 🙂 nemam ziadne tehotne zname, tak neviem ako to chodi v beznom zivote, iba co citam na nete... dakujem
@berus222 ja som podpisala u novej gyndosky zmluvu a dostala som ziadanku pre staru. tej som ziadanku iba poslala postou, lebo mi do telefonu sestricka povedala, ze mi kartu nedaju, ale poslu ju novej lekarke. pred dvomi rokmi ked som menila, tak s tym este taky cirkus nerobili a kartu som dostala pekne do ruky - tiez ale na zaklade ziadanky od novej.
@mirinka25409 ja som s Nelkou (v brusku) chodila na brusne tance, bolo to super 🙂
ja som sa prechadzajuce tehu kremovala obycajnym tel. mliekom, ale myslim si, ze krem by mal hlavne hydratovat pokozku aby bola elastickejsia. Nic speci som veru nepouzivala🙂
@nellynka ja som bola 26.1. kvoli mojmu pochabemu gyn. zdraviu a lekar ma sam objednal na 2.2., aby sa nieco nezanedbalo, ked som taka rizikova, tak dufam, ze zajtra budem odchadzat od neho s usmevom 🙂 ...vsak ked si zdravucka nie je dovod sa hned hrnut ku doktorovi, este by sa zblaznil tolkych tehotnych zien 🙂
pozerala som do dennicka co som si pisala pri Nelke - u lekarky som bola na sone 5+1 a 6+1 TT a bolo vidno len gestacny vak, potom som bola 7+3 TT a uz bolo vidiet aj fazulku s bijucim srdieckom. Tiez zalezi aj na tom kedy bola ovulka... takze hlavne ziadnu paniku, skor ci neskor budeme mat vsetky fotecku 😀

@viviem no neviem, ci ma cvicenie vplyv na strie, ale pred prvym tehu som hrala tenis a pravidelne sa korculovala a v 35. tt sa mi urobili strie cez cele brucho aj boky. cim som mala pevnejsie brucho, tym vic strii sa mi urobilo. ale zase ja som mala oooooobrovske brucho a kleslo mi zo dna na den, tak preto som sa potrhala. a natierala som sa od prveho dna, co som zistila, ze som tehu.