September 2011
Ahojte, je tu uz niektora s dvomi krasnymi ciarkami na testiku??? Mne vysli // predvcerom a terminik by vychadzal na 16 sept.
@edita84 ako moze uskodit utz?? aj u nas bol jeden pripad kedy matke nezbadal ze dcera nema rucicku.. bolo to aj v telke, zalovalo toho doktora co im robil 3D.. ale prehrali to. ved napokon, aj kedby videla na utz ze nema rucicku.. nie je to vada, kde by dieta nemohlo zit nie? teda keby mne povie ze nema babo rucicku tak urcite by som si to nenechala vziat. 😕 a ved ani nie je co lutovat.... nie? mas krasnu inak zdravu dcerku....a je z nej sidlo ako z kazdeho maleho dievcatka.
@nisa21 Ahoj,tak dufam,ze sa ti to krvacanie zastavi. Daj vedeit ako sa mas.. Uplne ta chapem,ja som tiez v strasnej neistote a cakam co sa bude dalej diat..Ja som este troska spinila. Ale zevraj to je normalne a mne ked dr spomenul nemocnicu som povedala v ziadnom pripade. Kde by bola moja mala? A co by mi v nemocnici pomohli? Ked som lezala minuly rok na rizikovom tak som bola s jednou kockou na izbe,co bola na zaciatku tehotenstva a krvacala. Nic s nou v podstate nerobili, len musela oddychovat a jest tie ich vitaminy a tabletky. To mozem aj doma oddychovat a urcite budem v psychickej pohode. Nemocnica ee.. A dufam,ze tam nebude ziadna z nas musiet ist skor ako v den porodu 🙂
fiiha kocky, ste sa tu rozpisali za tych par dni co som tu nebola 🙂
vidim, ze uspesne vsetky tehulkujeme, drzme si palce nech je vsetko supis a my aj fazulky sme zdrave ako rybky!
kolke ste uz boli uz gynekologa na prvom checku? kolke sa este len chystate?
a co priznaky, nastupuju nove ci uz aj ubudaju nebodaj? 😉
ako to zvladaju vasi muzickovia? moj je strasne zlaty, stale sa pyta ako sa citim, ci mi nieco nechyba, opatruje ma a tak... dufam, ze mu to vydrzi celych 9 mesiacov 😀
Baby tolko ste toho popisali,ze ani nestiham citat.. A uz ma nestraste s tym UTZ! Minule tehotenstvo som mala rizikove a robili mi UTZ okolo 20krat. Teraz uz mi kvoli krvacaniu robil v 5tt a v pondelok dalsi.. Clovek nevie co je to spravne.. Jeden hovori tak druhy onak.. Jedine co by som si nedala robit je 4D ultrazvuk pomaly hodinu. Minule tehotenstvo skoro hodinu otravoval mojho drobceka a do tyzdna som lezala v nemocnici.. Bol to uzasny zazitok, asi by som isla opat ale max 10minut.
podľa mňa na UTz nič zlé nie je
@ovecka84 ahoj ani ja nestiham citat.. a kopec nas tu pribudlo. Ked som bola 1.krat tehotna tak to chvilku mojmu drahemu trvalo kym si uvedomil,ze budeme mat dieta. Az kym som nemala brusko. A toto tehotenstvo je to ine. Uz si to odzaciatku uvedomuje,ze cakame babatko a strasne sa tesi. Najradsej by mal chlapca a ja zas dievcatko. Ale nech to je co to je, hlavne nech to je zdrave.
😉
No a este k tomu UTZ, v ten isty den isla so mnou na cisarsky jedna mamicka a strasne plakala. Jej lekar akosi zanedbal svoje povinosti. V 28 tyzdni bola na UTZ dietatko bolo v poriadku a potom isla do nemocnice v 38.tyzdni na planovany cisarsky. Spravili jej UTZ a zistili ze babatko vazi len nejakych 1200g!!! Keby jej spravil lekar UTZ skor, zistil by ze nieco nieje v poriadku o dost skor. Ale nechapem,ze ten lekar nevidel,vsak ona nemala skoro ziadne brusko.. Narodila sa jej mala Sofia,ale ako dopadli to uz neviem.. Sem tam sme sa stretli na intenzivke. Jej malicka bola v inkubatore. A nas vdakabohu po par dnoch odtial pustili. Takze neviem ci ten UTZ je az taka strasna vec..
tak ja som dnes bola aj na krvi, uvidím čo bude vo výsledku a dnes som aj začala krvácať takže to mohol byť planý poplach, no uvidíme, ale asi nám to zase nevyšlo.
@edita84 citujem z roznych clankov : hrozia riziká a bezpečnosť ultrazvuku nie je nijako potvrdená, hoci ani jeho škodlivosť, len výskumy u matiek, ktoré mali častý ultrazvuk zistili častý výskyt neurologických porúch u detí v neskoršom veku.
utz vyvolavaju u pacientov epilepticke zachvaty,
ULTRAZVUK SICE NIEJE NEBEZPECNY, ALE ANI 100% BEZPECNY........V PRVOM TRIMESTRI, MOZU NASTAT DROBNE VYVOJOVE PORUCHY PLODU, POKIAL SA PRILIS CASTO VYSETRUJE. JE TO AKO S AMNIOCENTEZOU..TIEZ SA DLHO VRDILO, ZE JE ABSOLUTNE BEZPECNA A TERAZ VYCHADZAJU NA SVETLO SVETA FAKTY, KED MOZE SPOSOBIT INFEKCIU PLODU, DOKONCA POTRAT
http://primar.sme.sk/c/2434177/ultrazvuk-v-teho...
takze oficialne sa neprejavili ziadne preukazane negativa usg vysetrenia... ale to ze sa niec nepreukazalo neznamena ze to nie je... myslim si ze vsetko s mierou a dobry lekar vie kde je ta miera 😉
😕 😕 tehulky ja mam raz zapchu a potom ma prezene.... fuuuuha, uz neviem co by som dala do ust
Krásne ránko dievčatá, ako sa dnes máme?
@cerimi77 daj potom vedieť, čo bolo u dr. 🙂 pijem minerálku, kávu nepijem, ale rozmýšlam nad tým, že kúpim nejakú alternatívu - napr. bez kofeínu, alebo sa pozriem na tie jačmenné či aké ešte existujú, ako piješ ty 🙂 v tomto sa nevyznám ešte 🙂 hm, ten roibos neobsahuje kofeín? to som vôbec nevedela, a aj ovocné čaje obsahujú kofeín? 😅
Ten článok o pupočníkovej krvi som čítala i ja, a poviem vám, že som zostala velmi velmi prekvapená....že je to vlastne len reklamný ťah, veľmi podrobne to tam rozpísali.....ja si nedám zamraziť pupočníkovú krv 😔 podľa mna je to strašne drahé, a neviem, bola som za, ale po prečítaní toho článku....no vyrazilo mi to dych..
@veronkaj ahoj, moja sestra počas tehu krvácala, na začiatku. dostala tabletky, ani ležať nemusela, a to musím povedať že tuším 3x krvácala, a aj špinila 😒 a teraz má doma 4ročného nezbedníka 🙂 ked sa to stalo po 1x krát, bola po nočnej (bola zdravotná sestra), tak išla s plačom ku gynekológovi hned z nočnej, on ju ukludnil, dal tabletky a bolo. je pravda, že potom bola na pn, ale ako hovorím, musela sa šetriť, ale ani povinne ležať nemusela. takže netreba myslieť hned na to najhoršie 🙂 to hovorí tá pravá, kt. furt stresuje 😀 😀 😀
@ovecka84 ahoj, no k tým mužom....môj mi akurát volal, že či som sa už vygrckala 😀 musím povedať, že doobeda mi vždy 2x alebo 3x zavolá, ako sa mám a tak. čo ma ale štve, že sa nevieme dohodnúť na mene 😠 no pre chlapčeka Danko alebo Adamko ale dievčatko - no to bude tvrdý oriešok. on nechce, aby sa deti volali krstným menom ako rodičia, ale ja si neviem pomôcť, ja som Katarína a mne sa to meno tak strašne páči 😅 tak s tým nechce súhlasiť, proste na dievčenských menách nevieme dohodnúť - čo sa mne páči to jemu sa nepáči a naopak 😀 takže už teraz mu hovorím, že potom malej Katarinke kúpime plyšovú katarinku a aj katarinkovské sponky do vlasov 😀 😀 😀 tak mám ešte pár mesiacov, aby som ho spracovala 😀
aj ked je to skoro ešte, jaj ja som taký bojko aby sa niečo nestalo....
@katy1986 my sme sa na menach dohodli uz v septebmri kedy sme cakali prvy krat.... ked dievcatko tak bud Lívinka, alebo Sárka, (ale mozno nas este nieco napadne)a ked chlapec tak po mm martinko .. ale ako vravim.. vseloco sa moze zmenit.. mne sa tazko kukaju mena ked to treba ladit s priezviskom a my mame take priezvisko ze nejde k tomu hocico.... u nas v meste byva chalan je taky stary ako ja a vola sa ze Sven školnikovič 😀 😀 ja som Čelková takze tam vela mien nesedi... ale ta livia a sara su fajn
takže ja som teraz volala za výsledok - negatívny takže toto je len zmeškaná mrcha, takže zase nič, budúci týždeň pôjdem k lekárovi že mi začína blbnúť menzes, a uvidíme čo povie, takže zase nič a tak som sa začala tešiť ked tolko dní meškalo.
želám vám bezproblémové tehulkovanie a zdravučké miminká
ďakujem
keby sa tak podarilo, len ja mám iba 1 vajíčkovod takže o 50% menej šancí hneď.
no pôjdem budúci týždeň ked mi skončí mrcha k lekárovi.
pekný deň Vám želám

@moncicip díky, skúsim si teda zohnať decembrové číslo, to som zrovna nekupovala, ku koncu roka je vždy naháňačka a stresy, aj v práci aj doma 🙂