icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

alex999
12. jan 2012

@montinka ano, ja vždy 3 mesiace pred planovanym tehu uživam kyselinu listovu a probiotika. teraz som pridala vitaminy centrum

sunny15
12. jan 2012

@alex999 😉 to je v pohodičke

cestovatelkaandrea
12. jan 2012

@danjelca
@sunny15 vidim, ze mame vsetky tri priblizne rovnaky termin porodu 😉 ako sa citite? mne byva zle vacsinou od hladu. uplne mi prestalo chutit sladke a mam velku chut na maso 😖

lucica
12. jan 2012

@montinka preco skoricu, to som este nepocula

alex999
12. jan 2012

NO to že sa nesmie škoria som vôbec nepočula.Myslim že to nie je celkom pravda. Plesnivy syr určite, kôli vyskytu kvasiniek, aby ste nemuseli brať ATB na candidu 😠
lucica : ja určite počkam na sono, ked lekarka zistu že je všetko OK, poviem to len najbližšej rodine, teda sestram a otcovi, a počkam ako pri prvom tehu tak cca do 10-12 tt, kedy pojdem na NT vyšetrenie, ak bude OK, tak poviem aj ďalej 😉

danjelca
12. jan 2012

@cestovatelkaandrea

som unavenejšia a mám zlý spánok, To mi asi vadí najviac. Inak nevolno mi nie je a bolesti v podbrušku sú menšie ako pred ms, iba tak sem-tam.Najviac mi vadí akoby taká ônervozita" z ktorej sa nemôžem poriadne vyspať. A ja nevyspatá tak to blbé, lebo ja som spáč🙂)

lucica
12. jan 2012

@jessie222 Aj ja som mala posledný menzes 4.12.2011, ale nie sme v 5-tom týždNi, ale v siestom. V nedelu sme mali posledny den piateho týždna. teraz sme v 6-tom a od pondellka už v siedmom

lu17
12. jan 2012

@montinka ja beriem multivitamin od elasti q je to súper cena na 3 nez. A zloženie má ok, ostatné sa mi zdajú pridrahe. Doplnam si vsak k tomu kyselinu listovu 400 mg pretože údajne je potrebné v tehu až 800 mg. Inak okrem toho nič.

lu17
12. jan 2012

@lucica Ahoj. Ako si počítala ? Ja som mala ms 6.12. A vyšlo mi 5 +2 .

lu17
12. jan 2012

@danjelca ja vstávam nejako skoro ráno ,o čo pred tým som nemala problém spať. Večer som unavená skôr.

jessie222
12. jan 2012

@lucica aha, no tak to by bolo super, ani neviem ako a uz mam pomaly za sebou 6 tyzdnov 🙂

lucica
12. jan 2012

@lu17 No a 5+2 si predsa v 6-tom týždni, nie?

lucica
12. jan 2012

@lu17 Aj ja som unavená aj počas dňa, rano vstavam medzi 5,45 a 6,15 ako kedy a som riadne unavena. niekedy si idem lahnut uz o 21,00 - 21,30

lu17
12. jan 2012

@lucica No približne takto aj ja, a to som skôr bola riadny spachtos. Zatiaľ mi zle nie je.

lu17
12. jan 2012

@lucica vlastne ono od posledného menzesu piaty aj 2 dni. Moja dr. V utorok ns usg nič nevidela. Robila som vypocet cez tehotenstvo academy. Ty si bola u dr ?

orchidea8
12. jan 2012

@lu17 ...a na sone videla asi aspon zvysenu sliznicu,ze?

lu17
12. jan 2012

@orchidea8 Ahoj , áno videla. Ale tak ma vylakala,ze si vobec nie som ista po 5 pozit testoch. Nebola nejaka ochotna... Zajtra idem po vysledky krvi po 3 dnoch,priprada mi to nekonecne dlho. Uvidim. Ked to tu citam,ako sa vsetky tesia ze su, tak ja uz s opatrnostou ale verim ze je to pravda. Mas podobne skusenosti?

orchidea8
12. jan 2012

@lu17 ...ja som bola u lekara v pondelok,videl len zvysenu sliznicu a zobral krv,nastastie vysledok krvi som mala hned.Dalsiu kontolu mam v pondelok a hadam uz gestacny vacok uvidime,troska sa bojim nech nemam opat mimomaternicove.

lu17
12. jan 2012

@orchidea8 Ja som bola v utorok, PM som mala 6.12. a nevidela okrem sliznice nic. Takze sme na tom podobne, cakam na rano a uvidim ake boli vysledky. Uz ani testy nerobim. Ako si mala mimomaternicové, mala si bolesti alebo videli na usg ?

orchidea8
12. jan 2012

@lu17...tak to sme na tom rovnako,ja som tiez mala PM 6/12 🙂 ...ale teda viem ze otehu som mohla jedine na Vianoce,takze som bola v pondelok 16DPO
No mimomaternicove mi zistili v 7tt+ par dni...ked som spinila a na sone nic neboli vidno...a potom uz sa to cele rychlo zvrtlo,prisli bolesti a akutna operacia lebo uz mi vajickovod praskal a mala som vnutorne krvacanie 😔

lu17
12. jan 2012

@orchidea8 No pocitam, ze tiež priblizne vychadza na Vianoce, lebo na usg by uz nieco bolo vidno.. Aspon dufam, ze je to tak. Zajtra budem vedieť krv -hcg a uvidim ci bude robit usg. Dam Ti vediet, no mozno drobca nevidiet. V utorok som mala trocha pichanie vpravo-tak dufam ze len putovalo....Este test mi vysiel clerablue 3+ co asi neviem ci vychadza...

orchidea8
12. jan 2012

@lu17 ...drz sa a daj zajtra vediet ake si mala hcg.Ja som mala v pondelok na ten 16DPO - 550,hadam je to dobre.Pri mimomaternicovom som mala od zaciatku velmi nizke...

lu17
12. jan 2012

@orchidea8 Diki, to je dobre už ma byt hcg tak okolo 500 až 1000, ono to stupa kazdym dnom.

delideli
12. jan 2012

@sunny15 : o skorici som nasla,ze stimuluje maternicu, tak asi aby nevyvovala nejake predcasne stahy..
a v tych plesnivych syroch (aj nepasterizovanych mliecnych vyrobkoch) moze byt obcas listeria, ktora sposobuje hnacku,ale u tehuliek moze sposobit aj vacsie skody.. 😠

delideli
12. jan 2012

@vladka1828 : nasla som tu knizku,co som predtym spominala ale v slovencine :
http://www.martinus.sk/?uItem=84388
baby na ktoromsi fore tu na MK si ju celkom chvalili,tak preto som si vybrala tuto..
na tej linke,co som ti tu dala si mozes prezriet aj par stranok z knihy,ak chces mat predstavu ako vyzera..

sunny15
12. jan 2012

@cestovatelkaandrea ahojky...no obcas mi byva zle,ked pozriem alebo ucitim nejake jedlo,co mi teraz nie je po voli 😉
a tiez ako ty vobec nemam chut na sladke...pedtym som musela mat cokoladku alebo keksik a teraz vobec nejem sladke 😉

sunny15
12. jan 2012

@delideli heeeej to o syroch som vedela ale o škorici nie...aspon som sa dozvedela nieco nove... 😉

papucz
12. jan 2012

no ako sledujem ste uz skoro vsetky boli u doktorky len ja nie, mna objednala az na 25.1. to budem v 8tt, posledna ms 2.12. uz aby to bolo

miska6
12. jan 2012

uz mame potvrdene od Dr. ze cakame nase prve baby 🙂 🙂 🙂

suncana
12. jan 2012

teda baby vy ste sa tu rozpisali 🙂 novym tehulkam gratulujem 🙂 ja zarezavam v praci, vecer som dost unavena, kedze som sa posledne 3 dni budila uz o 4, ale inak sa citim fajn... uz sme nase tajomstvo povedali aj svokrovcom, velmi sa tesia...svokra (ucitelka) sa bude prvykrat tesit na zaciatok skolskeho roka 😎