icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

jessie222
12. jan 2012

ahojte, tisko sa k Vam pridavam, posledna menstruacia 4.12. a pred 4 dnami som si robila testiky, na obidvoch boli krasne 2 // 🙂 Medzi priznaky co pozorujem je pobolievanie podbruska, a nejak "nevolno" mi je uz asi skoro tyzden, ale nevraciam 🙂. K lekarovi ma nahnal manzel, tak idem uz zajtra t.j. 13-teho, podl adatumu posl menstruacie som v 5 tyzdni, nemyslite, ze to je este moc skoro na lekara?

alex999
12. jan 2012

@zahadka tak v to verim aj ja. Zatiaľ taka menšia unava, zatiaľ žiadne nevoľnosti , klop klop 😅

alex999
12. jan 2012

@jessie222 tak vidno je vraj až v 7 tt. NO ja som volala lekarke, že sa chcem objednať na sono, a ona že to musim prisať za ňou normalne na vyšetrenie a až tak ma objedna na sono 😠 Tak neviem čo tam chce teraz vidieť. Skus zavolať a opytať sa čo ti povie. Každy lekar ma svoje pravidla 😅

alex999
12. jan 2012

@manamani1 ano, ja stale.Aj pri prvom a a teraz pri druhom zase. Podľa toho hned viem že som tehu 😅

manamani1
12. jan 2012

@alex999 a priznaky?

delideli
12. jan 2012

@jessie222 : ja som mala poslednu MS 11.12., k doktorovi idem 19.1.,aj ked ja som k nemu objednana uz dlhsie,chcela som s nim totiz zacat riesit,ze sa nam nedarilo otehotniet 🙂
podla toho, co som citala uz by mohlo byt nieco vidiet..

alex999
12. jan 2012

@manamani1 priznaky mam tiež hneď. Na druhy deň ma vždy intenzivne picha vo vaječniku, to trva asi 3-5 dni. Potom začnu bolesti ako pri MS,a to hneď viem že som určite tehu. Pretože ovulaciu mam veľmi skoro, tak do MS mi zostavaju 2 tyždne,no pridaju sa bolesti križov, hlienovity vytok, lišaj na tvary ☹ . Potom cca 2-3 dni pred MS ma začnu pobolievať prsia.Ale to ja už davno viem že som tehu. Pretože test mi to ukazal 5 dni pred MS 😎

vladka1828
12. jan 2012

@delideli ahoj, aj ja som mala 11.12. poslednu MS....ja som zatiaľ ešte doktorovi nevolala, asi mu zavolám až v pondelok, to by už mal byť začiatok 6 tt.....inak aj ja mám celkom satrach, či je všetko tak ako má byť 😖

vladka1828
12. jan 2012

inak baby už ste zisťovali, čo sa nesmie jesť v tehotenstve? či je to skoro ešte?

alex999
12. jan 2012

@vladka1828 🙂 ja som to pri prvom brala strašne vážne,teraz nieako nemam ani čas. skuškove obdobie mi to ani nedovoli, a diplomovka už vôbec. Zaklad je zdravo sa stravovať, zelenina, ovocie, žiaden fastfood 😅 Brať kyselinu listovu, a nieake vitaminy pre tehotne. Nejedz pikante, slane a surove mäso. Pozor na bilinkove čaje, môžeš len niektore. A inak ma nič take zavažne nenapada 😉

lu17
12. jan 2012

Ahojte. Vidím že sa to tu rozrastá , boli ste už niektoré na ultrazvuku? Ja zajtra idem po výsledok krvi,lebo dr.nič nevidela. Mešká mi tyzden a 2 dni. Testiky boli pozit.

jenny6
12. jan 2012

Ahojte baby, pozerám že pekne sa nám to rozrastá 😎 Ja som mala poslednú menštruáciu 10.12. a okolo nového roku začalo jemné napínanie na vracanie, nič hrozné, no už som tušila že sa niečo deje 😀 No teraz nič, keby nie testy a meškajúca menštruácia, ani neviem že som vtom 😵

montinka
12. jan 2012

@vladka1828 hlavne nejedz plesnovy syr a skoricu. inak som jedla uuuuplne vsetko.🙂

jenny6
12. jan 2012

Inak ako reagovali vaše polovičky? 🙂 Ja som môjmu chcela urobiť nejaké pekné prekvapko, no nevydržala som a povedala som mu to takmer hneď 😀

montinka
12. jan 2012

inak baby uz aj tie co ste este neboli u doktora uzivate uz vitaminy?

montinka
12. jan 2012

@jenny6 no nas je na cestach a tak som mu poslala odfoteny test mmskou a bol " nadseny" ako ja.🙂

kitty88
12. jan 2012

@jenny6 ja som si robila test predvcerom rano, ako som vstavala do roboty a hned som ho utekala zobudit, ze "vstavaj, ocino" a mavala som mu testom pred ocami 😀 najprv vyplestil oci, ze co sa deje, ale potom mu doslo, tak sa tesil ako blcha. ale on uz bol predtym presvedceny viac ako ja, ze som v tom 😀

sunny15
12. jan 2012

anketa:kolko mate telesnu teplotu v tehotenstve?
varj v tehu je to okolo 37 stupnov

sunny15
12. jan 2012

@jessie222 jasne ja tiez urcite pojdem v 5tt..
na ultrazvuku je krasne vidno machulku v 5tt,to je potvrdenie gravidity...ale dr.musi mat vaginalnu sondu...cez abdominalnu-cize cez brucho nic neuvidi...
a v 6-7tt uz musi biť aj srdiečko 😀

sunny15
12. jan 2012

@montinka jasne ja beriem multivitamins mineral od Elasti-q
obsahuje vsetky dolezite ziviny pre zeny od planovania gravidity az po tehotne a kojace ženy...
tiež obsahuje kyselinu listovú 🙂

montinka
12. jan 2012

@sunny15 tak ja si asi skocim zase kupit calibrum babyplan

sunny15
12. jan 2012

@montinka jasne urcite si nieco kup 😉

jenny6
12. jan 2012

Ja zatiaľ beriel len kyselinu listovú, no neodolala som a kupila som aj femibion pre tehotné 🙂 Keď pozriem na tu cenu a zloženie, tak podľa mňa čisto reklamný ťah farmaceutických firiem.. ale hlavne nech miminku nech nič nechýba 😉

delideli
12. jan 2012

@vladka1828 : ja som si kupila v Cechach knizku- "Co cekat v radostnem ocekavani" uz davnejsie, kdesi som nasla odporucania,ze je celkom dobra..Predava sa aj na Slovensku,len nazov je upraveny.V nej je to celkom pekne popisane, co sa smie,nesmie, co sa v ktorom mesiaci deje,co je pre tehotnu vhodne, co nie a kopu dalsich zaujimavych info,este som sa ale nestihla poriadne zacitat..Plus som sa pozerala na www.fertility.sk,aj tam je par zaujimavych clankov ohladne stravy,resp. byliniek, korenia..Este k tomu,co spominala alex999 som pocula,ze sa nesmu aj plesnove syry..No a beriem Femibion 800, kvoli kyseline listovej..
Ten termin vysetrenia na buduci stvrtok som si nechala kvoli tomu,ze podla tehotenskej kalkulacky,by uz malo srdiecko byt viditelne pri vysetrenie uz za par dni,takze by to mohol doktor na buduci tyzden vidiet a maju tam aj vaginalnu sondu ako spomina sunny15..hlavne by som chcela vediet,ci je vsetko ako ma byt,lebo sa tiez obcas bojim,rovnako ako Ty,takze to isto nie je nic neobvykle..ale dufam a verim,ze to fazulka zvlada pekne a ze z nej vyrastie krasne a zdrave babatko.. 🙂 aj vam drzim palce 🙂

delideli
12. jan 2012

@sunny15 : ja som si v poslednych cykloch meravala bazalnu teplotu a posledne meranie som robila v den ked som sa testovala, to mi MS meskala 2 dni a teplotu (rannu, vaginalnu) som mala okolo 37.2..

delideli
12. jan 2012

@jenny6 : ja som si tiez myslela,ze vydrzim par dni, aspon do jeho narodenin,ktore bude mat za chvilu,ale povedala som mu to asi 2 sekundy po tom,co som uvidela na teste 2 ciarocky 🙂))

lucica
12. jan 2012

@vladka1828 Kedy planujete to oznamit dalej?

sunny15
12. jan 2012

@montinka preco sa v tehu nesmie škorica?

lucica
12. jan 2012

@vladka1828 Ja som volala doktorke tento pondelok a už ma objednala na pondelok 16-teho, to mam prvy den 7-ho týždňa.

alex999
12. jan 2012

@sunny15 37,2 😅