icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sissmiss
5. júl 2012

@nmonika ja idem podla maleho, ten mal na vsetko alergiu okrem nivea... skoro ako ja, ale ja som aj na niveu alergicka 😀

brufinka
Odpoveď bola odstránená
soniatko
5. júl 2012

@nmonika Ked ja som v tomto dost narocna, od mala nemam rada kremy a podobne veci...mne to musi vonat a nesmiem tam citit taku tu kremovu vonu, inak to nechcem...teraz som mala takyto problem aj s Dove sprchacom, kupila som ho, raz vyskusala a odvtedy stoji na policke...

soniatko
5. júl 2012

@brufinka neskusala, zajtra idem po obchodoch, tak sa stavim aj v lekarni...

nmonika
5. júl 2012

@soniatko Tak to hej,ja kremy tiez moc nemusim.Ani babo tym nechcem mazat od zaciatku.Rozmyslala som len nad olivovym olejcekom bud do kupela alebo ako sprchac.No budem to musiet prv ovonat.No alebo mozno len mydielko na ritulu 🙂

sissmiss
5. júl 2012

jaaaj, ja planujem len na ritku proti zapareninam nieco pouzivat...urcite nebudem babato kremovat tymito ropnymi srandami z drogerky. Jedine olivovy olej alebo potom bio, marhulovy, alebo mandarinkovy a take.

sjuz
5. júl 2012

No nam pri prvej detsky zakazal vsetku kozmetiku, ritku iba vodou umyvat, ziadne kozmeticke utierky atd, robii sme to tak vyse roka a mala nikdy nemala ziadne zapareniny, ani problemy s pokozkou. obcas som ju po kupani natrela olivovym alebo mandlovym olejom... inak nic.

anicka245
6. júl 2012

mozno je este skoro, ale chcem sa spytat skusenejsich bab - co vsetko sa bali do porodnice? logicky mi vychadza ze pyzamo a vlozky na bradavky a nejaky ten sprchac, ale bali sa aj nieco pre babo? lebo moja mama mi stale hovori, ze aby som si nebrala veci pre babatko, ze sa moze stat ze si ho obleciem do svojho a ked mi ho zoberu a prezlecu uz veci neuvidim... ja budem prvy krat takto v nemocnici, takze ja vobec nemam skusenost co si vobec pre seba zobrat a nie ze do porodnice 🙂 a radsej sa opytam vas, co ste nedavno rodili ako mudreho internetu, ktory radi na kazdej stranke nieco ine... takze co ma obsahovat ten dolezity kufrik? 🙂

paula80
6. júl 2012

@anicka245 http://www.mamaaja.sk/tehotenstvo-a-porod/porod..., veci pre bábo mne pri oboch dávali nemocničné,do svojich som si ich obliekla len pri odchode domov,dokonca aj zavinovačky dávali svoje a čo som si ešte v tom zozname všimla,že rybacia masť - teraz sa už používa sudocreame, alebo bepanthen na ritku a poštolky tiež nie hneď, iba ak nie sú klbiky v poriadku.A čo sa týka vecí pre maminu,mala som všetko ako bolo v zozname,okrem odsávačky a calciovej masti na bradavky, tiež sa teraz používa ten http://www.mojalekaren.sk/bepanthen-mast-30g/,je naozaj dobrý,síce trochu drahší.A pri staršom synovi som si zabudla nabíjačku na mobil a ten sa mi samozrejme vybil 🙂,takže dosť doležitá vec 🙂

sandy3911
6. júl 2012

baby puchnú Vám nohy? mne puchnú ale len chodidlá, už vyššie nie..mi to príde také divné, lebo čo viem, tak keď puchnú nohy, tak celé aj lýtka a tak. Aj ruky mi nenormálne tŕpnu och joj, to asi týmito teplotami blbými :(

kali23
6. júl 2012

@nmonika aj tiez nie som zastancom nejakej "kojeneckej" kozmetiky... švagrina je fan do všetkého bio, a ona mala pre malého rozne prírodné olejčeky, viem, ze ho natierala nejakým orieškovým jedlým olejcekom, jedlým preto, ze ked uz bol vacsi, tak sa mazal aj sam, a nemusela sa bat, ked ho aj oblízol 🙂 musim zistit značku... dám ti potom vediet ;) to len ak by ti ten olivový olej nevonal, lebo mne tiez nevonia 😀

anickaaa6aaa
6. júl 2012

@stipec26 ahoj..cvicit necvičím,lebo už aj viem čo bolesti vyvolalo...Lekárka zdvihla varovný prst, že sa začínam trosku otvárať :/ tak, žiadne cviky,ani domáce práce..no nič...keď nechcem skončiť v nemocnici...tak oddychujem a bolesti ústupili,lebo začínali zasahovať do lonovej oblasti a bolo o dosť nepríjemné.. :-/

anickaaa6aaa
6. júl 2012

@lucica už sa stalo...magnézium užívam a mám oddychovať na príkaz lekarky...mám sa šetriť,aby sme s malým (ešte v brušku) neskončili v nemocnci do pôrodu...

kamilkka
6. júl 2012

ahojte baby 🙂
@sissmiss ja sa nejak nevenujem tej kozmetike, ale podľa najnovších pediatrických odporúčaní je práve olivový olej pre novorodenca nevhodný... je veľmi hustý a ťažký pre pokožku...
no tie staré obvoďačky, čo nesledujú najnovšie trendy, to mamám nikdy nepovedia 😉

sissmiss
6. júl 2012

@kamilkka ja som bola na bejby masazi, kurze, a vtedy radili zmiesat olivovy s rastlinnym tusim.... ale je to asi 3 roky dozadu... A natierat niecim planujem len ak bude mat suchu pokozku, len tak asi nie, naco. Jedine pri tej masazi, ale nie kvoli oleju, ale kvoli kontaktu

kamilkka
6. júl 2012

@sissmiss su dva druhy, čo sa možu pre take male deti... myslim, že marhuľkový a na druhy si nespomeniem...
ale mam taku brožurku, tam je to napísane, len teraz som ju požičala kamoške, tak kuknem neskor 😉

sissmiss
6. júl 2012

@kamilkka saloos? Mandarinka a marhula 🙂 ? Malemu robil marhulovy velmi dobre na pokozku

dadika663
6. júl 2012

@sissmiss no tak kazdy nema na bio kremiky lebo su drahe ako svina a hovori sa ze bio a pri tom to je take iste ako aj ostatne kremi aj to jeme aj vsetko. uz neni ani ten vzduch cisty co dychame ani nic takze neverim ze nieco je bio.

sissmiss
6. júl 2012

@dadika663 ale kdeze drahe ako svina....jeden ten krem stoji okolo 13e a vydrzal mi asi pol roka...a rastlinny ktory jeme neni teda vobec drahy a je vhodnejsi na pokozku ako tie vsetky ktore sa kupuju v drogerii a su vyrobene z ropy. Ja mam zase teoriu ze kedze vela veci je uz okolo nas doserkanych ktore zmenit ako take nemozeme, mali by sme sa snazit zmenit aspon to co ide. Nepit, nefajcit, stravovat sa co najzdravsie...

dadika663
6. júl 2012

@sissmiss nepijem nefajcim a jem to co mi penazenka dovoli asi tak a vsetko je nezdrave vsetci hovoria ze zeleninka a ovocie je zdrave neni tiez neverim hovorilo sa spenatik je zdravy a obsahuje vela zeleza o chvilu to uz nebola pravda bola to nejaka zelenina potom ze rybky su zdrave uz potom neboly zdrave a co ja viem co vsetko este....

sissmiss
6. júl 2012

@dadika663 to je super 😉
Tak ono vsetko sa meni, to je jasne. A ked si spinime vodu v ktorej ziju tie ryby chudence, tak uz su zanekiepene aj tie ryby...pred niekolkymi rokmi to este take nebolo. Preto si myslim ze je to dost zle tak sa clovek musi viac snazit zit zdravo ako kedysi, ked bol vzduch cistejsi a ovocie a zelenina zdravsie, vtedy sa nad tym nemuselo velmi premyslat, dnes je to uz celkom veda. A s tym spenatom chudakom a zelezom, tam sa niekto pomylil a posunul desatinnu ciarku a kym sa to zistilo uz z toho bolo halooo aka uzasna potravina 🙂

dadika663
6. júl 2012

@sissmiss ako to by musely ludia vsetci takto rorzmyslat na celom svete ale my dve to nezmenime aj keby sme chcely ako kolvek

sissmiss
6. júl 2012

@dadika663 ale poznas to s tymi hviezdicami...chlapec hadzal do vody hviezdice ktore vyplavilo more, nejaky chlap siel okolo a pytal sa ho preco to robi, ze ved ich aj tak nedokaze zachranit vsetky...chlapec sa zohol, zobral hviezdicu, hodil ju do mora a povedal "ale tato bude zit". Ak sa nezacne zmena nikde, nezmeni sa nic...ludstvo sa sklada z nas, jednotlivcov.

dadika663
6. júl 2012

@sissmiss a prave preto niektory ludia pre to robia nieco a ostatny nic

soniatko
7. júl 2012

Vcera som bola na to sono krcovych zil, chvalabohu, ziadna tromboza...vsetko ok, az na to, ze som tam cakala 3 hod, vzali ma az poslednu...som si chcela do karty vlozit tehu knizku, ale moja mama, ze nie, ze mi ju tam stratia a bla...bla...bla...mala som to spravit, lebo ten dr mi povedal, ze oni nevedeli, ze som tehu a ze tam maju tehotne prednost...a potom sme 3 hodiny behali po Trencine a zhanali na mna nejake letne saty...samozrejme, ziadne som nekupila, lebo vsade boli na ramienka a take ja nemozem, lebo so slnkom sa nekamosim...ale za to som zasa pokupila malej kopec veci...ta vzdy obide najlepsie... 🙂 ozaj a na tu kyselinu mi v lekarni poradili Malox...v noci o 1 som si ho musela dat a pomohol 😉

dadika663
8. júl 2012

@soniatko som pozerala ze mame na rovnako 74 dni do porodu aj ty mas termin 20 septembra 🙂 ?

soniatko
8. júl 2012

@dadika663 Ano, presne na 4. vyrocie svadby...ale neverim, ze sa mala vtedy aj narodi, i ked by to bolo krasne...mam tusaka, ze to bude skor... 😉 Kde budes rodit?

dadika663
8. júl 2012

@soniatko ja budem rodit na myjave a ja si myslim ze to bude Zasa neskor a ja bz som mala rodit na svagrinkyne vyrocie svadby a ony budu mat piate 🙂

stipec26
8. júl 2012

@sissmiss a kde sa kupuje marhulovy olej pls?

sissmiss
8. júl 2012

@stipec26 ja som brala cez salus...resp. nazov firmy je m+h...oni sa nejako rozdelili dvaja majitelia a neviem ktory nazov je firma, ale na vyrobkoch je salus...alebo saloos