September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@keyka
@soniatko
@lusinda1989 zajtra tam idem a spýtam sa na to, ale kamoška tam rodila vo februari a odporucili jej zaplatiť si otca pri porode skôr a otecko bude musieť mať pri sebe potvrdenku pri porode. Vraj aby sa predišlo chaosu tesne pred pôrodom. Aj sesterka si to platila skôr tiež rodila na antolskej. Tak neviem čo je na tom, asi aj každá nemocnica to ma individuálne, napr v ružinove keď si nezaplatis dopredu epidural tak ti ho už pri porode nepichnu ak by si žiadala a inde ti ho dajú. Neviem čo je na tom pravdy, ale žiaľ je to bohapusty biznis všetko ☹
@lusinda1989 u mna klop-klop zatial ziadne bolesti - hram sa, ze je to tym pravidelnym tehu cvicenim... mam pocit, ze som viac-menej vo forme (i ked teda do kvalitneho kopceka sa zadycham) 😀
budem rodit asi na antolskej, ak tam nieco nevybuchne... inak pri najhorsom kramare
a zatial vybavicka nie je - ja zacnem tak zaciatkom augusta...ved casu dost 😉
@anicka245 @keyka
@soniatko
@lusinda1989
co ja viem:
epidural mas mat zaplateny, ked si bola na pouceni - preto ti ho len tak nepichnu - aspon tak to bolo na antolskej
otecko pri porode - da sa to zaplatit aj v den D, ale toto vam urcite povedia, ked tam pojdete na pripravku (teda kazda do tej svojej porodnice/resp. na poradne ked budete chodit uz do nemocnice)
dnes ma caka poradna a odber a sono dufam ze vsetko dobre dobre dopadne
@anicka245 Mne je to cele take divne, ved si zober, ze si zaplatis otecka pri porode a epiduralku a nakoniec to dopadne tak, ze napr. oteckovi nieco do toho pride, alebo si to rozmysli, alebo budes rodit cisarskym, alebo... a mozno ti zo zdravot. dovodov nebudu moct podat epi, to potom budu tahanice, aby vratlili tie peniaze... 😖
@soniatko
@lusinda1989
@keyka
takze dnes po navsteve antolskej som zostala tak mierne v soku, chaos tam bol jak slak, ani mi nestihala spravit ultrazvuk, len ma rychlo vysetrila, takze som sa ani nepytala na toho otecka, ale co som sa tam rozpravala s babou, tak sa to odporuca zaplatit skor na cetralnom prijme a co sa tyka epiduralky je to tak ako pisala stipec - treba si ju dopredu zaplatit a ist na poucenie inak vam ju ani pri porode nedaju. Cakala som tam asi 3 hodiny kvoli 10 minutam v ambulancii... cas dovoleniek a ludia nervozni z tepla... jedna uzasna mamicka tam vynadala doktorke, hrozne spravanie, si myslela ze ked je tehotna teraz vsetci budu skakat lebo ona musi cakat - ako keby sme tam my ostatne tehotne neboli 🙂 no proste zazitok dnes...
kedy mam ist vybavitdoktorku (pred porodom) ?? a otcovske priznanie?? este budem musiet nieco vybavovat pred ...??
@anicka245 no ja som pocula ze je to teraz s porodmi take ake je ze je vsetko na rychlo minule som sa rozpravala s predavackou v zdravotnickych potrebach a ta mi povedala ze jej svagrina ci proste niekto chcel ist rodit na kramare ale ze tam prerabaju ze tam neprijmaju tak sa to rozhadzuje medzi ruzinov a antolsku a ze ju dva alebo tri dni po porode poslali domov lebo nemali miesto... takze verim ze si to tam dnes musela mat hekticke 🙂
ale nejak to zvladneme 🙂 a na sono teda kedy idess?
@lusinda1989
@anicka245
ja som tam bola minuly tyzden a moja doktorka bola odvolana k 4 sekciam za sebou...takze nas poslala k druhej doktorke (kto nechcel cakat, kto chcel tak to bola vyhliadka na 3 hodky). Ja nebyvam daleko tam som si zbehla domov a potom som sa vratila (po dvoch hodkach a este som si hodku pockala ;)) a ked som sa s nou rozpravala tak mi hovorila, ze si strasne vela ludi pobralo dovolenky a ze na vsetky ordinacie a na porodnicu tam bolo dakych 5 doktorov, abo kolko ;). No proste des, ale tak clovek to musi vydrzat. Ona po vizite a 4 sekciach a svojej ordinacii isla este zastupovat na daku pohotovost ci co..takze som si povedala, ze to rozhodne nemaju lahke...a pritom ma vysetrovala stale s usmevom na tvari a ospravedlnovala sa ze som musela cakat (pricom si myslim, ze sa nemala preco osprevedlnovat, akutne pripady su akutne pripady a vobec za to nemohla)...takze ooobrovsky RESPECT!
@lusinda1989 na sono idem až posledný júlový deň, tiež na antolsku, tak som zvedavá či to bude lepšie 🙂 teraz tam bolo strašne veľa tehotnych dúfam že budeme mať kde rodiť 😀
@anicka245 aha a nema sa ten povinny ultrazvuk robit v rozmedzi od 30-32tt????
@keyka ja to tiež hovorím, tá moja mala dnes dve ambulancie tiež kvôli dovolenkam a v našej jej jedna múdra vynadala a v tej druhej sa jej bila 80rocna babička na voziku s barlami, my sme si síce počkali 3 hodiny ale tiež sa ospravedlňovala ale veď je nemyslitelne aby kazdeho vybavila bez čakania. Minule mala napr. po 36ke a bola ochotná vziať pacientky, unavená ako pes ale neposlala ich domov. A ešte k tomu keď ma riešit tie nervove pripady..
@lusinda1989 ma, ale maju tam velmi vela tehuliek..ja som sa tiez minuly tyzden objednavala na ten povinny a dali mi termin az 25teho aj ked moja mi odporucala o tyzden skor
@lusinda1989 asi mali plno lebo takto ma objednali..
dobre ranko... tak ako sa dnes mate?
kto sa tesi, ze prsi a je zima?
ja ani moc nie, lebo byt doma s dvomi detmi - nie je velka vyhra...
ale tak dnes to nejako prezijeme, ked uz je ten piatok 13-teho ;)
inak na to, ze je ochladenie mam dost nafuknute prsty, neviem ci opuch, alebo tie kg navyse... ste tiez opuchnute?
dzte si bruska a oddychujte 😉
@stipec26 ja sa tesim, ja sa tesim 🙂 konecne sa da dychat a normalne zit, aj ked teda zostala som dnes doma, aby som si oddychla, ale tiez mam doma 4 deturence (nie moje 🙂 ) tak ked je taketo pocasie tak nieco tvorive vyrabame a potom sa s tym hraju, naposledy sme robili napr. z lekarskych paliciek a servitok obrazky, alebo som im uz davnejsie kupila taku knizku kde si vystrihovali a lepili rozne zvieratka a s tym sa hrali a tak... v tomto smere dufam ze budem mat druhe dieta dievcatko, aby mohlo pekne tvorit so mnou, aj ked aj chlapci su sikovni, ale radsej pomahaju tatovi ako mame 🙂
no mne sa tiez trosicku zarezava obrucka uz 😀 este ze vcera bola doktorka prilis zaneprazdnena aby mi stihla vynadat za pribrate kila 😀
@keyka @anicka245 @lusinda1989 mňa tiež chceli na Antolskej odbiť že veď sono robia aj inde, že sa objednávam neskoro (volala som v utorok po tom, čo mi to v pondelok večer na poradni dokina nakázala) ale nedala som sa tak ma nakoniec sestrička objednala na 19.7. čo bude teoreticky na konci 32. tt čiže tesne v termíne kedy by sa to malo robiť.
Asi toho majú fakt veľa, lebo volala som aj kvôli poučeniu o PEDA a tá sestrička tiež bola nepríjemná 🙄

@soniatko presne tak!! je to nase babo, nikoho nic do vychovy a co ako chcem robit. ked mi nechce pomahat, tak nech ma necha na pokoji!! kazdy sa uci z vlastnych chyb, pred 40 rokmi bolo vsetko ine, a kazde dieta je ine...
a moju princeznu kym citim, tak viem ze je vsetko v poriadku.